gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bilinmez ki.....

13 Kasım 2021, 21.05
A- A+
Bilinmezlik ezelden beri insanların kafasını hep kurcalamıştır. Bilinmez olana doğa üst anlamlar yüklemeyi de severiz. Doğanın umurunda mı? Elbette hayır. Biz ne anlam yüklersek yükleyelim, doğa bildiğini okumaya aynen devam eder.

Dengesini zaman zaman bozarız. Anında öcünü alır ve yeni bir denge tutturur. Bu arada bizler sele kurban gitmişiz, depremde göçük altında kalmışız ya da orman yangınlarıyla ciğerlerimizi yakmışız umurunda olmaz.

Biz yine de bir yandan doğa üstü güçlere yeni bilinmezlikleri atfeder diğer yandan bildiğimizi okuruz.

Nasrettin Hoca'nın güzel bir fıkrasında bindiğin dalı kesmek vardır. Unutmayalım ki bindiğimiz dal dünyadır. Kısaca EKOLOJİ'yi korumak zorundayız. Aksi halde bindiğimiz dalı kesmeye devam etmiş oluyoruz.

Ne kazandığımız dolarlar, eurolar ne sahip olduğumuz hanlar, hamamlar dünya yoksa bir anlamları da yok. 

Ekolojik dengeyi bozmaya böyleseine devam edersek tutunacak bir dalımız olmayacak.

Sonrası mı?  Sonra istediğimiz kadar doğa üstü güçlere gönderme yapalım, doğa bildiğini okumaya devam edecek. ...

YORUMLAR

17 Kasım 2021, 14.53
Doğa kelimesi yerine ''iktisat'' ya da ''para piyasası'' koyarsak bence anlam bozukluğu oluşmayacaktır.

Para piyasası da kimsenin gözünün yaşına bakmıyor..Ne sağ dinliyor, ne sol dinliyor. Ne bir siyasi görüşü var ne de bir dini vasfı.

Ufacık bile bilimsel gerçeklere aykırı hareket ettin mi yapıştırıyor şamarı, enflasyona mı kurban gittin,devalüasyon mu oldu, dolar 11 TL ye mi yürüyor umurunda olmaz. Ekonomiyi yönetenler istediği kadar ''ekonomi üstü'' güçlere yani dış güçlere bağlasın olayı. 

Konu dışında bir yorum oldu ..Kusura bakmayın lütfen..


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın