gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Analar

10 Mayıs 2020, 21.37
A- A+
Analar
Ve kadınlar!
Bizim kadınlarımız...
Korkunç ve mübarek elleri
İnce küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
Anamız, avradımız, yarimiz
Ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
Ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen.
.....................
Nazım Hikmet
Dünyada kadın olmak zor.
Ama bu ülkede kadın olmak on kat daha zor; on kat daha tehlikeli, on kat daha meşakkatli ....
Bugün " Anneler Günü" . Ağız dolusu " Analar Günü " denilmeliydi. Nasıl " Annedolu " değil de "Anadolu" demişsek...
Kadın olmak! Bir erkek olarak düşünebiliyor muyuz? Her ay kanamamız olduğunu? ( kadınlardan özür dileyerek ) Ne can sıkıcı, ne berbat , ne rahatsız edici bir durum!... Ya gebe kalmak! Dokuz ay, on gün bedeninizde yeni bir can büyütmek ne demek? Ya doğum olayı? Önce ve olay anında çekilen ağrılar,sancılar, acılar...? Evet; çok ulvi, çok kutsal, çok olağanüstü, inanılmaz güzel bir olay. Ama erkek gözüyle bakınca, düşüncesi bile tüyler ürpertmez mi? Bebekler!!! Bebekler çok sevimlidir. Bebekler candır. Baba olarak çok severiz, seviniriz. Varlıklarından mutluluk duyarız. Ya bakımları! Geceler boyu, her ağladıklarında
uyanıp emzirmek, altlarını değiştirmek, gazlarını çıkarmak ... .Sancıları mı var acaba? deyip endişelenmek... Buradan, babaların hiç katkıları olmuyor gibi anlam çıkarılmasın ama yükün büyük kısmı annelerin omuzlarındadır. Olayın diğer bir boyutu: Ev işleri! Bir kadının sabah yataktan kalkıp, gece yatağa girene kadar yaptığı işleri düşünürseniz bunun; ağır işte çalışan bir işçinin yaptığı işe denk olduğunu anlarsınız.
Kadın eli değmemiş bir evin perişan halini hepimiz biliriz. Bekar evlerinin durumu ortadadır. Kimse" kadının yaptığı her işi erkek de yapar " demesin.
Çocuk doğurmuş olsun olmasın her kadın bir anadır.
Bu yüzden kadın kutsaldır. Bu yüzden "Cennet anaların ayakları altındadır" "Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz." denilmiştir.
Tüm kadınların " Dünya Kadınlar Günü " kutlu olsun
Kusura bakmayın; geç oldu ama güzel oldu,
Not: Benim baya bir kafam karıştı : Anneler günü mü? Dünya Kadınlar Günü mü? Yaş ilerleyince kafa karışıklığı oluyor. Normal! Artık ne niyete okursanız öyle olsun
Nice anneler, ve Dünya Kadınlar Günlerine
Ali Çakır
AliÇ.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın