Modayim modasiniz modalar :)
16 Aralık 2011, 17.53 A- A+Moda..
Evet moda kavramimiz o kadar farkli bir boyuta tasinmiski bu konudaki dusuncelerimi dile getirmeden edemicem.Bakiyorum mesela genelde insanlar moda diyince "giyim tarzi" olarak algiliyor sadece.Moda erkeklerinde bayanlarinda ilgi alanindadir.Ama genelde moda denilince ilk akla gelen bayanlardir.
Bunun nedeni ise urunlerin erkeklerden cok bayanlara yonelik uretiliyor olmasidir.Bir cok insan ise modayi kendi anlaminda degerlendirmek yerine tv de olsun dergi ve gazetelerde olsun unlulerin giyimlerini moda zannetmektedir.
Buda aslinda modaya uyayim derken kendilerini ne hale getirdiklerini bile farketmemelerini saglar.
Bana gore moda ,sadece gundemde diye tercih edilen begeniler degil insanin o begeniler icinde(toplumsal begeniler)kendine en uygun olani yakistirip giymesidir.Sunu gozden kacirmamak gerekir ki moda artik sadece gorsel dunyada unluler icin v.s degil artik insanlarinda ihtiyaclarini saglicak urunler uretmeye basladi.Tabi herkes icin moda ayni anlami ifade etmeyebilir.
Kavramsal olarak modanin acilimini pek dusunmemisizdir ve bircok insanin aklinda nerde pahali elbise varsa moda o diye gelir.Suru psikolojisi gibi dusunulur ve biri moda su diyorsa herkes ona yonelmeye baslar:)Ben bu olayi birde kendi penceremden degerlendirmek istedim.Yazi cok uzun olmaya basladi sanirim :)Tamam kisa kesiyorum ve ozetlemek istiyorum ki
Ben modanin herkesin uzerine giydigi sey olduguna inanmiyorum ve modanin artik bir kiyafetten cok daha oteye gitmeye basladıgına inaniyorum.Roma'dan Paris'ten oteye.Guzel bir sekilde baglamisken olayi burada sonlandirayim..Isiklar ve perdeler insin :)Keyifle okumalar..
YORUMLAR