gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KARALAMA DEFTERİ.....

21 Eylül 2022, 17.20
A- A+
Kaç numarasınız?


Böyle bir sorunun neyle alakalı olduğunu eminim büyük çoğunluk anlamıştır. Belki arkasından benim kaç numara olduğumu ya da kendi pozisyonunu aklından geçirmiştir..İlk, ortanca ya da en küçük çocuk olma. Belkı 4. ya da 5. ,6. olma durumları)))



Henüz daha 18' inde iken evlenen bir kadının; 4 hamilelik için çok kısa bir süre sayılan 6 yıl gibi bir zamanda dünyaya gelen evlatlarından ilkiyim. Anne, babamın ebeveynlik sınavı verdikleri süreçte, tecrübenin dibini yaşadıkları ilk evlat. Başka bir deyişle karalama defterleriydim adeta. Bilimsel çalışmalarda kullanılan kobaylara bile benzetmişliğim vardır kendimi zaman zaman.


İlk hatalar, ilk dokunuşlar, eğitimle alakalı yanlış yönlendirmeler, ‘’Sen ablasın,abisin, sen büyüksün’’ denilerek sırtımıza yüklenen sorumluluklar…Aman onlar küçük kavga etmesinler, aman başlarına bir şey gelmesin diye hep tetikte beklemeler…Okulda göz kulak olmak yetmezmiş gibi mahallede de başlarında nöbet tutmak. Okul dönemlerinde; derslerine ödevlerine yardımcı olmak vs vs…



Nerde kaldı ‘’sen ilk göz ağrımızsın, kıymetlimizsin ‘’ diyerek sırtımızı sıvazladıkları anlar. Keşke küçüklerimize gösterdikleri toleransı biz ilk çocuklara da gösterebilselerdi; aşırı korumacı ve kollayıcı tutumları yerine.. Tonlarca yüke bedel sorumlulukları sırtımıza yüklemek yerine bizim de çocuk olduğumuzun bilincine varabilselerdi keşke.


 Feragat ve fedakarlığın dibini yaşayan; en büyük evlat konumunda olan ve kardeşleri için kendi hayatını ikinci plana atan insanları görünce kendi durumuma şükrediyorum aslında. En fazla; gerektiğinde ders çalıştırmışım kafalarına vura vura tabiri caizse; biraz da göz kulak olmuşum gücüm yettiğince))))) Kardeşleri okusun adam olsun diye kendi geleceğini hiçe sayan ablaları, abileri gördüğümde ben de birşey mi yaşamışım demekten kendimi alamıyorum açıkçası.



Biliyorum, yazıyı okuyan herkesin kendince haklı düşünceleri ve fikirleri vardır. Ortanca olmanın ya da küçük olmanın da vardır kendilerince avantaj ya da dezavantajları…Ben kendi ahvalimi anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce.. Sizlerin bu konudaki fikirlerine de  saygım sonsuzdur biline)))))

YORUMLAR

21 Eylül 2022, 18.49
günün sorusunu sormak geldi nedense aklıma acaba senin doğumuna kurban adadılar mı 
22 Eylül 2022, 11.36
Alp; sen de bu ufacık dedığın yorumla; anlatmak istediklerimi öyle güzel perçinledin ki kutluyorum seni. Keşke ağabeyin de bu platformda olsa o da kendi açısından yazabilseydi duygularını. Okuyup yorum kattığın için de ayrıca teşekkürler ediyorum güzel yürekli adam...

Apo; sanırım aceleyle okudun bloğu bir daha okumanı tavsiye ediyorum:))))))) Zaman ayırıp  okuduğun  için yine de teşekkürler....
26 Eylül 2022, 14.54
Ben baba tarafının ilk torunuyum. Yazları okullar kapanır kapanmaz soluğu köyde alır ve ilk torun olmanın verdiği tüm şımarıklık haklarımı kullanırdım.
Hele babamın askere gittiği dönemde...Heralde hayatımın krallık dönemiydi...
Benden 4 yaş küçük kardeşime ettiklerimi buraya aktarsam sanırım savcılar re'sen soruşturma açıp işkenceden yargılanmamı isteyebilirler..Uzun zamandır dargın olduğum kardeşim...Çok seviyorum la seni..hem de çok...dargınız ama her daim takipteyim,dişi ağrıyıp hastaneye gitse haberdar oluyorum...ama küsüz işte..nedenini bile hatırlamıyorum...neyse...uzatmayayım...
26 Eylül 2022, 17.23
Küçükken en çok kullandığımız sözlerden biridir ''küstüm'' demek.Gün geliyor barışmanın küsmekten zor olduğunu anlıyoruz. Öyleyse küsmemek için çaba sarfedelim. Küçüksek alttan alalım, büyüksek tolerans gösterelim. Hayat çok kısa. Dargın gitmeyelim ne kardeşe, ne dosta ne arkadaşa...

Çok teşekkürler agresif  anlamlı yorumunuz için....
02 Ekim 2022, 00.47
Ben 4 erkek kardeşin 3 numarasıyım...Benim 1 numaram 
Büyük komutan, savaşçı, eleştirmen, filozof, tamirci, okul servisçisi, bakal çırağı, banka, doktor, öğretmen v.s her şeyi yapan elinden her iş gelen DEV adam.
Şimdi Makine mühendisi 2 evlat sahibi.
Benim en büyük düşmanım ve Tek kurtarıcım ABİM... 
Bu iki kelimeyi bilerek yazdım. Bazen değil çoğunda size 
düşmanlık yaptığını sanırsınız ama aslında sizi kurtariyordur. Bunu anladığınızda büyümüş oluyorsunuz. 
Tecrube ile sabittir;))  
ABİM sırtımı yasladiğim dağdır şimdi. ANLAYANA..

Çok anlamlı yazı zeRRya emeğinize sağlık..
Ufacık bir yorum atmak istedim. 
Sevgi ve saygılar ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın