gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Merabaa

01 Temmuz 2021, 04.31
A- A+
Hani bizim bi konu vardı ya, o işte iptal!

Şeyma kandırılır, bir yandan aşı dayatması başlar, öbürü kripto parayla dolandırmıştır... Gündem belli. Kandırılıyor ve dolandırılıyoruz. İnanmanın bedelini ağır ödüyoruz.

Şimdi biraz cıvıtayım. Zengin koca hikayesi bitmiştir. Aradım ve bulamadım çünkü zaten yokmuş. Yedekte tuttuğum bir Acun'um da olmadı. Biz direğe tırmansak adı tuğla ustasıcılık oluyo, onlar tırmansa başka denir.

İş yok, koca yok, yetenek var sergileyecek alan yok, lafım var dinleyen yok bazen de algılayacak beyin yoktur. Bu bir düşünce yazısıdır, ağır felsefe içerir.

YORUMLAR

07 Temmuz 2021, 22.36
Felsefi yönünü bilmem ama son paragraf hariç, Türkiye'nin sosyal ve siyasi gündemine güzel dokunulmuş :(
08 Temmuz 2021, 08.41

Teşekkürler MetinBeyoglu, zaten esprisi son paragraftaki son cümlede ikinci ve üçüncü paragraftan dolayı
08 Temmuz 2021, 10.14
Bana uzun yaz diyene bak hele:)

Kandırılıp , dolandırılmıyoruz. Kandırmak ve dolandırmak istiyoruz ve cehalet nedeniyle kendimizi zeki zannediyoruz.

Hepsi ava giden avlanır hikayesi....

Uzun yaz uzunnnn:)
08 Temmuz 2021, 12.52
Merhabaaaaaaaaa,



Otherand, uzun zamandır süren bu arayışta mutsuz sona ulaşman bizleri derinden yaraladı. :((   Biliyorsun bu süreçte tüüüüüm Gamyun camiası olarak seninle umutlandık, seninle beklenti içine girdik, az daha, az az daha neredeyse başarılı olacağına inandık. :(( 

 Şimdi bu pes ediş sana yakıştı mı ? Sen bizim yarına dair tüm hayallerimizi de sonlandırdın. Lütfen ama lütfen çok rica ediyorum arayışına devam et! 

Sen başkası değilsin unutma! Sen kandırılamazsın, sen zorlamayla, baskıyla yıldırılamazsın! Yapma, sakın yeis içine düşme! 


İnşaaaatçımız olsaydı sana destek olurdu, ama yok:((
Tüm dostlara, sevenlenlere sevmeyenlere selamlarını gönderip gitti....
Yazı şahane olmuşşşşşşşşş. Felsefi boyutuna girmiyorum bile, görünen aldı götürdü....  :)))  


Notunuz: 
Bu arada Agrsif sanırım bi yanlış anlama durumu var ya da ben öyle yorumladım diyelim, sana uzun uzun yaz diyen bendim. :))) Ha özelde ya da mesajla Otherand da dediyse bilemem orasını. :)) 


08 Temmuz 2021, 13.46

Birazdan şarkıya girecek. Babette buradaysa, buranın yeşillikleri hiç eksik olmaz, hiç umutlanmaz olunur da pes edilir mi
Bu arada inşaatçı da bloglarda görmeye alışık olduğumuz bir yüz Babetteciğim gibi

Agresif, o mevzuyu ve tarihini anlamadım ya da hatırlayamadım ama sana uzun yaz denilmişse söz dinle, uzun uzun yaz.
İnsan neden kandırılmak ve dolandırılmak istesin, sevdiklerimize ve umut bağladıklarımıza öyleyizdir herhalde. Konunun cehaletle ilgisi var mıdır yok mudur bilemiyorum. Tekrar bakınca yorumun anladığım şekliyle yazılmadığını gördüm hahhah, demek kandırmak ve dolandırmak istiyoruz ve cehalet sayesinde de başarılı mı başarısız mı ne sayılıyoruz? Ya da kandırılanlar kandıranlardan daha az mı demek istedin ya sen bence de uzun ve açıklamalı yaz tam anlayamadım galiba özür 
08 Temmuz 2021, 13.55
Notunuz: Bu arada Agrsif sanırım bi yanlış anlama durumu var ya da ben öyle yorumladım diyelim, sana uzun uzun yaz diyen bendim. :))) Ha özelde ya da mesajla Otherand da dediyse bilemem orasını. :))


Kesinlikle haklısın:)

Rumuzlara çok dikkat etmiyorum. İkinizde de fotoğraf olmayınca ve fotoğraf yerine pembiş birşey olunca şaşırdım..

Kusura bakmayın lütfen
08 Temmuz 2021, 14.19
''İnsan neden kandırılmak ve dolandırılmak istesin''

Mutlaka istemez. Ama dolandırılanların yüzde 90'ı daha çok menfaat temin edebileceği vaadi ile kandırılır. Tosuncuk olayında olduğu gibi. Yani aslında kişi çok ''zeki''dir :), karşısındaki aptal olduğu için durumun farkında değildir ve onu kullanarak daha çok menfaat elde edeceğini düşünür ve parasını kaptırır. 

Cennette senin adına köşk yapılıyor ama son katına para yetmedi, evindeki altınları verirsen cennete senin için yapılan köşkün son katını yapacağız diyene bütün varını yoğunu veren ava giderken avlanmamış mıdır?  ( https://www.sozcu.com.trsmile Resmi14/gunun-icinden/akil-almaz-dolandiricilik-642577/)

Kandırılmak ise aslında yine aynı doğrultudadır. Bu sefer manevi duygularını daha çok tatmin edeceğine inandığın kişiye sevdalanırsın. Ondan sevgi sömüreceksindir. Ondan manevi anlamda menfaat edineceksin. Bunun için de ona daha çok şey sunarsın ki seni daha çok sevsin. Burada da karşımıza yine ava giden avlanır çıkar ama bu sefer daha farklı olan ''sevgi'' tanımını bilmeyen ya da bilmeyen demeyelim de sevgiyi öyle öğrenen sevgi cahilleri çıkar karşımıza. Sevgi yerine güven kelimesini koyarsan anlam düşüklüğü olmaz.Sadece sevgi anlamında demedim bunu.Kandırılmaya sevgi bakımından örnek verdim.Sevgi,güven,arkadaşlık,dostluk gibi kelimeler ile değiştirerek paragrafı tekrar okuyabilirsiniz.

Dolandırılırsın çünkü daha çok para kazanma arzun vardır

Kandırılırsın çünkü daha çok manevi tatmin duygusu edinme arzusu vardır.

Ava giden avlanır..
08 Temmuz 2021, 15.35

Şimdi daha iyi oldu daha açıklayıcı... Sevdim bu düşünceyi ve katılıyorum. Belki her konuyla örtüşmeyebilir, şimdilik es geçelim.

Bu arada şaka yaptım, isteyen istediği gibi yazmalı, kısalı uzunlu, okuyucu ve yorumcular da aynı sevmiyordur bence, kimisi uzun kimisi kısa okumak ister. Siz bilirsiniz
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın