gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

" ÖZGÜRLÜK "

24 Ocak 2020, 13.37
A- A+


" Özgür / lük "  kelimesinin  bir çok dilde anlamı vardır.
İnsanoğluna  yaradılışının en güzel halidir ÖZGÜR  kalabilmek. Hiç bir esaret, tutsaklık altında kalmadan yaşamına rahat, ferah bir şekilde yön verebilmesidir, ÖZGÜRLÜK !  Her canlının en büyük yaşam hakkı olan özgürlük, Sayısız içerik, düşünce, fikir ve sistemsel sebeplerden dolayı kısıtlanmaya alınmış olabilir. Öyle diyorlar ama Ben buna İNANMAM!!!
Benim için özgürlükse çok şeyi ifade eder. Çocukluğumda mavi göklere uçurtma uçurtup , toprak sokaklarımızda bilye (Misket) oynamaktan, toprak sahamızda futbol ve diğer oyunları oynarken yağmurun yağıpta üstümüzü başımızı çamur içinde bırakmaktan, Annemin Oğlum! yinemi kirlettin elbiselerini deyip güzel bir terlik yemekten :) Sonrada aynı akşam ailemle beraber sofrada rahatca oturup yemekten, Yemek sonrası kahve veya çayı yudumlamaktan tutunda ufak yeğenlerimin bana koşa koşa sarılmasından, Sonrada elime oltamı alıp deniz kenarında balık tutmakdan, Hergün sevdiğim insanların simasını görmekten tutunda  daha birçok sayamadığım güzellikler var.
Ama görüyorum ki, Günümüz  zamanında  "Özgür"lük kelimesini halen kavrayamayan bununla birlikte ergen fikirlerin halen aile içinde özgür olmadığını ifade eden gençlerede ayrı bir şaşlık ve hayretler içinden bakıyorum.
Sevgili ERGEN  kardeşim özgürlük ailenin seni kısıtlamasıyla olan birşey değil!
Bir insan ancak ve ancak kendi kendini  esaret  ve esirlik , mahkumiyet altında bırakır. Rahatca  sinemalara, futbol maçlarına, cafe bar ortamlarına girebiliyor, seyehat gezilerine gidebiliyor isen arkadaşların ile bir ortamda kahkaha nidaları atabiliyorsan gayet hür ve özgürsündür. 

Kısa bir not geçeyim :  EN  BÜYÜK  ÖZGÜRLÜK  AİLENİZLE BERABER YAŞAMAKTIR.
                                                         Ve ailenizin size verdiğin nasihat ve öğütlerdir.


İlk defa yazdığım bu blog'da umarım memnun kalır ve memnuniyetinizi yorumlarda belirtirsiniz.

                                    Selam ve duâ ile ALLAH'a   Emanet Kalınız.

Saygılarım ile ;   Yunus BOZYEL

YORUMLAR

25 Ocak 2020, 13.36
Kesinlikle seviyoruz , 
     Bu günün ergenusları, yarının Ordinuslarıdır. :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın