gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir güvercin tedirginliği..

02 Eylül 2024, 19.29
A- A+
        Siren sesleri,ajans haberleri, derinlerden gelen belli belirsiz köpek havlamaları ve kedi miyavlama sesleri iç içe geçmiş, Tom waits kıvamında tütsümsü , acımtırak bir tat bırakıyor ağızda. Kentin sokaklarında, mevsim normallerinin üzerinde bir şiddet eğilimi ve saygısızlık hakim. Bazı kitaplarda yazdığı gibi kadının yeri yok, çocuğun sesi yok artık bu iklimde. 
        Her gün aynı saatte,aynı yerde güvercinleri besliyorum , kuşlar her geçen gün daha çok birbirlerine benziyorlar ,hepsi aynı renkte ,tek tip, her gün daha aç ve daha tedirginler. Bir tane farklı,süslü,şişko vardı aralarında hatta ona isim bile koymuştum park gülü diyordum ona artık o yok yemekten çatlamış olmalı. Dün bir yenisi katılmış aralarına yine süslü,asil,paçalı, bembeyaz, dimdik duruyor, diğerlerinden farklı. Ona da bir isim verdim Hrant koydum ismini. Diğerleri hoş karşılamadı Hrant'ı iyiye,güzele, farklıya tahammülü yok bizimkilerin. Belki de korkularının kaynağı sonlarının sokak hayvanları, ağaçlar ve kadınlar gibi olma korkusuydu. Hrant diğer kuşların bakışlarına dayanamadı uçtu ve gitti , peşinden diğer kuşlar da gitti. Ben uçamadım ,Hrant uçtu.. tedirginliği de bana kaldı.. Bir şarkı, bir film, bir kitap ve veda.

Tom waits - green grass
Pi'nin yaşamı - Ang Lee
Martı Jonathan Livingston - Richard bach

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın