gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bitter mutlu eder

01 Mart 2024, 13.32
A- A+
Dün telefonum çaldı açtım. 
"Amca Yavuz başkana gittim dediklerini yaptım" dedi.
"Hala nasıl" dedim. İyi çok selamı var gelirse uğrasın bize dedi. "Bitter götürdün mü?" dedim. "Götürdüm" dedi. 
Yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı. Yemeden de Bitter mutlu eder ...  

Yavuz başkan 1938 doğumlu baba tarafımdan büyük amcanın oğludur. Doğuştan sağır_dilsiz ve son 12 yıldır da iki gözüde kör.
 Geçen sene onlara uğramıştım. Yavuz başkanı da, kızını da hala derim ona çok severim. Konuştuk tabii Yavuz başkan beni tanımıyor; tanımıyor derken bilmiyor yani; kardeşi, karısı öldü, tek oğlu öldü bu yıllar içinde onun birşeyden haberi yok iletişim yok çünkü; yaşlandıkça hareketleri gitmiş kaslar zayıflamış bir yatak bir metre mesafede koltuk arasıda hayatı ses yok görüntü yok hiç birşey yok ;(...  

Eskiden futbol oynarmış hemde sağır_dilsiz milli takımın da milli olmuş kaç defa. Annem anlatmıştı ben küçükken bana ufak bir top getirmiş çok sevinmişim o zamandan demek bi sevgi var Yavuz başkana karşı bende çocuk kalbimi fethetmiş;)).. Hatta işaret dili ile teşekkür etmişim ta o zaman sonra biraz ilerlettim işaret dilini..
Haaa niye başkan diyorsun derseniz birkaç tane sağır dilsiz derneği açmış başkan olmuş ondan başkan deriz, okuma yazması az ama o dernekleri kurmuş. Oda Arnavut işte inat ;)).

 Birden aklıma geldi bakın ilk TeksasTommiks ve karikatür dergilerini onda görmüştüm hata baya okumuştum da koleksiyonu vardı. Resim Albümleri vardı bakmıştım yıllar önce. 8.9 ülke gezmiş Türkiye'nin her şehidine gitmiş. Hatta ben Almanya da köln'e gidince, onun yıllar önce köln kilisesi önünde çektiği gençlik resmini hatırladım. Baya da yakışıklıdır bizim Yavuz başkan mavi gözlü kumral kıyak giyinirmiş ;)) ..

Hala ile konuşurken hep Bitter çikolata yediğini o zaman mutlu olduğunu söylemişti. Doktorda Bitter yiyebilir kalbede faydali demiş. Bende ondan sonra gittiğimde Bitter götürdüm ona. 
Son gidişim de halam odasına bebek kamerası aldım, yatağıda havalı yatak herşeyi yapıyorum, bez bağlıyor, hergün üstünü değişiyorum, şırınga ile besliyorum, her traşınıda yapıyorum bir tek ayak tırnakları zor 4.5 aydır kesmeye cesaret edemedim çok sert benim baş parmaklarım zayıf basamıyorum tırnak makasına dedi. Eve bakıma gelenler de biz kesmeyiz, sonra kanar mantar var şikayet olur falan demişler.     Anladım sen keser misin? diyecek. Hayatımda kendi tırnağım dışında kimsenin oğlumun tırnağını dahi kesmemiştim, çok tereddüt ettim sonra Yavuz başkanın eski hali geldi gözümün önüne hala bi deneyim dedim. Sıcak su yaptık ayaklarını bekledik, sonra yavaş yavaş kesmeye başladım bazı yerleri kanadı:( bazen acıdı ayağını çekti ama sonun da kestim şükür..

Neler geçti aklımdan kimse ama kimse yarın ne olacağını bilmiyor. Şu en basiti tırnak işi bile düşünün bakın etrafınıza çocuklarınıza, akraba, arkadaş, eş...

 S u s u n     İÇİNİZİ   DUYUN     S e s s i z l i k 

 Kimin kime muhtaç olduğunu, neye ihtiyacı olduğunu, ne
lerden mahrum olduğunu bilmiyoruz. 
Kendi Geleceğimizi de bilmiyoruz. 
 Öyleyse bu neyin kavgası, neyin savaşı ????... 
Zor diyoruz herkes hayatında mutsuz, yada saçma saçma haller içinde, bazısı hıncını kavgadan, bazısı içkiden, hatta uyuşturucu dan çıkartıyor. Aileleri zarar görüyor..
Kafanız güzel olunca dünya güzel mi oluyor.
Öyle olsa ben Yavuz başkana her gün içki ısmarlarım sizce mutlu olur mu? ..

 MUTLULUK nedir peki ? ...   

Halam Yavuz başkanı yatırdı, üstünü örterken bacaklarının arasına ufak bi yastık koydu uzun süre kıpırdamadan yatınca kızarıyor bacakları dedi.  
"Allah 'ım rahatça uyusun ona en güzel rüyaları ver" dedi.
 Öyle dua edermiş, bazen yüzünde bebek gibi bi gülümseme oluyor dedi. Gözlerim doldu ;((
Allah'ım Yavuz başkana en en  güzel rüyaları ver dünyayı gezsin, futbol oynasın rüyasında dedim...

Oradan ayrılınca abimin oğluna anlattım her ay uğra traş, tırnak işini hallet, birde bitter götür dedim. Tamam amca dedi. Oda sözünü tutunca arar. Halama ve ona güç versin Yavuz başkana da aksiyon, dövüş, fantastik, ne olursa olsun en güzel rüyaları diledim... Bir rüyada siz dileyin olmaz mı?..

 Belki de bugün birini ziyaret etmeniz gerek kim bilmem ama vardır biri bakın kendinize, etrafınıza belki saçını tarayacak bir teyze, omuzlarını ovacağınız bi amca ne bileyim biraz ilgi ve çokça sevgiiii ve Bitter götürmeyi unutmayın... 
 Belki de Mutluluk oralardadır kim bilir? ....



YORUMLAR

01 Mart 2024, 17.50
Muzaffer izgünün bir anısını anımsattı bana bloğun Alp yüreğine sağlık çok güzel anlatmışsın smile Resmi
Bu cümleye bayıldım "Kafanız güzel olunca dünya güzel mi oluyor" bitterde de alkolde de seretonin var ve bu seretonin malesef depolanmıyor, hergün alınması lazım diyerek bloğunu sabote etmeyeceğim,  o duygulara gömüldüm, gömüldüğüm yerde biraz soluklanayım. "Ucundakilerle değil hayat içindekilerle değerli " diyeyim.
Tartışma vs derken o kadar çok güzel aforizmalara denk geliyorum ki,  keşke birileri kopyala yapıştır yapsa gamyun blog portaldan iyi aforizma çıkardı....Bu sayfalar hebaaa olmasın yazık olur, boşuna birbirimizi yemiş olmayalım bari :)
01 Mart 2024, 18.30
Runee büyüğümsün  sen öyle diyorsan doğru demeyeceğimsmile Resmi sana inatsmile Resmi.. Ben şöyle demek istedim de demeyeceğimsmile Resmi... Bitter  çikolata  yiyip cinayet işleyeni, kaza yapanı ,  çikolatadan sarhoşunu  görmedik  henüzsmile Resmi..  O yüzünden  zaten herşeyin dozu var .. Bitter çikolata tavsiye edilir hergün kimseyi yemeyin bitter yiyin diye ekledim smile Resmi   smile Resmi Teşekkürler 
01 Mart 2024, 23.48
Sevgili Alp; çoğu insanın yanın da etrafında böyle yaşlılığa erişmiş kişiler bulunmakta, senin 
Gözlemlediğin şekilde gençlikleri yakışıklı olduğu dönemler, sıhhatli halleri hep aklımıza gelmekte. 
Böyle çevremizde bulunan insanlara en iyi şekilde kırmadan üzmeden yardımcı olabilmek ne güzel 
bir davranıştır. Teşekkürler bu duygu yüklü yazı için.
02 Mart 2024, 21.29
 Divani_78 hocam hassasiyeti bilirim. İçimden geldi anlattım.  Bunun nedeni de haberlerde engeli bi adamın otobüste dövüldüğünü gördüm.
 Engel kusur değildir. Engeli kullanmak kötü ama biraz hasasiyet gerek biraz anlayış, yasa ve kuralara uyma hepsi bu aslında..  Çok teşekkürlersmile Resmi
03 Mart 2024, 15.21
İnsan olmayı hatırlatan, düşündüren, çokta hüzünlendiren bir yazı. Yüreğinize sağlık.

03 Mart 2024, 17.10
Alp Alp Alp :)  Kara mizah seviyorum ne yapayım. Alkol vucuttaki serotonin
seviyesini tavan yaptırıp etikisi geçince dibe vurdurur aradaki fark bu…Evet her şey kararında dozunda güzel…Bu arada keyifle içmeyi de çok severim bunu da belirteyimsmile Resmi…Biz yazıyı niye eklediğini anladık smile Resmi Teşekkürler
04 Mart 2024, 20.04
rosaangel  Teşekkür ederim smile Resmi.  Bir rüya da siz yolladınız umarım smile Resmi Yavuz başkana. Etrafımıza bakmayı unutmamız gerek hepimizin. Hep sağlık ve  bol şans size..
04 Mart 2024, 20.12
Rune ne demek eğleneceğiz tabii bitter çikolata koymamışlar buraya ama çikolatalı pasta en sevdiğim  smile Resmi
 smile Resmismile Resmismile Resmi herkese ve kahve smile Resmismile Resmismile Resmi Teşekkürler tekrardan. 
06 Mart 2024, 02.59
Yüregine diline kalemine saglik aklima ilk gelen okudugumda benim en kiymetlim geldi babaannem
06 Mart 2024, 08.58
Alp yine çok güzel bir blog olmuş . Emeğine kalemine sağlık . Beni geçmişe götürdün. Benimde pamuk saclarini severek taradigim sultanım geldi aklıma.  Ufacık bir ilginin sevginin yüzlerinde oluşturduğu tebessume sebep olması çok güzel birşey . . Bu güzel ve anlamlı yazı için teşekkürler 
06 Mart 2024, 17.43
! M    Teşekürler . Tahmin ettim  öyle hissedeceğini.
 Allah babaneciğine ve sana sağlıklı mutlu günler versin .  Ne mutlu ona ve sanasmile Resmismile Resmi smile Resmi ellerinden öperim babaanenin  tabii smile Resmi
06 Mart 2024, 17.48
Lila Lila Lila duyarlı Lila Ne güzel hatıralar sevgiler biriktiyoruz. İşte bunlar hiç bir şey ile ölçülmüyor. Bunu anlamak hissetmek özel duygular. Bebisleri öptüm . Teşekkürler smile Resmi
07 Mart 2024, 17.12
Rüyasında sevdikleriyle bitter çikolata eşliğinde sohbette olsun. Anlatılanları duysun, anlatılırken gözlerinin içlerine bakabilsin. Onları buyur ederken ve uğurlarken ayağa kalkabilsin. Bolca anlatabilsin sonra. Sevdiklerini sevdiğini söyleyebilsin. Yaşadıklarını onun sesinden onun beden dilinden dinleyebilsinler. Rabbim O'nun bu zorlu yaşam koşullarına verdiği dayanma gücüne karşılık, gönlünden ne geçiyorsa bahşetsin. 
07 Mart 2024, 23.13
Bertaraf. Amin bu güzel dileklerin kat be kat olsun. Yavuz başkan gibi olan tüm hastalarımıza ve bakanlara Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu dünyadaki sabırlarının , çektiklerinin mükafatı elbetteki var . Sağol dua ve dileklerin için Melih smile Resmi 

Mutluluk oralarda bir yerde herkese bunu görmek için kalp gözünün açık olmasını diliyorum ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın