gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Tarrango...

11 Mayıs 2018, 05.44
A- A+
https://www.youtube.com/watch?v=up5WvMMcTro

Nota basmak değil ki mesele, notaları ahenkle basmak mühim. Davulun, dengi dengine vurması gerek. Denk gelişler değil yani mühim olan; mühim olan, denk oluşlar. Denk bakışlar, denk dokunuşlar...


Müziği kalbinde duymuyorsan, tango yapabilir misin hiç. Karşındakinin kalbinin atışlarını duyamıyorsan, ahengi yakalayabilir misin. Ayakların, pisti okşar gibi değil de, zemini kazır gibi hoyratsa dans ederken, hakkını verebilir misin tangonun. Sonra koku; kokuyu göremiyorsan da beceremezsin bu işi. Görünür mü koku peki? Evet, görünür. Sonra, gözlerin buluşmasındaki cisimleşmiş hattı da görmelisin. Düzensiz kalp grafiği çiziyor olmalı bu hat. Göremiyor musun? Git o zaman!


Tango, partnerine koşulsuz güven de ister misal. Tamam, bir air flaw gerektirmeyebilir tango ama tamamı, diz kırıp, iki adım, üç dönüş değil ki! Tüm o keskin duyguların kontrolsüzlüğünde, son derece kontrollü de olmalısın. Eğer partnerin, üç dönüşten sonra kendini ona emanet ettiğinde seni tutamıyorsa ve yere düşürüyorsa, partnerini yanlış seçmişsin demek. Derhal değiştirmelisin. Kendisine de şunu salık vermelisin: Bence sen, bachata veya lambada yapmalısın. Onlar, fazla incelik istemez; dikkatsizliği de, hoyratlığı da, ahenksizliği de, yanlış adımı da, sığ duyguyu da kaldırır. Ne işin var senin tangoyla, paso dobleyle filan canım benim!


Velhasıl; tango yapmak, herkesin harcı değil.

Biir kiiiiiii üç sol, biiiiir kiiiii üç sağ /huoop diz kır... etc.

YORUMLAR

11 Mayıs 2018, 11.05
Tango, klip  ve air FLAW üçlemesiyle  güne iyi ve zinde başladık :P 
Teşekkürler -CeZbE
12 Mayıs 2018, 01.22
Ne demek, rica ederim. Her okuyanda, sizinkine benzer enerji oluşumu dileyeyim ben de:)
17 Mayıs 2018, 10.20
Yorum yapasım gelmiyo. Michael jackson ve onun dans tarzı favorim
18 Mayıs 2018, 03.21
Ben de teşekkür ederim güzelsurat :) İlgini çekmiş olmasına sevindim smile Resmi


Evet Tiagmo yine haklısın, zeybek seviyorum ben de.
24 Mayıs 2018, 17.10
her ne kadar ilgi alanım olmasa da bu bilgiler ilginç :) birgün karşıma çıktığında cahil gibi bakmayacağım en azından. Teşekkürler CeZbE :)
25 Mayıs 2018, 02.16
İnsanın, ne zaman, hangi ilgiye veya bilgiye ihtiyacı olacağı belli olmuyor, haklısınız DoqaN39. Ben de teşekkür ederim alakanıza.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın