gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

TEŞVİK

23 Şubat 2022, 15.16
A- A+
Konusu bazılarına ilginç gelebilir ama bugünkü konu teşvik. Ha bu Napolyon’un “ Para, para, para” sın dan değil, veya bildik ticari teşviklerden hiç değil.
Bu teşvik başka bir teşvik.
Nasıl mı? Anlatayım. Kanı deli akanlara denir ya hani delikanlı diye. İşte onlardan birinin bir teşviki. Güzel yürekli bir kanı delinin teşviki.
Bu hızlı toplumsal dejenerasyonu önlemeye muktedir konumda olmadığım için elimizden geldiği, dilimizin döndüğünce de bir şeyler karalıyor, yazıp çiziyor, topluma az da olsa bir şeyler verebilme arzusuyla yanıp tutuşuyoruz.
Bu yazıya konu olan kanı deli; hani bugün daha yazıyı yazmamışsın dedi. Haklısın dedim daha atamadım. Dünkü yazıyı okudun mu diye sorduğumda okudum okumasına ama ben sana bir şey anlatayım dedi.
Anlat dedim. Başladı anlatmaya;
“Bir mahallede küçük bir bakkal işleten bir hanımefendi varmış dedi. Kendi halinde küçücük bakkalında nafakasını da temin etmeye çalışırmış.
Karşısına bugün ismini büyük marketler diye isimlendirdiğimiz marketlerden 2 tane büyük market açılmış dedi.
Kadın cama kağıt yapıştırmış; Tereyağı:80 lira diye. Tabi karşı marketler geri kalır mı? Onlar da 80 e sattıkları tereyağı için tereyağı:70 yazmışlar.
Kadın fiyatı değiştirmiş, tereyağı; 65 yazmış dedi. Eee dedim. Marketler tereyağı fiyatını 60 TL olarak geri çekip, cama yazmışlar dedi.
Bazı komşuları üzülmüşler ve kadına gelerek; Teyze sen bu marketlerle rekabet edemezsin, yazık batarsın, yapma böyle demişler.
Kadın demiş ki; Ben zaten tereyağı satmıyorum ki. Millet ucuza yesin diye yazdım onu demiş.
Anlarsın üstadım. Okumayı çok sevmiyorum. Ama, faydalı şeyler yazdığını gördüğüm için de takip etmeye çalışıyorum.
Bakarsın yazdıklarını anlayarak okuyanlar çıkar da benim de bir faydam dokunur belki diye, senin yazılarını takip ederek teşvik etmeye çalışıyorum.” dedi.
Eyvallah.! Allah gönlüne göre versin, kanı deli.! dedim.
Niyet hayır olduktan sonra , inşallah akıbet te mutlaka hayır olacak.!

YORUMLAR

26 Şubat 2022, 02.42
Ya gerçekten tereyağı satıyor olsaydı.. iyi bari süpermarket teşvik edilebilmiş de bir işe yaramış hareket. İroni yapmayı bilen bakkal sayesinde.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın