gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Büyük Kazalara Biz Karışmıyoruz!!!!!!

16 Temmuz 2020, 16.16
A- A+

Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım;  gayri ihtiyari aklımdan geçip, acaba ne alemde, neler yapıyor diye düşünürken,  çalan telefon sesi ve ahizenin ardındaki sesle irkildim.Tesadüfün bu kadarı da fazlaydı. Telepati belki ya da 6. his dedikleri şey bu olsa gerekti.Hal hatır sorup, gönül aldıktan sonra; daha sık birbirimizi arama sözü vererek kapattık telefonlarımızı.


Hala etkisindeydim olayın. İlk defa olmuyordu tabii ki benzer şeyler.Sadece ben  değil   birçok insanın bu tür olaylarla karşı karşıya kaldığına kulak misafiri olduğumuz vakidir.Birçoğumuzun  bazı olayları,  gerçekleşmeden  hissetmişliği vardır. Hani deriz ya ''içime doğmuştu'' diye.İçimizdeki nedensiz sıkıntı, tarif edemediğimiz bir korku hali, başka bir deyişle önsezi.

Okulda bizlere öğretilen beş duyudan çok farklı  6. his....Bilimsel bir açıklaması yok.Hatta bilim adamların tarafından red görmüş kabul görmeyen bir yeti.Sadece felsefe,  din ile mistisizmle uğraşan araştırmacıların ilgi alanında olan bir durum işte:))) Onlar kalp gözü der ya da gönül gözü ..Kısacası, duyu dışı algılama hallerimiz, çokça  da yaşadığımız.Gerçekleştiği  zaman da bizleri şaşırtan hayretler içinde bırakan durumlar.


İkizlerden birine birşey olduğu zaman diğerinin de  ayni acıyı hissetmesi.  Birine birşey olduğu zaman  ötekinin bunu hissedip  irkilmesi vs. Tüm bu hassasiyetler   belki de 6. hisle alakalı bir durumdur. Olamaz mı?


Bebeği yatak odasında uyuyan bir annenin onun ağladığını  anında hissetmesi ve yanına koşması da  belkı bu hisle  alakalıdır..


Issız bir yolda yürürken, birilerinin sessizce bizi takip ettiğini hissetmek ve koşar adım ordan uzaklaşmayı istemek de  neyin nesidir  sizce?


Aklımda deli sorular işte....Bilimsel kanıtı olmayan, bilim adamlarınca reddedilen şeyi ben nasıl çözeyim? Çözemem  elbette. iyisimi ben 6. hisle alakalı kısa bir alıntıyla nokta koyayım karalamama. Karalama diyorum ...Çünkü alelacele yazdım.


Kadının işi varmış.Ankaraya gidiyormuş. Tam uçağa binecekken bir ses:
_Binme bu uçak düşecek...demiş
Dönmüş bakmış kimse yok , ama içine bir kurt düşmüş.İkinci uçağı beklerken kara haber ulaşmış.''Uçak düştü kurtulan olmadı''
Koşmuş Haydarpaşaya bir bilet almış. Tam trene binecek yine ayni ses kulağında...
_Binme bu trene raydan çıkacak.
Dönmüş bakmış ardına yine kimse yok.Trene binmemiş. Eve dönmüş gerisin geri.Sabah gazeteyi açınca tüyleri ürpermiş. '' Tren filanca yerde raydan çıktı şu kadar ölü, şu kadar yaralı''.
Gitmek  de zorunda Ankaraya. Koşup otobüse bilet almış. Tam binecek yine o ses..
_Binme freni patlayacak!!!!!
Bakınmış yine kimse yok.Dayanamamış bağırmış..
_Sen kimsin yahuuuuu?
_Ben senin 6. hissinim..
Kadın iyice kızmış.
_Yahuuu evlenirken nerdeydin????
Ses yine ayni edayla söylenmiş.
_BÜYÜK KAZALARA BİZ KARIŞMIYORUZ!!!!!!!!!!!


Sevgiyle ve esen kalın......

YORUMLAR

16 Temmuz 2020, 19.26
Bakar kör ve duyar sağırların olduğu toplumlarda kabul edilemez veya edilmezken gerçekler , diğer tarafta gönül güzellikleri ile vuku bulmakta gökkuşağı renklerindeki istekler. O yüzdendir ki siyahın yanında beyaz, gecenin ötesinde gündüz ve kalpten beyne huzurlu bir yolculuktur hislerin Altıncısı..
  El ve emeğinize sağlık diyor, tebrik ve teşekkür ediyorum.
16 Temmuz 2020, 23.52
Rast-ı_Muazzam.....Çok incesiniz. Teşekkürler güzel yorumunuz için..Kalpten beyne yolculuktur demişsiniz 6. his  için. Ne güzel tasvir etmişsiniz.
Bir yengeç burcu insanı olarak 6. hissimin çok güçlü olduğunun farkındayım ve bazen bu beni korkutuyor.Henüz gerçekleşmemiş bir olayı önceden sezmek ürkütüyor insanı biliyormusunuz.Sadece güzel şeyleri sezinlemek ve gerçekleştiğinde mutlu olmak dileklerımle.Sağlıkla , huzurla kalın....
17 Temmuz 2020, 10.19
6. His tarifinden çok temel fıkrasına benzemiş sanki, matematik problemi gibi gidiş yolu doğru ama sonuç yanlış:))
17 Temmuz 2020, 12.01
Sevgili P_ersya....Arada bir de Temel fıkraını andırsin varsın bloglar.Kötü zamanlardan geçerken  buna da ihtiyacımız var diye düşünüyorum.)))))
Bir blog yazarı olarak özel isimlere dikkat))))
Aşk temalı yazılarınizı özledik.Kaleminizi susturmayın lütfen...
Sağlıkla ve esen kalın.....
18 Temmuz 2020, 13.13
Hiç Bir Olgu , Doğa Üstü Değildir..Doğa Üstü Olarak Nitelendirilen Her Konu ,Psikolojik Bir Etkendir..Diye Söylentiler Var..
18 Temmuz 2020, 14.01
Köyde yaşayan insanlar,incir ağacının yaprağına bakarak,gelecek kışın nasıl geçeceğini söylüyorlarmış.Bugünun teknolojisiyle 5 günden fazla hava tahmininin yapılamadığı günümüzde eski toprak insanların nadiren yanılgıya düşmelerini de onlarin tecrubeleri yanında 6. hislerine baglıyorlar.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın