gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

MUM IŞIĞI

22 Aralık 2019, 04.21
A- A+

 
Şöminenin yanındaki koltukta bir kadın.Duyguları hantallaşmış.Yüreği tembelleşmiş..


Bitmek üzere olan  bir mumun ışığı kadar titrek, gecenin karası gibi lanetli, karın soğuğu kadar dondurucu, ölüm kadar kasvetli, toprak kadar  doyumsuz  ama hepsinden önemlisi tek bir kelimedir yalnızlığı.


Gözü perde aralığından dışarı takılıyor.uçsuz bucaksız gökyüzü karanlığa teslim olmuş.Sayısı meçhul yıldızlara; bir görünüp bir kaybolan ay eşlik ediyor.Bulutlar başını almış giderken, sanki oralarda kendini kurban edeceklerı bir ayin düzenleniyor..o hisle irkiliyor..Nedensiz bir ürperti ve karmakarışık duygularla savaşırken;zamanın korkunç ve acımasız duvarlarına çarpıp sendelediğini hissediyor.


Kendisiyle yüzleşmeye korkuyor.Yaşıyor olması, hayatta ve ayakta durabiliyor olması tek kişilik dünyasında kendini iyi hissetmesine yetmiyor.Hayatına, ışık huzmelerinin pencere aralıklarından süzülmesi gibi dahil olanları unutmak istiyor.


İçinde bulunduğu ruh hali öyle karmakarışık ki..Adeta koca bir fare, seve okşaya çaktırmadan ruhunu  kemiriyor. İşte o anda  istediği tek  şeyin ,ruhunu salıverip, suretiyle tek başına kalmak olduğunu düşünüyor.


Çalmayacak olan telefona takılıyor gözü.Sonrayı şimdiye taşımak  ve  yok olacağını bile bile kıyametler kopsun,ağaçlar köklerınden sökülsün,duvarlardaki resimler bir bir çivilerinden kurtulup tuz buz olsun diye dua ederken, bilinmeyen bambaşka bir evrene ışınlanmak istiyor.


Tek bir gözyaşı damlası gözünden yüzüne yuvarlanıyor. Yanıyor.Tek kişilik hayatının baş oyuncusu    olarak kaçırdığı rollere, trenlere,kuşlara yanıyor.

Ve bir geleni bekliyor..Gelemeyeceğini bile bile...


YORUMLAR

23 Aralık 2019, 13.10
İster ölüm alsın götürsün ister uçaklar ister trenler...  Gidenleri uğurlamayı bilmek lazım, beklemek yerine. Gitmişler.
 
Hoş bi yazı olmuş, kaleminize yüreğinize sağlık.

https://www.youtube.com/watch?v=1mqyepPzdMA               

Güzel şarkıdır smile Resmi
24 Aralık 2019, 00.39
Yalnızlık türküsü olmuş sokakların, duvarlarsa delilerin not defteri... ÜSTADIM kalemine ve yüreğine   sağlık .. Gidene güle güle gelene hos geldi sefa getirdi dememiz temennisiyle :)))
25 Aralık 2019, 10.55
#zerrya  emeğinize sağlık...

kapılar sadece gelene değil gidenede açılmalı .
26 Aralık 2019, 00.04
hayat ne gideni geri getirir ne de kaybettiğimiz zamanı geri  çevirir. Pişmanlıklar ve keşkelere hayıflanmamak için denizleri dalgalarıyla sevmeyi öğrenmeliyiz.
09 Şubat 2020, 20.37
Bu da değişik bir bakış açısı beshikci...
Aslında yazıda gecen kadın; genellenmiş bir karakter.Benzer profillerin harmanlanıp sunuldugu  kısacık bir öykü diyelim.Elbette satır aralarına sıkıştırılmış yaşanmışlıklar da var.   Kısacası kimse birebir anlatılmış değil:)Ya da başka bir dille kimseyle yüzde yüz özdeşleştirilmiş değil....
okuyup yorumladığınız için teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın