gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yaksila'lı Kaila...

12 Ekim 2018, 05.21
A- A+

Zamanlardan bir zaman; Aineksos gezegeninde, Jumar adında bir ülke varmış. Bu ülkenin kralı, çok bilge biriymiş. Ülkenin her yerinde okunup yazılmasını; insanların, çok ama çok kültürlü olmasını istermiş. Aineksos'un diğer ülkelerinden insanlar gelir; bu ülkede, kendi dillerini, kültürlerini tanıtır ve bilge krala hizmet ederlermiş. Ülke insanları, kralın bu bitmek bilmez öğrenme ve öğretme merakından zaman zaman da sıkılırmış hani. Sefahat ve eğlenceyi özler, komşu ülkelere ziyaretlerde bulunurlar, vur patlasın çal oynasın eğlenirlermiş.


Kralın etrafında öyle çok kadın varmış ki... Bu saray kadınları, kralın takdirini kazanmak için olmadık şeyler yapar, türlü entrikalar döndürür, birbirlerinin saçlarını-başlarını yolarlarmış. Bilge kral hiçbirine yüz vermez, dünyevi zevklerle ilgilenmez; ülkesinin ilerlemesinden başka hiçbir şey düşünmezmiş. Daha bir kadınla, bir geceden fazla ilgilendiği; hani bir kadına, gözünün ikinci bir kez kaydığı bile görülmemişmiş.


Bir gün, Yaksila ülkesinden bir kız gelmiş saraya. Bu kız; bilgili, öğrenmeye meraklı ve zekiymiş. Sarayın hanımları, bu kızın etrafını sarmış ve ona pek bir ihtimam göstermişler. Sarayın, bir cadı kazanı olduğunu duymuş olan Kaila, bu hoş karşılamaya hem şaşırmış hem de pek sevinmiş ve tüm kalbini, olanca içtenliğiyle açmış bu insanlara. Onlara, hiç duymadıkları güzel hikayeler anlatıyor, kemanınından çıkan ezgilerle ruhlarını doyuruyormuş. Gel zaman git zaman; Kaila, kralın da dikkatini çekmiş. O da, zamanla Kaila'yı çok sevmiş, hikayelerinin ve kemanından çıkan ezgilerin dinleyicisi olmuş. Oturup saatlerce sohbet ederler; bilimden, sanattan konuşurlarmış.


Günler böyle akıp giderken; Kaila bir sabah kalktığında, saçlarının bir tarafının kesildiğini görmüş. Ne olduğuna bir türlü anlam veremeyen Kaila; çaresiz, saçlarını o kesiğe uydurup kısaltmış. Günler günleri, aylar ayları kovalamış. Neredeyse haftada bir, uyandığında saçlarının ucundan kesildiğini görüyor, sessizce ağlıyor ve ne yapacağını bilemiyormuş. Bir gün kral Kaila'ya; neden saçlarını sürekli kestiğini sormuş. Kaila durumu anlatmış ve ne olduğunu bilemediğini söylemiş. Kötü bir ruhun kendisine dadandığını ve saçlarını belirli aralıklarla kestiğine inanmaktaymış. Kral, bu durum üzerine, Kaila'nın odasının kapısına, geceleri gizlice gözetlemek üzere bir nöbetçi yerleştirmiş.


https://www.youtube.com/watch?v=Vk0xkd8qs9I

YORUMLAR

13 Ekim 2018, 03.08
Nice mutlu, sağlıklı yıllara Helincim :) Hep gülesin inşallah. Şimdi Güzelsurat, bu masal ya; tam sonunu bağlayacağım, yazarken uykum geliyor işte smile Resmi smile Resmi Mesele o yani. Neyse uğraşıyorum, bitireceğim .p
14 Ekim 2018, 15.11
Bu kailanın namını duyan gubar ülkesinin kralı, bütün devlet işlerini  bırakıp kailanın aşkı ile yanıp tutuşuyomuş. Bunun bilgisini alan kaila işi fırsata çevirip o ülke bu ülke derken bütün her dediklerini krallara yaptırıp hiç birinin birinden haberi olmadan ikisininde gönlünde taht kurdukça, kralların aşklar alevlenmiş. Kor gibi yanmaya başlamışlar. 
Birbirlerinden haberdar olmaya başlayan krallar savaşacak kadar ileri gidip bir kaila için binlerce insan ölmüş. Krallar o tarihin en bilge insanları olduğu kabul edilsede halk epey cahil olduğu için halkıda bilge sanıyolarmış. 
Kaila bir yıkıma neden olduğunu anlayınca gerçek aşkı hinar lı fengli ye kaçarak bütün sıkıntılara son vermiş.
Gerçek bilgenin Fengli olduğu anlaşılmış. 
Fengli kimdir? Uzak doğulu bir filozofun amcasının oğlunun yeğeninin bacanağı.
Not: aslında bu şekilde bloglar paylaşıp insanların fikirlerini almak gerek, yine yenilikçi bi işe imza attın cezbe...


14 Ekim 2018, 21.21
Hadi bakalım mutlu son istiyoruz. Bayıldım anlatımına. 
Parça çok güzeldi. O filmi izlemiştim de orada mı çalıyor bu parça bilemedim bak. Yok orada değildi.
Evet evet eminim orada değildi. Yanılıyor da olabilirim. Hiç sevmemiştim filmi zaten...
15 Ekim 2018, 08.42
Helincim sağol güzel sözlerin için smile Resmi Bu masal bitmiyor ki ama .dddd


Babette; sabırsız okuyucu profilisin yav :) Ama sevdim bak. Lan bu yazar kişisi bitirmezse, ben kafama göre bitiririm, demişsin. Hüüüüüüp jiiiiiiiit :) Aslında herkes değişik final yapsa, yazsa ne hoş olurdu :) Fakat, masal kahramanımı benden başka kimse öldüremez! Onu ancak ben zıbartabilirim .p Güzel olmuş senin final de gerçi şimdi, hakkını yemeyeyim. Yürünür ordan da, başarılı :) Teşekkür ederim alternatif finale smile Resmi
15 Ekim 2018, 09.24
Hah, Herakletios da yazmış final :) Güzel güzel, işte budur! Üretin arkadaşlar :) Eyvallah smile Resmi Yalnız neden herkes Kaila ve kralı, birbirlerine aşık etmek istiyor, onu çözemedim .ddd


Teşekkürler 1Yalnızlık smile Resmi Haklısın, masallara mutlu son yakışır. Filmi izlemedim ben, berbatsa izlemeyeyim bari .d Halsey'in en sevdiğim şarkılarındandır bu ama. Başka bi filmde, dans klibinde filan izlemiş olabilirsin, sık kullanılan bir şarkısıdır çünkü.
15 Ekim 2018, 19.08
kizim hikayeyi kac yazdi bir türlü anlamadim sonuc nedir   aaaaaa ama 
15 Ekim 2018, 23.26
Giyhabet isimli bir cariye varmış. Güzelliği kadar huyu çirkin biri. Sonunda gardiyana yakalanmış. Elindeki makas parmağına sıkışmış. Bu halde kralın huzuruna çıkartmışlar. Kral Giybaheti saraydan derhal kovmuş. Çarşıda berberin yanına çıkar gitmiş. Ve bir daha asla oradan çıkamamış. 

Kaila mı? Kaila ya gelince...
16 Ekim 2018, 02.03
Aaaaaaa vallahi ama!!! Bi masal yazacak, sündürdü de sündürdü! Anca 101 oynuyor .dddddd

Ne yapayım YıldızlaraSor smile Resmi uzun yazınca, üşeniyor millet okumaya, okuyası yok milletin .d Ben de bölüp bölüp yazıyorum işte :) Bitecek inşallah umudu kesmeyin benden smile Resmi smile Resmi
17 Ekim 2018, 02.34
Gıy(ha)bet diyorsunuz yani Jovei :) Olur olur, neden olmasın. Berberin yanına çırak girmesi de çok iyi olmuş. Hayalinize sağlık .ddd smile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın