gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BİR ARKADAŞLIK ANISI

24 Ekim 2018, 19.55
A- A+
Bir Arkadaşlık Anısı
Adamın aklına birden bir kadınla olan yakın arkadaşlığı düştü.Yok o tür bir arkadaşlık değil. Belki olabilirdi de ama ikisi de olsun istemediler. O yıllarda adam ölmek için genç, sevmek için yaşlıydı. Aynı kentte yakın mahallelerde oturuyorlardı.
Adamın ayağı henüz sakatlanmamıştı; nefes darlığı
da yoktu. Uzun mesafelere yürüyebiliyordu. Aşağı yukarı her gün akşam vakti yürüyüşe çıkıyor kadının oturduğu mahalleye yürüyor, oradaki yürüyüş pistinde bir kaç tur attıktan sonra eve dönüyordu.
Adam kadından on yaş kadar yaşlıydı. Samimi arkadaştılar. Buluşup birlikte yürüyorlar, yemek yiyorlar, sohbet ediyorlar, sinemaya gidiyorlar,bazı etkinliklere katılıyorlardı. Kadın zaman zaman yurt dışında yaşayan kızının yanına gidiyor; kızı, damadı, torunuyla hasret gideriyor bir süre sonra dönüyordu.
Her ikisi de tavla oynamayı seviyorlardı. Çok zaman bilgisayarda tavla oynuyorlardı. İkisi de usta oyunculardı ama kadın daha baskındı.Genellikle oyunlar onun galibiyetiyle sonuçlanıyordu.Birbirlerinden gizlileri saklıları yoktu. Bayağılığa kaçmamak koşuluyla aralarında her konuyu konuşabiliyorlardı. Kadının genç bir sevgilisi vardı. Nedense adamı da bilgisayarda oyun oynadığı kadınlardan fena halde kıskanıyordu. "Çeşmi" diye adlandırdığı bir kadın vardı. Adam onunla bir kaç kez tavla oynamıştı. Aralarında büyük sorun oldu.
Her şey bir yana; ikisi de büyük acılar yaşamışlardı.Adam fidan gibi oğlunu kaybetmiş, karısından ayrılmış,kalp krizi geçirmiş, sakatlanmış; kadın işitme yeteneğini tümden yitirmiş, kocasından çok kötü muamele görmüş,ayrılmış...
İkisi de öğretmendi. Yatılı okumuşlar; siyasi görüşleri yüzünden; sürgünlere uğramışlar, asla kişiliklerinden ve mesleklerinden ödün vermemişlerdi.
Kadın bir gün adama; birisinin kendisine " Bu yaşlı adamla niye geziyorsun" dediğini söyledi. Adam, çok üzüldü;adeta yıkıldı.Araya biraz mesafe koymak gerektiğine karar verdi. Zaten buna gerek kalmadan o kentten ayrıldılar.
dramaturg

YORUMLAR

25 Ekim 2018, 12.29
bence adam kadını sevmiş...
02 Kasım 2018, 11.37
Keşke kadın, o "birisini"; "sanane ulan ayı" diye tersleyip, adama da hiç bahsetmeyip, üzmeseymiş.
02 Kasım 2018, 18.25
Sevgili sonuncu, ben de adama sordum. "Hayır" dedi. Ama ben de inanmadım.
Sevgili gmsnn haklısın.Ama kadın gerekli cevabı vermiş de adama söylemese daha doğru olurdu.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın