gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ben ne izledim?

26 Ocak 2022, 16.20
A- A+

Gecenin bir vakti bir film açıp izlerken dünyanın en saçma filmiyle rastlaşmak aklımın ucundan geçmezdi. 

  2008 yapımlı Ziyaretçiler adında bir film. Adını uykuları kaçıran film listesinde gördüm. Romantik çift bir arkadaşlarının düğününden dönmekteler arabayla. Yüzler asık. Kadın adamın evlilik teklifini kabul etmemiş. Sonra filmin asıl konusu işlenmeye başlıyor bir yere bağlanmadan. Bak gerçekten de öyle, bağlantı yok, sıfır. Gizemli ziyaretçi birken ilerleyen zamanlarda iki, üç oluveriyor. Onca hengameden sonra ziyaretçilere yakalanıyor evdekiler. Sandalyeye bağlı ikisine de bıçak darbesi hop adam oracıkta öldü. Sanırım. Kadın bağlanmadan önce (ya da sonra orasını anlamadım. Kaçırmışsam da önemsizdir herhalde) erkek ziyaretçi tarafından yatak odasına doğru sürükleniyor sanırım kıyafetini değiştirmek üzere. Filmin ortalarında kadın gömlek-pantolonlu iken öldürülme sahnesinde ilk düğün kıyafetiyle görünüyor sandalyede. Bunu niye yaptı? Soruyor kadın da bunu neden yapıyorsunuz diye, cevap “evdeydiniz” oluyor. Öldürülmelerine sebep (belki/belki de) evde olmalarıymış. Filmin sonlarında sandalye yok ikisi de çözülmüş yerde yatıyor. Adam kapı girişinde muhtemelen ölü, kadın ise sürüklendiği yerde duruyor. Anlamıyorum bir türlü. Sandalyeye neden bağlandılar sonra neden çözüldüler. Maskeli üç tip hayali miydi, kendi kendine çalan müzik yanıp sönen ışıklar aniden kaybolan telefonlar, adam cinnet geçirdi ve kadını da mı delirtti öldürmeden önce. O zaman kadın neden eve sonradan gelen çocuklar tarafından yaşıyor bulundu. Amaç neydi ulan?! Gerilim hissedildi biraz (çünkü beklenti böyle zaten türünden kendi kendine geriliyorsun) ancak sonu nerede bu filmin?? Ziyaretçiler arabayla kaçarken yolda bu iki çocukla karşılaşıyorlar çocukları da mı alıp götürecekler derken çocuklardan broşür istiyor bir tanesi. Dini çağrıda bulunan broşürlerden alıyor. Bisikletli çocuklardan biri soruyor “günahkar mısın?”, “bazen” yanıtını alıyor maskesiz kadından. Arabada “bir dahakine daha kolay olacak” diyor, belli seri katiller. Bu arada ne hikmetse öldürme eyleminde maskeler çıktı. Yüzleri terledi herhalde insanların! Senarist bul beni, anlat bana. Kadına ders vermek mi istedin, evlilik teklifini kabul edip gitselerdi böyle olmayacaktı mı demek mi istedin izleyene. Yok öyle de değilmiş, güller serpili eve gelmelerinden anlaşılıyor zaten öyle olmadığı. Ben ne izledim, düşünüyorum bulamıyorum ne olduğunu. İzlensin, izlemiş olup da anlayan anlatsın bana da. Kafayı yedirttiler, gerçekten de uykum kaçtı. Helal olsun mantıksızlıklarına.

YORUMLAR

27 Ocak 2022, 14.13

İkinci cümleden sonrasını okumak istemedim, zaten ilk cümle şüpheliydi. Mecburen okuyunca anladım ki, unadventurous’dan çok var. Yönetmen çocuk yaşlarda yaşadığı olayı göstermiş, izleyiciye katkısız sunmak istedi herhalde olduğu gibi. Bu bir bahane sayılmaz, filme harcanan zaman geri gelmeyeceği için. Ne diyordum; çoğalmışsınız, unadventurous kafası bu birken iki oldular. Ha sen ha yönetmen yazmış/yazdırmış(konusu kendinden)-yönetmiş, dur gidip diğer filmlerine de bakayım kesin hepsi yalnızlık konuludur
27 Ocak 2022, 16.03

Vurgu dedin de; vurdum çünkü oradaydın!

Şuan bu kafadayım, geçecek ama.
29 Ocak 2022, 09.29
yuvaya dönüş filmi Çin yapımı

29 Ocak 2022, 16.47

Filmi şimdi sen de izlediğine göre hala açıklama bekliyor olamazsın herhalde. Vurmaktan vurgu, kendimce kelimeyle oynadım. Baktım insanlar sabit fikirli, gelişime kapalı e duyu körelmişliği de yaşanıyor; ben de kelimeleri dönüştürmeyi deniyorumsmile Resmi bu arada lafım sana değil, belirli konularla ilgili muhatabım olan herkese.

Demek bir yere bağlanmıyorsa film, durumu başbaşa içilecek bir kahveye bağlamakta kararlısın. İyi öyle olsun, zaten yapacak başka bir şey kalmadı onlara. Çıksın gitsinler, içsinler kahvelerini yönetmen ile senarist.

Zaman ayırıp izlemen de hoştu, saçmasapan dememe rağmen. Kaybettiğin zamanı geri getirmeyecek belki ama sıradaki filmler adına zaman kazandıracağını umacağım bir, dünyanın en en en bişey bişey filmini bulup öneride bulunurum belki bir gün.

Mehmetsev, başka film önerisi mi bu? Çin yapımı değil, benimki 2008 ABD yapımlı yabancı adıyla The Strangers 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın