gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sen Hiçbir Halt Değilsin!

06 Ağustos 2021, 07.02
A- A+

Geçen gün, 38 derece sıcakta, kendimi; Allah'ım ne olur rüzgar esmesin artık, derken buldum. Çok severim rüzgarı oysa; essin, saçlarım karmakarışık olsun, yüzümde seriniyle beraber basıncını da hissedeyim...


Yağmur sonra, yağmuru da çok severim. Allah'ım ne olur yağmasın artık da dediğim oldu son zamanlarda seller yüzünden. Şimdilerde; yangınlar bitsin diye, Allah'ım ne olur yağsın, diyorum.

Dualar karıştı gördüğünüz gibi, aklımızın da karıştığı gibi...

Ne tuhaf; insan eliyle berbat ettiğimiz doğayı düzeltmek için, yine doğadan medet umuyoruz. Kızılçam ağaçları hakkındaki mucizeyi duymuşsunuzdur. Küle dönmüş kızılçam ağaçları, yine külün içindeki bazı maddelerin yardımıyla, kozalaklardan dökülen tohumlarından yeniden filizleniyormuş. Bildiğin mucize, nasıl bir mükemmel yaradılış! Küllerinden doğmak denen bu.


Ve biz sefil insanlar. Böyle bir mucize verilmiş mi bize? Neden kendimizi bir ağaçtan üstün görmemiz mesela?? Yak kendini bakayım, küllerinden bir tane daha sen doğabilecek mi! Senin yaradılışın, bir ağaç kadar üstün değil demek ki. Akıl, seni mucizelendiremiyor. Mükemmel(!) sanıyorsun genlerini bir de; aşı olmaya bile korkuyorsun "ya bana bir şey olursa, ya genlerim değişirse" diye. Bu akıl(!) senin mucizense eğer, Allah'tan bir kızılçam olmayı dilemelisin, öyle daha çok işe yararsın.

YORUMLAR

06 Ağustos 2021, 09.32
Allah'ımmmm sana yalvarıyorum kızılçam olayım. Kozalaklarımın 40 da birini zekat diye doğaya salacağım, söz...

Kızgınken daha güzel dökülüyor cümlelerin:)

Eline sağlık....
06 Ağustos 2021, 16.56
Yaşlandım sanırım. Çokça yorgun ve bıkkınım. Ama seni takdir edemeyecek kadar değil...

Bir de Tiagmo'yu özledim. En azından sevimliydi.
07 Ağustos 2021, 00.02
   Kapatsam gözlerimi.
Açtığımda her şey değişmiş olsa...

   Kabaktan farkı olmayan insanlar, insana dönüşmüş olsa mesela.
Kötülüğün kendi de adı da silinmiş olsa yeryüzünden.
Yıkımın gaddarlığın pençesinde can çekişmese doğa... hem de insanım diyenin ellerinde. 

   Düşünmek bile mutluluk verici.

   Acını, öfkeni acıma kattım. Güzel günlerde güzelliği konuşmak dileğiyle kalemine sağlık diyorum 

07 Ağustos 2021, 07.22
Estim smile Resmi ne güzel esmişsin de gelmişsin sen. Duygulu, naif arkadaşım smile Resmi Özlemişim iki satırını. Diyeceksin ki; özledin de niye yazmıyorsun! E haklısın. Görülmeyi görülmeyi yabani oldum bi iyice. Yazı-çizi işinden başka siteye girip iki muhabbet ediyorsam ne olayım. Anca işte mesajlara cevap veriyorum. Günah çıkarmadan sonra konuya geleyim: Cidden acıdım, öfkelendim, çok derinden hissediyorum, altüst oluyorum böylesi durumlarda. Halimi anlamışsın canım Estim, çok çok sevindim seni gördüğüme, iyi dileklerine katılıyorum yürekten. Lütfen kaybolma.


Agresif; esasında şimdi yazsaymışım bu yazıyı, daha iyi olacakmış. Ne yumurtalar yumurtlanmış, malzeme çok. Ama güldürüyosun sen beni, sinirim bölünüyor:) Sen de formundasın çok, eyvallah :)


Çakı gibisin Mavim Mavi, deme öyle. Ama ruhumuzun yaşlandığı doğrudur, içten dışa doğru bitiyoruz. Hep ol.
07 Ağustos 2021, 21.34
Ne güzel anlatmışsın bir çoğumuzun hissettiği ikilemi.. Es rüzgar, esme rüzgar!... Yağ yağmur, yağma yağmur!...Küllerinden doğabilse de bir orman,  en az 50 yıl.!.. Görür müyüz, görmez miyiz? 3smile Resmi ü su olan bir gezegende susuzluk çekmenin anlamsızlığının yanı sıra  insanoğlunun hala yangın söndürmede etkili bir  madde bulamadığına inanamıyor insan. Öyle ya artık uzaya bile gidiyoruz. Uzaya gitmeden önce  gezegenimizde yapabileceklerimize neden daha çok kafa yormuyoruz!  Uzak doğuda planlı yağmur yağdırabiliyor insanlar.. "Var mı yok mu" diye siyasilerin birbirini yediği  uçakların bir seferde atabileceğinin bilmem kaç katı suyu yangının üzerine boca edebilecek teknoloji var.. Var m? Yok mu?
08 Ağustos 2021, 07.27
   Buralardayım buralarda. Okuyorum sadece, suya sabuna bulaşmadan. 
İtiraf etmeliyim ki eski tadı yok. Belki de uzak durmam ondan. 
İçimin acısını acına katmak istedim bu olay farklıydı çünkü. 
Ülkece ayakta duracak halimiz yokken hayatta kalmaya çalışıyoruz ve bunu kırıp dökerek yapıyoruz ne yazık. 

Büyükannem "Boğaz kırk düğümdür kızım, kırk yutkunup bir konuşmak için" derdi. Ne haklıymış. 
Yoruldum insanların egolarından,  üstün gelme çabalarından, bir ben bilirimciliğinden... Gönlüm çekmiyor artık Cezbem.
Kelimeleri kalp kırmak için değil, gönül inşaa etmek için kullanan yüreği güzel insanlara selam olsun diyorum ve son zamanlarda sevdiklerime çokça dediğim cümleyi bırakıp susuyorum :) 

İNSANA DENK GELESİNİZ 

Dur susamadım bir not düşmem lazım:) 

NOT: Yazdığım cümlelerde kimseye göndermem yoktur.  
Ben bir hiçim ve kendi hiçliğimi bilirim
08 Ağustos 2021, 08.58
Ladin smile Resmi bilmiyorum ki, eski hallerine gelebilmeleri için çok zaman lazım belki ama hiç olmazsa, baktığımızda yine yeşil bir örtü göreceğiz. En azından bir umudumuz olmuş olacak. Yangın söndürmede çok etkili yöntemler bulunabilir dediğin gibi, ki şart. Avustralya'daki orman yangınını hatırlıyorsun, aylarca söndürememişlerdi. Doğaya karşı mücadele nasıl edebilirsin bilmiyorum, o şiddette rüzgarın hızına yetişemiyorsun işte, isterse 100 bin tane uçağın olsun. Rüzgar, eski rüzgar değil, güneş eski güneş değil... Ama yapay yağmur teknolojisi kullanılabilir gerçekten. Sonuç olarak, tüm dünyanın aklını başına alıp çok ciddi eylem planlaması yapmaları gerekiyor. "Şemsiyemi alayım, yağmur yağacak" devirleri çok gerilerde kaldı.


Bir de şunu anlamıyorum; kaç ağaç yandı, o kadar ağaç diktik, sorun çözüldü. Saçmalığın böylesi! Yanan her ormanla beraber, oranın doğal ortamı bozuluyor, içinde yaşayan hayvanların da yok olması, tamamen habitatı değiştiriyor. Hatta bir meteoroloji uzmanından, Avustralya yangınından sonra yaşanan hayvan göçünün, pandemiye neden olmuş olabileceğini duymuştum. Şimdiki pandemi değilse bile, bir sonraki pandeminin nedeni olabilecek doğal bozulumlar bunlar. Ciddiyetinin farkına varmalarını diliyorum.


Bizim ülkemiz çok güzel, az buçuk gezmişliğim var dünyada bir yerleri ama bizim ülkemiz sahiden eşsiz. Karayoluyla uzun yolculuklarda içinden geçilen o yemyeşil ormanlardan gözünü alamaz insan, hiç duasız geçtiğimi hatırlamıyorum o yolları. O ağaçlar yandı, insanların evleri barkları yandı, onların anıları yandı ama benim anılarım da yandı. Ya böyle yazıyorum, birileri de "vayy Cezbe duyar kasıyor" diyor. Hiç umrumda da değiller, cidden kötüyüm, üzüntümü tarif edemem.




08 Ağustos 2021, 14.14
Ah Cezbe'cim ah! Bu durum karşısında "Duyar kasmayana" ben insan diyemem! Çok haklısın "yanan ağaç kadar diktik", "telef olan hayvanların parasını verdik" ile  vicdanını rahatlatabilenlere hayretler içinde bakıyor insan...Yok efendim "ABD  bize neden kızılçam diktirmiş?? Yansın kül olsun diye..Peki neden Kanada Kavağı diktirmiş? Tozlarıyla astım dan telef olalım diye" Bunları uyduranlarla "duyar kasmayı" eleştirenlerin aynı orjinden geldiklerini düşünüyorum nedense...
Ben de epey gezmiş biriyim diyebilirim kendime. Gördüğüm yerlerde iki şeyi çok ama çok kıskandım. Birincisi yaygın kullandıkları temiz enerji teknolojisi, ikincisi de gözleri gibi baktıkları yeşilleri. Dağın tepesinde meyveden yıkılan ağaçlardan bir kişi  bile çıkıp bir tane koparmıyor hayret! Biz de olsa koluna poşeti takan iki günde talan ederdi.. Şimdi bana kimse çıkıp da "fakirlik yoksulluk edebiyatı" yapmasın çünkü bu bir kültürün yansıması. Biz mangalımızı alır, yeşilin ortasına kurar, orayı çöp içinde birakır, arkamızda ne bıraktığımızı düşünmeden çıkar gideriz.. 
Son olarak Esti' ye iki cümle kurmak isterim izninle Cezbe'cim; neden terk-i diyar ettiğin konusundaki duygu ve düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum Selam ve sevgiler  ..
09 Ağustos 2021, 01.53
ALLAH'ım sizin gibi gönlü güzel insanları çoğaltsın ve bizi onlarla kaynaştırsın.
Yüreğinize, kaleminize sağlık
09 Ağustos 2021, 04.07
İşte Esti'nin de senin de söz ettiğin durumlar sevgili Ladin. Laf söyleyeyim derken, çam deviriyorlar, piyasa blog yazarlarıyla karıştırmış olabilirler:) Laf olsun beri gelsin.


Bizdeki doğal güzelliğin, tarih mirasının dörtte biri adamlarda olsa, 1 numaralı turizm ülkesi olurlar. Doğru söylüyorsun. Bu ülke neye yatırım yapacağını doğru dürüst tespit edebilse, başkaca hiçbir gelir kaynağı olmadan, sadece turizm bile abad eder ülkeyi. Sonra, önceki yorumunda söylediğin gibi; ne işimiz var bizim uzayda acaba!! Nedir, biz de mi ayda koloniler kuracağız! Şimdi güzel ağzımı açıp ayransız ülkenin tahterevallisinden söz edeceğim, az kaldı! Sanki bizler, bunu eleştirenler, vatandaş olarak istemiyor muyuz her şeyi başarabilmeyi. Ama bir öncelik sırası olur, o öncelik sıralaması ülkenin gereksinimine göre düzenlenmezse de böyle olur işte. Abudabi'de, girişinde devasa kristal avizeler asılı avm'lere benzeriz aynı; kristal avize sallanıyor tepemizde ama avm yıkılmış dökülmüş farkıyla tabii. Hiç eleştiri de kabul edilmiyor, yine dediğin gibi; top hep başkalarında, başka durumlarda filan. Muhalefet de "biz bu konuyu bilirkişileriyle konuşup önerge sunmuştuk" diyor. Yani genel olarak olan bitenden sonra "biz demiştik" diyorlar. Ben can kulağıyla dinliyorum, acaba ne demişler, diye. Ama hiç konuşulmuyor o, bakanlar niye oraya gidiyor, işi aksatıyorlar vs. türü bir eleştiriye geçiliyor. Vatandaş Cezbe çaresiz! Ladincim açtırdın ağzımı ha:)


Bak susamamanı bile  özlemişim Esti vallahi diyorum. Eski tadı yok, eskiden susamamanı hiç özlemezdim, başım da çok kalabalıktı, biz de çok kalabalıktık .pp Fakat eleştirdiğin konu böyle gelmiş böyle gider. Yine burası iyi, hiç olmazsa küfür filan olmuyor, olamıyor .p E bizim çekirdek çitleyiciler de seviyor biraz kavga dövüş, atraksiyon öyle geçinip gidiyoruz. Yoksa bu rahatsız edici durumları bitirmek isteseler bitirirler, mühür onlarda biliyosun. Ben de yazmadım bi yıla yakın, bezdim hem milletten, hem bu faşik .p yönetimden. Sonra bi arkadaş yorum yapmış onu okudum, yazılarımı takip edermiş filan... Ya dedim ben cezayı kime kesiyorum!! Öyle işte Estim. Eskilerden ne kadar gerekmeyen varsa, nick değişip geliyor, ortalık tatsızlaşıyor; senin tadında insanlar gelmiyor, sessizce takip ediyorlar. Şu güzel sözlerinin değerinde bir laf eden mumla aranıyor işte. Ne diyim.


Tiagmo; üst bant mesajıyla yorum yapmış :) Sağol Tiagmo, fıstığa kıymışsın ama yapma bi daha gerek yok fıstığın gitmesin, isteyince yazıyorsun zaten bana. Ayrıca ben ancak bu konudan bahsetmiş olabilirim. Senin dediğin haddim değil. Eyvallah sağolasın :)

Ya yönetici arkadaşlar, bi salın yav, yeter bu çocuuu özgür bırakın. Herkes hata yapar, vallahi yazıktır. Tamam beni de çok delirtti ama Mavi doğru söyledi; hem gülüyorduk hem de düşünüyorduk yazdıkları sonrası. Bazen hepimizden zeki bulduğum bile oluyordu Tiagmo'yu. Bunca zaman yasak alacak ne yaptı a aaaa. Kınıyorum. Ciddiyim :)


09 Ağustos 2021, 14.52
38MMM38; teşekkür ederim güzel görüş ve dileğiniz için. Okuyan gözlerinize sağlık sizin de.
18 Ağustos 2021, 12.44
Teşekkürler Sonsuzum, keşke olsa. smile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın