gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BAHARA EVRİLMİŞTİ YÜREKLER

18 Mart 2023, 15.03
A- A+
Kurumuş odun parçasına dönüşüyordu adeta suratları insanların, öylesine soğuk ve öylesine İskandinavdı. Şubat ayının işte böyle bir gününde gelmişti tekrar aylar sonra çok sevdiği tereyağlı simidi yemeye beraberindeki bir fincan çay eşliğinde börek salonuna. Günaydın derken işletme çalışanlarına, ellerini birbirine sürtüyor ve  ısınım sağlayarak oturuyordu  kendisine gösterilen yere.
Gelirdi zaman zaman buraya, özellikle evde yalnız olduğu günlerde , erindiğinde kahvaltı yapmaya ve çektiğinde canı tereyağlı simidi. Yüksek dozda damak tadı bırakırdı gün boyu devam eden adeta..
Geldiğinde bir fincan çay ve o dokuzuncu harika, başkaca hiç bir şey düşünmeksizin büyük bir zevkle indirmişti midesine sindirilmek üzere.. Kalktı sandalyesinden vermek üzere hesabı kasada beklemekte olan işletme sahibine ve geldiğinde kasaya öğrenip ödedi borcunu. Tam’’ hayırlı işleriniz, hayırlı müşterileriniz ve güzel günleriniz olsun’’deyip gidecekken her zamanki gibi ,işletme sahibi sorar:
---  Epeydir görünmedin abi , merak ettik açıkçası bir yanlışımız mı oldu diye!
--- Yo , hayır tabii ki bir yanlışınız olmadı. Sizlik hiç bir şey yok tamamen bensel  ve özlemişim simidi çok güzeldi yine, ellerinize sağlık teşekkür ederim. ( iki saniyelik bir sessizlik) Madem böyle bir şey düşündünüz o halde bir soru da ben soracağım size olur mu?
---- tabii ki abi buyur.
--- Tabii ki tereyağlı simidi çok severek yiyorum ama buraya beni çeken daha önemli bir neden var ki sorsam şimdi size, güleryüzden  hizmete kadar bir çok kriter sayarsınız ve haklısınızdır da ama asıl gerçek nedenim bunlardan hiçbirisi değil.
---Merak ettim abi söylermisin lütfen!
---  ( sağ elinin işaret parmağını duvarda  çerçeve  içinde asılı duran bir boy fotoğrafına uzatarak) işte bu fotoğraf benim buraya gelişimin en büyük nedenidir. Ve biliyorum ki bu fotoğraf burada asılı durdukça ne bana ne de başka bir müşteriye herhangi bir  yanlışlık yapmanız asla mümkün değildir! Çünkü bu fotoğrafın, duvarlarında asılı olan bir işletmede asla yanlış olmaz kardeşim ve sende şahsıma olan o ince düşüncende müsterih ol.  ( gözleri dolmuştu hafiften dökülürken bu sözcükler dilinden ve susmuştu..)
---- (gözleri dolmuştu işletme sahibinin de ve titriyordu dudakları kalakaldı öylece diyemiyordu hiçbirşey)

Susmuştu her ikisi de. Sessizlik hakimdi. Konuşurken tek bir şey söyler insan da, sustuğunda çok şey söylerdi. İşte öylesine bir suskunluktu bu. Diğer bir taraftan ise çiçekler açmış bahar gelmişti salona sanki, öylesine ısınmıştı yürekler…
Ellerini uzattılar birbirlerine tokalaşmak için ve bu defa farklı olarak sarılmışlardı da birbirlerine hiç bir şey diyemeyerek, yani çok şey söyleyerek;
 
                  SAÇLARI SARI, GÖZLERİ MAVİ'nin önünde....



YORUMLAR

20 Mart 2023, 02.29
Okudum ve bir kez daha gururlandım onun çocuklarından biri olduğum için. Minnet duydum miras bıraktığı degerler için. Ve bir türkü takıldı dilime. Hüzün sardı bedenimi mırıldanırken....

Sana hasret sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlüm 
Nerde nerde nerdesin dost
Bu gemi bu Karadeniz
Sarı saçlım mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost.

Kalemıne sağlık FelseMan.....
20 Mart 2023, 14.18
Duygu,düşünce ve katılımınız İçin teşekkür ediyorum zeRRya.
Hepimiz onun, hepimiz Cumhuriyet çocukları idik aslında andımızı okuyarak büyüyen okullarda. 
Farklı değer yargılarına büründürüldük sonrasında aynı topraklarda ve aynı ay-yıldızın altında. 
Bu vatanın ekonomi, hukuk, eğitim sorunlarından daha da büyüğüdür farklı  değer yargıları nitekim..
Ama sarı saçlar dalgalanıyorsa hala yılın en sıcağında ve mavi gözler bakıp görüyorsa hala....
Umut var demektir hep.. 
Var olup var kalın teşekkür ediyorum tekrar.
02 Nisan 2023, 19.11
Elinize emeginize guzel yureginize saglik.Harika bir paylasim olmus o sari sac mavi gozlu biryerlerden bizi herzaman izliyor.
03 Nisan 2023, 09.22
Güzel düşünce ve katkınız için teşekkürler RiverSu. 
Hep izliyor evet , hep te izleyecek. Zira yaşamakta ve yaşatılmakta gönüllerde...
04 Nisan 2023, 13.27
Emeğinize sağlık...
05 Nisan 2023, 10.34
Gözlerinize sağlık sansür. Teşekkür ediyorum..
11 Nisan 2023, 15.51
Çok beğendim ...
11 Nisan 2023, 19.31
Lastlove35,  sevindiğimi söylüyor teşekkür ediyorum..
14 Nisan 2023, 03.55
yüreğine sağlık
17 Nisan 2023, 17.22
Teşekkürler Bra_  gözlerine, ömrüne sağlık..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın