Çok pardon; siz kendinizi sevmeye devam edin, en güzeli kendini sevmektir zaten bence de. Ben izninizle Uçurum blogu kaldırdı herhalde, en çok size hitaben uzunca bir yorum yapmıştım onu buraya ekleyeyim. Onaylanmadan yazı kaldırıldı çünkü.
Ya efendim ben bilemem kim kiminle samimidir, kim kimin ciğerini bilir. Ben burada yazı üzerinden yorum yaptım. NightCall sizin kılık değiştirmiş eski birisi olmadığınızı düşündüğümden yazma gereği hissettim, yoksa cidden o kadar birbiriyle çelişen ifadeleriniz var ki, tek kelam etmek bile gerekmiyordu. Benim Biradam yorumuna getirdiğiniz eleştiriye karşı durmam, yoruma yaptığınız eleştiriden ziyade, kullandığınız ifadelerin özneleriydi. HERKES, HİÇKİMSE gibi… Bu ortamda yeni biri olarak, hakkında fikir sahibi olmadığınız birine bu denli yüklenmemeliydiniz. Bilenler bilir; Biradam bir yazının altına yorum yapıyorsa, mutlak bir değer bulmuştur ki yorum yapmıştır. Veya fahiş hata vardır dövmeyi bırak gömmeye gelmiştir. Demediğinizi bırakmamışsınız ve dediklerinizin herkes tarafından yazdığınız gibi düşünüldüğünü ifade etmişsiniz. Gerçekten berbat bir yorumdu yaptığınız.
Fikir özgürlüğü dediğiniz noktada, kendimle çeliştiğimi ifade etmişsiniz, yorumumu kopyalayarak bunu demek istemişsiniz. Bir yazının altında her türlü karşı fikir bulunabilir, kötü eleştiri vs. olabilir. Ama tüm bunlar, yazının okunup anlaşıldığı doğru bir algı eşiğinde gerçekleşmelidir. Bu yüzden Sayın YAZAR Rune Hanımın -bak yine koptum .dddd yazar yav kadın!!!!- okuyup anlamadığı ve yazanı kadınları aşağılamakla vs. suçladığı bir yorumu ben fikirden saymıyorum. Fikir dediğimiz bir mantığa oturmalı. Ha derseniz ki; bu iki insan samimiler ve birbirlerini tanıyorlar, bu yüzden yürütülen mantığın gerçeği var. E peki ben veya sizin aidiyetlerinize dahil olmayan başka bir sıradan vatandaş bunu nereden bilecek? Uçurum bildiğiniz itham edilmiş benim gözümde, çünkü yazıdan böyle bir anlam çıkarabilmek için gerçekten bir mellik gerekiyor. Bu özellik de hanımefendide gayet mevcut, bunu yakinen biliyorum yılların blog tanışıklığından ve eleştirdim. Ayrıca yazarın kişilik özelliği, meylettiği, kadına bakışı, siyasi görüşü vs. vs. beni ne alakadar eder ki. İsterse berbat birisi olsun, ben nihayetinde yazıya yorum yapıyorum.
Siz avukatlık yapmayın bence. Linç filan da yok ortada. Misal linç sizin bana Lila yazısı altında yaptığınızdı ki Uçurum da bahsettiğim “siz”e dahildi. Yine aynı teranelerle “biz Lila’yı tanıyoruz”a bağladınız. Ben görüşümü gayet net yazmıştım, dayanağı olan bir tezat görmüş ve sormuştum. Benim fikir özgürlüğümü es geçebilmiştiniz mesela. Yani yazmış olduğunuz ve eleştirdiğiniz şeyleri siz de bana bire bir yaptınız. Bu yüzden gazla çalışıyor olma ihtimali üzerinde durdum.
Ayrıca NightCall komik olmayın lütfen, Rune hangi açıdan kıskanılmış olabilir ki tarafımdan??? Ben kendi adıma sormuş olayım. Nesini, neden kıskanayım?? Kendisinin bana olan bir yandan zaafı -aşık olabilir cidden, çünkü ısrarla bir olmamızı teklif eden mesajlar atmıştı bana- .dddd bir yandan da haseti, fesatı ve kıskançlığı daha çook öncelerden beri yazdığım gibi uzaydan çıplak gözle seçilebilecek düzeydedir.
Yani şurda yemediğimiz iftira kalmadı yine. Yok Bilge’ye haber vermişim, yok Biradam’ı çağırmışım. Kişi kendinden bilir işi elbette, kendi başına hiç oluyorsa, illa ki kulis yapıyor, adam topluyor etrafına vs. herkesi de öyle yapıyor sanıyor. Tatlısu kurnazı: Her akıl sahibinin şıppadanak anlayacağı bir yalanı, bir düzeni insanlara dikte etmeye, empoze etmeye çalışan bir zeka kalibresine veya kalibresizliğine diyelim ev sahipliği yapan birey. Böyle tarif edilebilir, bilmeyenler öğrensin .dddd Bir de ağızda geveleme söz konusu; Uçurum ve ben mi düşmanmışız neymişiz .ddd Sanırım bunu söylemiş konu Cafo değil. Allahım sen koru .dddd Neyse Uçurum siz bana mesaj yazabilirsiniz bu arada, sizden bahsediyorsa merak ettim şimdi. Vallahi kimse gelip de “Cezbe’ye offline atma!” gibi bir münasebetsizlikte bulunmaz merak etmeyin .p
Ya bu arada şunu da öğrendik ki; ben tam 12’den vurmuşum. Ağır zırvalamıştı geçenlerde Perperika yazısının altında, anlattım birkaç kere fakat yine anlaşılamadım. “Hadi yazılarını editöre düzelttiriyorsun ama bu anlama-kavrama konusunda ne yapacaksın” demiştim. Yine iftira atmakla suçlanmıştım. Allah işte karşıma çıkarıyor, “benim kitabımı düzeltin a dostlar koşun ben imla bilmiyorum, cümlenin çatısını da çatamıyorum, bi el atın” .ddddddddd Ya bir de bu insan, beni kendince aşağılamaya çalışıyor “benim kitabım var, senin kitabın var mı, yok bir yerde yazıyor musun” filan diye. Hayır takılı değilim illa süper imla olsun diye elbette çok iyi yazarların bile imlaları kusurlu olabilir ve düzeltilebilir mesele yok. Mesele, olmadığını olduğunu sanmak. Şarkılardan fal tuttum aha da bunu yazdım süferim. Mana yok, imla yok, yok oğlu yok sözün özü. Matbaadan bozma yayınevleri bu tip yazamayan yazarcıkların zaaflarını bir güzel kullanıp parayı buluyorlar, eh Rune gibi tipler de kendilerini cidden bir şeyler yazıyorum sanıyor, yapacak bir şey yok. Her kör satıcının, kör bır alıcısı bulunur.
YORUMLAR
Son zamanlarda blogları ve yorumları pek takip etmediğim için burada yazılanlardan ve altındaki tartışmalardan oldukça geç haberdar oldum.
Bu blog, aslında NightCall tarafından yoruma kapatılmıştı. Ancak yazının geleceğe dönük bir mesaj ve bilgilendirme niteliği taşıdığını düşündüğüm için, yazarın kapatma kararını bir yönetici olarak aşmak zorunda kaldım.
Amacım, Gamyun yönetimi olarak kendimizle ilgili bazı öz eleştirileri dile getirmek.
Öncelikle, bu yazının altında Rune’nin daha önce yayınladığı ve ardından kendi isteğiyle yayından kaldırttığı bir yorumu bulunuyordu. Oysa biz, ilke olarak yazıldıktan sonra pişman olunan hiçbir yorumu kaldırmıyoruz. Çünkü bu tür silmeler, sonradan yazılmış cevapların havada kalmasına ve konunun bütünlüğünün bozulmasına neden oluyor. Okuyucular neyin söylendiğini merak ediyor, konu eksik ve anlaşılmaz hale geliyor. Ayrıca yorum kaldırma talepleri zamanla üyeler arasında bir baskı aracına dönüşebiliyor. Örneğin, “Nasıl böyle bir yorum yazarsın, beni zor durumda bıraktın” gibi ifadelerle kişilere baskı uygulanabiliyor. Bu yüzden, ne yorum sahibi ne de blog sahibi böyle bir talepte bulunsa bile yorum kaldırmıyoruz. Blog sahibi isterse yazısını tamamen kaldırabilir, ama yorumlar olduğu gibi kalır. Rune’den gelen yorumu yayından kaldırarak bu ilkemizi ihlal ettiğimizi ve bunun hatalı bir karar olduğunu açıkça belirtmek isterim.
Bu açıklamayı buraya yazıyorum çünkü ileride birileri yorum kaldırmak isterse ve bu blog altındaki durumu örnek gösterirse, konuyla ilgili ilkemiz net bir şekilde bilinsin istiyorum: Yorum kaldırmıyoruz.
Bir diğer öz eleştirim ise şu:
Uçurum_’un yazısının altında, Yelove tarafından yazılmış ve blogla ilgisi olmayan, blog sahibini ve muhtemelen Jezebel’i de zan altında bırakan bir yorum kesinlikle onaylanmamalıydı. Aslında Yelove’nin ilk yorumu onaylanmamış, ancak nedense daha sonra yazdığı başka bir yorumu onaylanmış. Bu da kişisel bir konunun bloga taşınmasına ve oradan büyümesine neden olmuş.
Geçtiğimiz günlerde Uçurum_, destek bölümüne bir mesaj göndererek, blog yazısının altındaki yorumlardan rahatsız olduğu için üyeliğini iptal ettirmek istediğini belirtti. Ben de kendisine nasıl iptal edebileceğini açıkladım; ancak isterse blog yazısını kaldırarak da bu durumun çözülebileceğini söyledim. O ise üyeliğini iptal etmeyi tercih etti.
Bu olaylar yaşanırken ben ne blogdan ne de altındaki yorumlardan haberdardım. Bugün yazılanları okuyarak konuya tam anlamıyla vakıf oldum. Gördüm ki, bizim onay vermememiz gereken bir yoruma onay vermemiz, yazının bağlamından tamamen kopuk bir tartışmanın başlamasına ve bir anlamda bir üyemize karşı itibar zedelenmesine yol açmış. Sonuçta hatalı bir kararımız nedeniyle bir üyemiz üyeliğini iptal etti.
Bu yazı, o hatalı kararın kayıtlara geçmesi adına burada dursun istiyorum.