gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sabah Sabah Davul Sesi...

19 Ağustos 2025, 11.33
A- A+

               Saat henüz sabah sekiz, kuş gibi öten çocuk ötmeye başladı ,Ben zaten uyandım ,uyuyanlar da uyansın diyor sanki. 
              Geçen de yazdığım çocuk teröründe ,asıl yandaki davulcu çocuğu unutmuşum. Çünkü alt katta oturan ev sahibi komşu şikayetleri ve sürekli polisin evin kapısına gelmesinden muzdarip olup ,kiracıyı da çıkaramayınca evi müteahhite verdi, Kiracı  mecburen çıktı. Beş altı yıl oldu kurtulduk  Davulcu çocuk derken  büyük falan sanmayın ,dört  yaşında falan ,dedesi doğum günü hediyesi davul almış .Öyle oyuncak davul değil, bildiğiniz romanların çaldığı büyük davul. Çocuk ,balkonda özellikle sabahları başlıyor çalmaya ,kerata epey de iyi çalıyor :))) yani beni zorlasalar ben öyle çalamam .Ama sabah sabah çekilmiyor ki. Anne de yanında direktif veriyor ,öyle değil burada böyle vurucan  falan diye. Romanların genellikle karı koca kavgası ,meşhurdur ya bunlarda bir defa rast gelmedik. Varsa yoksa çocuklarla uğraşıyor kadın. Geceleri eğlence faslı başlıyor .Devamlı bir şeyleri kutluyorlar, pastalar kolalar eşliğinde eğleniyorlar. Öyle bolluk ki davulcu çocuk, kolaları bir yudum içip balkonda aşağı döküyor:))Öğlene yakın yardım kolisi ,yemeği geliyor .Afiyet olsun...Yemek ve davul faslı bitince beddua faslı geliyor. Öyle böyle değil hayatımda duymadığım beddualarını çocuğuna ediyor. Oldum olası Allah adıyla beddualardan korkarım. Kadın beddualara başlayınca ben kapıları kapatıp içeri kaçıyorum. Komşular iyilikle uyarmışlar bu kadar beddua etme günah diye falan nerdee .... Kimseyi taktığı yok. Kocası, mafya koruması tipli yarma gibi bir adam. Yolda bir yürüyor sanırsınız devlet erkanı gelecek arkadan. Ama eve bir giriyor  pısss.  Daha bir kez sesini duymadık .Bir kaç defa çocuğunla konuşurken duyduk o kadar...Polisler  kadın için ,hakkınızda şikayet var diye kapıya gele gide yorulmuşlardır. Ben şahsen polislere üzülüyordum. Ne yapsınlar  Her defasında çocuklar oyun oynuyorlar polis abi falan diyor, Polis tamam abla deyip gidiyor. Polis daha köşeyi dönmeden kadın  balkona  çıkıp '' hangi o...pu,  hangi p..enk   şikayet ediyorsa onu bilmem ne yapsınlar''  falan diye başlıyor. Sustur susturabilirsen .Bir defasında böyle komşulara bağırırken aniden sesi kısıldı .üç dört gün rahat ettiydik. Nerden buluyorlar bu kadar  küfürü  bedduayı bilmem .O da ayrı bir yetenek herhalde, oyun gibi davul çalmak gibi kavga gibi falan herhalde. ...
              Hay ALLAH nerden nereye , davulcu çocuğu hatırladım bak.. Karşıki çocuğun kuş gibi ötmesi falan davul sesinin yanında filarmoni orkestrası resitali gibi. Boşuna biraz kızar gibi olmuşum da yazmışım bir de, Allah affetsin.
              Öt yavrum sen öt kuş gibi, öt kuzum, biz artık senden rahatsız olmuyoruz...

YORUMLAR

19 Ağustos 2025, 13.35
Biliyor musun Perperike bizim site de az temaşa yeri değil hani... Daha önce bir yorumumda bahsettiğim alt katımdaki kavgacı çiftten ses gelmediği gibi bebişleri de ağlamıyor artık. Ara sıra "danalar girmiş bostana" ninnisi duyuyorum ki nerden geldiğini bir türlü çözemedim.
Üst çaprazda safi bir boomer var. Üst katımdaki ile paso milleti çekiştiriyor. En son 'gelip kadını şey edip gidiyor... attıralım binadan' falan demiş ayol. Hemşiremin bunu aktarırkenki ifadesi evlere şenlik. Diyordum da inanmıyordu. Neyse ki kadının ev sahibi de hafifmeşrepmiş de oyle bir imkan yokmuş. Bunu da onlardan öğreniyoruz. Tanımiyorum çünkü işimdeyim gücümdeyim.:)Bir gün de balkonda tüm site duyacak şekilde çarşıdaki çarşaflı kadınların yüksek sesle konuşmalarını doladı diline. Çarşaf giymeyle olmuyormuş da kadın öyle bağırmamalıymış da bilmem ne! Geçen gün de aşağıdaki çocuklara daldı çok gürültü yapıyorlar diye. 'Sizi mi dinlicez' diyerek. Çocuk cevap verdi: 'Biz sizi dinliyoruz ya!' Bir kahkaha patlattım duysunlar deyu. İçimin yağları eridi a dostlar! Öperim seni hazır cevap minnoş.

Zemin kattaki hayvansever kızla yıllardır sessiz bir anlaşma var aramızda. Yıllar önce site kapısını açık bıraktım diye belediye otobüsünde yanıma gelip 'o kapıyı bir daha kapat tımaam mıı' diye bağırmıştı. Yine yıllar önce bir gün de sevgilisinin aracından inerken yanlarından geçiyordum, yere kapaklandı. Geri dönüp yardım mı etsem acep derken bana duyururcasına 'Aşkıııım göze geldik! diye bağırmasın mı? Ben gene ona duyurmadan bir kahkaha patlatmıştım. Yine de seviyorum bu kızı. Şahsım sokaktakilere mama su tedarik edip, sikayet olmasın diye site önünü temiz tutmaya çalışırken; o evde bir tane bina bahçesinde bir tane besliyor ayrıca sessizce ittifak yapıp kurduğumuz mama lobisinin halkla ilişkiler bölümünü devralmışcasına komşularla kıyasıya mücadele ediyor.
Site önündeki mama kaplarını temizlerken site sakinlerinden biri beni site görevlisi sandı. Pes yani! Japon-Kore stayl maske, şapka, eldiveni boşuna mı taktım ben! Bu topraklarda sembollerle bir şey anlatılamıyor azizim. İlle de 'Yükümlülük efenim yükümlülük' diye sesli ifade etmek lazım. Uzakta olduğu için, 'ben de sizin gibi aidatını ödeyen bir site sakiniyim' diye bağırdım. Meali: Kaldır kıçını da o dediğin yeri sen temizle!
Yaaaa... böyle işte Perperike...
Ya rebbim başka dert vermesin diyerekten seni ve o minnoş bülbülü öpüyorum. 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın