gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir Testinin Kulpunda .......

08 Haziran 2020, 21.38
A- A+

Eyyyyy   aşk sen nelere kadirsin!!!!!!!!

Kiminin dizinin bağını çözersin
Kimini hayal deryalarına sürüklersin
Kimini acılara gark edersin
Kimini uykusundan edersin
İştahını kesersin kiminin
Gözlerinde eritirsin sevdiğinin.....


Yüzyıllardır şiirlere, şarkılara , romanlara konu olan aşk.Giderek yozlaşıp, tenselleşip,  az biraz cinsellik odaklı olup, günlük heveslere mi dönüşüyor dersiniz?


Çok korkuyorum giderek yok olma ihtimalinden..Gelecek kuşaklara bu sözcüğün erişememesinden. Aşk sözcüğünü  gençlerin, efsanelerden  öğrenmelerinden.

Uzman değilim büyük laflar edemem bu konuda.Sadece bildiğim birşey var ki aşk güzel bir duygu, yaşamayan onun fukarası.

Sözlük anlamını hiç umursamıyorum.Çocuktum, anlamazdım..Sonraları anladım ki anamla babamın birbirlerine bakarkenki o ışıltı aşktı.Birbirlerine sımsıkı sarılmaları aşktı.Birbirlerine tüm ömürleri boyunca tek bir kötü söz sarf etmemeleri aşktı.Birlikte gecen 50 yıl aşktı......Daha da basitinden  3 erkek kardeşimle ben onların aşkının ispatıydık.
************************************************************************

Kocaman gözlü bir tiyatro sanatçımız var.Mutlaka herkes biliyordur.Gülriz Sururi..40 yıl boyunca. büyük bir aşk yaşadıgı adamı sonsuzluğa uğurlarken şöyle demiş....

''Engin ile bir gün bir testinin kulpunda toprak olarak buluşabiliriz''

Bu sözler  gerçek aşkın sonsuz ve ölümsüz olduğunun ispatı değil midir?

*************************************************************************

''Göğüs çukurumda hep, sadece teninden tenime geçen sıcaklığın doldurabildiği derin bir boşluk taşıyorum'' diyen ünlü düşünürlerden biri aşık olduğu kadına olan duygularını anlatmak için daha etkili sözcükler bulabilir miydi dersiniz?

*************************************************************************

Saat akşamın ortaları...Gökyüzü karasını giyinmiş. Üzerine ışıl ışıl yıldızları serpiştirmiş.O ışıltılara inat; üzerime üzerime hüzün yağıyor nedense.Zorlamıyorum beynimi. Nedenini öğrenmeye çabalamıyorum.Zaten konu da saptı aslından. Başlarken yazmaya başka şeyler   planlıyordum aslında. Kelimelerım başka saflara üşüştü.Cümlelerim başka başka oluştu.Laf döndü dolaştı başka mecralara ulaştı.Olsun yaaaaaa, su akar yatağını bulurmuş.

Bir testinin kulpunda, bir ağacın kökünde, rüzgarın savurduğu tozlarda,kırlangıcın yaptığı yuvanın çamurunda buluşmayı dileyenlere gelsin bu bloğum...

AŞKsız  kalmayın...

YORUMLAR

09 Haziran 2020, 11.58
Aşkın tarihi ikiye ayrılır bana göre.
internet'en önce, internet'en sonra.
i.ö  tarih derslerinde ( isadan önce okunur ))) du.    2000 binli yıllarda ise  internet'en önce.
Ömür boyu sadaakat durumları yeni kuşaktan bekliyor olmak, fantezide oluşur. umarım fazla-
karamsar yazmamışım ! yine en güzel şeydir aşk 


09 Haziran 2020, 17.29
EMEKLERINE SAGLIKK COK GUZEL YAZDIN
10 Haziran 2020, 01.25
Merhabalar , sayın ZeRRya Aşk nelere kadir ... Ah aşk sebebin  olur bir gün  sever aldanırsın sende anlamazsın sevdi gönlüm , sevdi gönlüm görmeden bilmeden sevdi gönlüm yandı gönlüm , yandı gönlüm ah çekip her gece yandı gönlüm ne güzel bir eser ... yine bam teline basmışsınız... Çok güzel bir yazı olmuş ellerine , yüreğine sağlık ... selam ve saygılarımla .
10 Haziran 2020, 02.36
Günümüzde aşk , 
Çok aç bir çocuğun burnuna gelen sıcak ekmek kokusu gibi 
Hem şuracıkta sanki hem de ulaşılmaz 
Aşk fiziksel bir olgu değil ki tenselleşsin o bizim andavallılığımız Gerçek aşkın yanında ne sadakatsizlik ne de tensellik barınabilir 
Bakma sen Aşkın taşıdığı giz yüzyıllardan münezzeh bence 
Eline sağlık güzel bir yazı olmuş
10 Haziran 2020, 13.43
Sevgili çewik, !uyuz, BORNOVA,_balatlı_ve  Isientus kıymetli yorumlarınız için teşekkürler.

Aşk her zaman  diliminde var olmuş en güzel duygulardan biri. Elbette  sadece filimlerde yaşanmıyor, sadece şiirlere  konu olmuyor.Eminim hepimizin kapısını bir kere olsun çalmıştır.Ne mutlu onu besleyip büyütüp yaşatabilenlere.Ne mutlu aşkla yaşlanabilenlere ve   onu yüreğinde hissedebilenlere.

Son söz olarak vurgulamak istiyorum  ve sonucu ne olursa olsun aşkı tatmadan göçüp gitmemeli diyorum bu alemden....

11 Haziran 2020, 03.22
Aşkı kadından okumak daha aşk  olmasina neden oluyor. Çok güzel vurgulamış siniz.
11 Haziran 2020, 13.49
ODeğilde....

Nasıl ki elinin hamuruyla erkek işine karışma devri çoktan tarihe karışmışsa; kadınlar her işin üstesinden gelebiliyorsa,ellerinin değdiği her şey güzelleşebiliyor ise, onun yüreğinin değdiği duygu da, kaleminden dökülen aşk da farklı bir anlam kazanıyor.Hem fikirim sizlesmile Resmi.

Ancak erkeklerın hakkını da yememek lazım.Kadınlar da, erkekler de yarım elma olur ötekinin yokluğunda...

11 Haziran 2020, 14.23
ZeRRya 
Yazdıklarınızin tamamına katılıyorum. Kadının ilgi duyduğu her şey çiçek açıyor ve dünyada dokunmadığı yüzey kalmasın derim. Yapamayacagi bir şey olmadığı gibi yapacak çok işleri olduğunun kanaatindeyim. Son olarak edindiğim tecrrube aşkta mutlu olmamın yolu kadın gibi düşünme yeteneği istiyor. Sağlıkla kalın. 
14 Haziran 2020, 18.16
Akşam olur gün eskir,
Aylar geçer yıllar eskir,
Yolun yarısından sonra insan eskir,
Eskimeyen bir kaç şey varsa hayata dair,
Biri YARIN,
biri UMUT,
biri MAVİ,
biri SEVGİ'dir..
saygılarımla
14 Haziran 2020, 19.44
GeNcDedee......


Biliyorsunuzdur aynen yorumunuzda vurguladığınız gibi....Sevgiler eskimiyor yüreklerde.Nasıl ki gemiler eskirken denizde denizlerin (mavisinin)  eskimemesi gibi limandasmile Resmi

Kalem tutan elleriniz dert görmesin....
14 Haziran 2020, 20.20
Bazen,
Akışına bırakmak gerekir;
Yaprakları,
Suyu,
Mevsimleri,
Olayları, İnsanları...
Ve bekleyip görmek gerekir sonuçları.
saygılarımla
15 Haziran 2020, 09.42
Sevmek, yasaklanmalı bu ülkede. Afili cümleler kuranlar derhal derdest edilmeli. Şiir yazanlar idamla yargılanmalı, aşkla bakanlar hücreye kapatılmalı. Öpüşenler kurşuna dizilmeli, düş kuranlar kefensiz gömülmeli. Aşk; bu ülkede ölümle eşdeğer olmalı.
Sevdigim kişi tarafindan defalarca kırılıp, üzülüp, ağlatilatildiktan sonra "aşk" hakkindaki düşüncelerimde benim bu sevgili zeRRya.. ama yinede güzel aşklara, güzel sevenlere, sevdigine güzel bakanlara selam olsun. Emegine saglik..
15 Haziran 2020, 14.53
Sevgili Mona Roza......

İlk yazdığım bloğun başlığı ''ArtıkAşkı  Yazmayacağım'' idi.Çünkü tıpkı siz gibi ben de isyanlardaydım.Baş kaldırmıştım kendi kendime:)))))))Tükürdüğümü ne yazık ki yaladım.Demek ki büyük lokma yeyip büyük laf etmemeliymişim kendi adıma.Tek fark;  benim isyanımın nedeni kişi odaklı değil, koca bir toplumu yönetemekten aciz kalanlaraydı.

Alttaki paragraf  okuyan herkese:

Aşk çok masum bir duygu.Sevmesini bilene....Severken acı çekmeyi de göze alabilene. Neredeyse herkes, onun acısını da en az bir kere yaşamıştır.Bize armağan edilen  bir ömrü tek başımıza sürdürmek doğamıza aykırı.Çünkü bizler(her iki cins de dahil) hem sevmek ve hem de  çoğalmak içgüdüsüyle yaratılmış varlıklarız.Aşkla sevgiyle yoğrulmamış bir beden sadece ruhsal degil bedenen de çöker.Öyle değil mi sevgili blogseverlersmile Resmi

Son paragraf size sevgili Mona Roza:

Sakın, sakın haaaa sevgiye de aşka da küsme.Renksiz, anlamsız, sevgisiz bir hayat yerine sımsıkı sarıl hayata ve yeniden sevmeyi denesmile Resmismile Resmismile Resmi


15 Haziran 2020, 22.59
Gönül işleri hem erkek hem kadın tarafında çok fazla özen istiyor,umarımki herkez aradığı aşkı bulsun.
16 Haziran 2020, 11.41
Amin Politecnico.....
17 Haziran 2020, 08.43
Sevgili ASUNEEEEE!!!!!!!!!!!!

Gözüm yollarda kaldı.Bloğun; duyguyu en güzel yazan kadını..Bu blog sensiz olmazdı..Senin kaleminden dökülecek kelımeler çok kıymetli.Yapacağın yorum da o derecede degerli.Her blog sayfasını açtıgımda gözlerim asune arasa da sanırım bu konuda kararlısın yazmayacaksın.Yine de bir daha gözden geçir kararını lütfen.

Gelelim AŞK'a...

Çok çok özel bir duygu olduğu kesin.Yüreğimize yerleştiği anda kimyamızı bozduğu da kesin.Öyle bir evredir ki bu evre.Ne mantık kalır insanda ne de düşünme yetisi. Duygular mantığa meydan okur.Tarifi varmı peki?Bence yok...Araştırmacıların her biri kendi kalemınden çalıyor:))))

Aşkın tarifi evrensel değil bireysel kanaatimce ..

Ben derim  ki mesela ''KALBİMİN GÜMBÜR GÜMBÜR ATMASIDIR''.......

Aşık Veysel de der ki ''AŞK SEVDİĞİNE KAVUŞAMAMAKTIR''
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın