gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Pamuk Eller Cebe...

11 Ocak 2020, 02.13
A- A+


Pırlanta; her kadının hayali
Pırlanta;  romantizm
Pırlanta ; ışıltı
Pırlanta ; şıklık


Yer altından çıkarılan ve en sert maden diye bilinen elmasın  bir sürü işlemden geçirildikten sonra kuyumcuların vitrinlerınden  göz kamaştıran  duruşlarıyla biz kadınlara göz kırpan pırlantaya dönüştüğünü bilmeyen varmıdır dersiniz?? Pek yoktur sanırım..

Albenisini anlatmaya zorlandıgımız bu mücevher hakkında bir sürü inanış var. Elbette hepsini yazma gibi bir niyetim yok.)))

En çok ilgimi çekenlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Mesela Aşk Tanrısı EROS' un oklarının ucunda elmaslar varmış ve bunların kalpleri çalmak için en iyi  araç olduğuna inanılırmış.

Bir diğer inanışa göre ise taaa Antık Çağlardan beri nişan yüzüğünün sol ele takılmasının bir anlamı varmış.Örneğin Mısırlılar, sol elin parmağına takılan elmas bir yüzüğün parmaktan kalbe kadar uzanan ve sevenlerin kalplerini birbirine bağlayan  bir damar olduğuna inanırlarmış
.
Alsak  karşımıza 100 tane genç kız(kadın)..En büyük hayaliniz nedir diye sorsak; en popüler cevabı arasak; ne derler acaba?  Eskiden olduğu gibi bembeyaz bir gelinlikmi? yoksa ilaveten tek taşmı:)))Cevabı galiba tersten verirlerdi:)

Kızların hayali........Erkeklerin korkulu rüyası:)))))))

Korkulu rüya görmeyin diye acıyacak halimiz yok..Geceyi gündüze katın.Çalışın kazanın. Ölseniz de geberseniz de o yüzük alınacakkkkkkkkk....Duygu sömürüsü yapmak yokkk.)))) Ağlamak hiç yokkkk:))))

''Benim için çok özelsin, çok değerlisin eşsizsin, birtanesin, canımsın, ciğerimsin, benimle evlenirmisin''  diye dil yormak yerıne alıverin bir tek taş, hem cebiniz hafiflesin  hem de boş yere diliniz yorulmasın...

Hazır sevgililer günü de yanaşmışken, başta bizim evdeki er kişi ( genç kalayım diye her duyduğuna ümit bağlayan, gelecegin şişko, göbekli ihtiyarııı  seniiii:))))    )olmak üzere vaktınde sevdiğine tek taş alamayanlar, evlenme arifesinde olanlar, henüz çiçeği burnunda sevgililerrrrrr  hepinize topyekün sesleniyorum...''pamuk eller cebe, tek taş almayan kalmasınnnnnnnnn''.......

DİP NOT::Bu blog sadece blog  yazmak için yazılmış bir blogtur:))

(Keşke gücümüz yetse de aç, muhtaç, evsiz, aşsız, korunmasız, yalnız, herkese ulaşıp imdatlarına yetişebilsek..Asıl  temennimiz  budur . Özlediğimiz şey budur. Dualarımız onlarladır....)

YORUMLAR

12 Ocak 2020, 09.30
Bir erkeğin size olan sevgisini alacağı yüzükte bulunan elmasın derecesi mi belirliyor yani ? Taş ne kadar büyükse sevgisi o kadar gerçek mi olacak ? Bu materyalist düşünce nereye kadar devam edecek çok merak ediyorum.  Adettendir diye bişey yok.. Tek taş yüzük dünya medeniyetleri varolduğundan beri hiç bir zaman evlilik müessesesinin sembolü olmamıştır. Sırf sağda solda “ oww hatice’nin tek taş yüzüğünü gördün mü gıı ? Kocası ona kocaman elmaslı yüzük almış.” muhabbetini yapmak için sevdasına küstürdüğünüz bi dünya insan var. Sembolik olarak bişey alınır buna karşı değilim ama alınana yüz çevirmek burun kıvırmak hoş şeyler değil. Çok eziyorsunuz biz erkekleri. Ama burda sizlerinde suçu yok. Maddi durumu aşırı iyi olup baba parasıyla hava atanların karşılarındaki bayanları etkilemek için çıtayı çok yukarı çıkarmalarından kaynaklanıyor. Her kadın özel olduğunu hissetmek ister ama bunun yolu tek taş yüzükten geçmiyor. Ona gelene kadar bi dünya farklı şey var. Biz sizin bankamatik kartınız değiliz hanımlar. 
13 Ocak 2020, 10.13
Bir adet paket lastiği vermişti sevdiğim adam bana . Lazım olur kalsın diye günlerce takılı gezdim kolumda . Hala da saklıdır.

#thorex  lütfen kadınlara yüklenmeyin . Kadınlar da erkeklere yüklenmesin. İnsan insana dert olmasın derman olsun dileğiyle ...


emeğinize sağlık #zeRRya
14 Ocak 2020, 14.19
Tezlerinden birini çürütmeye geldim smile Resmi

"Bir diğer inanışa göre ise taaa Antık Çağlardan beri nişan yüzüğünün sol ele takılmasının bir anlamı varmış. Örneğin Mısırlılar, sol elin parmağına takılan elmas bir yüzüğün parmaktan kalbe kadar uzanan ve sevenlerin kalplerini birbirine bağlayan bir damar olduğuna inanırlarmış" demişsin. Ama bir çok ülke de, nişan yüzünü sağa, alyans sola takılıyor, o nasıl olacak şimdi smile Resmi

Büyük resmi görenler klubü başkanı, gmsnn smile Resmi
14 Ocak 2020, 20.25
Patron herkes mısırlılar gibi sevemiyor işte netcen :))
20 Şubat 2020, 00.15
toplumsal bir vakaya çok güzel edebi yönüyle mizah katarak bir solukta keyifle okudum birkaç farklı blog yazınızı okudum özetle sizi nasreddin hocaya benzetiyorum hoca güldürürken düşündürür siz anlatırken düşündürüyorsunuz 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın