gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HER ŞEY SEN DE ÇİZ(G)İLİ

26 Aralık 2018, 14.21
A- A+
Çizgiler çoğu zaman iz bırakır, ayırır,  engeller,  böler,  hapseder. Bazen koşar adım gittiklerinize,  "araya bir çizgi koymanın vakti geldi" dersiniz.. Bu  mesafe çizginizdir. 

Kontrol noktasındaki kırmızı çizginin gerisinde beklemek gibidir bazen hayat ve hayatın seçim yapmak zorunda bıraktığı durumlar. Seçimi yapar yola devam edersiniz. Doğru karar  ya da yanılgı olup olmadığını  zamanla anlayabileceğimiz deneyimlerimiz olur. Bu hayat çizgimizdir. 

Bencillik yaptığımız, kendimizi dünyanın merkezi  sandığımız, egolarımıza yenildigimiz  ve hırslarımıza kapıldığımız dönemler oluyor. Hem hiç ölmeyecek gibi yaşarken, hem de hiç yaşamamış  gibi nasıl ölüyoruz?
Bu doyumsuzluğumuzun çizgisidir. 

Kimi zaman düşüncelerimiz   bizi biz yapıyor ya da  biz olmaktan çıkarıyor. İnce düşünceler ve düşüncesizliklerimiz arasında ki o ince çizgi; rotamızı belirleyen çizgidir.

İki dünya bir araya gelse olmaz dediğimiz. Başkası yapsa kınadıklarımız, kabullenemediklerimiz, "asla"larımız var. Bunlar kırmızı çizgilerimizdir.
 
Herkesin  karşısına çıkacaklarla, arkasında bıraktıkları arasında vereceği bir karar, atacağı adımlar  var bu yeni bir  başlangıç çizgisidir.
Söndüreceği bir ışık, çekeceği bir kapı ve birdenbire durup kendi içine  dönmek isteyeceği bir yer var.
Bu özünden uzaklaşanların  kendine varış çizgisidir..

Yâr olanların altı, yara olanların üstü kalın çizgilerle çizilir. Bu geçmişimize çizdiğimiz çizgidir. 

Bana göre en iyi niyetle çizilen; gökyüzüyle yeryüzünü  ayıran, ayrıldığı noktada sonsuzlukla birleşen tek çizgi ufuk çizgisidir. 

"Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce kedi resmini bile cetvelle çizer" der Cemâl Süreya.. Masallarla gerçekleri ayıramadığımız o ince çizgiden tepetaklak düştüğümüz zamanlar vardır ya, o da ruhun derin yara çizgisidir..(Burayı yüksek sesle okudum)


Tüm bu  çizgiler uzun bir yolculuk gibi   uzaaar uzar  gider. Kısa çizgiler mi ? Yıllar sonra    yüzümüze çizilecek, her şeyi özetleyen ve sonuna kadar bizimle  kalacak  çizgilerdir..
 

YORUMLAR

26 Aralık 2018, 15.49
Yazıdaki bir çok cümlenin altını baştan sona  çizdim. Sevilen bir kitap misali, dönüp dönüp okumak için...
Bütünde bir şey eksik ama bulamadım ilk okuyuşta..  Teşekkürler  paylaşımınız için.


26 Aralık 2018, 16.41
Zamanin birinde erkek arkadasimla bir dovmeciye gitmistik. Kapisinda bir yazi dikkatimi cekmisti hiç unutmam.

"Alın yazısı hariç tüm yazılar çizilir"

Bütünde eksik hissettiğiniz,  benim yazamadığım budur belki de:) Tesekkurler sevgili de(t)ay 
26 Aralık 2018, 17.52
 Fırının  birinde ekmeklerin üzerindeki üç çizgi dikkatini çeker.Fırıncıya ekmeklerin üzerinde neden üç çizgi olduğunu sorar.Fırıncı " Biz Hıristiyanız. Yediğimiz ekmek Tanrı , oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine üç çizgi çekerim " der. Orhan Gazi bu durumdan çok etkilenir ve ferman yayınlayarak "Bundan sonra bütün müslüman fırıncılar , Allah tan başka bir ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke " buyurur.

Hayatımızdaki veya yüzümüzdeki cizgiler bizim tercihlerimizdir. Ya o cizgiler hayatın hediyesi yada lanetidir..Buna siz karar vereceksiniz .
 
Güzel bir paylaşım ,yüreğine sağlık ..
26 Aralık 2018, 21.29
Tesekkurler Mia.. Bir cizgi de senden geldi cok guzeldi..
27 Aralık 2018, 09.04
Ufuk cizgisine herkes talip:) şehr-i19mayis keşke o ara dediğimiz  yere çocukluğumuza arada sirada gitme sansimiz olsaydi.
30 Aralık 2018, 08.03
Bir çizgiden benden olsun

30 Aralık 2018, 12.26
Ironik bi yorum oldu :)) guzel smile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın