gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BİRDİRBİR

23 Eylül 2022, 17.15
A- A+

Bilirsiniz mutlaka, küçüken BİRDİRBİR oynardık. Hepimiz eğilir sırasıyla birbirimizin üstünden atlardık, üstünden atladığımızın bazen canı yanardı, bir şekilde kazayla vuruşur, bazen de devirirdik.
Hayat sizce bu kadar adaletsiz mi? Simdi de aynı oyunu oynuyor insanlar; birbirlerinin üzerinden atlıyorlar, bazen iyi niyetle ama çoğunlukla ezip geçmek, acı vermek, üstünden atladıklarının haklarını çalmak... Onlara acı vereceklerini bile bile sırf kendi zevk, güç, saltanat ve bunları satın alacak para için hile ve haksızlıklarla gerçek hayatta BİRDİRBİR oynuyorlar.. Bizim çocuken oynadığımız oyundan tek farkı ise eğilenler gönüllü eğilmiyor; zorla, barbarca, hoyratça, acımasızca eğilmeye zorlanıyorlar. Sırf bir kaç kişi zengin olsun diye kaç kişi eğiliyor hesaplıyamıyorum bile .
Biliyorum bu tarihi değiştirecek, hayatın akışını temiz sulara yöneltecek, herkesin ama herkesin en azından yemek ve hayatta kalmak için savaşmayacakları, basit şeylerden zevk alabilecekleri, hele de çocukların gerçek çocuk gibi oyun oynayarak büyüyebilecekleri bir dünya olması için sihirli bir değnek yada dünyayı o düzene getirecek bir güç yok. Keşke olsaydı keşke.
Biliyor musunuz? Böyle bir şey olsaydı; deseler ''-Neden vazgeçersin?'' bunun için sanırım herşeyden vazgeçerdim, en çok sevdigimden bile. Biliyorum hiçte romantik değil ama vazgeçmemin büyük bir amacı olurdu en azından. Buda gol olsun hayat sana :)..
                            __  ₭ ₳Ⱡ₱ˢⁱᶻꜱɆⱤꜱɆⱤł__

YORUMLAR

23 Eylül 2022, 18.41
 ''- Golllllllllll !!!!!!!''   buna denir. Harika tesbit. Kalemine saglik.
24 Eylül 2022, 17.17
Uzun zamandır okuduğum en güzel bloglardan biriydi. Kalemine sağlık Alp...
25 Eylül 2022, 15.30
Zerrya Teşekkürler.  Sen güzel dediysen olmuş demektir )) 
Ustam  saygılar sevgiler. 
26 Eylül 2022, 14.38
Dünya var olduğundan bu yana hiçbir zaman diliminde adaletli olmamıştır. Hangi canlıyı irdelersek irdeleyelim güçlü güçsüzü hep yutmuştur.

Nietzsche'ye göre adaletin gerçek sözü, eşit olana eşit, eşit olmayana eşit olmayan şekilde davranmaktır. Buradan çıkan sonuç eşit olmayanları hiçbir zaman eşit yapmamaktır.


27 Eylül 2022, 08.01
agresif yorum için teşekkürler.
Bu ima ettiğim besin zinciri dışında kalıyor.
Evren besin zincirini mükemmel şekilde hayata geçirmiş.
Bir sıralama bir üreme Şekli ile evet güçlü canlı üremeden
az tutup güçsüzün daha fazla üremesi ile denge dahi sağlanmış. Doğası geregide güçlü besin zinciri tepesinde ki canlı alt besin zinciri yemek ile hayatını sürdürmüş.

Benim dediğim ise insanoğlunun karnı doysa bile gözü doymayan canlı oluşu ve kendi canli türü dahil tüm canlılara fazlasıyla zararının olduğu. Buda dünya kurduğun dan beri insanoglu böyle malsef o sihirli değnek yok.. Birde böyle bakınız. Teşekkür ederim.  Alp
 
06 Ekim 2022, 00.27
Bir solukta okudum çok güzel yazmışsınız.Emeğinize sağlık.
06 Ekim 2022, 12.33
Hayatın tadı nedir ? Tuzu nedir ?
Sanırım burada her birisine cevap vermiş ve her insanın hayatında mutlak olan değerleri bir kez daha göz önüne sermişsiniz.
Tek söylenecek şey, emeğinize, düşüncelerinize ve kaleminize sağlık. Umarım okuyan herkes küçük iken ne kadar saf ve masum düşünceler olduğunu anlar ve bunları  etrafına yaya bilir.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın