gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İYİ Kİ YAZMIŞIM :)

06 Eylül 2024, 02.48
A- A+
İnsanın hayatta tecrübeleri vardır. Ezilmişlikleri, arada kalmışlıkları, belki pişmanlıkları ve belki iyi ki yapmışım dedikleri...

Dünyada tüm bunların arasında yaşıyoruz. Rengarenk bir doğamız var. Neler neler sunmuş bize yaradan. En başta yaşama ve dünyayı tanıma fırsatı verilmiş bize. Bakın bu çok önemli. Benim bir ruhum var ve beni ben yapan o muhteşem şey nedir? Neden yaratıldım sorusundan ziyade, benim ne özelliğim vardı da görme, işitme, dokunma, sevme ve nefret etme gibi bir çok özellik bana verildi sorusunu kendimize sormamız daha da derin düşüncelere salacaktır bizleri.

Bazen çok şiddetli bir kavgaya tutuşacağım anda "kimim ben" sorusu aklıma geliveriyor. Oysa toplumda yapılan kavgalarda "ben kimim biliyor musun" diye karşı tarafa had bildirmeye çalışıyorlar. Ne haddi bildireceksin aslanım o soruyu önce kendine bir sor bakalım gerçekten kimsin sen? Çürüyen bir malzemeden yaratılmış, ne zaman öleceği belli olmayan bir insansın. Kim olduğun değil kimin yarattığı bir varlıksın!

Pişmanlıklar güzeldir; pişmanlıklar kendini arayıp bulmaktır. Ezilmişlikler; kendini arayıp bulmak için iç dünyana yerleştirilen vicdanındır ki seni sen yapan da tam da budur. Şöyle düşünün; hata yaptım değil de yaptığın hatayı sorgulayabiliyorsan insansın. Yaptığının hatanın sizi ezmesine asla izin vermeyin. Asıl yaptığınız hatadan dolayı üzülmüyorsanız benliğinizi sorgulayın. 

Hele ki iyi bir şey yaptığınızda "iyi ki yapmışım" dedikleriniz var ya... Ya da "iyi ki yapmamışım" dedikleriniz... İşte bu! Oturun ve iyi ki yapmışım dedikleriniz neler varsa kağıdı kalemi elinize alın ve not edin. En son iyi ki varım diyeceksiniz. Unutmayın bu cümleyi size en güzel yine siz söylersiniz. Çünkü kendinize olan samimiyetinizden asla şüphe etmezsiniz. 

Sizi seviyorum. Hoşça kalın, esen kalın iyi kalın....

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın