gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ben Ölürsem...

30 Temmuz 2017, 20.19
A- A+

Bir vasiyet bırakmak istiyorum. Ben yazarken ağlayacağım ama sizler de okurken göz yaşlarınızı tutacaksınız ve ağlamayacaksınız. Bana söz verin. Tamam mı ? Anlaştık mı ? Bir gün ölüm beni sizlerden ayırdığın da ve bu yazdıklarımı okuduğunuz da beni anlarsınız diye umuyorum. Hiç anlaşılmaya çalışılmadım ben. Karmaşık da değildim. Dümdüz bir insandım aslında. Yine de olmadı işte kimse anlamadı beni. Ya da anlamak istemedi. Kim bilir ?!  

Ben ölürsem öncelikle Baba’ma gidin. Ve ona deyin ki seni çok seviyordu. Sen canı ciğeri her şeyiydin onun. Sana karşı iyi bir evlat olmadığı için. Zor günlerinde yanında olamadığı için çok üzgün olduğumu söyleyin. Ben babamı gençliğin de çok mutlu gördüm. Huzurluydu. Ne zaman bizler ya da ben büyüdük ve evlendim. Hüzünleri arttı. Üzgündü artık. Mutsuzdu. Üzgünüm baba. Ben çok üzgünüm. Ne ben mutluluğu buldum ne de size bunu yaşattım. Hakkını bana helal et. Benim yoktur hakkım. Ne kadar da mutlu olmuştun torunun olduğu zaman. Belki de seni en çok mutlu eden zamanlardı. Dede olmak. Ne kadar da tatlı bir dedeydin sen. Torunların sana öptürmezlerdi çok ıslak öptüğün için. Ben ise beni öp diye delirirdim. Bilirim çok seversin beni ama pek gösteremeyen babalardansın sen. İçten içe ölürsün de demezsin yüzümüze. Söylemezsin. Çünkü sen evimizin direğisin. Seni mutsuz görmek kadar acı veren bir şey yok desem abartmamış olurum. Ben sana hiç kıyamadım. Sana kırgınlıklarım da var ama varlığın hepsine bedel. Ben ölürsem üzülme. Ağlama. Yaşarken güldüremedim ölmüşken bari ağlama. Yapma bunu baba yapma.

Ben ölürsem Annemi ağlarken bulacaksınız. Özellikle tabutuma sarılacaktır. Çok ağlayacaktır. Çok hem de çok. Kıyamaz ki bana. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar sözü bir kez daha gerçek olacak. Tüm yaşadıklarım gözünün önünden geçecektir. Beni üzenlerden bir kez daha nefret edecektir. Nasıl kıydınız diyecek isyan edecektir. İzin vermeyin buna. Ne isyanına ne de ağlamasına. Aa bir de fenalaşacak ve ayakta zor duracaktır. Yanında olun. Düşmesine izin vermeyin. Gerekirse bir sandalye verin otursun. Ve ağlayacaksa da orada sessizce ağlasın. Çünkü Annem benim değerlimdir. Canımdır. Çok iyi hatırlarım gençliğini. Güzeller güzeli bir kadındı Annem. Çok fedakar. Çok iyi yürekli. Sadece bana bakmadı beni eğitmedi. Tüm akrabalarımın çocuklarına bakmışlığı vardır. Hepsine hizmet etmişliği vardır. Hoş yaşlılığında da buna aynen devam etmiştir. Benim adıma Annemden özür dileyin. Ona mutluluk veren. Onu saraylar da yaşatan bir evlat olamadığım için. Rahmetli Kemal Sunal’ın 100 numaralı adam filminde sürekli Annesine dediği gibi “ seni saraylar da yaşatacağım Anne “. Bunu da yapamadım ben. Üzgünüm Anne. Çok üzgünüm. Affet beni. Hakkını helal et. Benim hakkım yok üzerinde.

Ben ölürsem her halde Murat abim de çok ağlayacak. En başta tabutumu taşıyacaktır. Toprağımı da o atacaktır tabutumun üzerine ama inanın o kadar içten ve sessizce ağlayacak ki hiç kimse bilmeyecek ağladığını. Canım abim. Kalbi güzel merhametli iyiliklerle dolu abim. Bilirim ben canım acıdığında en çok üzülenlerdendir abim ama hiç belli etmez. Üzülme sen derdi bana. Her şey yoluna girer. Düzelecek derdi. Ne kadar çok peşimden koştun. Maçlarımı izlemeye geldin. Ve beni izlemekten ne k adar çok gurur duydun. Biliyorum abi çok istedin iyi bir yerlere gelebilmemi. Olmadı be abi. Hiçbir şey yoluna girmedi. Düzelmedi de. Gördün ve yaşadın. Biliyor musun abi ?. Ben olanlara hiç üzülmedim nefret dahi etmedim. Mutlak bir sebebi vardır dedim. Kimseyi suçlamadım. Suçu daima kendime attım. Belki son zamanlar da koptuk ama ben seni çok severim. Çok güçlü değilim olamadım hiç. Ama gücüm yettikçe yanınızda olmaya çalıştım. O güzel yiğenlerimi öpün ve saçlarını okşayın benim için. Onlardan da çok özür dilerim. Amcalık yapamadım. Çok fazla yanlarında olamadım. Ama onları sevdim saydım. Hakkını helal et abicim. Benim hakkım yok üzerinde.

Ben ölürsem sinirli ve ketum hasan abim çok üzülecektir. Ağlamaz o. Birileri ağladığını görsün de istemez. Sevgisiz gibi görünür ama içten sever. Babasına benzer sevmek konusunda. Çocukluğumuz da çok tatlı anılarımız vardır. Evimizin karşısında ki bahçe de boks yapardık. Güya kendimi korumayı öğretirdi bana ama hep dayak yerdi benden. Şakacıktan tabii. Her zaman sert ve agresif olmuştur hasan abim. Boşandığıma da çok üzülmüş ama hiç belli etmemiştir. “ Sana kadın mı yok yakışıklı kardeşim “ diye teselli etmiştir. Hasan abimden farklı bir teselli beklemek olmazdı. Sanırım hasan abim tabutumu kimseye vermeyecektir. Hoş kimse alamaz ondan. Bıraksalar kendi başına sırtlayıp götürür beni. Bilir ki yaşarken destek olamadı yanımda olamadı bari şimdi bir işe yarasın. Ahh hasan abim. Üzgünüm güzel abim. Çok üzgünüm. Hakkını helal et abicim. Benim hakkım yok üzerinde.

Ben ölürsem göz yaşları sel olacak bir oğlum var. Benim güzel oğlum. Nazik centilmen oğlum. Sessiz sakin oğlum. Yüreği güzelliklerle dolu oğlum. Sanırım öve öve bitiremem oğlumu. Hem annesi hem babası olduğum can oğlum. Küçük yaşında annesiz kalınca babasına dönüp “ ben yanındayım sevdiklerin yanında üzülme babacım “ diyecek kadar koca yürekli oğlum. Varlığıyla beni daima mutlu etmiş olan oğlum. En çok sevdiğim seni mutlu görmekti. Gözlerinin içini gülerken görmek kadar keyif aldığım bir şey yoktu bu hayatta. Nasıl da basket oynamaya giderdik seninle. Çok isterdin boyunun uzamasını. Şükür ki boyda beni geçtin. Ne kadar çok severdik birlikte dışarda yemek yemeği. Çok özleyeceğim. İyi bir baba olmak için elimden geleni yaptım. Beni iyi anman için sana her zaman saygılı davrandım. Haklarına riayet ettim. Bilirim beni çok özleyeceksin sen. Keşke burada olsa diyeceksin. Olsa da sohbet etsek diyeceksin. Deme oğlum. Bunları hatırlayıp da üzülme. Ben dayanamam buna ölmüş olsam bile. Yazdıklarımı beğenmezdin ama değerlenecektir artık senin için. Belki benden sonra onları bir kitap yaparsın. Üzgünüm oğlum. Çok üzgünüm. Güzel zamanlarını, gençliğini, damat olduğunu, büyüdüğünü ve baba olduğunu göremediğim için. Öldüğüm için değil seni yalnız bıraktığım için. Hakkını helal et bana. Var ise benim babalık hakkım helali hoş olsun sana.

Ben ölürsem eskiden çok sevdiğim aşık olduğum kadına onu affettiğimi söyleyin. Ben onu affettim. Rabbim de onu affetsin. Hakkım helaldir ona. Umarım o da bana hakkını helal eder.

Ben ölürsem tüm mutsuz ettiklerim mutluluğu bulsun. Yüzlerinden gülücükler eksik olmasın. Yokluğum onları hiç rahatsız etmesin. Beni iyi ve güzel ansınlar. O iyi birisiydi desinler.

Ben ölürsem mezarımın etrafına çiçekler eksinler. Belki çiçekleri sulamak için birileri gelirde üzerime alınır beni ziyarete geldiklerini düşünürüm.

Ben ölürsem dua bilenleriniz ardımdan dualar okusun. Bu Dünya’da faydanız olmadı bari ahirete bir faydanız olsun.

Ben ölürsem hayata dair, insanlara dair, Aşk’a dair sözlerimi hatırlayın. Bir nebzede olsa size bir şeyler öğretebilmiş olabilmenin haklı gururunu yaşamak isterim ölmüş olsam bile.

Ben ölürsem bu hayatın geçici olduğunu bir kez daha anlayın. Kendinizi çok sevin. Kendini sevmeyen bir başkasını sevemez. Fedakarlığı aptallık sanmayın. Aşık olmak güzeldir. Aşık olun. Sevin Sevilin. Sevdiğinize hürmet etmek saygı göstermek sizi rencide etmesin. Ailenize, dostlarınıza sahip çıkın. Her ne kadar sizi yarı yolda bıraksalar da.

Ben ölürsem gidin bir sahil kasabasına yerleşin. Denize yakın olsun. Ben denizi çok severim. Sizler de sevin. Sakin bir hayatı tercih edin. Sinirlerinize hakim olun. Zor olduğunu biliyorum. Bunu yaşadım ve gördüm. Tüm tecrübelerinizi paylaşın. Paylaşın ki insanlar da faydalansınlar. Sizi anlamalarını beklemeyin. Ben daha anlayabilene denk gelmedim. Çünkü her biriniz farklı karakterlersiniz. Anlaşılmayı beklemekten anlamaya fırsat kalmıyor. Önce anlamaya çalışın. Zamanla sizi anlayacak birisi karşınıza çıkacaktır. Ben o kadar şanslı değildim. Belki siz benden daha çok şanslı birisi olursunuz.

Ben ölürsem üzülmeyin.
Ben ölürsem Ağlamayın.

YORUMLAR

31 Temmuz 2017, 14.12
yine esmişsin arkadaşım yüregine kalemine saglık..

simdi ölmeden kiymet bilinsin ki öldükten sonra keskeler olmasin..

rabbim genc yaşta kimseye ölümü vermesin insallah iyi günler..
31 Temmuz 2017, 17.30
tebrik ederim kardeşim
01 Ağustos 2017, 09.03
Neden ölüm yaşamak varken Bakın etrafınıza ne kadar güzellikler var Ama görmesini bilin
Deniz kenarına gidin dalgaların sesini güneşin doğuşundaki  etrafa verdiği renkleri izleyin Martıları     şarkılarını dinleyin Bide düşünün evladınızın size olan ihtiyacını  ölümü beklemek olmamalı amacınız Sirkelen hayatın güzelliklerini gör   Dört elle sarıl yaşama Bekle bakalım hayat ne güzellikler sunacak
04 Ağustos 2017, 14.54
Sizleri Üzmek İçin Değil Düşündürmek İçin Yazıldı Bu Blog..

Ölmeden Önce Gidin Konuşun Diye..
Anlatın Diye..
Söyleyemediklerinizi Söyleyin Diye..

Hiç Bir Şeyi Yarına Bırakmayın Diye...
04 Ağustos 2017, 17.54
okurken    agladimm    yüregine  saglikk ....anlamak  anlatabilmek  cok  zor  ... anlasanda  anlatamıyosun bazen .. yargılarıı   degistirmiyorsun ....  dilerim   herkes  mutlu olsun  sevdileriyle ....
05 Ağustos 2017, 00.42
hepsini anlarımda... hiç bir çocuğa bu ceza verilemez... kendini kurtarmak adına... ben bunu anlamıyorum.. anlamayacağım! kendimizi kurtarırken geride kalan ana, baba ve diğer yakınları yine es geçiyorum affınıza sığınarak ama evladımıza bunu yapma hakkımız yok...olmayacakta... birimiz kurtulmalı ise o çocuklarımız olmalı....
07 Ağustos 2017, 23.27
duyguları ortak yaşamışız __türkü smile Resmi
çocuklar büyüyorlar.. bizler de bir zamanlar çocuktuk.. sonbest smile Resmi
söylenecek o kadar söz var ki.. yarına bırakmayın bence.. sude smile Resmi

güzel yorumlar için tşk.edrm
saygılar
22 Aralık 2017, 09.55
Huzur Dolu Yorumun İçin Çok Teşekkür Ederim @Heliney smile Resmi
25 Aralık 2017, 15.39
Ben, Ben ölürsem'i yazdım. 
Sen ise Sen ölürsen'i yazmışsın shilem..

Teşekkür ederim ( senin ifadenle ) ölümsüz bir yazıya değerli bir yorum bıraktığın için.
Saygılar.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın