gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

NARİN ve ZALİMLER ORDUSU

17 Eylül 2024, 23.37
A- A+

    İnsandan daha zalim bir canlı var olmuş mudur acaba..? Nerede ise tüm yaratılmışların bir hududu var. Hem de istisnasız her konuda. İnsan hariç... İnsan hiçbir şeyde hudut tanımıyor. Doymuyor, yetinmiyor, durmuyor. Şeytan bile insan ile yarışamaz. Onu huzurdan kovduran kibir idi. Düşünün, Kibir bizim günahlarımızdan sadece biri.

     Haftalardır bir yavrumuzun dünyadan acımasızca koparılışını konuşuyoruz. Bu yavru; meğer tüm memleketin çocuğu imiş, bir ailesi! hariç. Çocuğumuzun katledildiğinin netleştiği günden beri tek soru beynimi kurcalıyor. Bu zalimler Narin'imize neden kıydılar?? Hayır hayır, görsel ve yazılı medyada günlerdir dönen, uzmanların yada konuyu magazinleştirip bundan nemalanan aşağılık sözde uzmanların tahminlerinin veya beklenir ki; daha düşkünce olması bile muhtemel olan olasılıkların hangisinin gerçek olduğunu merak ediyor değilim.. Merakım başka. Bu çocuk neye şahit olmuş olursa olsun aslında önemsiz. İddia edildiği gibi bu bahtsız yavrucak, ister aile içi bir çirkin bir ilişkiye, ister aile fertlerinden birinin bir başka zavallı canlı ile adi münasebetine şahit olmuş olsun, isterse çok daha aşağı, adi, pespaye bir olaya şahit olmuş olsun, inanın önemsiz. Bu çirkinlikleri küçümsemeye, önemsizleştirmeye, normalleştirmeye çalışıyor değilim. Sadece anlayamıyorum. Kendisine ''Aile Meclisi'' dedikleri varoluş amacını sorgulatır derecede geniş mideli feodal garabetlerinde, nerede ise her fertlerinin vakıf olduğu her pisliği içlerine sindirebilme, zırt pırt kırılan kollarını sürekli yen içinde bırakabilme kabiliyetine sahip insanlar! bu günahsıza neden kıydılar.? Düşünsenize konu ne olursa olsun, yaşanan nerede ise her şeyi hayatın olağan akışını içerisinde karşılaşılması pek normal, pek olası ve pek de üzerinde çokça durulmaması gereken olaylarmış imiş gibi yumuşatıp, normalleştirebiliyorlar. Suskunlukları bunun kanıtı. Madem böyle o zaman, bu büyük büyük! adamların hamiliğini yaptığı ''Aile meclisi''nin görünen o ki en büyüğü ve en etkini imiş gibi gözüken zalim, madem her şeyi olası ve normal karşılayabiliyorsunuz - hatta bir katli bile- o halde bir günahsızın canının alınmasına neden gerek duydun. ??? Anlayamıyorum. Anlayamayacağım da.

    Bu olaya müdahil olanları geçtik. Gerekçesi ne olursa olsun bu kıyımı onaylayan, onaylamasa ve olaya müdahil olmasa bile katli bildiği halde sessiz kalan herkes... Son sözüm size; sizler de..

YORUMLAR

19 Eylül 2024, 06.48
 “Neden” sorusunun tek cevabı “korku”, iğrenç ve mide bulandırıcı olduğu kadar da acıklı aslında. Can korkusundan başlayıp; dışlanma, ayıplanma vs. diye uzayıp giden bir korku silsilesi. Düşün bak; fail bile korktuğundan kıyıyor Narin’e, ne saklanıyorsa artık, onların ortaya çıkmasınından nasıl korkuluyorsa; katil olmak, katile en azından bildiklerini söylemeyerek yardımcı olmak, tercih edilebilir görülüyor, Gerçekten inanılmaz. Bu kapalı toplulugun en güçlüsünün bile ödü kopuyor; kırılan kolları yen içine sakladığı sürece adam yerine konulacak çünkü. Görünür olan kırık kollar, kopan bacaklarla, nasıl kabul görebilir ki, otoritesini nasıl hüküm sürdürebilir ki! İçlerinde bir Narin korkmamış bilakis onları korkutmuş, onlar da tehdidi bertaraf etmişler(!) Bu durumda annesine kızmak gerek sanırım, 8 yaşına gelmiş bir kızın içine, bilincine korku mefhumunu yerleştirememiş diye (!!!!!!) 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın