gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Pardon Sollayabilirmiyim?

26 Nisan 2012, 17.59
A- A+
   Neden uzun zamandir bayanlar ruyalarimi susluyor?
Neden sadece ruyalarimda ve gozlerimin onunde hep bayanlar var?
Sapikmiyim, yoksa onlar benim ruyalarimin bir parcasi mi oldular?
Soruyorum, ama bir turlu cevap veremiyorum kendime ve sonunda doktora gorunmem gerektigi konusunda kendimce kararlar veriyorum.
Kimi zaman otururken bile gozlerimin onunden geciyorsunuz; sarisinlar, esmerler, kumrallar..
Peki ya neden kabusum olarak bitiriyorsunuz?!
Tamam, anladik cok dikkatli soforsunuz, tum kurallara uymak icin elinizden geleni yapiyorsunuz, hatta hiz  limitleriyle devamli olarak dialog halindesiniz, ama o kadar da olmaz ki.....
-Kizim yavas sur.
-Tamam anne goruyoruz, yer’de 30 yaziyor, otuzladim.

Yer’de 30 yaziyor diye, tum yolu 30 la gitmenize de bir sey demiyoruz da, su sol seritte cicek toplar gibi gitmenizin anlami nedir?
Bazen sol seritten cikip, kendinize ek bir sol serit yaratma ihtimalinizi unutmamaniz gerekir..
-Alo baba..
-Efendim kizim?
-Sey baba..
-Ne kizim?
-Baba sey... cekici...
-Kizim beni bosuna arama bu konular icin! Cekiciyse cekici, hoslandiysan hoslandin, yakisikli mi bari cocuk?
-Baba ne cocugu cocuk degil ya..
-Kizim bu yastan sonra beni katil mi edecen! Rizanin kizi lezbiyen olmus dedirtmem!
-Baba ne diyorsun ya! Kaza yaptim cekici gonder!


Kimi zaman arac kullandiginizi unutup, ise gec kaldiginizi anladiginiz an, metroya binmek icin istem disi ani hamleler de bulunabilirsiniz.
-Alo patron, ben biraz ise gec kalacam trafik var.
-Kizim metroya binsene, isimiz gucumuz var bu kacinci!
-Tamam patron metroya biniyim bari..
p7T2ivxR8/s1600/2.jpg" imageanchor="1" style="color: rgb(0, 158, 184); font-family: 'Helvetica Neue Light', HelveticaNeue-Light, 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif; outline-style: none; outline-width: initial; outline-color: initial; text-decoration: underline; -webkit-transition-property: color; -webkit-transition-duration: 0.3s; -webkit-transition-timing-function: initial; -webkit-transition-delay: initial; display: inline; font-size: 14px; line-height: 19px; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-align: center; ">p7T2ivxR8/s320/2.jpg" width="320" style="border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; position: relative; box-sizing: border-box; display: inline-block; height: auto; margin-top: 10px; margin-right: auto; margin-bottom: 10px; margin-left: auto; max-width: 100%; padding-top: 8px; padding-right: 8px; padding-bottom: 8px; padding-left: 8px; background-color: white; -webkit-border-image: url(data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABQAAAAUCAYAAACNiR0NAAAA6klEQVQ4T7WUCw6CMBBExc85TLyC9z+CVzDxHCrIkH1murQxASTZTEPLYwa27Xbtq4splJVDDNCCkBdrMoN+AQtwXuwwjTPc3Wk8c+vA/PA+gA4GIu1T9Aneiqf7AlKsAySYKjscckReAvBgUM0Behuw+AzEqSmRTwEF+AxnOPTPMDmkAHhUjY9jyakuOXuZU48+vYBoDiWmVHUJGHIPMLGL+A7EGSCp3J3HugXtOuojXApEfZ3+FZj/7OLIm/+UVussbhtv5k0aG0jWVVuvBl11ONC0mx5fNag7Z352wvhOqp3YLXALWOzMD+SOhCHnBj97AAAAAElFTkSuQmCC) 9 fill / 9px repeat; border-top-width: 9px; border-right-width: 9px; border-bottom-width: 9px; border-left-width: 9px; ">


Bu yuzden sol seridin size uygun olmadigini dusunuyor ve sizden, sizin iyiliginizi isteyen bir vatandas olarak, yolun sagindan yaylana yaylana gitmenizi siddetle rica ediyoruz.
En azindan kendiniz icin de, digerleri icin de daha tehlikesiz olursunuz.
Bazen yolun solundan giden ve makyaj yapan bayanlari gordugumde, onlarin onune gecip, sirf nispet olsun diye sakal trasi olmayi bile dusunuyorum.
Hatta cami acip, sol seritteki ablaya seslenmeyi;
-Bacim makasin var mi biyiklarimi alacam da..
-Defol be!
-Sen arabada kaslarini al, biz biyiklarimizi alacaz diye “defol be” yok oyle, ver makasini valla kirarim onune!


Siz sol seridi kapatmis yavas yavas giderken, yaninizdan gecen ve kornaya basip “sayin bayan rica etsek sag seridi kullanirmisiniz?” diye kibarca el hareketleri yapan kisileri umursamaz tavirlarinizi cok seksi bulmusumdur.
Kimi bayan ise direk kornayla karsilik verip, “ne var be” diyerek ne kadar disli oldugunu da gostermistir.
Almanya’da sol serit pek kullanilmaz, sadece bir arac diger araci sollayacagi zaman kullanilir, ve birbirini gecen araclar tekrar orta, ya da sag seride gecis yaparlar, biz de ise tam tersi oluyor, yani sag serit neredeyse herdaim bos.
Kirmizi isikta durmak elbetteki gerekir, hatta buna uyan sadece insanlar degil, artik hayvanlar bile yol’da giderken kirmizi isigin farkindalar.
-Nan kopek?
-Efendim essekcim
-Biz niye durduk simdi?
-kirmizi yaniyor gormuyormusun.
-Nan sen renk koru degilmisin, nerden anladin kirmizi yandigini?
-Olm gormuyormusun onumuzde duran bayani..
-Onun bayan oldugunu nasil anladin?
-Yolun ortasinda yesil yansin diye bekleyen baska cinsiyet varmi ki?


Anlamadigim tek sey yol iki seritken neden aracinizi tam ortaya aldiginiz?..
Biri sizi gecmesin mi istiyorsunuz?
Yok oyle bir dunya..
Yeteri kadar sol seride ambargo koymussunuz, bir de isiklarda bunu yapmasaniz?
Ya park ederken?
Sizin en buyuk sorununuz degil mi?
Keske park edeceginiz yer de bir sistem olsa da, sizin yerinize aracinizi oraya koysa degil mi?
Ya da araciniz sizinle konussa..
-Abla gel gel gel
-Nereye geliyim onde duvar var!
-Abla kafan mi guzel, arabalar park etmis bizim de amacimiz park etmek, duvara yanasmamiz lazim arkadan arabalar gecmesi icin...gel gel..
-Ya dur sen ben park edecem.
-Gel abla gel gel...gelme gelme abla gelmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Ah....


Arac park etmek sizin icin bir ölüm olsa gerek, hatta ne kadar zorlandiginizi aracinizi park ederken kimi zaman goruyoruz...
Ama tabi kolay olani yapmakta var...


Olmayacak yerlere girmeye calismak, ya da kocaman yere girememek gibi problemleriniz yok degil, bunu kabul etmelisiniz..


-Ne yapiyorsun zehragul cum?
-Napim nalan...Gogildan araba nasil park edilir ona bakiyorum.

Bence size, sizin rahatca park edebilmeniz icin ozel bir park alani yapilmali..



Alay ettigim filan dusunulmesin, tamamen sizin iyiliginiz icin konustugumu bilmenizi istiyorum.
Sol serit, yolu ortalamak, park sorunu, kisacasi hepsi sizin gerceginiz...
-Murtaza..
-Efendim karicim?
-Aysegul’un kocasi karisina araba almis, gecen sahilde gordum sol seritte nispet yaparcasina kapamis, gozlerime baka baka suzuldu gitti.
-Eee yani?
-Allah belani versin murtaza! Ne yani? Ne yani? Allahim...Neden bana zengin koca vermedin!

Bos verin...Siz kulak asmayin bana, tamamen espirisine yaklasiyorum bu duruma, sizin gibi dikkatli soforlere ulkemizin ihtiyaci var, ama nooolur su sol seridi kullanmayin..
Karar kildim, bundan boyle sol seridi kullanmayan bayanlara yol da cicek atacam;
Karsiliginda uzerime surmeyecekseniz!...




Vay be...Artik sosyal bir mesaj verebiliyorum..

YORUMLAR

26 Nisan 2012, 18.23
hahahahhaaaha okumaya doyamadım desem yeridir hani:))) yalnız yeni ehliyet almaya karar vermiş biri olarak etkilenmedim desem yalan olur,vee kocaman bir ders çıkarttım sosyal mesajdan... ehliyetimi ve arabamı aldığım gün sol şeritten gitmeye karar verdim:)))artık 30 mu olur hızım 40 mı olur maximum bilimicimm:))))
26 Nisan 2012, 18.34
bayıldım yhaaa cok guzeldi :D sakal trası ha :D
26 Nisan 2012, 18.48
Araba kullanmasını bilmiyorum pek öğrenmeye de niyetim yok. Bayanların kullandığı arabalarla ilgili bir çok rivayeti şoför arkadaşlarımdan duymuşluğum vardı. Böylesi Bir paketi ilk defa görüyorum yelove. Çok Keyifli bir anlatım. Time Bunu BEĞENDİ. Gönlüne sağlık..
"Kızım bu yastan sonra beni katil mi edecen! Rizanin kizi lezbiyen olmus dedirtmem!"...
26 Nisan 2012, 19.05
hahahahaahaa çok güldüm ... tamamen haklısınız....yaklaşık 2 ay önce ehliyet aldım.... hemen ertesi gün atladım arabaya....birde baktım ne göreyim ))))) dönel kavşagıniçinde ,tamda ortasında 2çınar agacının arasında duruyorum)))bunu yapmalısın deseler başaramazdım herhalde....allahtan ben defansif sürücü kategorisine giriyorum ))))çabuk vazgeçtim araba kullanmaktan(((((ehliyetimemi ne oldu? kredi kartlarının arasına bir yerlere yerleşti... umarım ilerde iyi bir sürücü olurum)))))))
26 Nisan 2012, 19.10
Sizin yazılarınızı cok zevk alarak okuyorum..Anlaşılır ve hoş ifadeleriniz var..Yazaınızı okumaya başladığımda ne yalan söyleyeyim ne diyor bu ? demekten kendimi alamadım..Taki yazının giriş bölümü bitip gelişme bölümüne gelinceye kadar...)))).Alemsiniz vesselam ne diyim...İlk fotoğrafınızla başlamak isterim.Böyle bir görüntü bana eşiyle kavga etmiş kızgın bir kocanın acil direksiyon kırması yada aşırı alkol almış bir erkeğin  yön algısının kaybolmuş olduğu çağrışımı yaptı..Örneklerini cok gördüm.))Haksızsınız diyemiyorum..Bazı görüntülerde gerceklik payı yok değil..Ancak sol şeridi kullanıpta sağından giden bayanı keserken( göz ucuyla diyemiycem yemekten beter)kaza yapan araçlarında keşke resmini çekseydiniz,yada bulsaydınız..Çünki bu resimlerin olduğu arşivde  onlardan da bir yığın var kuşkusuz....Daha tarafsız bir yazı olurdu..Ve bayanlarında gözününün önünden esmer, sarışın, kumral erkeklerin trafik canavarı olarak nasıl şerit gibi geçtiğini azda olsa bilirdiniz...Bayanları eleştiren erkekler.sürücü kurslarının nerdeyse tamamının sahibi erkekkkk....Hocalarının yarısından fazlası erkekkkk.Bayanlara eğitim veren,ehliyet veren eğitimcilerin ve güvenlikten sorumlu teşkilatın nerdeyse tamamı erkekkkk...iken Allahaşkına bu aşamaya kadar siz getiriyorsunuz..Sonucuna neden katlanamıyorsunuz....Ehliyeti vermeden önce bu bayan yada erkek arabayı park edebiliyormu diye kaç kişi soruyor söyleyin lütfen.....Bir türlü bunu anlamıyorum...Birde kadınlar eğer yolun ortasından sürüyorsa sağdan soldan sıkıştırılma riskine karşı bir önlemdir...DUYURULUR......))))))))) Ama yazınız sadece  erkek bakış acısıyla güzel. Elinize sağlık...
26 Nisan 2012, 19.23
bütün bunları yazdın diye kabusun olmaktan vazgeçmiycez yelove:))))verdiğin mesaj alınmıştır tşklr:)))bayanlar yukarıda dikkat çekilen,resimlenen noktalara dikkat lütfen hatta bütün sürücülerin dikkatine yelove'nin daha fazla kabusu olmayalım:)insanların ruh sağlığıyla oynamayalım:)))şaka bir yana trafik kualları uyulmak içindir ama uyalım derkende eşeğin kulağına su kaçırmayalım:))))
26 Nisan 2012, 19.26
ellerine sağlık güzel yazını fotolarla çok güzel bir dizi haline getiremişsin ama tabiki tüm bayanlar için geçerli değil bunlar keyifliydi tşkler..
26 Nisan 2012, 19.28

Bu akşam arabasına tali yoldan göbeklemesine girilen abime bunu okumayım ))) Sinirden patlayacaktı üç saatte sakinleştirdik. Trafikte ehliyet alan kendini çok biliyor sanarak lodoslamadan dalıyor. Hele bi kaç yıl geçince uzman edalarında kontrolden çıkıyorlar. Yazdıklarınızda çok haklısınız resimlerde süper oturmuş olaya )))

Agresif veya psikolojik testi geçemeyen kimselere bence ehliyet verilmemeli. Ehliyet almak için motor, direksiyon, trafik ve ilk yardım dersleri bence yetmiyor. Ben en son denememde tam kendime güvenecekken vaz geçmek zorunda kaldım. Kapalı yoldan göz göre göre üstüme sürülünce araç mecburen çarpıştık. Polis tutanağı ve ölçümler tamamen karşı tarafı hatalı buldu. Yanımdaki kurs ustası bile şoka girdi. Ben tek yönlü yol yapım çalışması olan bir yolda  kaçamadığım için yakalandım ve direksiyonu panikle kırsaydım karşıdan ve arkadakilerden en az 10 araç kazaya karışacaktı. Öyle yada böyle hepsi kader değil dikkat. Hız yapmış olsaydım durum çok kötü olacaktı.

Gündeme aldığınız konu güzel, paylaşım için teşekkürler.

26 Nisan 2012, 19.48
Tabiki... bende bir bayan olarak sadece bayanlar değil bir çok acemi şoförün sol şeridi katletmesine karşıyım:)
26 Nisan 2012, 19.56
hahahaha koptum :D sol seritte sakal tırası olcan ha? :D
26 Nisan 2012, 20.00
bayanlara ayrılmış kocaaman park yerine bayıldım, fotograf harika..
keşke gerçekten de olsa :DDDDD
26 Nisan 2012, 20.01
eline saglık ..foto eklendiğinide öğrenmiş ve görmüş olduk.fotolarla yorumlaman bir ilk oldu sanırım :))
26 Nisan 2012, 20.07
bu sefer güldürmedin hıhh.... (((:
26 Nisan 2012, 20.08
ahahahhaha  ver o makası ver.. (((: ellerine sağlık yelove müthiş paylaşım.. 
26 Nisan 2012, 20.08
Yelove sizin yazılarınızda Türkçe karakterlerin olmadığı kelimeler var daha doğrusu tam olarak öyle değilde noktası eksik olan harflerin oluşturduğu kelimeler var bu bana itici geliyor güleceğim varsa da gülemiyorum hatta bazen okumayı bile zor bitiriyorum.Sizden değilde kullandığınız klavyeden kaynaklanıyor biliyorum.Bunu düzeltirseniz size inanın minnettar kalacağım.
26 Nisan 2012, 20.22

Yok yok. Savunmaya geçmeyeceğim. Yok niye üzerime alınyam ki ? Erkek kardeşimin dediği gibi 17 senelik ehliyetim var benim, kuzu kuzu cüzdanımda beni bekleyen.

Ya ama erkeklerde mutfağa salata yapmaya girdiklerinde,  112 yi yahut 110 u aramak zorunda kalmıştır ülkemde nice kadın. :)) Yok savunmuyorum, alınmıyorum.

Park alanını sevdim gerçekten, kadınlar için park yeri uygulamasına evet diyorum. Trafikte pozitif ayrımcılık istiyorum kendi adıma :)))

Teşekkürler efenim emeklerinize sağlık.

26 Nisan 2012, 20.27
eline saglık yelove yine güldüm ayrıcada rızaya çok üzüldüm vah vah))))))
26 Nisan 2012, 20.31
=))) harika olmuş eline sağlık
26 Nisan 2012, 20.49
tamam eline sağlık güldüm ama bi o kadarda içerledim mizahınız çok ağır by yellow
26 Nisan 2012, 20.57
           İlk defa bayanlara yönelik sitemde bulunan bir erkeğe katılıyorum. Araba kullanmayı ilk öğrendiğimde; pratik yapmak için babamın eski arabasını çıkarırken park yerinden ,apartmandaki milletin ! cam önüne üşüşmesini hiç unutmam!Dehşet dolu bakışlarını görmemek için bakmamaya çalışırdım . Gariplerim komşu hatrına ses çıkarmasalarda içlerinin cıs ettiğini tahmin ediyordum. Çıkarken kaç arabayı yaralamışssam artık ertesi gün park yerinden çıkmam hiç zor olmamıştı .Mahallenin bütün arabaları ortadan toz olmuştu. Tabi diğer günlerde de bu bole sürdü.Hatta babam bu yüzden bana madalya bilem takcekti.Çünkü park yeri aramıyomuş hiç!Abimse pratik yapmama yardımcı olmak için bana bir defa katılmıştı. Çünkü köy yolunun kenarına yığılmış taşların üstüne çıkma başarısı gösteren tek şoför sensin diyerek başarımı kutlamıştı! Hey gidi günler hey! Ne günlerdi ya smile Resmismile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın