gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YARDIM EDIN!..

09 Nisan 2012, 23.06
A- A+
 Dogdugumda her sey cok guzeldi oysaki...Annem yanimdaydi, isitiyordu beni bedeniyle, koruyordu beni, sutunu esirgemiyordu hic..
Nefes almayi hissettigim an da yanliz kaldim, etrafima baktigimda hic kimse yoktu yanimda..
Annem de terk edip gitmisti beni, bu dunya'da yapayanliz kaldigimi onun gidisiyle anlamistim..
Karnimi doyuracak kimse yoktu, istemiyordu kimse beni, kimin yanina sokulsam disliyordu, hor goruyorlardi beni..
Sokaklar evimdi atik benim..
Oyle umutlarim yoktu benim; duslerim, ideallerim hatta gelecekle ilgili kaygilarim bile yoktu, tek istedigim sevginin ta kendisiydi.
Kimi zaman ac kaldigimda kimse ekmek vermedi bana; bedbah, bitkin bir sekilde yolda yururken, arabalarini uzerlerime surduler...Ayagim kirildi benim, umursayanim olmadi hic..
Sokaklari sahiplenenler tarafindan hirpalandim, kan revan icinde kaldi bedenim, yine de "neden" demedim..
Coplerden bayat yemekler, kuflu ekmekler topladim, yedim onlari...Tek dusuncem hayatta kalmakti..
Sizler gibi bardaklarla su icmedim ben, yagmur birikintilerine kafami egip ictim suyumu, hic utanmadim..
Yagmur, kar yagdiginda terk edilmis harabelere sigindim, korudum kendimi soguk aksamlardan..
En sevdigim mevsim yaz'di, sokakta cimlerin uzerine uzansam bile usumezdim, geceleri korksam da, yine de usumezdim..
Pislik icerisindeki bedenime keneler yapisirdi, tum bocekleri tenimde tasirdim, kanimi emerlerdi ama umursamazdim, hem ne yapabilirdim ki?...
Aclik, susuzluk, siginacak yer, sokaklarin tum pisligi ve camuru uzerimdeydi...Oysa birileri yardim edebilirdi, etmediler, gormediler bile beni..
Biz sokakta yasayanlarin bunlari istemeye cesareti olmadi belki ama, ya sizin?
Sizin hic mi iciniz sizlamadi?
Biz kimmiyiz?
Kapinizdaki kucuk dostlariniz......




YORUMLAR

10 Nisan 2012, 02.51
harika olmus eline saglik ALLAH darda kalanin yardimcisi olsun guzel mesaj vemissin 
10 Nisan 2012, 03.13
:ı BinBir türlü Duyguyu Aynı Anda Yaşadım Şuan.. Harika Bir Paylaşım Olmuş -Yelove.. 
10 Nisan 2012, 03.13
    Çoğumuzun görmezden geldiği, görüpte içimizin cız ettiği küçük dostlarımız... Bazı kanı bozukların binbir işkenceyle sokakta  başbaşa bıraktığı küçük hayvan dostlarımz :(  Benim içimde çok sızlar sokak hayvanlarına  fakat asla ne yaklaşabilirim nede dokunabilirim.. Zararsız olduklarını biliyorum ama elimde olmayan bişe  :(  Emeğine Sağlık Yelove ...
10 Nisan 2012, 03.16

İnsanın hayatta yalnız kalışını, onu kimsenin düşünmeyişini annesizlikten daha iyi nasıl ortaya koyabiliriz ki? 

Kapımızda milyonlarca küçük dost var. Neler yaşıyorlar kim bilir? Onlardan bihaber, sıcak yuvalarımızda yaşayıp gidiyoruz. Biraz daha kafalarımızı pencerelerden dışarı çıkarmamız lazım. 

Teşekkürler paylaşım için..

10 Nisan 2012, 03.24
Çokk begendim gercekten. Yüreğine sağlık.. Böyle yazılar artsında birazcık da olsa daha duyarlı olalım.. Böyle insanları vicdanına dokunun düşündüren yazıları zaten çok seviyorum.. Ama senin kaleminle daha güzel olmuş yelove.
10 Nisan 2012, 03.25
Çok  anlamlı bir bLog Yelove.Öncelikle ellerine sağlık.. Günümüzde bunları pek umursayan yok ßizim tabirimizle bazı kendini beğenmiş insanlar çocukLarını yada kendilerini eğlendirmek için.PetshoPlara bir sürü para verip aldığı bu küçük masumları biraz büyüdüğü zaman sokağa salmaları yokmu.insanı çileden çıkarıyor..LüTfen bilinçli olun onlarda siz gibi herşeye ihtiyaçları var.... Satın aLmayın Sahiplenin .ßiraz  araştırsanız gerçekten anlarsınız..Onları sokakta başı boş gezdiren ßizleriz ßaşka kimse değil.. Çok zor değil apartman önüne  poşetle bırakılan ekmeği bir şeyin içerine koyup bir köşeye bırakmak.Yada ßarınaklara faydalı olabilecek birşeyler vermek..gidip gördünüzmü hiç 1000 lerce hayvanı.Alacaksanız öncelikle Bulundugunuz yerdeki BARINAKLARA bakınız.
 

Yeni çıkan yasa uyarınca arabanızla çarptığınız hayvanları veterinere götürdüğünüzde bütün masraflar trafik sigortanızca karşılanacak, artık gereken yalnızca merhamet. Lütfen duyarlı olalım...

10 Nisan 2012, 03.30
Yaradan ne güzel buyuruyor..
yetimleri öksüzleri itip kalkmayın
onların sahibi benim buyuruyor
bu dünyada açlıkla sefaletle imtihan ediliyorlar
ve sâdet içinde yaşayanların onlara yaklaşımlarıda bir imtihan..
Yardımcı olabilirsek ne güzel, eğer maddi, olamıyorsak manevi bir tebessümü
çok görmeyelim..Ellerine sağlık yelove
hatırlatman güzel..
''Allah tüm evsizlerin öksüz ve yetimlerin ve ihtiyacı olan herkesin yardımcısı olsun inşallah.
10 Nisan 2012, 03.44
Bencildi insanlar, görmediler yanlarındaki insanları çünkü kendi işlerine geleni yapmakla meşgullerdi.
10 Nisan 2012, 03.46
'doğma bebek hayat senide harcar' dedirtmeyelim.Herkes biraz daha duyarlı ve sevgili olursa,sevgiden ve karın tokluğundan başka bişe istemiyolar zaten.Eline sağlık yelove.
10 Nisan 2012, 04.13
yaziyi defalarca ve defalarca okudum..cok duygulandm..ve gercekten kendi ilgisizligimi anlamis oldum..aslinda onlarda birer canli,aslinda onlarinda bizim gibi mutlu olmaya haklari war..önümüz yaz,hava yine cok sicak olucak en cokda bu zamanlarda suya ihtiyaclari olucekken,muslukdan bir siseye su doldurup da bir kaba koymak kac saniyemizi alir yada ne kadar enerji harcariz ki ? 
10 Nisan 2012, 04.39
Hayvanları deli gibi seven ben. ve kedi köpek.papağan.tavşan  gibi hayvanlara dönüşümlü olarak çocukluğumda bakmışlığım vardır.hatta yaralı bir kargayı bile ailemi ikna edip  iyileşene kadar bakmıştım..sesi hala kulağımda:)ÖNCELİKLE  sokaktaki evsiz o yardıma muhtaç çocuklar için bir şeyler yapılmalı. ama bu bizi aşıyor...hayvan dostalımıza gelince ki gerçekten dostlar..ben yakın çevremde olanlara yeterince duyarlı olmaya çalışıyorum..kış yaz..Büyük paralarla alacağınız   o süs hayvanları yerine  sokakta size muhtaç olanları koruyalım..para ile aldıklarınızında durumu bazen pek parlak olmuyor .bir eşya gibi sıkılıp sokağa bırakılıyor..sokak yaşamına alışık olmayan o zavallıların durumu dahada acı...okurken içim sızladı HAYATTA YAPTIĞINIZ HERŞEYDE  VİCDAN OLSUN LTF...hepimize tekrar hatırlattığınız için tşk..
10 Nisan 2012, 05.22
Çok güzel olmuş. Allah yardım etsin zorda olanlara...
10 Nisan 2012, 07.00
:) Köpeklerden önce insanları düşünelim demeye hazırlanırken, yorumları görünce dumura uğradım. Zaten çoğu öyle anlamış yazıyı:) Hayvanları tabi ki sevelim, 2 ya da 4 ayaklı farketmez...
10 Nisan 2012, 09.13
bazan o kücük dostlar cok büyük oluyo değerlerini bildiğimiz sürece
10 Nisan 2012, 11.40
Bizim için yazdığı bu yazı için teşekkür ederiz Yelove ' ye .
                                               pati_imza ,  BUJİ ( Ataya' nın arabasına giren kedisi ) 
10 Nisan 2012, 11.57
Yelove o model sokak çocugu daha kalmadı günümüzde geçen bi tanesini gördüm ayağında convers vardı gözüm kaldı:))

Öyle bi anlatmışsınki  o çocuklara üzülüp seni doyurasım geldi:))

10 Nisan 2012, 12.42

Merhaba Yelove  , hani benim bloğuma yaptığın yorumda demiştin ya ,  (  bu tür yazılar bana göre değil , çünki anlatılması  farklı bir duygu gerektiriyor  ) diye

ben o sözüne katılmıyorum,  öyle güzel ifade ederek anlatmışsın ki okurken ben kendimden utandım...duyarsız olduğumu düşündüm bu konuda.. kendi sorunlarımıza öylesine dalmışız ki çevremizde neler oluyor görmüyoruz artık, düşündürdün..  bence bu tür paylaşımlar düşünceleri eyleme geçirmek için atılan ilk adım olmalıdır  yüreğine sağlık.

10 Nisan 2012, 13.19
Obenin yorumunu okuduktan sonra ben yorum yapmamaya karar verdimsmile Resmi 
10 Nisan 2012, 13.21
Bazıları tarafından yorumum yanlış anlaşılmış düzeltme yapıyım; şimdi şöyleki o çocuk diye bahsetigim aslında küçük bi fino yavrusuydu yani herkez elinden geldigi kadar  sokakta kalmış o küçük dostlara yardım elini uzatıyor anlamındaydı.

Her yorum neden onaylanıyor bazılarını es geçebilirsiniz aslında...
10 Nisan 2012, 13.24
:((
nihayet biri onlarla ilgili bi şey yazdı çok tşk
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın