gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Engizisyon..

03 Haziran 2020, 12.23
A- A+



                           
'' Evrende En Büyük Ziyan , Sorgulama Yeteneğini Yitirmiş Bir Beyindir..

                                                                                                              Einstein.

Sorgulama isteği yüksek seviyede olan insanlar , sorgulamadan inanan insanlar tarafından sürekli olarak potansiyel bir tehlike olarak kabul edilmiştir.
Zira sorgulamaya başladığınızda , inandığınız ya da inanmak zorunda kaldığınız olguların bir çoğunun perde arkasındaki gerçeklerle karşılaşırsınız..
Somut varlıkları sorgulamaya başladığınızda sebeplerden çok sonuçlara takılıp kalırsınız ; bununla birlikte soyut varlıkları sorgulamaya başladığınızda ise artık sonuçlardan çok sebeplere koşarsınız.


 Eğer sorguladıklarınız , etrafınızdaki insanların doğruları, gerçekleri ve inandıkları ise işte o zaman sevilmez,sayılmaz ve hatta nefret edilirsiniz.
 İlk zamanlar yalnızlaştığınızda sorgulamaya başlarsınız ; yaşamı, yaşamın sebebini,inandıklarınızı,değerlerinizi ..Sonra sorguladıkça yalnızlaşırsınız artık..
 Sorguladıkça , yavaş yavaş korkularınızdan sıyrılırsınız. Sizi zincirleyen, kelepçeleyen , prangalayan tüm basmakalıp olgulardan uzaklaşırsınız.Kimbilir belki de özgürlük o andan     itibaren başlar.

 Düşünebilen, düşünmeyi seven her insanın sorgulamak istediği o kadar çok şey vardır ki, şu an bu yazıyı okuyan sizlerin de. Fakat bunu her yerde, her zamanda ve herkese yansıtamazsınız.

 En çok sorguladığım bir kaç olgu ; bilincin doğası nedir ? Varlığın amacı ve sonu nedir ? Tekamül var mıdır ? Yaşam döngüsü var mıdır ?  Doğaüstü güç denilen nedir ? Evren , sonsuz mudur ? Evrende yalnız mıyız ?

 Ve en çok sorgulamak istediğim fakat henüz neresinden başlayacağımı bilemediğim bir konu var . İnsanın varoluştan ,yokoluşa gidiş sebebi sonsuz   bir yaşam döngüsü mü ?









YORUMLAR

03 Haziran 2020, 19.58
Merhaba.. İçinde yaşadığımız   toplumun  değerleri ve  insan kaynağı dün  de aynıydı  bugün de. Bu  gidişatın  alt  edilmesi düşünen, soran  sorgulayan  bilinçli insanların el ele vermesiyle mümkün. Nefret   edilen  ve  yalnızlaştırılan insan  olmak, sorgulama  yeteneğini kaybetmiş  beyne   sahip  olan  bir insan olmaya tercih  edilebilir.) yazınız da  sorgulamaya  yönelik olmuş. Hatırlatmak isterim ki  sorgulayan insan  düşünmenin  ve sorduğu  soruların bedelini ödeyen  insandır.  Teşekkürler.
04 Haziran 2020, 15.42
Sorgulamayı çoktan bıraktım, geldik gidiyoruz, bir böcekten ya da çiçekten ya da kediden, bilinç dışında bir farkımız olmadığı kanısına vardım, hiç bir soyut kavram için değil sadece kendim için, güzel yaşamaya, canlılara merhamet göstermeye ve bencil olmamaya çalışıyorum kendi adıma.Doğanın dengesine ve döngüsüne saygım var ama acımasız olduğu apaçık ortada.Pek bana göre değil anlayacağınız.Mutlu sağlıklı hayat dilerim iyilere :)
04 Haziran 2020, 17.01
Nazlı
'' Merhaba.. İçinde yaşadığımız   toplumun  değerleri ve  insan kaynağı dün  de aynıydı  bugün de. Bu  gidişatın  alt  edilmesi düşünen, soran  sorgulayan  bilinçli insanların el ele vermesiyle mümkün. Nefret   edilen  ve  yalnızlaştırılan insan  olmak, sorgulama  yeteneğini kaybetmiş  beyne   sahip  olan  bir insan olmaya tercih  edilebilir.) yazınız da  sorgulamaya  yönelik olmuş. Hatırlatmak isterim ki  sorgulayan insan  düşünmenin  ve sorduğu  soruların bedelini ödeyen  insandır.  Teşekkürler. ''

İnsanoğlu, Sorgulamamasının Bedelini Esaret İle Ödüyor..
04 Haziran 2020, 17.04
Eyyyruh

'' Sorgulamayı çoktan bıraktım, geldik gidiyoruz, bir böcekten ya da çiçekten ya da kediden, bilinç dışında bir farkımız olmadığı kanısına vardım, hiç bir soyut kavram için değil sadece kendim için, güzel yaşamaya, canlılara merhamet göstermeye ve bencil olmamaya çalışıyorum kendi adıma.Doğanın dengesine ve döngüsüne saygım var ama acımasız olduğu apaçık ortada.Pek bana göre değil anlayacağınız.Mutlu sağlıklı hayat dilerim iyilere :) ''

Bizi,Biz Yapan Sadece Bilinç mi ? İşte Bunu da Anlamak İçin Sorgulamamız Gerekmiyor mu ? Sorgulamayı Bırakmak İçin Ne Yaşamamız Gerekiyor ? ( Yorum İçin Teşekkürler )..
11 Haziran 2020, 15.21
Emeğine sağlık...
     Sorgulamanın verdiği esaretin bedelini ödeyerek geldiğimi düşündüğüm bu zamanlarda anlamaya başladığımı hissederek ve en önemlisi başı ve sonu olduğuna iman ettiğim  bu evrenin bir zerresi olarak ortak paydada buluşmanın bir kez daha haklı sevincini yaşıyorum    ( Beşer şaşar misali arada şaşıp düşünme yetisi olmayan zat i muhteremlere denk gelmişliğimiz olsada smile Resmi ) .

    İdrak ederek düşünme becerisi dilerim herkese ....
#şişmanadam

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın