gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Arkaplan Resim: Ayak

17 Nisan 2018, 18.28
A- A+

Bırak Bu Ayakları !

Hadi biraz daha güncel takılalım. Ancak yazının sonuna doğru o güncel benim tarzımla güncelden güncel-i mahşer halini alırsa, asıl siz o zaman görün tabanları. Kaçan kıçlara ait o neşeli tabanları.

Bazen tek bir sözcük bile, uğraşanına olmadık anlamlar çıkarttırabiliyor. Üstünüze afiyet geçen bir tweet attım (ilgili kişinin hesap ödememe/ödettirme (erkeğin hesap ödemesi) görüşü ile ilgili). Aynen şöyle; "Burcu Esmersoy akıllı kadındır. Youtube dünyasına, bir o eksikmiş gibi, sansasyonel giriş yapmayı başarmış. Ve bunu da savunduğunun aksine çalışan, ayakları üzerinde duran başarılı biri olarak yapmış nedense. O değil de ciddiye alıp uygulamasa bari ev asalakları...” sonra bir şey oldu.

Buraya kadar sorun yok gibi görünüyor değil mi; ev asalakları dışında tabii. Bahsi geçen ismin ise, videoda sergilediği/savunduğu tavrın aslına hiç uymadığını ve günlük/iş hayatındaki karakterinden zıt olduğunu anlatmama gerek yok. Miikemmel. Görüyorsunuz. Ve farketmişsinizdir ki: “ayakları üzerinde duran”. Aslında “kendi ayakları üzerinde duran” demek istemiştim orada...

Neyse geçelim; doğrusuyla yanlışıyla. Evet, bundan sonrasını kendimize çekelim: Ayakları üzerinde durmak. Kimin ayakları üzerinde duruyorsunuz? Kendinizin mi yoksa… belki bekar belki evli, okudunuz falan bir yerlere geldiniz belki, belki hayatta kalmaya yetecek kadar para kazanıyorsunuzdur, peki tamam ama yetiyor mu ki başı dimdik ayakta durabilmeye. Otururken de dimdik olabilir, farketmez. Destek aldığınız kimse/ler varsa kim/kimlerden destek alıyorsunuz? Tamamen kişisel merakımdan soruyorum. Yani merak ediyorum o ayakları. Siz ne ayaksınız?

Nereden geliyor o özgüvenli durma çabaları bilmek istiyorum, sırtınızı nereye veya kime dayadığınızı zannediyorsunuz. Aile, eş/dost; kime ya kime??? Buraya gel, kaçma diyorum bak!!!

Buraya kadarı bizlikti... Bundan sonrası da her haberleri açıp seyrettiğim zamanlarda, ekrandaki siyasi Bay ve Bayan isimler için geçerli. Bir de kamu konulu sorunlar ve sözde çözümlerine çıldırdığımla kalmayıp evrene gönderdiğim "ölün!" mesajlarımla birlikte ayaklarımı ovarım. Ayak önemli.

bkz. https://i.hizliresim.com/oO10Yo.jpg (teknik sorunlardan kaynaklı link için ayrı sayfa açınız. güzel ve bakımlı ayaklar! )



YORUMLAR

18 Nisan 2018, 09.14
Ciddiyetle; Biz dedenin neneni olduğu bir ailede yetiştik. Beni babaannem büyüttü. Sürekli nasihat ederlerdi. Bu durumdan çok bıkmıştım. Ama bana olan sevgileri samimi ve gerçekti. Şimdi şöyle bi düşünüyorum, onların nasihatları kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğretti. Çaresizlikler ayak üstünde durmayı öğretti. Allah sağlımızı bozmazsa aileme bakarım, kendi başıma.
Şimdiki tayfaya oğlum o öyle olmaz böle olur desen seni hemen eski kafalı, çok bilmiş, despot vs gibi görür ve ciddiye almaz.
Erkek kendi ayaklarının üzerinde durmazsa maskaraya döner. 
Lakayıt; ayak üstünde durmak, tek ayakmı olsun, kaz ayağımı ha bide erkekler arasında bi tabir var g.t Ayağı (güvenilmez) 
Bi de "sen ne ayaksın" sonra gelmeyen müşteriye indirim yapmak " ayağı alışsın". Sonra onun bazı bayanlara söylenir. Onun ayağı bozuk. Aklıma gelen bu kadar.
Sana da yazıyoz ama yıllanmış şaraba dönüyo...
20 Nisan 2018, 04.48

bir miktar mı ciddiyiz acaba? hala ayaktaki plantaris kasını göstermemiş olman şaşırtıcı. kesinlikle fazla ciddiyim
20 Nisan 2018, 09.07
Erkeğin ayakları üstünde durabilmesi
Erkek ayakları üstünde durabiliyosa özgürlüğünü kısıtlar
Erkek ayakları üstünde duramayosa aşkınızı kısıtlar 
Sen işini bilirsin ayakları üstünde duranı tercih et, sonra bağlarsın kendine. 
Çağa AYAK uydurup feminist yaşarsan oda bir tercih.
20 Nisan 2018, 23.03

oligark takılan aylak güruha ne demeli tiagmo? sen söyle ben bizzat iletirim başı var onların bi tane tövbeler olsun, evlerden ırak
21 Nisan 2018, 06.09
Kime ise bahsettiğin oligark anlayamadım. Bana ise lafın ben aylak değilim sabah 6 akşam 8 çalışmak üzere devam. Belki 1 senedir 1 pc ye oturmam. Çalışmak güzel olsada okuyamamak daha kötü. Hükmetmek para, akıl ve konum ile olur. En değerli yönetim biçimi de akıldır.
Başlarıda belki iyidir nerden biliyorsun. Sana değil topluma ne yapıyor önemli olan o.
Lakayt; kız sen yanımda durarak bilgin bilge olcan. Bana abi demeni istiyorum, yada ekselans :))
Ciddiyet; despotlaşıyon bazen, elinde olmayan güce sahip olmaya çalışma. Boyun bükcez çare yok. Allah bizlerle
Şaka ha bildiğin gibi yaşa 
24 Nisan 2018, 16.21

Tiagmo, başka post altında da merak konusu olmuş ve buna yanıt vermiştim ama blog silindiğinden meraklılarınca okunmamış olabilir diye buraya da yazayım. düzeltmeden hepsini kopyala-yapıştır yapmak zorundayım ki daha sonra tekrar fasulye-nimet gösterisi izlemeyelim. İsmi tekrar geçen arkadaşlar, üzgünüm! ayrıca, kendime sözünü verdiğim o blogu (sürpriz olsun) yayımlayıp dönene kadar görüşmek üzere (işlerimden dolayı bir süreliğine yokum). şimdiden, başlığımdan şu yoruma maruz bıraktığım için özür dilerim:

güruh kelimesini çok sık duyduğunu yazmak yerine bir tv proğramından seslenmeyi deneseydin Mia. böylesi daha eğlenceli olurdu belki. niyetinin dışında bir hareket olurduysa da biz eğlenmiş olurduk. ben bu yorumu (ilk yorumdan sonrasını) şimdi görüyorum ama yorumların aynı anda geç onaylandığını biliyorum... dolayısıyla güruhlu yorumların birbirinden haberi yok, tekrar Mia. benim blogun altındaki, içinde "güruh" geçen yorumun burayla alakası yok, son kez Mia. ben orda arkadaşlarımdan oluşan sevdiğim bir topluluğa gönderme yaptım "güruh" diyerek. selam gibi düşün. ve o selam alındı. sonrası için uzun açıklama girdim ki çileden çıkmayalım. güruhlu günler Mia.

şimdi burdaki güruha geleyim (başka başlık). yazı sahibine "ima ve genelleme" üzerine yazmışken, sonradan gelen şu benzer müdahale gerektiren bir şuursuzluk örneği hoş görülebilirdi aslında, çünkü dediğim gibi yorumlar geç onaylandı. eğer çoktan görme şansı olsaydı şu hevesli sayıklamalarına dikkat ederdi herhalde.

hanimiş de ukala olarak anılmak istemiş, aman da aman, sevimli şey. ukala anılmak için önce düz uçmak gerek ters değil. iltifat gibi düşünülmeli yani burdaki iltifat sözcüğü. haketme mevzusu var. ki ortada iltifatlık bir durum da yok, aksine... "genelleme, bir tutma ve hedef gösterme vs" hoş olmadığını anlatmanın üstüne gelen şu sivri arkadaşa ne demeli şimdi? karşılığını alır almaz sonra ne yapacak dersiniz, tahmininizi soruyorum. hani burda sık sık görüp alışık olduğunuz şeyler. duygu sömürüsü iş yapar arkadaşlar biliyorsunuz, baktınız yediğiniz fırçaların haddi hesabı yok e sizde de yüz yok o zaman acilen saldırın.duyar kasmaca da süper iş görür. hatta kendinize bir takvim ayarlayın ve işaretli olmayan serbest günlerinizde o artık yadırganmayan müthiş avel özelliklerinizi rahatça sergileyin. işaretli günler malum. sonra tekrar fırça yediğinizde tekrar "sömürücülük ve kasmaca" sonra tekrar...

fakat ne karanlıkmış. iyi karanlıkmış. yaptığım yorumu neye göre niçin yaptığımı açıklama zorunluluğunda kalmak, teknoloji çağında internetsiz bilgisayarda yazma hissi gibi aynı. yazıyorsun yazıyorsun ama ı ıh. bir de üstüne fatura ödemek aman yarabbi çıldırırım.

bu tarz yazılar hem tarzım değil hem de beğenim dışı olduğundan sadece yorumda geçen cümleye gelmiştim ben. "erkeğe muhtaç kadın." yazıdan bağımsız şekilde kendi başına tartışmaya açık bir cümle. cinsiyet gözetmeksizin; ya anlatım olarak ya da yaşayış olarak basit, aciz ve dingil şekilde kalıyor. dolayısıyla savunmaya kapalı olması gerekirdi. kendisine saygısı olan her birey kendine yakışan duruşu bulmalı bence. pardon da sizler birer civciv misiniz ki sizden daha tecrübeli olan tavuğa muhtaç kalasınız. saçma. ya bir de internette bu tarz muhtaçlık örneği videolar falan dönüp duruyor sonra ve biz bu internete para ödüyoruz.

Passer, şahsına malolmaktan çıktı yazı tam istediğin gibi oldu. mahmut tuncer'e sevgiler. sebebini anlamadığın aşılmalara karşın gereksiz nezaketin için teşekkürler. eğer bir şizo değilsem daha önce görmüş olduğum"hakkında" kısmındaki frida kahlo yazısı için; lütfen frida kahlo'yu iyi özümse. sözü güzelmiş paylaşayımdan öte bir varlık o. değerli. "erkeğe muhtaç kadın." gibi yakışıksız çelişkilere mahrum kalmasın rica ediyorum. Hoşçakal 

24 Mayıs 2018, 17.13
Bırak bu ayakları otherand :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın