gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Anlat Hikayeni...

19 Haziran 2017, 00.18
A- A+

Bugün kafede yalnızım. Seninle olmak istediğim yerdeyim ama sen yoksun. Çok meşgul olduğunu söylemiştin. Keşke tüm meşguliyetlerine çare bulabilsem de hiç sensiz kalmasam.

Tam karşımda oturuyor şu her zaman kafeye gelen güzel kadın. Yine cep telefonuna odaklanmış homurdanıyor sürekli. Sanırım bu sefer canı daha fazla sıkkın. Nedir acaba onu bu kadar mutsuz eden ?!. Merakımı mutlaka gidermem lazım. Gözlerin de ki hüzne ortak olmak istiyorum. Yeni bir insan yeni bir hikaye. Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama deli cesareti var ben de.

“ Merhaba “ diyerek başlıyorum söze “ beni hatırladınız mı ? “ büyük yeşil gözleriyle bana bakıyor. Gözleri dolmuş. Hafiften süzüyor beni. “ aaa evet tabii ki hatırladımmm. “ diyor sevinmiş bir halde. “ buyurun lütfen ayakta kalmayın oturun “ diyor bana. Düşündüğüm gibi oldu konuşmaya ihtiyacı var. Ara ara kafede denk geldiği bir adamı masasına çekinmeden davet etti. Elbette benim ön ayak olduğum bir gerçek. Teşekkür ettikten sonra sandalyeye oturuyorum. Peçeteyle burnunu siliyor arada da gözlerini ovuşturuyor. Yoğun göz damlaları parmaklarına bulaşıyor. İçim gitti. Yutkundum. Söze nereden başlasam bilmiyorum. Kelimeleri dikkatlice mi seçsem ?. Konuşmadan önce iki kere mi düşünsem ?. Yoksa doğal mı olsam ?. Hangisi daha çok işe yarar ki ?. Hiç tanımadığım bir karakter. Kararsız durumdayım. Sessizlik var. Sanırım onun konuşmasını ve sohbeti açmasını bekliyorum. Peçeteyle işi bitti. Masayı düzeltiyor şimdi. Gözlerime bakacak birazdan ve bir şeyler söyleyecek. Söylemeli yoksa burada bön bön oturacağım. Nereye gitti deli cesaretim ?!. İçime kaçtı adeta.

“ Aç mısın ? “
- Yo hayır ben de zaten karşı masadaydım.
“ aa Görmedim kusura bakma ben yeni geldin zannettim . “ diyor ve gülümsüyor.
- Sorun değil hanım efendi.
“ Esra “ diyor tebessüm ederek.
- Memnun oldum Esra ben de Gökhan.
“ Ben de memnun oldum “ diyor kendinden emin bir şekilde.
- Sizi izliyordum. Biliyorum doğru değil yaptığım. Genel de hep aynı zaman da burada oluyoruz. Bir şeye canınız mı sıkıldı ?. Pek iyi görünmüyorsunuz ? 
“ Her insan gibi benim de sorunlarım var. Mükemmel değilim Gökhan. Neden bu kadar dikkatini çekti bu durum ? “ sormasını hiç istemediğim bir soruydu bu. Ben sadece dinlemek istiyordum onu. Benden çok onun konuşmasını istiyordum. Şimdi bu soruya bir cevap vermeli ve üzerimde ki yükü ona atmalıyım.
“ Yanlış bir şey mi sordum ? “ sorular ardı sıra gelmeye başladı. İlk sorduğu soruya cevap vermek için düşünürken yakaladı beni. Demek ki bu cevaba ihtiyacı var. İzlenmek belki de onu rencide etti. Hiç tanımadığı bir adam neden onu izlesin ki ?!.

- Yoo hayır. Aslında ne cevap vereceğimi düşünüyordum. Hafta bir kez bu kafeye geliyorum. Genel de beni bir arkadaşımla görürsünüz burada. Bugün kendisi yok. Çok meşgulmüş. Ee çalışmak kolay değil. Tabii sizin sorduğunuz sorunun cevabı değil bu anlattıklarım. Sanırım zamana oynuyorum ben.

“ Beni izlediğini söylemiştin sanırım ?!. Ama cevabını almadan önce birer kahve içelim ne dersin ?. Hem sen de bu arada düşünmüş olursun cevabını. “ işte nazik bir kadın. Sorusuna vereceğim cevabı kahve ile ödüllendiriyor. Orta kahve içmek istediğimi söylüyorum. Başıyla onay veriyor yeşil gözlerini gözlerimden hiç kaçırmadan. Renkli gözlü kadınlar her zaman beni korkutmuştur. Sanırım eskilerden bir kuruntu olsa gerek. Renkli gözlülerin nazarı değer derler ya. Yer etmiş ben de bu kuruntu.

- Sizi izliyordum dedim evet ama yanlış anlamayın lütfen öyle her geldiğim de değil. Biliyorum pek uygun olmuyor bu. Hiç tanımadığınız birisinin yanınıza gelip sizi izliyordum demesi belki saçma belki de ürkütücü gelebilir. Maksadım kötülük değil üzgün olduğunuzu hissettim ve sizinle dertleşmek için yanınıza gelmek istedim. Ve şimdi buradayım.

 “ Evet garsonlarla sohbet etmekten sıkılmıştım zaten. Bugün de farklı birisiyle sohbet edebilirim. Ve bu hiç tanımadığım birisi olursa daha çekici olabilir. Bazen insanlar hiç tanımadıkları kişilere daha çok sırrını verebiliyor. Her şeyin bir ilki var değil mi Gökhan ?” sanki ne cevap vereceğimi biliyormuş gibi konuştu. Sanki bir yerden okuyor cümleleri. O kadar hızlı ve kesin cevap verdi ki ne diyeceğimi şaşırdım. Söylediğim gibi yeni bir insan yeni bir hikaye. Karşıma ne çıkacak bilmiyorum ama meraktan ölüyor olduğum bir gerçek. Dinlemek için can atıyorum. Sohbetimize eşlik edecek olan orta kahvem geldi sonunda. Tam kıvamında yapılmış orta kahve sohbet için biçilmiş kaftandır her zaman. Hadi artık anlat dercesine gözlerine bakıyorum. Hikayeni duymak istiyorum.

YORUMLAR

20 Haziran 2017, 12.40
Haydi bakalım, çıktık yine bir yola.:)
"Arkası yarın" öyküleri seviyorum ben;beklemesi hoş, her okuyanda ayrı ayrı gidişata gebe.
teşekkürler.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın