gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Başkası Olma,Kendin Ol...

12 Mart 2024, 15.11
A- A+

Hayat, bize sunulan bir mucizedir. Her birimiz, bu mucizeyi benzersiz kılan özel bir varlığız. Parmak izlerimiz gibi, ruhumuz da eşsizdir. Fakat kimi zaman, toplumun dayattığı kalıplara girmeye çalışırız. Başkalarının beğenisini kazanmak için kendimizi değiştiririz. Bu ise, mutsuzluğun ve özgüven eksikliğinin başlangıcıdır.

Unutmayalım ki, herkesin bir değeri ve potansiyeli vardır. Kendimizi başkalarıyla kıyaslamak, sadece kendimizi küçümsememize yol açar. Başarılı olmak için başkalarını taklit etmek yerine, kendi içimizdeki güce odaklanmalıyız.

Kendini sevmek ve saygı duymak, özgüvenin temelini oluşturur. Kendimizi olduğumuz gibi kabul ettiğimizde, başkalarının da bizi kabul edeceğini anlarız. Kusurlarımızla ve hatalarımızla da güzel ve değerli olduğumuzu unutmamalıyız.
Kendini ifade etmekten korkmamalıyız. Düşüncelerimizi, duygularımızı ve fikirlerimizi özgürce dile getirmeliyiz. Kendimizi saklamak ve bastırmak, ruhumuzu zehirler.
Hayattaki amacımızı bulmak için içimize dönmeliyiz. Bizi neyin mutlu ettiğini ve ne yapmak istediğimizi keşfetmeliyiz. Tutkularımızın peşinden gitmek, bize gerçek tatmini yaşatacaktır.

Başkası olma, kendin ol! Bu dünyaya bir kere geliyoruz. O halde, kendi benliğimizi yaşayalım ve bu mucizevi deneyimin tadını çıkaralım.

Başkası Olmanın Zararları:

Özgüven eksikliği
Mutsuzluk
Yaratıcılığın körelmesi
Stres ve kaygı
Kendinden nefret

Kendin Olmanın Faydaları:

Özgüven ve özsaygı
Mutluluk ve tatmin
Yaratıcılığın artması
Başarı ve özgürlük
Kendini sevgi ve saygı
Kendin Olmak İçin İpuçları:
Kendini başkalarıyla kıyaslama.
Güçlü ve zayıf yönlerini kabul et.
Düşüncelerini ve duygularını özgürce ifade et.
Tutkularının peşinden git.
Kendini sevmeyi ve saygı duymayı öğren.

Kendini sevmek ve saygı duymak, özgüvenin temelini oluşturur. Kendimizi olduğumuz gibi kabul ettiğimizde, başkalarının da bizi kabul edeceğini anlarız. Kusurlarımızla ve hatalarımızla da güzel ve değerli olduğumuzu unutmamalıyız.

Unutmayalım ki, bu hayattaki en önemli rol kendimiz olmaktır.
Kendin Ol, Mutlu Ol!

YORUMLAR

13 Mart 2024, 11.31
Ekrem,

Akıcılığın, kelimelerdeki seçiciliğin, sadeliğin, eşsiz tespitlerin ve okurken sorgulattığın bu paylaşımın için tebriklerimi sunuyor ve kendi adıma teşekkür ediyorum. (Kıskandımm!)

Tam olarak böyle ifade etmemiş olsam da, benimde geçenlerde bir iç döküşüm vardı ve aynı şeye dikkat çekiyordum. Sanırım senin bu paylaşımından sonra onu paylaşmama lüzum kalmadı. :)) ama madem böyle bir başlık açıldı, o iç döküşümü burada biraz yapabilirim diye düşünüyorum.

Hayat, milyonlarca ayrımdan oluşan, bol tuzaklı, bol engelleri olan, çıkış yolunu aradığımız bir labirent. Bu labirentte, kendimizi ararken, kendini arayan başkalarıyla da karşılaşıyoruz. Bazen el ele tutuşuyoruz, bazen o eli bırakıp başka ellere tutunuyoruz.

Çevresel faktörler, bizlerde olumsuz etkiler bıraktığında, içe dönüş kaçınılmaz. Bu bazen avantaj, bazen dezavantajdır. Devasa bir labirentte ne aradığını bilmeden ilerlemek hiç kolay değil. Elbette takılıp düşecek, durup düşünecek, zaman zaman dinleneceksin.

Önemli olan (er ya da geç) o yolu tamamlamaya çalışmaktır.

Hayat, bize sunulan TEK KULLANIMLIK bir mucizedir. Özü sevgidir. Bu nedenle önce kendisini sevmeli insan. Kendiyle olan kavgasını, nefretini çözmeli ki, kendini nasıl seveceğini de öğreniyor böylece.

"DÜŞÜNCELERİNİZİ DEĞİŞTİRİRSENİZ KADERİNİZİ DE DEĞİŞTİRİRSİNİZ"
(Joseph Murphy - Bilinçaltının Gücü kitabı.)

(Tekrar teşekkür ediyorum. Yazılarının devamını bekliyorum dört gözle.)

"Hayat bir aksiseda uçurumlarda
Dağılır paramparça karşı yarlarda
Bir üçüncü göz gerek, hayat sevgidir
Çöz artık gözlerini, oyun bitmiştir."
İlhan İrem - Hayatın Üçüncü Gözü



13 Mart 2024, 12.16
Bertaraf.  Abi  smile Resmi 

     Senin de benzer bir iç döküş yaşadığını ve duygularımı paylaştığını okumak beni çok etkiledi. Hayatın labirentine dair benzetmen çok yerinde. Hepimiz bu labirentte kendimizi arıyoruz ve bu yolculukta kimi zaman el ele tutuşuyoruz, kimi zaman da farklı yollara sapıyoruz. Önemli olan, pes etmeden ve umudumuzu kaybetmeden bu yolculuğa devam etmek.
     "Düşüncelerini değiştirirsen kaderini de değiştirirsin" sözü de çok anlamlı. Kendimizi sevmeyi ve hayatın güzelliklerine odaklanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunu başardığımızda, kaderimizi de değiştirebileceğimize inanıyorum.
      İlhan İrem'in şiirinden alıntıladığın dizeler de çok güzel. Hayatın bir oyun olduğunu ve her anın değerini bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor bize.
       Teşekkürler... 
13 Mart 2024, 17.28
Tamamen katılıyorum. O insana giydirilen KALIPLAR kadın, çocuk, erkek onu yap! bunu yapma! KAFALARI yok mu?. Kişilik bozukluklarına neden olup farkı psikolojik sorunları doğruyor. 
Herşeyi ile kendini sevmeli insan, bazen kendinizde görmediğiniz bir özelliğinizi başkası keşfediyor düşününce haklı diyorsun iyi yada kötü. Kendine güvenen insan zarar vermez aksine faydalı olur bence..
 Elbetteki hayat mucize ve hepimiz zikzaklar çiziyoruz yaşamımız da. Aşağı_yukarı, ileri_geri, iyi_kötü, kimi kısa kimi uzun yaşamlarimizda mutlu, huzurlu olmak tek amacımız..
Bunun için mazemelerimiz Özgür birey ile özgür düşünceyi  karıştırıp fırına vermek. Kendine has yaşam ve hoşgörü, sevgi ve renkler ile süsledik mi işte size koskoca güzel süslü ÖZGÜR TOPLUM  pastası smile Resmi.. smile Resmi pastayı kim sevmez hem katki verip hem paylaşalım mı? 1 dilimi kaptim ben smile Resmi...
Kaleminize sağlık smile Resmi 
18 Mart 2024, 14.05

! ₭ ₳Ⱡp ϟ
Çok teşekkür ederim katkıların ve yorumun için. smile Resmismile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın