gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Çalmayın!!!!!!

01 Eylül 2018, 19.23
A- A+

Neden bu kadar hırsızsınız??? Hırsızın en fenasısınız bir de, farkında mısınız? Maddi karşılığı olur mu, bir yazının, bir şiirin, bir araştırmanın, bir aforizmanın???  Maddi bir karşılığı olsa, parasını verip bu suçtan kurtulabilirsiniz belki, ama yok ki bunların maddi karşılıkları. Maneviyattan hiç söz etmiyorum, siz hırsızların, maneviyatla nasıl bir alakaları olabilir ki!


İlla her şeyin telifli mi olması gerekiyor çalmamanız için!!! İlla birinin sizi uyarması, dava etmesi, şu-bu mu gerekiyor??? Birinin, sadece birinin; aklından, bilgisinden, kültüründen, hayal dünyasından çıkan bir eseri çalarak, çalmanın en berbatını yapmaktasınız. Hiiçç ama hiç utanmamaktasınız. En tuhafı da ne biliyor musunuz; ancak başkasının aklıyla, bilgisiyle, yeteneğiyle ortaya bir şey koyabiliyor olduğunuzu, yani sıfır numara düşünme-yaratma kapasitenizi, kendi elinizle, o harama uzanan, bizzat kendi elinizle aşikar etmektesiniz.


Kolay gelsin. Aynaya bakın, beğenin kendinizi diye yazdım.

YORUMLAR

02 Eylül 2018, 06.44
Maşallah, ortalık bir güzel temizlenmiş, ne blog kalmış ortada, ne yorumlar. Çöpler temizlenince, çöpçü de sap gibi kalmış yalnız. Şimdi diyecekler ki; bu Cezbe niye delirdi acaba. Olsun, temizlik iyidir. Ne derseniz deyin.


Aratmakla bulunmuyor ki bunlar Şehri-19Mayıs . Bulunabilse onaylamazlar zaten. Yazıdan kopyalayınca, yazı dışında ne varsa çıkıyor, özellikle ilişkili pdf dosyaları... Tüm onları hatmedecek ki operatör anca bulsun. Millet bunlarla mı uğraşacak ya! Ben de uğraşmayacağım aslında da deliriyorum işte. Aratıp bulamasan kaç yazar, öyle belli ediyorlar ki kendilerini. Yazılar, Marx'la, Kafka'yla yedinci kuşaktan akraba; yorumlar, marketçi Memduh amcanın kaleminden. Veya karşı görüşte bir yorum yazıyorsun, tık yok, deriiiiiiiin bir sessizlik, sanırsın yazıyı yazıp akabinde uyumuş eleman. Hele bir de çemkirenler var; sanki onlar değil de, onlara yanlışını gösterenler suçlu.


Balık baştan kokuyor maalesef. Bu ülkede, aç olduğu için ekmek çalana "hırsız" deniyor, bakmıyorlar gözünün yaşına, atıveriyorlar içeri. Fikri hırsızlıklarda "intihal" denip geçiliyor. Hangisi hırsız bunların şimdi? Ekmek çalan açtan, hırsız değil, ancak 'çaresiz' olur da; tok karınlının arsızından, hırslısından en ala hırsız olur. Telif de çare olamıyor, kanunlar malum sıkıntılı. Bu ülkeden sanatçı çıkar mı arkadaş, bu ülkeden "orijinal" bir şey çıkar mı! Öyle alışmışız ki kopya çekmeye, çalmaya, çırpmaya; kafa, üretmeye çalışamıyor. Sırf sanat değil, her konuda böyleyiz. Koskoca tekstil ülkesinden, üç tane dünya markası çıkaramıyoruz misal. Anca fasoncuyuz anca. Üretken olanı da, kafasına vurup eziyoruz hatta. Lan gece gece icat çıkarma, otur, bak burda yapılmışı var, diye.


Çöp demiştim ya yukarıda, geçenlerde bi arkadaşın yazısının altında dönen muhabbete gitti kafam. Demiştim ki; Türkiye en temiz Müslüman ülkedir sanırım. Halt etmişim ben. Bizde, belediyecelik çok iyi, ondan daha temiz geliyor gözümüze. Bunu düşünememişim. Belediyeler çok iyi çalışıyor da, anne babaların çocuklarına verdiği eğitim çalışmıyor, öğretim zaten hiç çalışmıyor. Çocuklara, çevre temizliği görgüsünü kazandıramıyoruz ama iyi çalışan belediyeler vücuda getirebiliyoruz. Mantık bu. Kim takar eğitim-öğretimi lan Cezbe! Madden ve manen pis bir milletiz ne yazık. Hem çevremiz, hem kafalarımızın içi çöp dolu. Görgüsüzüz, ahlak yoksunuyuz, cahiliz, hödüğün önde gidenlerindeniz.


Şimdi bu yazdığım değişik durumların, konumuzla  ne alakası var, demeyin. Alt tarafı bir yazı hırsızlanmış, bu ne gürültü, demeyin. Geldiğimiz noktada, burnumuza gelen çürük kokusunu almıyor musunuz???  Çürümüş ahlak kokusu bu. Bu 'ahlak' dediğimiz paket program, her şeyi kapsıyor. Ahlak çökünce, dine yapışılır ya hani. Din, belki ahlakı da da ayağa kaldırır diye vermişiz ayarı, dinden dem vurmuşuz mütemadiyen. Ehh, onun da içini dışına çıkarmış mıyız. Ohh sen sağ, ben selamet. Beş-on  sayfa daha yazarım da, zaten sıkıldım, sizi de sıkmayayım, susayım. Saldım çayıra, mevlam kayıra artık!

Temizce kalın.


02 Eylül 2018, 09.36
Bloglarınızdan fikir hırsızlığımı yapılmış. 
 1-2 gün önce aklıma şöyle bişey gelmişti, acaba blog yazanlar bloglarını arşivliyomu yoksa gamyunun çökmemesini mi diliyo. Korsan cd film seyretmek gibi, 150 tl fifa almayıp 5 tl cd almak gibi. Direksiyondayken emniyet şeridinden geçmek gibi (ambulans., itfaiye vs yolu) ekmek sırası beklerken çaktırmadan hemen tezgahtara 1 ekmek ver demek gibi, tanıdık bulup resmi iş halletmek gibi. Çakma abidas yazmak gibi daha çok aslında 
03 Eylül 2018, 02.12
Nasıl bir ışık hızıyla geliştiyse, Tiagmo bile takip edememiş durumu :) Levh-i mahfuz türevi nicki olan şahsın yazılarından söz ediyorum Tiagmo. Ben, izinsiz alınan yazılarımda bu kadar cevval olamıyorum, gidip kibarca söylüyorum rastlayınca. Paylaşmakta sıkıntı yok, kaynak belirtin, diyorum filan. Takip de etmiyorum açıkçası artık. Baş edilebilecek bir durum değil çünkü, çok beğendiklerimi nette paylaşmıyorum, yapacak bir şey yok.


Sevgili Kontrplak; sizin bu nick seçimlerinizdeki tuhaflık fevkalade dikkatimi çekmekte. Eğer başkaca bir anlamı yoksa, bir sonraki aşamada Kereste'yi tavsiye ederim. Üçüncü sıradaki nick tavsiyemi hiç dillendirmeyeyim şimdi .p Memduh amcaya ayıp ettim ben, haklısın. Neden bir marketçinin felsefeye, siyaset bilimine ilgisi ve alakası olmasındı ki yani. Fakat beri yandan, bir doktorun, marketçi olamayacağı gibi bir sonuç çıkıyor senin yazdığından da, ki bu da garip. Neyse, her şey çok garip zaten smile Resmi .p


Bu insanlar neden yazı çalıyor, cidden onun üzerine düşünmek gerek. Yazı üzerinden prim yapma sevdası sanırım. Primi niye yapmak istiyor, popüler olmak için herhalde. Bizim gibi okuma özürlü bi ülkede, yazıyla popüler olmayı düşenmek de bir acayip. Demek ki; küçük hesaplar peşindeler, bu olabilir. Bir de, kendisi popüler olup, burada blog paylaşarak, o popüler olduğu popülasyonu, bu yönde kullananlar var misal. Vasat bir yazı diyelim, bakıyorsun millet üşüşmüş yazıya. Kim o millet; eş, dost. Onlar, el ele tutuşup giriyorlar blog-portala, sonra yine el ele tutuşup gidiyorlar :) Ya bunlar komik şeyler tabii, uzaktan bakıp gülüyorum. Eskiden masa masa dolaşıp yazı reklamı yapanlar da vardı. "Bak yazı yazdım, alllaşşkına git yorum yap" vs. şeklinde :) Ahh ahh neler gördü bu gözler :) Yani, 'yapay çap' her türlü söz konusu, fakat hırsızlık apayrı bir şey, mukayese kabul etmez.


Bu komple çalıcılardan başka, bir de serpiştiriciler ve çorbacılar taifesi var. Onlar da süperler, şapşahaneler. Kadın, almış Sabahattin Ali'den cümleler, araya kendi cümlelelerini oturtmuş, sermiş ortalara blog diye. Okuyorsun yazıyı, bir cümle ki; otur iki gün düşün. Sabahattin Ali bu ya, boru mu yani. O cümleyi okuyorsun, kal geliyor sana. Sonra bir bakıyorsun ilköğretim seviyesi bir cümle geliyor ardından. Hadi buyur bakalım! Yahu kadın bildiğin Sabahattin Ali'yle düet yapıyor aklınca. Pehh pehh sen kiiiiiiim Sabahattin Ali kim. Böyle hadsizler var ortalıkta, ne yapalım, mecburen rezil etmek kalıyor gören göze de.


Bay C az içmelisiniz bu arada. Sosyopat'ın devamını paylaşmayacağım, söylemiştim ya. Aşırı +18 oldu çünkü; kan, şiddet, vahşet, şehvet piüüüü. Buraya uydurup değişik bir final de yapasım yok. Sen kendi hayal dünyanda bitir .d Hatta önce kendi yazdıklarını bitir, polisiye vardı bi tane, hani ne oldu ona??  Ayrıca; Gülce'yle atışmalarınız da süperdi :) Biraz daha yazıyı silmeseydin, hariçten müdahil olacaktım ben de, çok özendim vallahi :) Siz ikiniz, atışma tadında bir blog yazmalısınız. Süper olur süper, ben çok beğenmiş, çok gülmüştüm. Denemelisiniz yani.


Yine ne çok konuştum ya üff. Sıkıcı olmakla alakalı bir yazı yazacağım smile Resmi Komple teşekkür arkadaşlar yorumlar için smile Resmi
03 Eylül 2018, 18.14
smile Resmi Ya ben ne bileyim, kontrplağın altında, kırılgan ruhlu bir ceviz sehpanın yattığını. Bilsem, söylemezdim öyle Bay C .p


Dokundurma içeren blogu hatırlayamadım. Sonuçta, insan yazmak istediği için yazar. Engellenemez bir yazma isteği  varsa içinde yazarsın:) Ve elbette beğenilmek de ister de, bu beğeni, yazdığın şey üzerinden olmalı. Yazıyı, bir şeylere alet etmek de çirkin. Senin abarttığın kadar olmasa da, insanların akla, bilgiye ve sanata ne kadar aç olduklarını göz ardı ediyorsun. Üzülesi bir durum ama artık az rastlanır olan bu nitelikleri gören insanlar, üzerine atlama temayülü de gösterebiliyorlar. Emin ol, işle alakalı söylediklerin değil ama diğer türlüsü oluyor. Tam o noktada da, yazarın niyeti işin içine giriyor :) Anladın sen beni.


Ego mastürbasyonu dahil her türlü mastürbasyon, insanların tatminsizliğini artırır ki Bay C :) Bu çakma kalitesizlik süreklilik arz ediyorsa da zaten, hayat mastürbatörü olur çıkarsın bir zaman sonra. Bir sen olur, senden içeri; öyle yaşıyormuş gibi yaparsın.


Senin, işsizlikten yazıyorum, demene hiç inanmadım. Hani işin çok olduğunda, vaktin olmadığında yazamıyorsundur. Ama ikisi aynı şey değil. Diğer yazdıklarına da katılmıyorum. İyi yazan vardır, bir de kötü yazan vardır. Her iyi yazan; her zaman, herkese hitap etmeyebilir. Sonuçta zevk meselesi bu. Eğer yazmayı ciddiye alıyorsa iyi yazan biri, zevzeklik de yapmıyorsa, her defasında iyi yazar bence. Ayrıca, kimse kimseyi yorumlarla filan parlatamaz, gerçek manada parlatamaz yani. Parlatamadığı gibi, karartamaz da... Güneş balçıkla sıvanmaz; balçığı ne kadar sıyırırsan sıyır, güneşe benzer bir parlaklık da yakalanamaz.


Yazı silme muhabbeti, benim mantık ve görgü çerçevemin dışında bir şey. Herkesin kendi tasarrufu tabii, ben kendi fikrimi dile getireyim. Ben yazmışım şimdi bu yazıyı, silsem kime ne, sonuçta benim yazım. Amma ve lakin, gelmiş yorum yapmış insanlar. Artık biraz da onların olmuş yani. Kimsenin kelamını, onların izni olmadan silemem ben. Hem niye sileyim yani, sileceksem niye yazıyorum. Biri merak eder, eski yazılarımı da okumak ister, belki okumaktan mutlu olur. Niye sileyim niye??? :)


Tabii ki ahlaki boyut. Ve tabii ki dini boyut. Çalıyorsan, ahlakın yok; harama el uzatıyorsan, Allah'tan korkun da yok. Anlayana, saz eşliğinde sivrisinek şeysi :)

Eyvallah Cafo, sen de iyi bak kendine.
04 Eylül 2018, 15.58
Şehri 19 mayıs beni sevmiyorsun biliyorum ama demirel de çok şey söyler hiçbişey anlatmazdı. Çok konuşulunca içimden şöyle bir ses gelir "öyak" kusma taklidi bu
04 Eylül 2018, 18.57
Senin verdiğin ayar, anca içimi bayar, şeklinde bi giriş yapasım geldi ya. Nedir ki, daimi olarak,  son levelda ayarı ben yaparım merakı? Hani hepimiz arada yapıyoruz da, sündürmenin ancak peynirde hoşa giden bir şey olmasının bilinmeme durumu nedir?? Ahhhh Ahmet Hamdi ahh!! Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü, bir kısım insanların yanlış anlamasının, izdüşümü müdür bu merak. Özürler üstat, binlerce özür, okumayı bilmiyoruz.


Şehr-i19Mayıs; benim espri yeteneğimi keşfetmişsin, ne hoş :) Denk gelmemişsin demek, ah neler kaçırmışsın bi bilsen .dddd Şimdi benim espri yapabilitem var. Mizah yazamasam da eh işte kendi çapımda yapabiliyorum bi şeyler. İroni içeriyor daha çok, bu yüzden smiley yardımı alıyorum, hani söylediklerim ciddiye alınmasın diye. Bazıları var ki, mizah yaptıklarının farkında bile değiller, onlar daha komik benden ha :) Misal sen; çocuklarımızı koruyalım, şiddet, vahşet yazmayalım, yok efendim; bunları yazanın içinde bir manyak var, vs. tandanslı o yorumu şaka diye yazdın değil mi? Kime ayar veriyorsun birader sen? Rtük olmaya özendin de, Gbpük mü oldun??? :) Ha bunları niye buraya yazdım, sizden öğreniyorum :) Ayarcılar siziiiiiii. Aynen maynen hödö hödö :)


Sevgili Kontrpak için ayrı bölüm açalım dur :)
04 Eylül 2018, 19.13
:)Torbacını ben de merak etmedim değil Bay C .p Gerçi ben daha ziyade, tekel bayisiyle olan aşkını sorgulamıştım .p Bi foton vardı, süperdi o ahahahaha. Şimdi diyorsun ki; sen yazılarını silme, ben okurum. Benim veya başkalarının da, senin yazılarını okumak istiyor olabileceğimizi hesaba katmıyorsun. Bu ne adaletsizlik!!! Yabma.


Soruna gelince; benim aklımdan geçen 3.nick önerisini yazmışsın :) 10'a 10'u hiç duymamıştım ama. Neyse sen bilirsin artık :) Cevizde karar kılalım bence. Sen, doğru düzgün bi adamsın. En azından şimdiki fikrim böyle. Rakı tarafından, abimin taifesine benzetiyorum seni, ki taş bir ev inşa edip, içersinde bir tarafından rakı, diğer tarafından su akan batarya tesisatı yapacaklarmış smile Resmi :) İşin dolayısıyla da, sevgili zevcime benzetiyorum. Yani sözün özü bana çok tanıdık geliyorsun. Bunları yazıyorum, aman diyim ikinci üçüncü şahıslar yanlış anlamasınlar, vallahi özele atılan mesajlar türevi bi yakın hissetme durumu değil bu :)


Erkek cinsinin en sevdiğim özelliğidir bu doğrudanlık. Kadınlarda nadiren görülür maalesef. Bu yüzden, zaman zaman kereste yakıştırılması yapılsa da, en azından benim için, olması gereken bir şeye işaret eder. Her tarafı başka oynayan bir erkeği kim ne yapsın di mi ama!! :) Seni rakı bozmaz da, bozsa bozsa kadın bozar Cafo. Haddim değil bunları yazmak belki ama içimden geldi :) Sen onlara dikkat et, o tür mesajlar alırsan da; cevizi filan bırak bi yana, "gül ağacı değilem, her gelene eğilem" türküsün söyle birader. Hadi eyvallah :)
05 Eylül 2018, 08.22
Gamyunun açılış sayfasının sağında; trajik, komik, hüzün verici, eğitici gibi bloglar paylaşılıyo. Blogculardan birisi demiştiki; faydalı bir blog paylaşılmış bir süre blog paylaşmayıp sağ tarafı şimdilik meşgul etmeyim! Demişti.

05 Eylül 2018, 13.28
Görünmek istediğinden o kadar az zekisin ki, kendi kendine açık ediyorsun. Kafanın gidip geliyor olmasıyla da alakalı bu. Benim ne tür bir kompleksim olabilir ki bu konuyla ilgili olarak, ne saçmalıyorsun? Kompleksin ağababası sende. Baştan ayağa komplekssin hatta, ki ağır kibir travmasındasın, hem de kronik halde.


Bendeki merhamet duygusuna lanet olsun işte. Senin özünü bile bile, sırf insanlığımdan ikinci bir şans vermiştim sana. Ama ne mümkün ya. İçindekiler öyle pis ki, o pisliği azar azar insanlara zerkediyorsun. Senin bünyen üretiyor bu zehri. Bu yüzden, ömür boyu böyle kalacaksın, o pislikle gideceksin haberin olsun.


Sen şimdi film çevir seni gerçekten tanımayan insanlara, kelebek taklidi filan yap. Bende sana verecek 3. bir şans yok. Görünme gözüme mümkünse. En berbat kadın ruhunda  yoktur seninki gibi bir içtenpazarlılık, çokyüzlülük, haset, fesat ve benzeri habis duygular. Hödö'leyene hödölüyorsun, demenin yaşla bir ilintisi yok. Hani insan yaş aldıkça daha az saçmalamalı, diye düşünülür. Ama bunun da olamadığına canlı örneksin sen. Bende yarattığın tek his mide bulantısı, bundan emin ol. Hem de öyle böğğk değil, bööğğakk cinsinden. Uğurlar ola.
05 Eylül 2018, 15.51
Acz bunlar hep acz :) Bunu bir ben biliyorum, bir sen biliyorsun, bir de seni bilenler biliyor :) Naş! dedik hala niye yazıyorsun?
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın