gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hayatımızdaki Şirin Şeyler....

06 Ocak 2017, 22.16
A- A+


İnsan kendi sıkıcılığının farkında olabilir mi, diye düşünmekteyim nicedir. Sohbet manasında konuşabildiğim insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bildiğin iç baygınlığı yaşıyorum diğerleriyle iki kelime ederken bile. Her ağzını açtığında aynı şeyleri, yine aynı şekilde dile getiren insanlar topluluğuyuz. Bildiğin kelime ısrafı, zaman kaybıyız. Kendimize bir şeyler katamadığımız için, başkalarına da bir katkımız olamıyor. Orijinallikten nasibini almamış sıkıcı bünyeleriz birçoğumuz. Belki de sıkıntı bendedir, bilemiyorum tabii...


İnsanlar neden yapamadıkları şeyleri yapmaya çalışır? Bu da kafama takılan bir başka soru. Çöpadam yapmaktan öte bir üreticiliği olmayan birinin, ressam olmaktaki ısrarı nedendir? Neden insan hiç olmayacak şeyleri zorlar ki yani??? Yahu resim yapamıyorsan belki güzel gitar çalarsın değil mi! Niye yapamadığının idrakinde olmuyorsun! O idrakte olsan bambaşka bir kapı açılacak önünde halbuki. Esasında bu insanları, goygoyculuk müessesesi de alıkoyuyor bu yapamadıklarını yaptıklarını düşündükleri konularda. Nasıl büyük bir zaman kaybı!


Böyle işte...

YORUMLAR

07 Ocak 2017, 00.15
bırak resim yapsın belki resim yapmaktan mutlu oluyor:) şimdi sana biri yazamıyorsun hala neden bırakmıyosun dese ne diyeceksin:)
07 Ocak 2017, 20.19
Pekii. Bu idrak yoksunu insanlardamı tek suç, aslında hiç bir halta benzemediğini bile bile sırf yalakalık olsun diye poh/pohlayarak alkış tutup gaz veren insan toplumu olmaktan ne zaman vaz geçeceğiz? O resim yapan belkide bizlerin sayesinde kendini ressam sanıyor olamazmı sevgili CeZbE'ğim ? 
07 Ocak 2017, 21.09
Şahsen, kendi sıkıcılığımın farkındayım. Birisi konuşmaya, sohbet etmeye çalışsa, sıkılır ayak parmaklarımı içeri doğru sıkmaya başlarım. Ta ki karşımdaki kendisini dinlemediğimi anlayana kadar.
Çekilmez biri olduğumu biliyorum.

Heveslenirim bir şeye, yarıda bırakır atarım bir kenara. Heveslenmenin de bir anlamı kalmaz benim için. O goygoyculuk müessesesinin bir üyesiyim sanırım. 

Özeleştirimi de böyle yaparım işte. :)


08 Ocak 2017, 02.25
Aaa tabii öyle, mutlu oluyorsa yapsın. Fakat mümkünse sergi açmasın. Sergilediği an, kendine yaşattığı zaman kaybını, başkalarına da yaşatmaya başlar çünkü. Zaten insanın yapamadığı bir şeylerden zevk alması, yazıda da söz ettiğim idrak noksanlığındandır. Halbuki bence Allah en kütük :) kuluna bile başarılı olabileceği bir özellik bahşetmiştir.


 Berbat bir ressam, berbat resimler yapmaya harcadığı vakti, içine dönüp dikkatlice bakmaya ayırsa, eminim kendisinde başka bir cevher bulur. Hah işte o zaman kendisi de gerçek bir mutluluk ve tatmin yaşar. Geniş pencereden baktığımızda, kendinden gayrı insanlara da mutluluk verir. Bilmem daha da yazayım mı ki :) Yazmayayım. Şöyle pırıltılı bir zekadan çıkabilecek kayda değer bir karşı fikir olursa üzerine düşünürüm tabii. Yoksa konu gayet net.


Bu konu çok basit gibi görünse de bence çok mühimli :) Sevmediği okulları bitirip mesleklerinde başarılı olamayan sıradan akademisyenler benzerdir misal, eleştirdiğim durumda olanlarla. Ülke bazında düşünürsek iş nerelere gider siz düşünün artık.


Sorunuza gelirsek Start-x; bana biri "yazamıyorsun" dese, o "biri" kimdir ve ne niyetle söylemiştir ona bakarım önce. Yazım konusunda yetkin olduğuna emin olduğum birinin, benim için sarfedeceği asgari tasarruf "ışık var" olur :) Bu ukalalık değil, yine yukarıda söz ettiğim "idrak" durumuyla alakalı. Teşekkür ederim yorumunuz için.


08 Ocak 2017, 18.26
resim yanlş örnek bence çnki bi sanat. hayallern yansımasıdır sanat kötü çiziyo olablir  hayal ettğini yansıtamayablir bu sadece becerksiz oldğunu gösterir hayallerndeki güzellğin farkına varamassınız  ve kimseye rahatszlık vermediği sürece sadece o kşiyi bağlar .
 ama şöyle olablirdi kötü  araç kullananlar kullnmasın kötü ayakkabı yapanlar yapmasın kötü çocuk baakanlar bakıcı olmasın gibi çoğaltılacak biçok örnek çnki böyle şeyler direk diğer kşileri etkiler.
08 Ocak 2017, 21.43
belliki ressam konusunu örnek olarak vermişin. bana göre ne yapacağını bilmek eğitim ve öğretim konusu. ben insanları fazla suçlayamıyorum.yaz boz tahtası gibi olmuş eğitim. insanlar kendi başlarına yetersizleşmiş. onun yolunu açacak eğitim sistemi küçük yaşda verilmesi gerek. ben bu konuda iyimser olmaya çalışsamda olamıyorum.ne olduğu belirsiz eğitimsiz sorumsuz toplum haline getirildik . halade ülkemiz bir atık yerine doğru gidiyor gibi........m.
09 Ocak 2017, 04.52
Hiç olmaz mı, tabii ki öyledir Berrak'cım :) "Şeyh uçmazmış, müritleri uçururmuş" misali bir durum. Bu arada yüzünü gören cennetlik! Öpüyorum güzel yanaklarından :)


Ayak parmaklarını içeriye doğru sıkarken ayaklarına mı bakıyorsun 1Yalnızlık? :) Vallahi gözümün önüne geldi bu tariflediğin sıkılma durumu :) Çok eğlendim .d Hiç sıkıcı ve çekilmez biri olduğunu düşünmemiştim ama insan kendini bilir "değilsin" diye ısrar etmiyorum o yüzden :) Bundan sonra senin hakkında böyle düşüneceğim .pppppp  Heves etmek iyidir, heves etmeden neyi yapabileceğinden haberi olur mu hiç insanın! "Goygoyculuk" derken; beceremeyenleri becerdiklerine ikna eden şakşakçılardan söz ediyorum. Bir de kendine "goygoycu" demiş yav! Niye kendini gömme gereği duydun 1Yalnızlık? Yapma böyle! smile Resmi


Asi; bence konunun ne olduğu çok fark etmiyor. Bilakis; sanat söz konusu olunca, daha bir belirginleşiyor bu durum. Çünkü okulda veya tekrarla öğrenemeyeceğin "Allah vergisi" dediğimiz hasletler de işin içine giriyor.  Eğer göreceli olmasından kaynaklı "sanatı ayrı tutmak gerek" diyorsan; buna da itiraz ederim. Zevk farklılıklarını konuşabilmek için; eserde, belli bir standartın mevcudiyeti gerekir öncelikle. O standart düzey mevcutsa, sonra zevk işin içine girer. Sanat için konuşursak bu böyle. Yok sadece kendi mutlu oluyor ama işe yaramayan şeyler üretiyorsa, ona "sanatçı", ürettiğine de "sanat eseri" demiyoruz zaten. "Hobi" filan diyebiliriz. Hobi olsa bile olsa; insan, beceremediği şeyleri hobi haline getirmemeli, diyorum. İlla ki yapabildiği ve zevk alabildiği başka bir uğraş bulacaktır kendini iyi tahlil ederse diyorum. Böyle şeyler diyorum :)


Güzel arkadaşlarım :) teşekkürler yorumlarınız için.
09 Ocak 2017, 17.50
hayal ediyorum hemde çok güzel herkesden ressamlardaan daha güzel hayal ediyorum ama iş bunu resmetmeye gelince başaramıyorum beceriksizim. resim yapamıyo olmam hayal edemedğim anlamına gelmez. sanat hayal işidir hemde bütün sanatlar. resim o yüzden yetersiz örnek.
   çok iyi bi matematikçyim hatta dahiyim lakin resim yapamadğm için müzik de başarısız oldğmdan dşük notlar alıyorum ve genel ortalama ile bi okula yerleşldği içinde matematkdeki becerimi gelştirip göstercek  iyi bi okula yerleşemiyorum. bunun sorumlusu kim?  kötü yaptğım resimmi ? önümü kesen saçma bi sistemmi?   :) yani eğitim sisteminde bile  resim yapamayan herşeyden dışlanıyosa  toplumdada sıkıcı bulunması normal  :)   
 
09 Ocak 2017, 21.55
her birey kendi mutlu oldugu işlerde başarıya ulaşır mutlu olmayanda her kişiye olumsuz yorum yapar 
10 Ocak 2017, 04.58
Ben de onu diyorum Kemalkyk: İnsanın başarılı olamadığı bir konu, kendisine nasıl mutluluk verebilir ki? Mutluluk veren şeylerin arasında en başarılı olduklarımızı yapalım. Yani istenen durum o, her zaman mümkün olmasa da... Teşekkürler yorumunuz için.


Yahu Asi taktın ressama! Yoksa sen de berbat resimler yapan bir ressam mısın? .p "Hayal etme sanatı" diye bir sanat icat olunursa sana katılacağım, söz! :) Ahh ahh ben de Eric Clapton gibi gitar çalmayı hayal ediyorum misal... Ama gerçekler, Cezbe'den tıngırtılar tadında oluyor. Gerçekler çok acı Asi :) Bir insanın ne kadar berbat çaldığını bilebilmesi için, en iyi çalanları dinlemiş olması gerekiyor. İyi bir de kulak gerekiyor. Sonra da kendine karşı objektif olabilmesi gerekiyor.


Yaniii; beceremediğini yapmakta ısrar eden birisi; bence, becerdiğini düşündüğü şey hakkında "fikir sahibi" bile denemeyecek kadar cahildir büyük ihtimal, yani idrak halinde değildir. Yapamadığının idrakindeyse ve hala ele güne karşı yapmaya devam ediyorsa da kısaca "zevzektir" benim gözümde. İlkine "vah vah" derim, diğerine de "tüh tüh" derim :) İkisini de ciddiye almam. "Ay cnm yazık yaaa, kıyamam, bırak ne istiyorsa yapsın/yazsın/çizsin/söylesin vs." diyen kıyamamcı mağdur edebiyatı yapanları da hiç sallamam. Her türlü şeyi böyle böyle kalitesizleştirip, kalitesizi de normalimiz haline getiriyor çünkü bu güya özgürlükçü ve yine güya insancıl yaklaşımlar.


Doruk; devlet büyüklerimiz diyorlar ki: Eğitim sistemini değiştireceğiz. Ezberci zihniyetler değil, araştırıcı, sorgulayıcı bireyler yetiştirilmesini sağlayan sistemler kuracağız. :) :)  Bence çok önemli bu. Allah'ın izniyle başarırlarsa, bundan yaklaşık 20-25 yıl sonra hiç böyle sorunlarımız kalmayacak. Hepimiz çiçek ve böceklerle uğraşıp arıcılık yapacağız :) Teşekkürler yorumunuz için.

10 Ocak 2017, 18.06
yaramı deşme :) resim ve müzik berbat   yav aşçı deseydin niye ressam :) çokk güzel yemekler yapıyorum yerkende mutlu ol yaparkende bulaşıklarıda kim yıkarsa yıkasın  ,

11 Ocak 2017, 23.59
12'den vurmuşum galiba Asi :) E tamam işte, ne güzel, niye üzülüyorsun! Sen yemek yap mutlu ol, biz yiyelim mutlu olalım, bulaşıkları yıkayan da bulunur nasıl olsa :) 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın