gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir K..... Hikayesi

25 Eylül 2018, 15.37
A- A+

Kahretsin! Başladı yine... Düş yakamdan düş! Bıktım, bezdim senden! Öldüremeyecek kadar önemsiz, huzur vermeyecek kadar da rahatsız edicisin, biliyor musun. "Ne öldürür, ne ondurur" derler ya; işte öyle bir musibet sızısın!

Adam gibi bir şey olsana!
Ağrısana mesela...
Kanasana...
Mümkünse; SIZLAMASANA!!


Benden başka kimsecikler ciddiye almıyor seni, sersem! O minicik halinde, önemli olduğunu mu sanıyorsun! Ancak bir hafta sonrası için randevuyu hak edebilen, aciliyetsiz, zavallı bir şeysin. O kadar küçüksün işte, hesap et...


Hep kapılardan döndüm, hep "abartan" oldum senin yüzünden. Nelerle yaftaladılar beni; 'huysuz' oldum, 'uyumsuz' oldum, 'deli' bile dediler bana. Bir tek benim hissedebildiğim; hani masanın üzerine çıkarıp koysam, cismi bile görünemeyen, hayali rahatsızlık teşhisisin. Başkaları için; hiçsin, yoksun, soyutsun!!


Ne vakit geldin, musallat oldun bana bilmiyorum. Büyük ihtimal mutluydum, bihaberlik irtifasında huzurlu bir andı. Acıtmadın beni, geldiğini hissetmedim bile. Çıplak gözün görmeye kifayet etmediği, öyle derinden gelen; sinsi, pis bir şeysin. Ama bir ömür dahil olamayacaksın bana, içime işletmem seni! Heveslenme hiç, alışma o geçici ikametgaha.


Deli gibi korkuyorsun değil mi bensiz olmaktan. Ne ifade edersin ki bensiz! Seni, ben 'sağ' tutuyorum; seni, ben 'var' tutuyorum. Anladın mı pis asalak ! Göstersene kendini, belli etsene, sinsi! Ah nerde olduğunu bir bilsem; gözümü kırpmam, o dakika kesip atarım odunsu mevcudiyetini bedenimden. Varsın gitsin seninle beraber nerem gidecekse. Sen yeter ki defol!


Defol git benden!!
Sızlama!!

-----

Bir kıymık hikayesidir....


YORUMLAR

25 Eylül 2018, 16.54
Bizim burda canımız yanmış, Babette gülüp eğleniyor smile Resmi İnsanoğlu işte, ne yapacaksın smile Resmi Ben yine de çiçek vereyim bari smile Resmi Teşekkür ederim Babette, seviyorum yorumlarını, çoook :)
25 Eylül 2018, 17.07
Kıymık doğruca mezara. Acınmasın. O da belki yana yakıla katledilmeyi bekliyordur. Çürümeyi,ardından kıymık üretmesi yasaklanan bir ruha bir bedene kavuşmayı istiyordur belki de uzun zamandır. Belki o bile hak ediyordur iyi bir 'şey' olmayı.
Hadi ona bir iyilik yapalım. Onu canlı bırakmayalım. Cömert olalım, onu yok etmeyi ondan esirgemeyelim. Şansı varsa onun olmayan yeni güzel bir iyiyi bambaşka bir şeylerin küllerinden meydana getirsin. 
26 Eylül 2018, 02.11
A evet, elbette felsefesi de yapılır, sürreal de yazılabilir bu kıymık hikayesi. Felsefe, mutlak gerçeğe dayanmalı ama. Bünye, kıymık üretmeyeceğine göre, bünyenin ürettiği ama ona zararlı olan başka bir özne seçilebilir, kıymıkla olmaz o bence :) Ancak; kıymık, insana zararlı başka  bir insana benzetilir, anlatılan hikayenin hayattaki karşılıkları bulunur filan, öyle mümkün. Sürreal anlatacaksak yüksek irtifa iyidir; sürekli kıymık üreten Kainops gezegenin ağaçsı sakinlerinden girip; ordan alııııııııır yürürüz Nogambling :) İkisini bir arada yapmayalım ama mümkünse. Kaos olur, felsefe yapacağım derken; sebzeli çorba yapan şahanelere döneriz sonra, ne dediğimiz anlaşılmaz, ki istemeyiz :) Teşekkürler yorum için. smile Resmi
26 Eylül 2018, 17.32
NE güzel bir anlatım olmuş bu böyle, yazının sonuna kadar büyük bir endişeyle okurken sonun da bir koca tebessüm oldu yüzümde . : )) Yüreğinize sağlık 
26 Eylül 2018, 23.33
Acaba şöylemi algılasak; kıymık atıyorum eleştirmen sizi eleştirerek canınızı sıkıyo, e sen de yeri ve zamanı gelince umursamıyon ve kıymık yerinden çıkıyo. Ama bir fark var kıymık çıktığı yerde izini kaybeder ama eleştirmen eleştiren kişide katı kalp bırakabilir.
27 Eylül 2018, 04.39
Sizin de okuyan gözlerinize sağlık :) Teşekkürler yorumunuz için Kuğ__
28 Eylül 2018, 02.48
Dediğinden bir şey anladıysam ne olayım Tiagmo smile Resmi Madem yazdın, ben de bir şeyler söylemek istiyorum, yorumundan çıkarabildiğim konuyla alakalı. Öyle bir noktaya geldi ki burda laf; neredeyse burada yazan ve Türkçe'yi doğru düzgün kullanan birkaç yazar ve yorumcu; siz, kullanamayanlardan özür dileyeceğiz güzel Türçe kullanıyoruz diye, o derece... Var mı canım öyle bir şey ya!


Ben bıktım bu mağdur edebiyatından artık. Ortaya bir şey yazıyorsan, eleştireye de açık olacaksın. Yazı üzerinden yapılan eleştiri, yerli yerindeyse hiç mesele yok. Eleştirenin tavrı, tarzı kendi bileceği iştir. Beğenirsin, beğenmezsin... Bir de, o eleştiriye nasıl mukabele ettiğin önemli. Kardeşim bilmiyorsan susacaksın az. Kalp niye kırılıyormuş, onu da çok merak ediyorum ben. Birileri Türkçe'nin içinden geçerken de benim kalbim kırılıyor, ona ne yapacağız mesela?


Niye bu kalbi kırılan arkadaşlar, hatalarını düzeltmeye çalışmıyorlar da sürekli ağlıyorlar, sonra ağlama duvarı oluşturuyorlar beraberce? Düzelt hatanı, böyle eleştiriye maruz kalma. Bir tane dilimiz var, çok mu zor bu dili güzel kullanmak yani? İmla dediğin şeyi öğrenmek en fazla 2 saatini alır insanın; halledilebilir bir şey, ki bence herkes halletmeli, atla deve değil nihayetinde. Türkçe ifade becerisi apayrı bir  konu; herkesin aynı oranda başarılı olması beklenemez elbette. Fakat insanın, kendinin farkında olup, ifade edebileceği türden yazılar yazması gerekmez mi? Ha sonra geliştirirsin, yazarsın dilediğin konuda. Ama henüz sen, iki satırlık cümlenin öznesini, yüklemini, zamanını birbirine uyduramıyorken, tutup felsefe yazamazsın arkadaş. Başarısız olursun, komik olursun. Bu kadar net.  


Yazmak işini seven birinin, en önce kendisi sahip çıkmalı kullanılan dile. "Hiçbirimiz profesyonel yazar değiliz; o zaman, temiz bir Türkçe, düzgün bir imla kullanmamız da gerekmiyor" diye bir şey olur mu? "Amatör ressamım ama renklerden haberim yok" demek gibi bir şey değil mi bu? Her zaman söylerim; imladan önce mana gelir. E tamam gelir de, bazı yazılarda da ne mana var, ne imla. Ne diyeyim şimdi, onaylıyorlar işte, okuyoruz.


Tüm bunları ukalalık olsun diye yazmıyorum. Evet güzel yazıyor olabilirim ama ukalalık edebilecek yetkinlikte, konuyla alakalı bir kariyere de sahip değilim. Bildiğim, aklımın erdiği, gördüğüm kadarını yazdım. Ben ukalalık edebilecek yetkinlikte görmüyorsam kendimi, daha tek bir cümlenin altından kalkamayanlar da; herhangi bir eleştiri aldıklarında, burada doğru düzgün Türkçe kullanan, yerinde eleştiri getiren yazar ve yorumculara ukalalık etmesinler mümkünse. Şapkalarını önlerine koyup düşünsünler, çalışsınlar, öğrensinler.


Mağdurum ben, diye ağlaşmakla; ağlaşana, mağdur kollayıcılığı yapmakla bir yere varılmaz. Ha diyorsanız ki; ben dalgamı geçiyorum, yazıyla-çiziyle işim yok; o zaman gelen eleştirileri de dikkate almayın, kalbiniz kırılmasın güzel kardeşlerim. İnsan her ne yapıyorsa yapsın, ciddiye almalı; yok ciddiye almıyorsa, ciddiye alınmamayı da, özensiz davranılmayı da göze almalı.


28 Eylül 2018, 15.30
6 satırlık paragrafı sırf banamı kitledin cezbe, yoksa genelemi. Bana kitlesende sinirlenmiyom anlamadığın için seni affediyorum. :))))
Bu kıymık hikayesini sanki daha önce okudum gibi.
Acaba bu hikayede anlatılmak istenen başka mı diye epey düşündüm.
Benzetme mi var diye söledim ama anlaşılmamış, hikayede.
Cezbe ben senle demogojiye girmem, neden biliyomusun, ağzın bayağı kalabalık.
Sen yazıların bayağı güzel yalnız. Gerçekten özgün ruhlusun. 
Acaba bizim kabileden mi geliyo soyun:)))

29 Eylül 2018, 00.27
Upuzun yorumun için konuşuyorum, üzgünüm ama bloga ve yazana göre konuşmayacaksın o zaman. Ben objektif adamım, kimseye hasetlenmem.

Bu bayrak, bu dil ve bu din için milyonlarca şehit verdik. Dil memleket meselesidir. İki satır yazı okuyup imla nedirin feyzini alamayacaksanız yazı yazmayın. 
29 Eylül 2018, 04.22
Benim kilitle, anahtarla işim olmaz Tiagmo. Baktım herkeste bir ayar merakı var, bir de ben ayar vereyim bakayım dedim. Sürekli konuşuyorsunuz, benim de iki kelam etme hakkım vardı sanırım. Bence, iyi niyetle okunursa  faydalı bir 6 paragraf oldu. Sen de yararlanabilirsin. Örneğin, anlattığın benzetmeyi, benim anlamamış olduğumu değil de, senin anlatamamış olduğunu düşünmekle işe başla.


Yazıyı gerçek manasıyla da anlayabilirsin; mecaz anlamıyla; hayatın içinde, bizim istemimiz dışında beraber olduğumuz ve pek de sevmediğimiz bir insanı kıymığa benzetip öyle de okuyabilirsin. Çift anlamlı yazı yani. Bu iki durum dışında bir şeyden söz etmiyorum ben. Ama sen, bunun dışında, başka anlamlar da çıkarabilirsin, ben karışamam onlara.


Bu yazıyı daha önce bir yerde okumuş olma ihtimalin var. Burada yazdığım ilk yazıdır, biraz düzeltme yaptım. Bloglarımın ilk sayfasını açarsan görürsün, "Sızı" başlığı. Başka türlü, bu yazıyı okumuş olma olasılığın hiç yok. Ama sen bi ömür düşünebilirsin tabii, bulunca gel yazının altına yaz nerde okumuş olduğunu, beklerim .ddddddddd


Benimle POLEMİĞE girmek istemiyorsun sanırım, onu demek istedin. "Ağzı kalabalık" olmak tabiri; yersiz ve boş konuşma için kullanılır. Ben boş ve yersiz konuştuğumu düşünmüyorum şahsen. Söylediklerim anlaşılabilsin diye, uzuuun uzuuun anlatıyorum işte. Benim için vakit kaybı oluyor ama gerektiğini düşünüyorum demek ki. 


"Özgün ruh" güzel iltifat, teşekkür ederim smile Resmi Kabileyi bilemiyorum :) soy ağacına bakmam lazım.
01 Ekim 2018, 15.55
Böyle bir kargaşanın içinde adımın anılıyor olmasından inanılmaz üzüntü duyduğumu belirterek;
Siz yazarlar ve yorumcular olarak birbirinize karşı içinizdekileri yazıya dökerek onaya sunuyorsunuz ve onaylayan olarak ben adil olmuyorum bunu asıl ben doğru bulmuyorum.Siz yorumlarda kendinizi anlatıyorsunuz aslında. Yazılan yazılarda kişileri hedef alan yazıları onaylamıyoruz. Daha önce Ben-İsmail adlı üyenin”İnternetten Masallar” adlı yazısını red ettiğim halde tekrar onaya sundu, üzerinde düzeltmeler yaparak ki yazı direk “Cezbe”yi hedef alan bir yazıydı onayladım. Daha sonrasında Cezbe K..Hikayesini yazdı eşitlik olsun diye onun yazısında onayladım. Sonrasında arkadaşımız yine hedefli bir yazı yazdı ve onu da red ettim. Yetmedi sizde yazdınız “Plywood” sizde hedef alarak yazı yazdınız ve ben size gelerek yazınızı onaylamayacağımı gayet net bir şekilde açıklamıştım. İyi ve anlamlı yazıların yanındayım. Türkçenin de gerektiği gibi önem verilerek kullanılmasından yanayım. Olay bundan ibarettir.

Dip Not:
Bu arada organize olarak silmiş olduğunuz yazıların tekrar yerli yerine getirilmesi (ki gerekli olan budur) tamamen site yönetimi tarafından yapılan bir uygulamadır. Yazmış olduğunuz yazılar siz yazdıktan sonra gamyun’a aittir.
Bilgilerinize….
01 Ekim 2018, 17.08

Bence kimsenin etkisinde kalmadan insanlar kendi başlarına karar almalıdır, bu size benden bir tavsiye. Yorumda adımı yazdığınız ve bloglardan sorumlu kişi olduğum için genel bir açıklama yapmıştım, bunu anlayamamış olmanız üzücü. Yazılan yazıyla alakalı olmayan yorumları onaylamıyoruz. Sorunlarınız için diğer iletişim yollarını kullanmanızı tavsiye ediyorum. Son olarak, siz-ben-siz-ben cevap şeklinde devam etmemesi ve bu olayın içinde artık yer almamak adına burada noktalıyorum.
02 Ekim 2018, 03.16
Eylül; sen işin içine girdin diye böyle uzun uzun bu arkadaşa cevap vereceğim, emin ol. Yoksa muhatap bile olmak istemiyorum; ortada muhatap alınabilecek ne akla yakın bir eleştiri, ne de görüş var çünkü. Bu blogu eklerken, aklımdan en ufak bir şey geçmedi, birine laf sokayım vs. diye. Zaten ne manası var ki, üzerlerine alınmışlar çözebilene aşkolsun. Sen neden öyle algıladın, onu da anlamadım. Sen, onaylamışsın bu yazıyı ya. İçin ferah olsun. Dediğim gibi; aklımdan en ufacık bir şey geçtiyse "gönderme yapayım, laf sokayım" vs. diye; Allah vergisi bir şey var ya hani 'iyi yazabiliyorum', Allah alsın geri benden o bahşettiğini, bir daha iki kelam yazamayayım. Bak bu kadar büyük yemin ettim. Onlar için değil, senin için ettim bu yemini. Sen rahat ol yani, bu yazıyı "haksızlık olmasın diye onayladım" diye düşünme, bu yazı gayet temiz bir yazı ve sen de onayladın. Yukarıdaki biliyor benim öyle bir niyetimin olmadığını, bu gibi tiplerden Allah'a sığınmak lazım.


Olaylaaaaaaaar olaylarrrrrrrrrrr. Plywood, senin benimle ne sıkıntın var? Ben, ikimizin arasında bir çekişme filan yaşandığını hatırlamıyorum. Ne sıkıntın senin benimle? Nesin sen, fedai filan mısın? Eğer öyle isen, kimin fedailiğini veya avukatlığını yapıyorsun, öğrenebilir miyim? Tam olarak sorunun ne yani benimle? Hem nesiniz, çete filan mı? Bireysel hareket edemeycek kadar zayıf mısınız, yoksa haksız mı? Bence her ikisi de biliyor musun.


Bu yazdığım yazı, bu nickle burada yazdığım ilk yazı. 30 Eylül 2012'de yazmışım bu yazıyı ben. (Bknz: Cezbe/Bloglarsmile Resmi.Sayfa/ SIZI) Kim, nasıl üzerine alınıyor bu yazıyı pardon ama??? Nedir, senin nickin Plywood diye, kendine yakın mı hissettin, sana mı yazdım sandın? Altı yıl önceden, bu günü öngördüm de mi yazdım bunu? Nasıl bi bağlantı kuruldu acaba, diye düşündüm. Ancak böyle bi bağlantı kurulabilir, dedim sonra. Zorlamanın zorlaması yani. Hem ben seni niye hedefe alayım, söyler misin bana?


Bak arkadaşın İsmail abi, yazmış bana kaç tane yazı. Kalbim Yanar yazıma gönderme yapıyor aklınca, gidip yorum bile yazmadım. Tenezzül meselesi çünkü. Öyle bi niyetim olsa, girip yazının altına güzelce hakkını verirdim, kimse de bana bir şey diyemezdi sanırım, haklı olurdum çünkü. Burada hepimizin, bireysel olarak yönetimle sorunları olur. Bazıları yazılarını siler tepki olarak, sonra yazar veya yazmazlar. Benim de problemlerim oldu, çok da ağır tartışmalarımız oldu; ben, yazılarımı silmedim ama bir süre yazmama kararı aldım filan... Bunlar normal şeyler. Fakat bu yaptığınız nedir böyle?


Sizin, toptan sıkıntınız nedir ki benimle? Kime, ne hakaret etmişim, kopyalasanıza buraya bir. Bir Tiagmo'ya sert yazarım, onunla da yuvarlanıp gidiyoruz, size ne???? Bir de tanık olduğunuz Şehr-i19Mayıs'la tartışmam var, ki hiçbir şey bilmeden konuşmamalı kimse. Antrparantez, şunu da belirteyim; ben yazı üzerinden insanlara kıymet veririm, burda daha ötesi saçmalıktır, o kadar kavga etmiş olsam da, on taneniz, bir Şehr-i19Mayıs etmezsiniz kanımca, yazı söz konusu olduğunda yani... Hem nesiniz? Erdem dağıtma derneği filan mı?


Vallahi komik biliyor musunuz? Cezbe'ye ayar verelim, ona veremedik, hadi bu defa yönetime ayar verelim. Hem de beni kullanıyorsunuz bu iş için. Bir de tehdit :)''"'Cezbe'nin bu yazısı silinecek, bir de yorumu (hangisiyle artık o yorum) !!!! Yoksa, ben ve saz arkadaşlarım burada yazmayacağız!!!!! Ona göre haa yönetim!!!""" .ddddddddd  Burada Cezbe yazmazsa da bir şey olmaz, siz (kaç kişiyseniz artık) yazmasanız da bir şey olmaz. Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki kendinizi???


O nedir öyle, yok arkadaşlarıma yorum mu yazdırıyormuşum, yok onlar orta mı yapıyormuş, neymiş. Onlar ne öyle? Ben, kulis işlerine bakmıyorum, hiçbir zaman da bakmadım. Kimi, kim sanıyorsun bilemem, Nogambling'i mi diyorsun bilmiyorum, ben onu tanımıyorum. Yoksa, senin nickin de onu mu demek istedin, onu da anlamadım. Hiç de umrumda değil zaten. Benim; birinin, birkaç yazısını okumuşsam, hitabından bile, kim olduğunu anlayabilitem var, dikkatli okurum, ip adresine filan ihtiyacım yok yani. Çok akıllı sanmayın kendinizi veya herkesi aptal sanmayın e mi. Ayrıca, kendi aklıyla değil de, eş-dost-arkadaş ittifakıyla hareket edenlerden bana arkadaş olmaz. Benim öyle arkadaşım yoktur, öyle tiplerle arkadaşlık etmem ben. Yakın görme kusuru yoksa, kendinde ve çevrende ararsan bu tür kulis faaliyetlerini gayet görebilirsin.


Diğer hezeyanlara ne diyeyim ya; yok yazı ne kadar okunuyormuş da, yok bilmem ne :) Ben bunlarla ilgilenmiyorum güzel kardeşim. Ben yazı yazabiliyorum Allah'a şükür, öyle okunma sayısıdır, yorum sayıdır şeklinde komplekslerim yok. Burada da ısrarla yazmaya devam ediyorum, bazı arkadaşlar yazmamam gerektiğini söylese de yazıyorum. Ben seviyorum burayı, ilk burda yazdım, manevi olarak vefa borcum var. Sıkıntısı olan yazmasın. Benim içim elvermez bu bölümün kapanmasına, bu yüzden desteğimi esirgemem. Anlaşıldı sanırım buraya kadar.


Ayrıca; Cezbe'ye ayrıcalık tanınıyor vs. söylemler çok komik. Benim de yazılarımın, yorumlarımın onaylanmadığı oluyor. Hatta özellikle, sizin gibi tiplerin bu söylemleri yüzünden, yönetim baskı altında hissediyor kendini, başkalarının yazılarına 1 dikkat ediyorlarsa, benim yazılarıma 5 dikkat ediyorlar. İşte bu yaptığınız, operatörleri baskı altına almaktır. Diyecek bir şey yok... Allah'a havale.

02 Ekim 2018, 03.36
Helin'i mi kastediyorsun Duk? Tutarsız olduğumu mu düşündün yani? Berrak vardı hatırlarsın, onu da linç etmek istemişlerdi. O da yurtdışında yaşıyordu, Türkçe'si düzgün değildi ama ne güzel yazılar yazardı. O zaman da, bazı linç meraklılarının elinden, onu kurtarmaya çalışmıştık ben ve benim gibi düşünen insanlar. Yani şunu diyorum; ömrünün neredeyse tamamını yurdışında geçiren biri, Türkiye'de eğitim almamış biri; Türkçe'yi ancak kulak dolgunluğuyla öğrenir ve yazı diline hakim olmaması doğaldır. Ha diyeceksin ki; öğrensinler. Evet olabilir, onlar da öğrensinler elbette. Amma ve lakin bu bir gerekçedir Duk, geçerli bir mazerettir. Türkiye'de doğup büyüyen, eğitimini burda alan biri için, yaptığın eleştirilerin ve benim yaptıklarımın hepsi doğru. Dil de, bayrak gibi, vatan gibi kutsal ve aynı ölçüde önemli bir değerdir. Ve her Türk insanı, temiz bir Türkçe kullanabilmeli, yazım dili kurallarına da uymalı. Yani bu ekstra bir şey olmamalı. Zaten olması gereken bu. Ama işte olamıyor, eğitimin kalitesizliğini de gösteriyor bu, sırf bireylerle de alakalı değil. Mevzu derin. Diğer yazının altına yazdıklarını da okudum. Çok doğru söylüyorsun, aynen katılıyorum. Ama ben tutarsız değilim bro, teessüf ederim smile Resmi
02 Ekim 2018, 09.18
Her insan bir cevher dir.
Halk olarak bizim bi hayat felsefemiz var. Sevmeyle nefreti melankolik durumunda yaşıyoruz. 
İnsanlar evre evre gelişir. Ama ilk olarak samimiyetle başlar bu evre. Samimiyetle güler yüzü bazen fazla harmanlıyo olabiliriz.
Cezbe sıen cadolozsun ama 50 güler yüzlü sinsiye değişilmezsin


02 Ekim 2018, 10.01
İlk olarak bu başlığın altına yazacağım aklımın ucundan geçmezdi : ) Ancak Plywood, duygularımıza o kadar mükemmel tercüman olmuş ki, tamamına ve daha fazlasına katıldığımı belirtmek istedim. Onay engeline takılmadan yazabilmek, o ölçüyü tutturabilmek çok zor çünkü söz konusu bu insan olunca. Konuları olayları tek tek ele almak zaman kaybı tamamen. Ancak şu blog portalı ne hale getirdiğini görmek bu kadar zor olmasa gerek. Sayın Gmsnn opum blog portala verdiğiniz önemi bilen biri olarak sizden rica ediyorum bir racon kesilecekse, bir çözüm olacaksa bir an önce bir dur demeniz bu insana. Bakın cevap yorumunda kavga ettiği sataştığı hakaret ettiği insanları sayıyor. Liste çok daha uzun aslında ama.. 
Gelelim bu yazıya ; Kıymık yazısı 5-6 yıl sonra tekrar yollanıyor tekrar onaylanıyor !  ama kimse üzerine alınmayacakmış içinden gelmiş herhalde ya da tekrar batmış galiba kıymık yıllar sonra :P
Şehri19Mayısla bile kişisel kavgalarını çarşaf çarşaf blog ortamında eski ipliklerini pazara çıkarırcasına ve sözü geçen üyeye hakaretler dolusu şeyler yazdıktan sonra ( ben yazsam onaylanmazdı kesinlikle)  dün blogunun altına "geçmiş olsun anneciğine" yazan biri ile karşı karşıyayız. 

Kendini öve öve bitiremeyen bu tutarsızlıklık abidesine bir DUR demenin zamanı gelmedi mi acaba ? 

Son olarak silinen blogları geri getirme olayına ayrıca ŞOK oldum  :)  Bİreyler toplu veya kişisel tepkilerini kullanamıyorlar mı merak ettim ..

Ve en son olarak EYLÜL opum ; İyi niyetli olduğunuzdan şüphem yok ama biz buradan bakınca gerçekten bir tutarsızlık, bir taraf tutma, bir ayrıcalık görüyoruz. Bizim bakışımızın önemi var mı bilmiyorum.. 
02 Ekim 2018, 11.21
Cezbe ; Sorun sizsiniz ,tutarsız davranışlarınız.İnsanın iç dünyasını yansıtır yazılar.Aynaya gerek duymadan ya iyisindir yada kötü bunun ikiside bende yok diyorsanız o zaman kendinizle tezat durumuna düşmeyin.

Kendine, veremediğin ayarı bir başkasınamı veriyorsun.
Kimin haddine !!!!
Sizin mi veya bizlerin mi  ?

Plywood evet  geldi bize kendince gerekçeli sebeplerini söyledi ve bu konuda kendisiyle hemfikir olduğumu kavgacı biri olduğun için boyle  bir karar aldik.Sesimizi " yönetime " duyurmak adına bloglarımızıda sildik.   

Güzel yazıyorsunuz bu konuda diğer arkadaşlarla hemfikiriz.Güzel yazmak adına  yazılarınızda "argo " yorumlarınızda kişi veya kisilere hakaret varsa ve bunu " yönetim " es geçiyorsa burda ben art niyet ararım....


Benim naçizane fikrim "yönetim " bu konularda adil ,objektif olması gerekir.Yoksa , onlara olan güven sarsılır. ...




02 Ekim 2018, 17.34
Ben isim vermedim cezbe. Ayrıca yorum yapmadan önce künyelerini okumuyorum. Türkiye'de yaşayanlarında asıl hayat yaşadıklarını bilemeyiz. Ben önüme konulan yazıya yorum yapıyorum. Yoksa kimseyi kırmak gibi bir hedefim yok.

Bir defasında sanada böyle yorum yapmıştım blogu kaldırmıştın :D mesajlada hayıflanmıştın. Şimdi savunduğun Helin'in tavrı gelişime açıktı ve oldukça naif davrandı. Sende oldukça agresiftin 

Belirtmek isterim ki bende takılıyorum. Doğrusunu bilmiyorum ama hemen açıp tarayıcıdan doğrusuna bakıyorum. İleri derece entelektüel insanlar değiliz, sadece bu konularda biraz daha hassasız. Bilişim çağında buraya bir şekilde ulaşan insanlardan aynı hassaslığı bekliyoruz. 

02 Ekim 2018, 17.56
Artık genellikle okuyucu modundayım, fakat eskiden her gün buradaydık. Çok hareketli bir portaldı burası. Genellikle kavga olurdu ama olsun. Reytingi olan bir köşeydi yani, yorum yapılmasada okunulurdu.

Hatta sohbet salonunun birini Sinan Bey blog sohbet mi ne yapmıştı. Cezbe o zaman yeni yetmeydi dışlarlardı onu .p Şaka bir yana insan doğasına uyup içten içe çürüdü blog portal :) Yine aynı muhabbetler, onu kayırıyorsunuz yorumu yayın alıyor benim ki almıyor, yok efendim onun blogları sürekli ilk sırada bizimkiler peş peşe yayınlanıyor okunmuyor, o bana laf attı yayınladınız benim ki kaldı falan ... 

Bugünkü gibi sebeplerden ötürü dağaldı. Hatta birileri kendini Yılmaz Özdil sanıp yazmıyorum falan dedi. Şimdi bizene bundan kardeşim dediğinizi duyar gibiyim, bir saniye cezbe  muhabbetine geliyorum. Millet gitti cezbe kaldı, kimse yorum yapmadı ama o yazdı blog kültürünü devam ettirdi. Belki kalite katmadı ama reyting arttırdı yeni okuyucu ve blogger çekti. Bu köşede de gördüğüm onaylayıcılar reytingi yüksek kişiyi seviyorlar. Çünkü bu köşe küsüp gidenlerin değil inat Edip yazanların sayesinde devam ediyor. 
Eminim ki son 2 günde gmsnn ellerini ovuşturuyor. Eskiden bloggerlere gamyun logolu tavla hediye etmişti hala çeyizimde saklarım, belki iyi bir çocuk olursanız sizde şirinleri görebilirsiniz. 

Okuyanlara önerim fazla takmayın, burada sizi eleştirenler sapık, cani ya da memleket düşmanı değil. Hemen hemen sizin düşünce standartlarınızda bir birey ya da kıskançlık yapıyorlar. 

03 Ekim 2018, 02.55
Cadının önde gideniyim hem de Tiagmo smile Resmi tam üstüne bastın. Yeter ki, içimdeki kötüyü çıkarabilecek suretler olsun. Eyvallah, iltifat olarak aldım, kabul ettim. Allah hiçbir zaman, o maskeli, sinsi kendilerini melek zannedenlerden eylemesin beni.


Bu konuda anlaşamıyoruz biz Duk tatlım .d onun için uzatmayalım en iyisi. Nick zikretmen önemli değil, zaten belli yani kimden söz ediyor olduğumuz. Eskiden, %80 iyi Türkçe kullanırdı, ondan göze batardı kötü kullananlar. Şimdi iyi kullananlar göze batıyor. Ama şu konuda haklısın ki; okuduğun yazı sahibiyle ilgili özgeçmiş bilgisine sahip olamıyor insan. O noktada hak verdim sana.


Neydi o yazım sahi ya, penguenleri kuzey kutbuna mı yollamıştım neydi. Sen de, güney kutbuna taşımıştın sonra düzeltip. Hazır silinen yazıları tekrar yerine getirmişken yönetim, benim o yazıyı da getirse .d Tek sildiğim yazıdır o dediğin, ki senin yüzünden sildiğimi düşünmene güleceğim dur .ddddddddddd Yahu benim yazıların neredeyse hepsinin altı Çarşamba Pazarı gibi Dukcum, yorumcu yüzünden silmeye kalksam üç-beş yazım kalır ortalıkta .ddddd Kesin yönetime acayip kızmışımdır, yazımı onaylamamışlardır filan, ondan silmişimdir.


Ayrıca senin o tür yorumlarını sevmiyorum biliyorsun. Bana veya başkasına fark etmez. Hata buluculuktan başka iş yapmıyor o yorumlar. Sana da söylemiştim bunu. Ben en çok tarih, siyaset yazılarının altındaki yorumlarını beğenirim. O zaman, içindeki cevher çıkıyor bak. Amaa nerde şekerim öyle yazılar yazamıyoruz ki :) Ne güzel tartışırdık. Hatta sen Nazizm güzellemesi yapmıştın bir defa da, ben de sana şöyle kallavi bi hakaret etmiştim hatırlarsan .p Edebiliyorum yani hakaret, hakaret ettiğimi düşündüğüm konuda da özür diliyorum, ki dilemiştim senden de ortalık yerlerde .p Neticede katılmasam da, "fikir" içeriyordu söylediklerin, "hödö hödö" içermiyordu.


Yaa tavla hediye etmişlerdi bize di mi :) Kopkocaman bi tavlaydı. Ne güzel günlerdi .dd Ben geldiğimde buralara hep kavga ediyordunuz, ben de size atarlanıyordum "niye kavga ediyorsunuz" diye .dddddd Blog sohbet salonunda, kavgalara devam ediyormuşsunuz meğer; onu sonradan öğrendim ben :) Beni çömez bulup asmaya kalkmışlardı, sen de var mıydın onların arasında bilmem :) Ya bi asma merakı vardı yani. Gmsnn'yi bile asıyorlardı nerdeyse, var mı böyle bi şey! .ddddd Neyse ki; sağlam duvar yıkılmaz aga smile Resmi


Bir de bak son yazdığın çok önemli; insanlar, neyi, ne kadar dikkate alacaklar, onu bilemiyorlar. İnsan kendini sanala vakfetmemeli. Bu yazıyı üzerine alan insanlar örneğin; ya kendilerini çok önemsiyorlar, ya da hayatları sanal olmuş. Bir defa "kıymık" dediğin şey, insana fiziken yakındır, dolayısıyla sanal üzerinden rahatsız olunan bir kişiye, benzetme kullanılarak yöneltilemez. Yazı yazmayı veya okumayı bilen biri için, böyle bir benzetme içeren yazıda, kesin olarak teknik hata yapılmıştır. Bunu bilinebilse kafi yani yanlış anlamamak adına. Ama yok, nerdeee.


Birlikte çalışman gereken bir iş arkadaşın kıymık olabilir mesela. Aynı odayı mecburen paylaştığın bir yurt sakini, kıymık olabilir veya. Yani, fiziken sana yakın olması gerek ki kıymığa benzetilebilsin. Şu teneke aleminde, bir "kapat" işareti kadar hükmü olan biri, beni nasıl kıymık gibi rahatsız eder yav :) İşte bu üzerine alınanlardaki handikap bu; kendilerini gerektiğinden fazla önemsiyorlar. Veya bulundukları sanal alemi çok fazla abartmışlar.


Ben böyle gereksizleri bir şeye benzetip yazmak  istesem, misal çay içmeye gittiğim yüksekçe bir yerde bulunan bir kafede, güzel manzaranın içinden zıpçıktı gibi görünen kule vinçlere benzetirdim. Ne bileyim veya vakit ziyanından başka bir şey olmadıkları için, beğenmeyip zapladığım bir filme, bir diziye benzetirdim. Yani, beş on dakikalık ömürleri var en fazla. Di mi efendim; sizzz kiiim, beni rahatsız edecek boyutta bir "kıymığa" benzetilmek kiiiiiiiim. Enerjileri düşmanlık etmekten çok, düşünmeye yöneltseler, kavrayabilecekler durumu.


Bana "tutarsız" mı demiş, muhteşem tutarlılıkta olan biri .ddddddddddddddddddddd Allah'ım sana geliyorum .dddddddddd Kime "geçmiş olsun" diyeceğime/diyemeyeceğime de karar vermişler. Çok eğlenceli insanlar vallahi bak, haklarını yemeyeyim şimdi .dddddddd
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın