gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kadınım Ben!!!

06 Mart 2020, 21.50
A- A+

Kara kışa, sıcağa soğuğa, ayaza aldırmadan; pazar yerlerinde tezgah kurup, kuruş kuruş ekmeğini kazanırken, bugün de çocuklarım doydu diye içi içine sığmayanım......

************************************************************************

''Canı acımasın diye ben onun bisiklete binmesine bile izin vermezdim , gözümden sakınırdım''  deyip; davul zurnalarla askere uğurlayıp'' oğlunuz şehitlik mertebesine ulaştı başınız sağolsun'' sözleriyle yıkılanım..

*************************************************************************
Ve;

Anayım ben...Tarlada , fabrikada, madende, fırında,ve hatta taxide şoför koltuğunda oturup,  alın teriyle rızkını kazanıp, hayırlı, ilim irfan sahibi evlatlar yetiştirmek için gece gündüz demeden çırpınanım.

**************************************************************************

Kadınım ben....

Atatürk'ün profilini çizdiği, Türk kadını böyle olmalı dediği kadınım .Aydın, kültürlü, vakur ve faziletliyim. .Yerlerde saçlarından sürüklenen, boğazı kesilmiş, evlatlarının önünde katledilmiş, tecavüze uğramış kadın olmak istemiyorum..Ezilmek, hor görülmek  değil sevilmek istiyorum.
Siyasette, bilimde ve sanatta, mecliste, çalışma hayatında ve evde hep bir adım geride değil, yan yana, omuz omuza yaşamak istiyorum .

**************************************************************************

 Yarın,  emek veren, ezilen, belki hasret çeken, acıyla yoğrulmuş, haklarını kazanmak ve korumak için canla başla çalışan kadınların günü.Şimdiden Türk ve dünya kadınlarının bu günlerini  kutluyorum ve;  sadece  bir gün değil her gün kadınlar günü olsun  diyorum..

YORUMLAR

08 Mart 2020, 07.21
Sevgili zeRRya şahsında tümünüzün Kadınlar Günü'nü gönülden kutluyor sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Gönlüne, duygularına, duyarlığına, kalemine sağlık. Kadınlara tüm haklarının kazandırıldığı daha adil bir dünyaya kavuşmak dileklerimle, mutluluklar...
08 Mart 2020, 15.07
Temiz kalpli tüm kadınların günü kutlu olsun sağlıkla mutluluk huurla..
08 Mart 2020, 19.57

Sevgili dramaturg (Ali abi) , Ruh ve tekrarıyok tüm yüreğimle katılıyorum temennilerinize.

Biriki cümle daha yazmadan edemiyeceğim izninizle.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...150 yıl önce ''eşit işe eşit ücret '' sloganıyla ölüm riskini bile göze alarak mücadele başlatan kadınların bize bıraktıkları çok özel bir gün.Bir arpa boyu yol katettikmi peki? Pek tabii ki hayır.(bu benim naçizane fikrimdir)
 8 Mart’larda,  kanımızı donduran  töre cinayetleri, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve  tecavüz ile  eğitimden mahrum edilerek küçücük yaşlarında  evlenmeye zorlanan kız çocukları için pankartlar açıp protesto etmekle uğraşıyoruz hala daha .Kırmızılara bürünüp, kırmızı şiddetin değil, sevginin rengidir  mesajları vermeye çalışıyoruz.Özgürlük ve eşitlik istemeye devam ediyoruz.

Beni üzen başka bir konu da şudur.

Sebebi ne olursa olsun hangi ülke vatandaşı olurlarsa olsunlar binlerce kadın ve minicik bebelerinin bu karda kıyamette, sınır kapılarında biber gazına, sis bombasına,şiddete maruz kalmaları  hali  hali hazırda gözümüzün önünde cereyan ederken , bu olayların 8 marta denk gelmesi de hem üzücü hem de insan hakları açısından esef verici:((( Çok ama çok üzülüyorum gördüklerim karşısında..Bir kadın ve bir anne olarak izlediklerim karşısında duyarsız kalamıyorum.Kahroluyorum!!!!!!


11 Mart 2020, 13.44
çok güzel yazı smile Resmi
11 Mart 2020, 15.26

Sevgili silent ve joker;  beğenmiş olmanız sevindirici...Sizin de okuyan gözlerinize sağlık...
11 Mart 2020, 17.00
Adının aşktan çok küfürlerde geçmesi cazip olan bir ülkede kadınlar günü...
12 Mart 2020, 14.33
Değerli blogger arkadaşım aşeka...

Cinsiyete dayalı bakış açısının tüm azametiyle devam ettiği  bu ülkede ve  en gelişmiş toplumlarda bile kadına şiddet ve ayrımcılığın sürdüğü bir dünyada verilen mücadelelerin elbette karşılığı alınacaktır.Erkek egemen bir toplum olduğumuz kesin.İşimiz çok da kolay sayılmaz.
Hiçmi yok sosyal hayatta ve iş hayatında başarılı kadınlar? Elbette var.Ancak, sindirilmiş, ezilmiş, başını yerden kaldıramayan, fikrini söyleyemeyen, koca baskısı yüzünden hayatları zindan olmuş o kadar çok kadınımız var ki endişelenmemek  mümkün değil.
Uzun soluklu da olsa biz mücadelemize devam edeceğiz.Sanırım hedefe ulaşmak için eğitim ve cehalet kelımelerıne gereken önemi verip yılmadan yorulmadan haklarımızı aramak en büyük görevimiz. Ben gelecekten umutluyum.Soldurmayalım umutlarımızı....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın