gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kıl, Tüy, Yün Filan...

19 Aralık 2017, 08.02
A- A+
"Tüm insanlar eşittir" söylemine genel anlamda katılmama rağmen; "kadın ve erkek eşittir" saptamasına katiyen katılmıyorum. E eşit değil, insani manada eşit olmaları bir şeyi değiştirmiyor ki. Siz hiç gözüne kestirdiği erkeğe tecavüz eden kadın duydunuz mu! Gücü yetenin, yetmeyeni 'uf' ettiği bir konu bu.


Eğitim-öğretim şart: Profesörler de kadına şiddet uygulayabiliyor ama...

Erkekleri de bir kadın yetiştiriyor: Evet, bu önemli ama kaç kadın, bir çocuğa gerekli eğitimi verecek kadar ehil?

Cezalar artırılmalı: Evet, önemli. Ve fakat siz hiç gözü dönmüş bir erkekle karşılaştınız mı? O sırada, sizce hangi cezai yaptırım düşüncesi onu engelleyebilir?

Toplum profili de belirleyici değil. Kapalı toplumlarda, açlıktan; dejenere seviyede rahat olanlarda da doyumsuzluktan sapkınlık ortaya çıkıyor.

Yani... Olmuyor olamıyorrrr la la la laa Yani.... nı nı nı nı nı nım


Yerim! Tipe bak:) Bu keçicik şanslı, niye olduğunu okuyacaksınız sonra.


Evet, ne diyorduk: Bildik klişeler işte. Bu klişelerle devam etmeyeceğim ama. Bunları yazmaktan, okumaktan, izlemekten sıkıldık.  Aynı şeyleri çevir çevir dur, dön dolaş yine aynı yere gel. Bıkıntı hali... Nihayetinde; bu konuyla ilgili, kız çocuklara, ilköğretimden itibaren dövüş sporlarından birinin zorunlu ders olarak verilmesinin kesin çözüm olacağı gibi bir sonuca ulaşmıştım. Hala da aynı fikirdeyim. Lakin bugün, bambaşka bir çözümü ampul gibi beynimde oluşturan yüce bir şahsiyetle, haberleri izlerken rastlaştım. Bu çözüm bana, hem daha yaratıcı hem de daha az şiddet içerikli göründü. Daha önce nasıl da düşünemedik (!)


İzlememiş olanlar için haberi paylaşayım: Adamın ismi cismi mühim değil (sakallı biriydi yalnız:)-) Diyor ki bu zat: Aynı şekilde giyiniyorlar, saçlar-başlar aynı; bu yüzden, kadınlarla erkekleri ayırt edemiyoruz. Erkekler, kesinlikle sakal bırakmalı. Karşıdan gördüğümüzde, sakal olmayınca Allah muhafaza değişik niyetlere kapılabiliriz. Böyle diyor kısaca. (Sahiden de Allah muhafaza etsin insanlığı bu türün cümlesinden h3lmğıaehplm4ğhıel)


Bunu dinleyince ben anladım ki; sakal, birçok şeye kadirdir. İşte bu noktada aydınlandım, idrak oldum, erdim vs. Dinnnkkkkkkkkk!!! Benim kafanın üzerinde konuşma balonu, içinde 220'lik ampul gözle görülür, elle tutulur şekilde duruyor işte! Evreka!! Erkekler için salık verilen bu sakal bırakma konusu, neden biz kadınları da korumasındı!  smile Resmi Çünkü Allah muhafaza ediyordu kötü niyetlerden sakallıları. Sakalı görünce adam, karşısındakinin erkek olduğunu anlıyor ve hallenmiyordu. Bu durumda; sakalsız erkeklerin de ağır tehdit altında olduğunu, antrparantez hatırlatalım. Ona göre ha! Size diyorum sakalsız erkekler! smile Resmi Ekstrem durumları da düşünmemiz gerek: Pedofili olanı var, zoofili olanı var, misal; damacanafili olanı bile var. Ne yapacağız a dostlar, kadınlar, erkekler, çocuklar, hayvanlar ve damacanalar, ne yapacağız ??? smile Resmi


El-cevap: Şöyle ki; biz kadınlar ve çocuklar ve elbette sakalsız erkekler, derhal bıyık- sakal bırakmaya başlıyoruz. Bunun için; sakal-bıyık fukarası olan kadın cinsi, sevdiceklerinden, oğul, abi vs. yanlarında yörelerinde olan er kişilerden,  jilet, ustura, bilumum kesicileri temin ediyor ve ha babam de babam çoluk-çombalak beraberce tıraş oluyoruz. Bir süre sonra, bıyıklı ve sakallıgiller familyasına dahil olmuş olacağız. Kapiş? smile Resmi


Peki ama zoofili olanları ne yapacağız, sarımsaklayıp da mı saklayacağız? Hadi bu hayvancağızların sakallı olanları var, onlar yırttı (bknz: şanslı, sakallı keçiçik fotosu), peki ya olmayanlarını kim koruyacak???  Allah nasıl muhafaza edecek onları kötü niyetlerden, niyetlilerden? Örneğin; sakallı bir keçi, kötü muameleden kurtulurken, sakalsız olan biçare mi kalacak? smile Resmi


Ne yapalım, her devayı  bulamamış muhterem işte... Yine de bu zatı takipte kalalım. Belki onun da çaresini bulur. Sakal çeşitlerine göre koruma dereceleri filan da belirler. Örneğin; Keçi sakal: Koruma seviyesi: 2, Top sakal: Koruma seviyesi 3 filan gibi... Dediğim gibi takipte kalalım, pamuklara sarıp sarmalayalım. Kim bilir daha neleeer neler öğreneceğiz bu ışık kaynağı, sakalı sevilesi insandan.


Hadi bu kadar yeter, işim var biraz.

__Sevdiceğimmmmmmm, senin şu Gillette 3 bıçak nerdeeee?? smile Resmi

                                                         ---------------------------------

 Sakalla kalın, sakallı kalın... Aklınızı hala başınızda tutabiliyorsanız da akılla kalın.

YORUMLAR

20 Aralık 2017, 16.08
sakalı sevilesinin sakalı çıkana kadar kendini nasıl koruduğu aklıma takıldı ..........
Allahım aklımı koru:))))))))))
20 Aralık 2017, 16.30
:)) Kadın erkek eşitliğine bende inanmıyorum. Erkek de kadında sınırlarını bilmeli.Kadının kendini korumasında en büyük silahı aklıdır.Erkek doğası gereği güçlü kadın akıllı profil olarak yanyana geldiklerinde düşünüyorum güçlü ya  erkek kadın bir urgan gibi boynuna geçirsin anında güç dengeleri değişir erkek pert bide sakallı düşünüyorum vay erkeğin haline hahaha:)) keyifle okudum yüreğine sağlık
20 Aralık 2017, 16.31
Saçını yazmayı unutmuşum gülmekten :)))))
21 Aralık 2017, 05.34
Nur__ şahaneymiş sorunuz .dddddd


Mia; başka bir açıdan bakmışsınız sanıyorum.Akıl insana her şartta gerek elbet. Lakin ben aklımı kullanıp; erkeğe, saçlarımdan yular yapmayı hiç düşünmemiştim :) Bana göre bir şey değil bu söylediğiniz. Yularlı insanlara karşıyım, saygı duymuyorum,  fularlı olabilirler ama...:) Konu dahilinde düşünürsek de; aklın bize, bu tip bir durumda nasıl bir fayda sağlayacağını bilemedim açıkçası. Her kadının başına gelmiştir küçük taciz vakaları. Biz onları yaşarken, yine bize destek olan; yanımızdaki erkek arkadaşımız veya olaya şahitlik eden tanıdık veya tanımadık bir erkek olacaktır kuvvetle muhtemel. Yani sorun erkekte değil. İki ayaklı gördüğümüz herkes insan değil ki. Kafasında Bereket Tanrısı Heykeli taşıyan tecavüzcü erkekle; 5 aylık bebeğini, sevgilisiyle bir olup işkenceyle öldüren kadının ne farkı var? Kadın veya erkek, kendilerini sadece libidoyla ifade ediyorlarsa orda problem var. Önce insan olma paydasında birleşir, sonra ayrılır insanlar kadın veya erkek diye. İlkini başaramayanın, kadın veya erkek kimliği hiç mühim değil. Sözüm erkeklere değil yani smile Resmi :)


Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar smile Resmi
21 Aralık 2017, 07.00
:)))))
Vallahi cezbe saçıma ayıracak zamanim yok.Sakalla ugrastirma bizi :)))
Ben çözümü  irlandalı bir koruma bulup bahsettiğin o zat-ı ve diğerlerini dövdürtmeyi düşünüyorum ki
Akılları başına gelsin...:))) 
Sevgiler...
21 Aralık 2017, 13.44
                                Cezbe işte anlatmak istediğimde o anlamamışsınız kadın aklını kullanacak hislerini tehlikeyi sezecek zaten aklı olan biri evladına zarar vermez bırak evladı karıncayı incitmez. Eğer sakalımız olsaydı işte o zaman konumlar farkındalık yaratırdı. Erkek doğası gereği güçlü ise kadın aklıyla çözüm odaklıdır.
21 Aralık 2017, 17.04
O "anlamamışsınız" şık olmamış MiaEva :) Bir anlaşamama halinin söz konusu olduğunun farkındayım yalnız. Tekrar anlatır mısınız bana lütfen, anlamak istiyorum anlamadığım yerleri :)


"Hislerimizle sezecekmişiz, aklımızı kullanacakmışız". E oldu o zaman. Özgecan Ulusoy misal, herhalde akılsızdı kızcağız, sezemedi de tehlikeyi ki tecavüz edip öldürdüler. Siz kavram kargaşası yaşıyorsunuz sanıyorum. Tedbirli olmak elbette gereklidir. Fakat 50 kilo kadının üzerine 80 kilo bir erkek abandığında, kadının aklı filan hikaye kalır. Ve bu hepimizin başına gelebilir, hem de güpegündüz ortalık yerde... Siz çok izole mi yaşıyorsunuz çözemedim, gündüz kuşağı tv programı tadında olmuyor ki bu işler.


 Israrla erkeğin güçle, kadının akılla çözüm ürettiğine atıf yapıyorsunuz. Evrensel kodlara mı dönüyoruz: Erkek avcıdır, kadın toplayıcı vs.? Konumuz bu değil ki. Olsa bile ben yine katılamayacağım size. Akıl, geliştirilebilir bir şeydir. Allah'ın hepimize verdiği zekanın üzerine geliştirdikçe de ekleriz. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde, erkeğe kadından daha çok kendini geliştirme fırsatı verilir. Bu bağlamda rasyonel düşünüldüğünde, kadının erkekten daha akıllı olduğu filan, bizim gibi ülkeler için  palavradır. Siz nasıl bu saptamalara ulaştınız bilmiyorum. "Akıllı olunca tecavüzden yırtarsın", gibi mantıksız bir çıkarsama yaparsanız; "beyinsel engelli birinin tecavüze hak kazanacağı" gibi saçmasapan bir noktaya götürür  söylediğiniz şeyler bizi. Akılla kalın.


Shilem; paralel düşünüyoruz. Teşekkürler yorumunuz için smile Resmi


Ve Lorincim :) Sen ne kadar yalancı bi insasın böyle .p Kick boks yapınca ellerinin biçiminin bozulduğunu fark edip bıraktığını, söyleyen biri mi saçlarına vakit ayıramıyormuş .ddd Duy da inanma :) Hem çok üşengeçsin. Ben diyorum ki; kendi işimizi kendimiz yapalım. Dövüş sporlarından birini öğrenip kendimiz dövelim, sen adam tutuyorsun. Hem de İrlandalı tarafından :) Seviyorum ben o İrlandalıyı gerçi, olabilir de... Hak edene hak ettiğini vereceksin aga smile Resmi Teşekkür ederim yorumun için smile Resmi
21 Aralık 2017, 19.01
Özgecan Aslan olacak o isim, çok bi pardon. Nasıl bir dumur olmuşsam, devreler karışmış :)
23 Aralık 2017, 12.44
O sen misin, sen o musun bilmiyorum. Ama okuyorum. 
Arada sırada da değil üstelik...:)
25 Aralık 2017, 04.14
Hayır! Bu şahsın benimle hiçbir ilgisi yok Blue_Parrot .p Kendisi bana öykünmekte, aklınca karalıyor bir şeyler işte. Ben de "taklitler asıllarını yaşatır" mantığından hareketle ses çıkarmıyorum :)


"Okuyorum" diyene, ancak yazmakla mukabele edilir. Teşekkür ederim smile Resmi Demek ki yazmak gerekiyor. Ayrıca; benim yazımın altında, konuyla alakalı yorum yapmadığınız için de teşekkür ediyorum. Bu mevzularla ilgili erkek görüşü okumaktan hiç hazzetmiyorum açıkçası ben. Üzülüyorum da denebilir :) Hemen bir yazıyla detaylandırabilirdim ne demek istediğimi ama Maraş dondurması kıvamı sündürmek istemedim daha fazla, garnitürsüz kabak tadını da sevmiyorum. Bir ara eklerim o yazıyı. Sizle giriştiğimiz bu iki nick, iki blog arası slalom çeken yorum diyaloglarına da çok yakışır.  Siz sadece "anladım" dersiniz, yeter .dddd 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın