gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

THANATOFOBİ.....

20 Mart 2020, 15.46
A- A+

Günlerdir bütün dünyanın gündemini oluşturan bir salgın hastalık söz konusu.Dalga,  dalga yayılıyor. Gün geçmiyor ki filanca yerde şu kadar daha vakaya rastlandı ya da şu kadar kişi öldü denmesin.

Koronavirüs denen illet öyle hızla yayılmış ki kıtalara;  ''pandemi'' diye ilan etmiş Dünya Sağlık Örgütü.Ülkeler kendince önlemler alsa da, herkeste bir paniktir gidiyor. Haksızlar mı? Hayır tabii ki.Bir öğretim üyesi hocamızın söylediği şu sözlerden çok etkilenmiştim.''İnsanları hastalıklar değil, panik ve cehalet öldürür'' demişti konuşmasını yaparken..Yüzde yüz katılıyorum kendisine.Bana birşey olmaz dememek lazım.Kurallara riayet etmek de önceliğimiz  olmalı böyle durumlarda.Farklı düşünen var mı bu konuda?

Koronavirüs beraberinde ne getirdi bizlere bonus olarak.Ölüm korkusunu tabii ki.Yani ''thanatofobi''yi. Ölüm,  ne kadar soğuk bir kelime. Ne kadar ürkütücü . Üzerimize üzerimize doğru gelen bir zebella gibi mübarek.

Gençler pek de umursamıyor gibi  sanki bu durumu.Eh,  onlara da hak vermiyorum desem yalan olur.Televizyonlar bangır bangır 65 yaş üstü risk altında dedikçe, onlar da bir rahatlamaya giriyorlar sanki.Oysa İtalyadan gelen haberlere bakılırsa gençlerin halini görseniz şok olursunuz diyorlar...Yani gence yaşlıya bakmıyor bu meret.Bağışıklığı düşük olanı yakaladımı affetmiyor şerefsiz hastalık :((((((

Canım anam...Sevgi yumağım...Şefkatlim...

Ölümden korkmuyorum diyor..Asıl korkum evlatlarımdan ayrılacak olmam.Ölüm bir yolculuktur,bir alemden ötekine  geçiştir diyor.Diyor demesine de yüreğiyle değil diliyle söylediğini biliyorum ölümden korkmuyorum derken.(Yarım saat sonra ''bana bir sup...din alın bağışıklığım yükselsin''derken bıyık altı gülmesi ne demektir acep:)))))  )

Ne zordur  ölüme kucak açmak? Onu kabullenmek?Er ya da geç yüzleşmek zorundayız da  anacığımın hep sık, sık tekrarladığı bir lafı  geliyor aklıma tam da bu noktada .''Sıralı ölüm versin Allahım'' der. ''Gençler başından ırak eylesin''.

Koskoca filozof Aristoteles bile ne demiş?

''ÖLÜM EN KORKUNÇ ŞEYDİR...ÇÜNKÜ SONDUR.''

Eyyyyy  Ademle Havva !!!!!Niye yediniz o yasak elmayı?Yediniz kusur ettiniz .Ölüm denen hilkat garibesini bize miras bıraktınız.

Offfffff of.....Gece gece nedir bu deli düşünceler?Nedir bu karamsarlık? Ölümmüş, ölüm korkusuymuş, yok alemler arası geçişmiş...Korona bizi evhamlı da mı yaptı nedir bu haller?

Yemeden kafayı koyuyorum noktayı...

Virüssüz, sağlıklı, ölüm korkusu yüreklerimize düşmeden  mutlu bir yaşam diliyorum cümlemize....

YORUMLAR

20 Mart 2020, 19.26
Ne güzel özetlemişsin olayı sevgili asune.Yüreğine sağlık.Çok uzakta bir başına yaşayan anneciğinle babana allah sağlık  , afiyet versin. Umarım hepimiz bu olayı üzülmeden atlatacağız. Dualarımız o yönde.
Ben de 2 doktor annesiyim..2si de uzmanlıklarını bitirmek üzere.İkisi de risk altında. Bir annenin yaşayabileceği en zor günleri yaşıyor olsam da ihtiyacı olan hastaların yanında olmaları gurur  verici. Dün gece Ankara tüm saglık çalışanlarını coşkuyla alkışlarken ben de kendi evimde evlatlarımı ve diğer meslektaşlarını vede  diğer  degerli sağlık çalışanlarını gözyaşlarımla alkışladım.Bir an önce bu illetin ülkemizden defolmasını dilerken herkese tedbiri elden bırakmamaları konusunda bir kez daha ricada bulunuyorum(saglıkta yıllarca hizmet vermiş bir vatandaş olarak)
21 Mart 2020, 14.38
Sevgili, zeRRya güzel bir konuya deyinmişsin.
Doktor bir dayım var bundan 7 yıl önce ziyaretine gitmiştim hastaneye hasta ile görüşürken o esnada şahit olduğum gerçek bir vaaka ;  Hastanın hiç birşeyi  yok ama illede ilaç yazılmasını istiyordu. :) Neyse dayım bişiler yazdı gönderdi. Sonra bana dediki bazen hastalara ilaç yazarız, bazende ilaça  hasta yazılır smile Resmi Daha hastalık yokken hasta olan panikten ölecek insanlar var aramızda hastalıkdan değil yani :)

Seninde dediğin gibi ; " Virüssüz, sağlıklı, ölüm korkusu yüreklerimize düşmeden  mutlu bir yaşam diliyorum cümlemize....  " 
21 Mart 2020, 19.03
Herkes farklı görür konuları iş ciddiye bindimi yaptıkları hatanın farkına varırlar ama iş işten geçmiş olur
21 Mart 2020, 19.54
!PC_Mikrop.......

O kadar güzel dile getirmişsiniz ki yaşadıklarımızı anca bu kadar olurdu. Elinize yüreğinize sağlık.

Öyle kötü etkilendik ki vatandaşlar olarak adeta psikopata bağladık. Azıcık burnumuz aksa ki çok normal,  içinde bulundugumuz mevsim nedeniyle aklımıza kötü kötü şeyler geliyor..2 defa öksürsek hemen ateşimizi ölçüyoruz.Umarım bir an önce her şey yoluna girer ve normal yaşantımıza döneriz.Eskiden olsa yılda kaç gün tatil var diye daha ocagın başından takvimlere bakar sevinirdik.Şimdi keşke işe gitseydik, yorulsaydık da bu durum olmasaydı diye hayıflanıyoruz...Tekrardan teşekkür ediyorum yorumunuzla zenginleştirdiğiniz için bloğumu.

Noname.......

İnsanla  muhatap olan bütün meslek gruplarının işi çok zor. Ben de yıllarca sağlık sektöründe hizmet etmiş biri olarak bunun bilincindeyim.Ancak doktorların işi hakkaten çok zor. Hasta insanların psikolojisi de   haklı olarak bozuluyor zaman zaman.Hal böyle olunca   da doktorlarımızın da can güvenlikleri risk altında oluyor.  Allah onlara güç, kuvvet ve sağlık  versın ki  insanlıgın hizmetinde olsunlar....Zaman ayırıp okudugun için ve yorum kattığın için teşekkürler...


Nedimcengiz........

Doğru söze ne denir.Teşekkürler yorumunuz için
22 Mart 2020, 07.08
Sevgili zeRRya;duygu ve düşüncelerine aynen katılıyorum. Zaman zaman hiç beklenmedik, o zamana kadar bilinmeyen hastalıklar, ortaya çıkmış, tüm dünyada çok büyük can kayıplarına neden olmuştur. Covit 19 olarak adlandırılan Corona virüs salgını da bunlardan biri. Eğer resmi açıklamalara inanmak gerekirse, ülkemiz salgından en az zarar gören ülkeler arasında. Ancak bütün uyarılara karşın tv yayınlarında öyle manzaralara tanık oldum ki dehşete düştüm. Şu "Bize bir şey olmaz." aptal düşüncesi, dangalak tavrı, cahil cesareti" var ya beni çileden çıkarıyor. Bakıyorsunuz, adamlar yan yana bankta oturmuş güneşleniyor,sohbet ediyorlar.Üstelik risk grubundalar. Bir bakıyorsunuz, balık tutuyorlar. "Acaba avladıkları balıklar kadar akılları var mı?" diye düşünmeden edemiyorsunuz. Allah cümlemize akıl fikir versin. Sevgiler selamlar... Sağlıklı, mutlu,hayırlı günler dileklerimle... Sağlıcakla kalın. 
22 Mart 2020, 15.36
Sevgili Ali Abi...

Dediklerinize A'dan Z'ye katılmamak mümkün değil.Dediğiniz gibi Türk toplumunun olmazsa olmazıdır''bana birşey olmaz'' sloganı.Umarım hepimiz  işin ciddiyetinin farkına varır ve alınan önemlere itaat ederek bu illeti defederız hayatımızdan.

Bloğumu okuyup yorum kattıgınız  için de ayrıca teşekkürler
22 Mart 2020, 23.32
Sevgili zeRRya , günün anlamına binaen öyle güzel bir konuyu ele almışsınız ki şairin dediği gibi,      ölmek kaderde var bana ürküntü vermiyor, lakin vatandan ve insanın sevdiklerinden ayrılması çok      zor.    Ama toplumumuzun bir kesimi bazen atın ölümü arpadan olsun , bana bir şey olmaz mantalitesini göz önünde tutunca üzülmemek elde değil, toplum olarak üzerimize düşen görevleri harfiyen yerine getirirsek .. Hem kendimize olan saygıyı ve de  etrafımıza ne derece verdiğimiz önemin     bir göstergesi   olacak , Öncelikle Annenize sağlıklı uzun ömürler diliyorum, Birde bir Dr. annesi olarak sizi yürekten kutluyorum, ne mutlu size sevgili kardeşlerimin nezdinde tüm sağlık çalışanları ayakta alkışlıyorum ,    başarıları daim olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun . Ulu önderimiz boşuna dememiş  Beni     Türk hekimlerine emanet ediniz     Mustafa Kemal ATATÜRK ....  Saygılarımla
23 Mart 2020, 14.18
Balatlı üstadım... 

Öncelikle güzel dilekleriniz icin teşekkürü borç bilirim. Keşke belli bir yaşın üzerindeki herkes, hatta gençler de riayet etseler konulan yasaklara.  Bu hepimizin can sağlığı için şart..Umarım çok kısa sürede gündemimiz değişir. Herkes huzurla işlerinin başına döner.Yaşlılarımız da bahçelerde, parklarda sohbetlerinin tadını çıkarirlar.Daha da önemlisi hiçbirimiz evlat ya da ebeveynlerimizin sağlığı için endişelenmeyiz korona nedeniyle.

Huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum sizin nezdinizde herkese.
25 Mart 2020, 19.36
Sevgili zeryya!! Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Umarım ciddiye almayan bazı ,
Duyarsız insanlarda duyarlılık gösterir sokaklara inmez topluma dolaylı olarak fayda sağlanır

05 Nisan 2020, 14.58
Merhaba Zeryya, ''' ustadım Kalem tutan elinizin parmağına; Allahtan sağlıkla  Güç ve kuvvet versin , emeğinize yüreginiz Hep berrak olarak kalıp yazmaya devam etsin '''    yorumunuz  mükemel bir konuya değinmişsiniz kendi adıma. usatdima teşekkür ve saygılarımı sunarım..
19 Haziran 2020, 05.41
Her güzel şeyin ,her yolun ,her başlangıcın bir sonu vardır .Her ne kadar kabullenmek zor olsa da  bu böyle ,artık insanoğlunun muhasebe zamanı geldi ,bu korona denen olay kapitalizm denen sistemin çevresel yıkıma yol açması sonucu olan birşey ,una bomber ,Ted kazcysinki adlı matematik profesörünü bı aratın derim ben .
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın