Bir bilmecem varrr
18 Ekim 2011, 01.14 A- A+Yıllar yılar öncesi daha henüz çocuktum kırsal anadolu'nun şirin mi şirin bir kasabasında yaşıyorduk...Huzurun mutluluğun tam merkezinde ailemizle yaşayıp günlerimizi geçiriyorduk.
O güzel sevgi dolu evin bir tek elektronik eşyası vardı ..Pilli radyo..O günlerden hafızama kazılan programlardan hatrımda kaldığı kadarıyla ..
__arkası yarın tiyatrolar..
__bir roman bir hikaye.(çok güzel türkçemizi ifade eden bay veya bayn okuyuculardan dinlediğim romanlar)
___toprağın sesi (çifçileri bilinçlendirmeye yönelik bir program..
veeeeeeee reklamlar D:
İŞTE BURASI can alıcı yanıydı ..
Bir bilmecem var çocuklar haydi sor sorrr sabah kahvaltıda yenir.? acaba nedir nedir . Büskivi deyince aklaaa hemen onun adı gelir ..ETİ ETİ ETİİ.
İyide bu eti nedir ?ne zaman eti ürünleri görsem... o siyah radyo ,sevinc dolu çocuk esleri ,kulagımda hala o taze berrak yanıyla hatıraarımdan sıyrılıp yürğimi o ter temizlik bulu verir. kimi zaman da radyoya kulağımı dayayıp onlarla beraber olma isteğim miydi o neydi hala çözemediğim çocukluk yıllarımdan bugünlere taşıya bildiklerimdir..
Türk Sanat Müziğin, Türk Halk Müziğin ve Pop Müziğini seslendiren tüm sanatcıların ismini genc ablalarımız bilirlerdi. nasıl tanıyorsunuz dediğimde? ..Yarı utangaç, yarı bilgic , tebessüm ün ardından ,seslerinden tanıyoruz derlerdi...çocukca bir soruyu o gün sormuştum renkleri mi var seslerinin ..Kanafice işlemelerini yanlarına koyup kızzz anamm deyip gülmenin dozunun kaçtığı kahkahaların tavan arasındaki örümçekleri düşürdüğünü , örümçeklerin hareketendiğine şahit olmuşumdur. Şimdilerde hem müziğin ,hem sesin renginden söz ediliyor. Demem o ki o köy evlerinde tarla boylarında , koyun sağım yerleinde ki ablalarımız sanattan sanatcıdan iyi anlıyorrlardı.
Şimdi soruyorumm yüzlerle ifade edebileceğimiz sanatcıların yüzünü görmeden, kimin seslendirdiğini bilenimiz varmıdır ? o ablalarımız kadar bilen ,çok mu içimizde? varsa bunu neye bağlıyorsunuz? yoksa nedir eksiğimiz?
o eski radyolu günler dilerimm ..''eğitici öğretici '' sevgiyle sıhatle kalın..haaa bakın unutuyordum ..birde .BERBERLER vardı. onlarda
çocukları traş eder ardından saatler olsun derlerdi..
Yaşı kemale ermiş ihtiyar deli kanlılara..traş sonu iyi sıhatte olun derlerdi.
Yani dostlar her şeyin ardından o vakitler ,huzur la gelen, iyi bir niyet o iyi niyetle donatılan , menüsü az ama yüreklerin açtığı sofralarda insanlar sihat ve afiyet bulur mutlu ayrılırlardı birbirlerinden.
Kalın sağlıka sevgili dostlar.
1zifiriSes.
YORUMLAR
Kırsal Anadolu neresidir nerede başlar nerede biter hep filmlerde anadolu vardır öyle zihinlerde kalmıştırki İstanbul dışı hep anadoludur İstanbul anadolu degilmidir?
Bizler geçmişimizi çocukluğumuzu hep böyle anıyoruz biz çocukken şöyleydi böyleydi diye merak ediyorum bizim çocuklarımızda bizim yaşlarımıza geldikleri zaman kendi çocukluklarında aynı tadı bulup biz çocukken şöyleydik böyleydik diyeceklermi
Eti reklamı için de birkaç şey yazmak istiyorum sadece işitsel ögeleri kullandıkları halde bu kadar başarılı olmuşlarsa ajans çalışanları işi gerçekten biliyorlarmış helal diyorum. Metin yazarıyla sanat yönetmenini ayrıca kutlamak lazım hak yemeyelim.