gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

OP ALIMI, CALIMI, SALIMI...

01 Ekim 2012, 15.02
A- A+
 Bir cogumuz, 'op' ne demektir coktan ogrenmistir.
Kimimiz eskiden IRC serverlerinde cirit atarken, kimimiz belli basli arkadaslik ve oyun sitelerinde ogrenmistir.
Sonuc itibari ile bir sekilde ogrenmistir iste...
Yeni basladigimizda ve bu duzenin nasil isledigini ogrendigimizde; kim nedir, necidir, kimden cekinmeli kime kufur etmeli bilir, hafizamiza isleriz ve dolayisiyla kendimize bir tarz olusturur, onun arkasindan gideriz.
Gamyunu baz alalim...
Normal uye gibi takilir, oyunlar oynar, sohbet ederiz. isin kurnazliklarini ogrendikten sonra yeri gelir hile yapar, yeri gelir salondan bir op ile kanka olur istedigimiz gibi at kostururuz.
Arkadas listesinde oplari siraladiktan sonra, "kanka salona giremiyorum" demeniz kafi gelmektedir.
Sonrasinda gozumuzun asla doymayacagini cevremizdeki insanlara en iyi biz gosteririz.
Op olmak isteriz mesela...
Gideriz salon sahibine; "op olmak istiyorum" diyerek alacali sozler eder, salonla ilgilenecegimizi vaad ederiz..

-Selam efendim
-Selam..
-Ben salonunuzda op olmak istiyorum. Bu isi ciddiyetle yapacagimdan emin olabilirsiniz. Daha once su su su yerlerde op olmustum, dilerseniz sorabilirsiniz.
-Referansiniz hazir yani.
-Elbette. Aksam saat 8 de isten cikip eve geldigimde giriyorum ve ertesi gunu aksam 8 e kadar cikmiyorum.
-O zaman bu durumda sen calismiyorsun.
-Yo sabah 8 de ise gidip aksam 8 de eve gelip nete girebiliyorum.
-O halde ertesi gun aksam 8 e kadar nasil nette duruyorsun?
-iphonem var benim!

Oyle ya , iphone var.. 24 saat salonda durabilirsin, tabi sIkayetlere bakmayarak, kufur edeni atamayarak..
Bu tur op arkadaslar kusura bakmasinlar ama sizden hic haz etmiyorum!
Op demek; dirlik ve duzeni saglayan kisidir, oraya nickini sus diye koyan kisi degildir!
Op olmak icin her turlu dili doken kisiler, ilk gunler cok heyecanlidir.
En once sIkayeti o okur, en once masaya o gider, en once selam alan o dur..
Bu kisi erkek ise; salona girdiginde sanki butun kizlar ona bakiyormuscasina kasim kasim kasilir.

-wuuu sinasi geldi, hosgeldin op'um
-Hbsmile Resmi

Hele salondan cikislari yok mu...En cok da ona bitiyorum..
Salondan cikislarinin ismini bile koydum; Cebren cikisi..

-salon ben gidiyorum smile Resmix165

Gerci o smile Resmix165 yapana kadar salon 155 e dusuyor ama olsun, cebren cikisi tamamlaninca salon kac kisi, kaca dusmus pek onemli degildir..
Zaman gectikce o salonla ilgilenen, herseye kosan kisinin yorgunlugu nickinden anlasilmaktadir, hali hazirda mavi olan nicki turkuaza donusmustur.
Bir yorgunluk, bir bitkinlik, bir miskinlik ki sormayin..
Sıkayet gelir bakmaz, masaya gitmez, selam almaz, o ilk heyecandan eser kalmaz..
Oyleki salon geneline yansir sIkayet atanlarin sitemi...

-sIkayet gonderiyoruz bakmiyorsunuz, adam ana avrat gitti bize, madem kufur onemsiz bir sey, sizin gibi op'un ben............................
***Necmettin atildi***

Opumuzun ne kadar hizli oldugu asikardir aslinda, ama uygulamada eksiklik vardir o ise ayri bir konudur.
Bu tip atilanin ardindan ise salon mudavimleri her zaman konusurlar..

-Bunlar boyle ya, bunlari gamyuna almamalari lazim.
-Terbiyesiz adam! Hem de salonun en iyi opuna! cihk cihk cihk... ne ayip!
-Bosverin arkadaslar, bunlar diger salonlarin oplari yan nickle geliyorlar, cekemiyorlar bizi!

Kisacasi kilif herzaman hazirdir.
Op olduktan sonraki evrede, heyecani gecmis bu kisiler, reelde nasil ki kederli durumlarda kendilerini ickiye vuruyorlarsa, sanalda ise oyuna vuruyorlar kendilerini...
Genele bakmakmis, sIkayete bakmakmis, masaya bakmakmis "amaaan ben haric 5 op var biri bakar nasil olsa" mantigi o sira islemektedir onlarda.
Bazi zamanlarda ise, dedelerinden yadigar gamyun saatini hemen nickinin yanibasina koyup, "bakin bu saat antika ve milyon dolarlar degerinde" goruntusunu sergilemeleri yok mu, iste o an cekic alip tek tek o saatleri kirasim geliyor.
Op'un birinin yaninda yadigar saati, digeri oyunda genel menel gormuyor, digeri is yerinde ve patronunun istemis oldugu kirmizi dosyayi goturmus pc basinda degil; Genelde ise bir savas almis basini goturuyor...

-Masa sahibi olmussun ama adam olamamissin!
-Ne diyon nan! once ben geldim masayi actim sen de ac alalalala
-Masa 3 op lutfen
-Masa 3 op dedik
-Masa 3 op gelebilir mi?
-Masa 3 op gelmeyecek mi?
-Masa 3 un de sizin de.................................
***Murtaza atildi***

Gamyun yonetimi bu tur gereksiz kisilerin op olmamasi icin bilmem ne kadar karizma, bilmem ne kadar saat online olmasi sartini koydu...Eskiye oranla daha iyi belki, ama yine de bu tip sorunlarin tumunu cozmus degil.
Odun her zaman odun, ayi her mevsimde ayidir, dilerse 100000000 karizmasi olsun fark etmez.
Adam her salondan kufur edildigi icin atiliyor ve dolayisiyla salon acmaktan baska yolu kalmadigindan ZIRTABOS IHALE SALONU ya da KARPUZ KESECEDIK BANKO SALONU gibi sacma isimli salonu acip, egosunu orada tatmin ediyor.
Boyle salonlara denk gelip oyun oynarsaniz, karsinizdaki ya da caprazinizdaki sacma nick bilin ki salon sahibinin yan nickidir ve birazdan ona "seri" cumlesi etmeniz, atilacaginin isaretidir.
"Balik Bastan kokar" cumlesi gamyun literaturunde "Salon sahibi ne mal ise, oplari da oyledir" anlamina geldigini sahsen yeni ogrendim, sanirim maymun gozunu acti..
Bir op gereksiz yere adam atmamali, arkadasi icin kimseyi atmamali, ufacik bahaneler ve sebeplerle kimseyi atmamali; yapici, onarici, toparlayici olmali, gerektigi yerde op arkadasina "yanlis yaptin o adami atmaya hakkin yoktu" diyebilmeli, kisacasi gerektigi yerde haksizligi gorup mudahale etmeli...iste o zaman hem sayginlik kazanir, hem de ne kadar adil oldugunu gosterir.
Bu isler nickinin yanina unlem eklemekle olmuyor, karizma denen sey sanalda ne kazandiriyor bunlari dusunmek lazim.
Ben su gamyunda bir cok insani tanidim, cogu oylesi dusman edinmis ki, yerini belirleseler belkide ölüp gidecekler farkinda degiller.
O yuzdendir ki, siz siz olun op olsanizda olmasanizda sayginizi asla yitirmeyin, kufur etmeyin, kimseye haksizlik etmeyin.
Gun gelir bunun odulunu her yerde alabilirsiniz.
Bazen insanin rayindan ciktigi donemler olur, ki benim de oldu, kufur etmek ya da tepki gostermek yerine, cikip biraz hava alin, dondugunuzde her seyi unutmus olacaksiniz.
10 dakika sonra yatisacagimizi bilmeli ve pisman olacagimiz hatalardan uzak durmaliyiz.
Op olmak gamyunun sahibi, efendisi, baskani, babasi olmak degildir.
En iyi op; dinleyen, gozleyen, takip eden, umursayan, deger veren, onem veren, ilgilenen, yapici olan, kendini bir b.k sanmayandir.
İlgili olmayacaginiz salonda op olup, ardindan silinip baska salona gidecek ve kendiniz icin "bu su salonda optu kovuldu" sozunu ettireceksiniz, lutfen op olmayin...inanin op iken gormediginiz saygiyi uye iken daha cok goreceksiniz.
Bazi seyleri ciddiye almasi gerekir insanin, bence opluk da ciddiye alinmasi gereken bir olay.
Kizlara hava atacak, op olunca karizmayi arttiracak, yetki alinca "salon senindir diledigin kisiyi atabilirsin" dusuncesinde olacak ve bunun gibi sacma seylerin tumunun uygulanabilecegi yonunde dusuncelerle bogusacaksaniz OP OLMAYIN GiTSiN!
Boylece normal uyeler icin de, bu cile BiTSiN!






En dip not: Beni sevmeyen, bana uyuz olan, benim varligima tahammul edemeyen bazi kisiler muhtemelen bloga herzamanki gibi muhalefet olacaklardir; yoga ya gidiyorum ben! Cok sakinim, huzur doluyum, vucudumda yogun bir dinginlik mevcut, karar verdim yahu , savasmayacam artik!
Al iste bacaklarimla bagdas kurdum, ellerim dizlerimin uzerinde, gozlerim kapali...
Hommmmmmmmm

YORUMLAR

01 Ekim 2012, 18.38
güzel konulara değinmişsiniz çok beğendim emeğinize sağlık.op  olmak eften püfler şeyler için üye atmak degildir adil olmaktır haklının yanında olmaktır.yok o benim arkadaşım yok o benim kankam diye salon boşalttırılmaz kişisel konular için üye atılmaz  oyunda kaybediliyor diye bir başka op arkadaşını çagırıp oyun bozulmaz en önemlisi hangi salon opu olursa olsun hangi salon sahibi olursa olsun koltuk koltuga oyuna girilmez çünkü etik degil etik olmadıgı gibide görünüm hoş degil malesef ne kadar dikkat etsekte zaman zaman bu tür olaylarla karşılıyoruz.burda üye haklıysa hiç çekinmiyecek gidecek şikayetini yapacak haksız yeremi yasaklandı veya kişisel sebeplerden dolayı salondan atıldımı gitsin yönetime hakkını arasın sözün kısası herkes op olamaz aslında yönetim daha fazla kriterler koysa her önüne gelende op olmaz bu salonlardaki salon sahibinin ve oplarının yan nikine gelince bunu hiç anlamış degilim salonu doldurmaksa amaç sadece kendilerini kandırıyorlar ne değişiyor onuda anlamış degilim niki salondan düştümü bütün nikleri düşüyor daha komik duruma düşüyorlar daha adil daha düzenli salonlarda görüşmek üzere herkese sevgiler.
01 Ekim 2012, 18.39
özellikle oplar için mükemmel bir stem ve ögreti olmuş eline saglık kim ne kadar alırsa bu arada şinasiyi tanıyamadım masa 3 e op çagıranada bozuldum )))))9
01 Ekim 2012, 19.14
Birde salona gelişi attığı üyelerden beli olan op var.En az 6-7 üye atılır.Suçları önünde saat olması yada puanlarının az olmasıdır.Atılan üyelerin ardından salon geneline yazılansa
Opum gelişiniz belli oldu  smile Resmi smile Resmi

01 Ekim 2012, 19.37
SÜPER BİR ANLATIM OLMUŞ.. ELİNİZE, DİLİNİZE SAĞLIK.. NORMALDE BURALARI FAZLA OKUMAM AMA ÖYLE BİR İFADENİZ VAR Kİ SON NOKTASINA KADAR ZEVKLE OKUDUM.. TEŞEKKÜRLER..
01 Ekim 2012, 19.41
-Masa sahibi olmussun ama adam olamamissin!-Ne diyon nan! once ben geldim masayi actim sen de ac alalalala-Masa 3 op lutfen-Masa 3 op dedik-Masa 3 op gelebilir mi?-Masa 3 op gelmeyecek mi?-Masa 3 un de sizin de.................................***Murtaza atildi***
buna çok güldüm:))
01 Ekim 2012, 19.46
yelove yazıların kendini ifade tarzın gerçekten çok güzel ve net ,yani demek istediğini okuyucuya gayet net bir şekilde aktarmışsın fakat bana göre sana biras bu tarz insanlar illallah ettirmiş :) Bunları artık gamyunda eski bir üyeysen eğer normal karşılaman lazım çünkü çok çeşit insan var burda ... ne kadar dil döksen ,ne kadar uyarsan, ne kadar müdahale etsen de bunlar hiç düzelmiyor... Hep aynı ... onları farkettiginde görmüceksin bazen...

   Zaten op olacak kişiler kendi şeklini belli eder o sana teklif etmez sen onu bulursun ... Bak gerçekten opluk yapacak biri asla kendi op olmak istiyorum demez diyenden randıman alamazsın .. Tabi bu benim görüşüm farklı da düşünenler olacaktır elbet ..

 tebrikler...


OP alımı başlıgını okuyunca internette gamyunla ilgili gördüğüm bir op alımı videosu aklıma geldi şuanda gülüyorum :D gamyun op alımı :D
01 Ekim 2012, 19.57
Bazı kendini bilmez oplar var mesela küfür ediyor karşı sana ama atmıyor. Böyle salonlar istemiyoruz. Hele hele böyle oplar hiç istemiyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım çok iyi belirtmişsin blogu.
01 Ekim 2012, 20.02
    Yeloveee :)) Canım o kadar sıkkın ki sadece sonunu okudum :( Kızma bana :(  Hep yoga ya gitmek istemişimdirrrr gerçekten sakinleşmek içinn Huzuuuur dolu olmak içinn ama sadece istemekte kaldı ya.. Ben muhalefet dışıyım yeterince doluyum :(( ... Hooooommmm ...:)))
01 Ekim 2012, 20.21
BİR KAÇ GÜN ÖNCE KIRIKKALPLERE GİRDİM...OYUNA BAŞLADIM...ARKADAŞLARDAN BİRİ OP DU.......BİR ARA DÜŞDÜ GERİ DÖNDÜĞÜNDE OP DEĞİLDİ BENDE GÜLDÜM VE "OP DUNUZ Bİ KAYBOLDUNUZ PÖFFF OLDUNUZ DEDİM...NE BİLEYİM GÜLERİZ SANDIM DI...ALLAAAAHHHH SENMİSİN BUNU DİYEN "NE KADAR SAYGISIZMIŞIM  NE DEMEKMİŞ BU" FALAN.."YA DEDİM BU SÖYLEDĞİMDE BİR ŞEY YOK BEN SEKSENLER DİZİSİNİ ÇOK SEVERİM ORDA DA BÖYLE BİR REPLİK VAR O BAKIMDAN ŞEY ETTİM KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM...DEDİM BU YETMEDİ "POLİ" DENEN BİR OP ARKADAŞ GELDİ...ÇABUK ÖZÜR DİLE  DEDİ BİZİM ARKADAŞIMIZIN KALBİ ÇOK TEMİZ DİR BUNU DİYEMZSİN...ARKADAŞIM NE KADAR UZATTINIZ ATIN BENİ YOK ATMIYOR..."EEE HADİİ BEKLİYORUM ÖZÜR DİLEMENİZİ"YA YUKARDA YAZDIM OKUYUN LÜTFEN DİYORUM..HAYIR BEN BEKLİYORUM BANA DİYECEKSİNİZ..."OPUMMMM SİZE BİR ÇİÇEK VERSEM ARKADAŞI AFFEDERMİSİNİZ" POLİ PEKİİ DEDİ VE O KALBİ TEMİZ ARKADAŞI  GÜYA KONUYU UZATMADI.......   BANA O ZAMAN NE DEN MASAYI TERK ETMEDİNİZ DİYEN ARKADAŞLAR OLABAİLİR........O KADAR ÇOKKİ BÖYLE DURUMLAR...NE DİYECEKSİNİZ KAVGA ETSENİZ NE OLACAK EN İYİSİ ALLTAN ALMAK  SEVGİ VE SAYGIYLA.....
01 Ekim 2012, 20.22
Sen o nicki değiş Yelove, KARABATAK falan yap.:)
"Yeniden hoş geldin" cümlesinden hiç hoşlanmadığım için öyle bir şey demiyorum.:)
Bir önceki yazını düşündüğümde, "Yoga yapıyorum, sakinleştim." falan cümlelerine de inanamamakla birlikte, kendi kendine sakinlik gazı vermen iyiye işaret bence.:)

Taaa eskiden, çok eskiden -emrivakiye uğrayarak bulunduğum- ufak bir op.luk  maceram olduğu için gülümsetti yazı.
Hani o saatliler var ya onlardandım. Ben kim, op.luk kim? Neyse ki salon kapatıldı, hepimiz yasağı yedik de op.luk düştü kurtuldum.:)
Teşekkürler
01 Ekim 2012, 20.51
Böyle blogları seviyorum.. Enerjimi tüketmiyor ve yüzümdeki "kızarmış kelle" gibi sırıtık ifade uzun süre kalıyor...Ne demek istediyseniz çok hoş bir şekilde anlatmışsınız, en çok bunu sevdim..
01 Ekim 2012, 20.57
Gamyuna çok vakit ayırdığım dönemlerde ben de op oldum . Ne kadar başarılı olduğum bilinmez... Kısacası OP olmak sorumluluk , vakit ve sabır ister , bunları bünyeniz de barındırıyorsanız OP olun yoksa bulaşmayın ... derim ben NACİZANE ;) YELOVE yine döktürmüş emeğine sağlık ...
01 Ekim 2012, 21.14
anlatım tarzını beğendim.. bence yogaya devam etmelisin millet bu kafayı yaşamak için hindistanda 2 sene kalıyor tbrsmile Resmi
01 Ekim 2012, 21.20
Her gamyuna girdiğim de acaba  yalove bugün  neler yazdı  ,hangi konulara değindi  diye bakarım ve büyük bir zevkle yazdıklarını okurum  iyi kalem tutar   anlaşılır  yazar  konulara gerektiği önemi verir . Bayılırım böyle  akıcı bloglara ellerinize , yüreğinize  ve de cesaretinizi tebrik ederim.  Lütfen bir daha ki blogunuz da özel  salon sahiplerinin kız arkadaşlarını da  anlatsanız diyorum   illallah ettik onlardan da 8 ; En güzel günler  sizin olsun  dilerim....
01 Ekim 2012, 22.14
Merhaba hoş geldin Yelove , özlemiştim kalemini . Her zaman ki gibi sıkmadan okutuyorsun satılarını.  Konuyu anlatışın akıcı ve  aydınlatıcı olmuş tşk ederiz  lütfen daha sık yaz sevgiyle kal.
01 Ekim 2012, 22.26
Evet, şimdi buna ne demeli acaba? Biz bu op ları kime şikayet edebiliyoruz? Hiçkimseye! Neden? Az önce oyun oynadım adamı yendik diye ş***fsiz dedi güldüm, şikayet ettim. Adam atıldı. Ardından başka oyuncuyla devam ettik. Bu sefer ben ikisini birden yendim adam sen harbi ş***fsizmişsin dedi gitti. Şikayet ettim yine.. Ve ben atıldım. Niye peki? Yendim diye mi? Bu ne şimdi?
01 Ekim 2012, 22.56
eLine SağLık Abi Çok güzeL AnLatım oLmus :)
01 Ekim 2012, 23.11
güzel değişik bir yazı olmuş çok beğendim emeğine sağlık ve çok güldüm burda yazılan bazı konuların aynısı bizimde başımıza gelmiyormu sanki.Teşekkürler tekrardan emeğine sağlık.
01 Ekim 2012, 23.15
Bide op mülakatları var.. üst bantlarda çok görüyorum "bimem ne banko salonumuza tecrübeli oplar alıncaktır diye... :D:D haa bu arada selam yelove bende salonunda op olmak istiyorum aralıksız 52 saat nickimin yanında hiç saat çıkmadan online kalabiliyorum smile Resmi :D bu arada son kısımda benden bahsetmişsin eyvallah.. :D:D:
01 Ekim 2012, 23.49
Tebrkler kardeşim hislerime tercüman olmuşun Ayrıca birde op keyfiyeti var arkadaşlarının ricası ile sevyesizlik yapmayan adam gibi sevyeli takılan üyeleri atıyorlar gerekçe hazır yan nik. bi türlü objektifliği beceremeyen hatta kişiliği oturmamış op arkadaşlar var bayanlara şirin gözükme çabası içinde olanlarda ayrı onlar bi alemmm bayan arkadaşları rica ettimmisalonda adam bırakmıyorlar kafalarına göre sevyesizce genelden aşk bile yaşıyorlar nisbet yaparcasına ne kadar sevyesizlik değilmi işte bütün bu oplar gamyumda mevcur. kimsede bişey demiyo salon sahipleride arkalarında tabi aynı kaptan yedikleri için arkadaşlarına güvenleri sonsuz.. ADAM GİBİ ADAMLAR HANIM GİBİ HANIMLAR İSTİİSNA ONLARI TENZİH EDERİMMM. SONSUZ SAYGILARIMLA..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın