gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

* AŞK'a Dair *

09 Ekim 2021, 15.21
A- A+

Günümüzde AŞK'a dair ne yaşanmışsa sonu ya hüsran, ya hasret yada acı olmuştur. Hep bi intizar var insanların yürek otağ'larında bunu sebebi sevmeye hep tersden başlamışız kalbi yerine gözünü, merhameti yerine yüzünü, karekteri yerine gülüşünü, kelamları yerine kahkahalarını severek başlamışız aşık olmaya.! Siz aşkı tersinden sevmeye başlarsanız yaşayacağınız acı, hasret, özlem, intizar etmeniz kaçınılmazdır. Hatayı kendimizde yaptıklarımızda bulmak yerine her defasında  sevgilide aramışız. 
Oysa ki,  AŞK kendini bile bile ateşe atmaktır. Yanacağını bile bile sevmektir. Eğer kendini bu ateşe atmaz isen yüreğin yanmaz ise sen AŞK'ı hiç anlamamış, yaşamamışsın demektir! Asırlar boyunca  AŞK binlerce, milyonlarca şairden, şiirden adını söz ettirmiştir.
20 yıl önce bir gün değerli yazar  Ûstadın bizzat dilinden  AŞK hikayesini bana anlatmaya başladığın şu dizeler dökülmüştü ûstâd'dan;

" Kalb gözüyle görenin hakkıdır AŞK.
  Gözlerine bakar iken hâyâ etmektir AŞK.
  Ellerine dokunurken êdep etmektir AŞK.
  Aşkı yürekten sevenlere, AŞK Fârz'dır AŞK."

Bu dizeleri üstad'tan dinledikten sonra dedim ki, bende kendimi  aşık olmuş zannediyorum hâyâ ettim o güzel kêlâmlar karşısında lûgâtımda bir boşluğun oluştuğunu hissettim.
Oysa ki gönül otağında AŞK'lar çıkarsız, menfaatsiz, minnetsiz, maddiyatsız, kötü kelamsız olur. İnsan sevdiğine kalb gözüyle bakmalı obje gözüyle değil. Gözlerine bakarken bin yalan, bin çıkar beklememeli, AŞK tarifsiz bir yoldur. bu yolculukta iki gönül bir olmuşsa gittiğiniz yerin pek önemi yoktur. Son zamanlarda yaptığım ufak bir tespitimde var yanlışmı düşünmüşüm bilmem varsada yorumlarda bekliyorum.
" iyi  Adamlar yalnızlıktan ölüyor, iyi Kadınlar kötü adamların balkonundan gökyüzüne bakarken."


NOT :  Blog sever olarak uzun bir aradan sonra baktım ki, blog severlerin sayısı çoğalmış sanırım okumayı ve okuduklarımızı anlamayı becermişiz. Yazılanlardan ufakda olsa feyzleriniyoruz buda ayrıca bir güzel ,  hoşnutluk ve mutluluk verici bir durum. Arayı fazla soğutmadan kelâmlar özlem, hasretlik çekmeden şöyle bir kaç satırda benden gelsin blog sever kardeşlerimesmile Resmi


                                         Hepinizi sevgi, saygı Muhabbetlerimle Selamlıyorum.

                                                                                       Yunus  BOZYEL


YORUMLAR

10 Ekim 2021, 05.19
AŞK MEŞK KALMADI ARTIK. PARA = AŞK
12 Ekim 2021, 13.53
Emeğinize, yüreğinize sağlık çok güzeldi. Geçmişe dair özlediğim şeylerden biridir masum AŞK'lar. Z kuşağına üzülüyorum AŞK ve SEVGİ nedir bilemeyecekler :(
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın