gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

O Galatasaraylı keşke Fenerli olsaymış;(

19 Ocak 2024, 01.24
A- A+
"Sophia ahh sophia tek ayrı olduğumuz konu o Galatasaraylı".
Bir yolculuğumuz da 3 arkadaş mola verdiğimiz bir köy kahvesini de o sıcakta soğuk birşey içelim dedik. Tam kahvenin açık olan yerine adımımı atım bu cümleyi duyarak döndüm baktım hem boş bir masa, hem bu cümlenin sahibine..

Bir grup 2 masa birleştirmiş oturuyorlar dı. Onlara yakın bir masaya geçtik. Konu derinlemesine devam ediyordu o masa da biz sessizce sipariş verirken onları dinliyorduk.

Cemal_ "Ali dayı ne diyorsun hangi takımı tuttuğu önemli mi ?"

Ali _"Önemli de değil be arada fark olsun tabii heyecanı orda ama Fenerli olsa idi iyidi beaa"

Salih _" Onu bunu bilmem düşünsenize ağlamayan bir kadın her işi yapacak, seni dinleyecek, tarlada çalışacak, ne istersen onu pişircek ee daha nee"

Refik_" Ben onları da geçtim masrafsız abi yemek yok kuaför, kıyafet hele hele bilezik falan istemeyecek. Bir fişe tak şarj et bitti gitti ;)) "
Hayretle konuşmayı dinliyoruz arada kahkaha sesleri, şiveli konuşmaları ilgimizi fazlasıyla çekti. 

Cemal_ "Ahmet dayı sen ne diyorsun? sen de alırsın ;) "

Ahmet_" Salih ağa alırsa alırım bende. Ne dediniz siz Arabistan vatandaşımı yani ? Nikah düşermi acaba ;( "

Cemal_" Ahmet dayı senden nikah isteyeni mi var ya, tapu verilirler yetmez mi? sen tapu seversin ;)) kullanma kılavuzunda içinde.

Kahkahalar uzadı;)) 

Refik_ " ya Cemo anlamadığım şimdi bu sophia kopyaları olacak hepsi ona mı benzeyecek benim ki Türkan Şoray'a benzese olur mu ki? Yoksa herkes kendinkini karıştırır vallahi hele Ahmet hoca yarı kör zaten bizimkini alıp götürmesin :@ " 

Bir kahkaha daha koptu bizde güldük işin fitnecisi Cemalmiş anlaşıldı. Onun başının altından çıkmış. Söze karışmayan biri kıpırdadı biraz birşeyler diyecekti de diyemedi ama huzursuz belli. Cemal farketti ona döndü.

" Hakan muhtar sen ne diyorsun. Sende alırsın kesin hep boşayacağım hatunu deyip durursun. Ya muhtar birde oy verme hakkı veriler mi? vatandaşlık vermişler yani dimi, veriler bence "

Hakan muhtar_ " Napak cemo verirler vermezler; benim derdim başka siz ciddi ciddi hatunları boşarsanız bana evrak işi çıkacak onu düşünürüm" sinirlice.

Cemal_"Bak birde o var tabii bende boşanacak hatun yok ama değer beaa! 2 yıldır aşığım ben sophia ya. Bakın bir şey demeyi unutum 3 vites miş."

Ali_ " O nasıl oluyor beaa hızmı yapıyor la"

Cemal _" Yok bea 3 kademe gibi düşün... 1. uslu her dediğine heee diyen, ne pişireyim canım, ağam paşam diyen... Orta viteste doğa, dünya diyen hani şu çevreci tipler var ya aha onun gibi... 3 cü sorma en felaket o yaramaz birde dedikoducu kadın gibi herşeyi karıştıran, muhafet abii küfür bile ediyormuş yaniii o derece."

 Bi kahkaha daha koptu  

Salih _" Vay be küfür de ediyor haa"

Cemal _ "Sorma abi 3 cü mod yenge ile Hacer teyze karışımın." 

Hakan muhtar_" cemo sana da çip takalım beaa robot gibi adamsın bak robota aşık olmuşsun birde reklam yapıyorsun"

Bir kahkaha daha koptu.  Cemal az bozuldu sanki buna...

Arkadaşlarla aramızda reklam iyi bizde mi? alsak falan dedik o derece ;)))... Bu komik insanların gülüşmeleri, sohbeti süperdi bizde tiyatro izler gibi izliyorduk. Ama yalnız değildik, kahvenin önün de okul servisi bekleyen bir gurup kadın ve okul çocukları da dinliyor aralarında fısıdaşıyolardı. Ses ne derece gidiyor bilmem ama duyuyorlardı kesin.

Refik_ "Cemo ben hem kendime hem oğlana alırım birde gelin kaynana olsunlar hahhahaha. Bu sophia taaa Çin borsasını bile takip edermiş yaa oğlanın işini kolaylaştırır biliyorsunuz ya borsa meraklısı;)) "

Cemal_ "Yokmu artıran Refik iki dedi" ;))

Salih_ "Başıyla servis bekleyenleri işaret ederen benim oğlanada alırım bana da iki yaz " dedi. 

Bir kahkaha kopacaktı tam 
Çocukların içinden ergen ama öfkeli bir ses duyduk herkes başını çevirdi o yöne...

_"Bubaa bubaaa ben istemem sakın alma o yapay zeka robottan. Benden akıllı olabilir; ama makineden anne de, evlatta olmaz. Robot buu anne, evlat gibi kokar mı? beaa. Robotun çocuğuda olmaz üstelik soyumuz kurur :@...   Dedem canımıza okur vallah billah.... Birde zaten insanlığı bitirmek hedefim diyor bu robot bunu bilmiyor musunuz? :@"...

Herkes sustu hafif hafif kızardı yüzler çayını içen, sigara yakan, oraya buraya çevrildi başlar......

     Bu muhabbete bir ergen çocuk uzak mesafeden 90dan GoL attı ...

                Sesizlikkkk uzadı uzadı...


Not; Gerçek şu ki yapay zeka ne kadar hayatı kolaylaştırmak için düşünülse de bütün sosyal medyaya, İnternete tamamen hakim, bilgileri toplayıp analiz ediyor ve bunu kullananlara servis ediyor. 
Kapınızı, camınızı kapatıp güvenlikli evlerde aileniz ile huzur içinde yaşıyorsunuz ...

A S L I N da Telefon, tablet, pc, İnternet!!!.. Yapay zekalar, bilinmeyen tuzaklar, dolandırıcılar ile dolu... EVİNİZİN içindeee hem de...

.............................Güvende değilsiniz!!!






YORUMLAR

19 Ocak 2024, 18.44
Şu muhabbetten anladığım kadarıyla yapay zekalar da  pek güvende değil. 
Yapay zekaya laf sokup bunla  gururlanan kanaat önderleri varken ne diyim ki, bilemedim.:)
19 Ocak 2024, 23.01
Bilgegunes ; Sophia "bilgelik" demek adaşsınız. Evet ergen muhabbeti dediğimiz şeyi aslında yetişkinler yapar. Hedef göstermeden söyleyeyim her kesimden;  bu sohbete olduğu gibi aslında hala basit esipirilere ırt zırt tabiriyle gülen yetişkinlere bakınca. Ergenler daha zeki, duygusal ve mantıklı. Yani gençler umut verici.  Basit şeylere gelmezler, gülmezler büyük hedeflere odaklanırlar. İzlemediniz ise Sophia Türkiye deki çekimleri izleyin derim. Bu kahraman arkadaşlar onun izlemişler ama ne öğrenmişler ne anlamışlar belli o gol de  süper ötesi... Teşekkürlersmile Resmi 
20 Ocak 2024, 00.30
'Soyumuz kurur' diyen çocuk mu mantıklı:) 
İlerde nüfus mühendisi olmaz inşallah.
Siz izlediniz mi? Yorumumdaki gönderme programaydı zaten. Program izleyici kitlesine istediğini veren ucuz bir kurguydu. 
20 Ocak 2024, 14.16
Evet çünkü neyi nerden vuracağını bilerek soyumuz kurur demiş!!.. Erkekler soyları yürüsün diye kadınlar anne olmak için çocuk sahibi olur gerçeğini göz ardı etmeyin...(üremeyi ticari düşünceleri saymadım )
Artı... arkasından gelen cümle önemli GOL orda.. kaçırmışsınız.. Açıklama da küçücük ifade ettim yapay zeka faktörünün bugün ve gelecekteki etkisini... (Nüfus mühendisliği ile de alakalı bi yanı yok "Irklar" değil konumuz..)
Sophia yı ben çok daha önce ABD deki tanıtımında Jimmy Fallon düetini izledim, Tr deki olayı yeni daha bu yazımda bunun üzerine siz de izlemişsiniz,  tıpkı ordaki köylüler gibi. Kurgular izleyici için etkindir burda REKLAM deme sebebimde oydu  smile Resmi.  Reklamların bilininç altına etkisi de malum...
 Bilim, teknoloji, önceleri faydalarını sonra ZARARLARINI GÖRÜRÜZ..  Bunu yazarken bu  pencereden baktım...
22 Ocak 2024, 13.38
Fıstıkçıoğlu Teşekürler  smile Resmi fıstığın  bol olsun smile Resmi
22 Ocak 2024, 14.42
bu yapay zeka günlük yaşantılarımıza kadar girdi ne kadar doğru  bilmiyorum ama insanlığın sonunu getirecek diye düşünüyorum
22 Ocak 2024, 21.50
Asia1905 Evet en kötü tahmini gelecekte Dünyanın çoğunu kötü etkileyecektir. Ama bu gelecek 50 yılmı? 100 veya daha fazla mı ? bilemem. TEŞEKÜRLER smile Resmi yorumun için.
25 Şubat 2024, 20.55
Sophia ismi Sophia üzerinden bu blogu bir sohbeti anlatarak yazdım. Ama baktım gördüm çok çok derinlere inecek bir konu olduğu için biraz ortalıkta dilendirildi...
 Yapay zeka ile tanışmam  yıllar önce asker de savaş gemisi sonrasi yolcu ve taşıma gemilerinde vardı. Bu uzay çalışmalarında ve havacılık sektöründe de var. Uzun uzun anlatmama gerek yok...
Ama ilk yapay zeka robot formları adı savunma olsada savaşın ana faktörü olsun diye hala gelişmekte örnekleri olan ROBOT ASKERLER...YAPAY ZEKA ayrı, YAPAY ZEKA ROBOTU ayrı ayrı işlenir.. 
Herkes bilmek zorunda değil tabii ki... Bunu da not düşeyim.
 Benim amacım  yapay zeka değil oradaki sohbeti. Tabikii sonunda  bir uyarı var onuda göz ardı edilmesin istedim..
Birde insanlar Ayna tutup kendilerine baksalar ne kadar yapay olduklarını anlar mevlananin dediği gibi.. 
_Bencillik, gözüne takılmış ayna gibidir. O gözler nereye bakarsa baksın kendinden başka birini göremez.
- Hz. Mevlana -

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın