gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ZAM-AZ-İN-GO !

17 Ekim 2012, 16.35
A- A+


En tepe kinama notu:  Salonlarda kufur eden ve daha sonra atilanlarin arkasindan “Bunlar internet cafede yarim saatligine pc acmis, suresi bitince kalkan ergen  tipler” diye o kisileri asagilayanlari ve buna mudahale etmeyen oplari kiniyorum!
O insan kufur de etse insandir, acizce de davransa insandir, arkasindan konusan ise, en az onun kadar acizdir!
Su oplugu ya dogru yapin, ya da birakin salonlar opsuz kalsin!


----
"Bak bu benzinle 60 km gidebilirsin akilli ol doldur su depoyu" der gibi otup duruyor araba, saga sinyal veriyorum ve giriyorum benzin istasyonuna.
"Doldur meyhaneci bir kadeh daha, belki gelmem, kalmam sabaha" der gibi fulle diyorum taktiklari ismi begenmedigim pompaci arkadasa..
Hemen yanibasimda bir bayan, itiraz ediyor birseylere;
-Bu ne ya, hergun zam zam zam! Yeter ya! Vatandasi neden dusunmuyorsunuz?!
-Abla biz pompaciyiz, ne yapabiliriz?
-Pombalamayin ablam! Grev yapin!

 

iste o an, benzin istasyonlarinin bir kosesinde duran o uzunduruk yakit fiyatlarinin yazdigi tabelaya uzun zamandir bakmadigimi fark ettim..
Oha! Yuh! Ve cus..
"En son baktigimda 2,5 liraydi, hangi ara 5 lira oldu" dedim kendime ve birden hani su filmlerde gecmise ve gelecege gidildiginde ekran beyaz ve flu olur ya, hah iste oyle  bir durumda kendimi metrobusun icerisinde buldum hayal de olsa..

Metrobuse binmek icin once o ustgecide cikmak zaten bir ölüm, hadi ciktik duraga girmek BJK-GS macina girmekten daha beter...
-Pardon musade eder misiniz...
-Niye?
-Ne niye? Metrobuse binecem arkadasim!
-Biz neye binecegiz taksiye mi?

 

Dusuncemin icinde dusundum yine; "acaba metrobus yerine rafting daha mi guzel olurdu" diye..
En azindan kimi evden deniz yatagini, kimi pilates topunu, kimi arabasinin lastigini, kimi sisme bilmem neysini alir gelir, kendini o kanalin icine birakip isine giderdi.
Hem eglenceli, hem ucuz, hemde daha risksiz olurdu..
Resimde sag tarafta bulunan "70" yazan uyari levhasini gordunuz mu?
-Cafer abi yavas tabela var
-Ne yavasi olum ise gec kalacaz!

-Abi kurban olayim polis cevirmesin is mis kalmaz kovuluruz valla..
-Sus ve kurek cek YA ALLAH...




Guzel olurdu, sahsen ben isterdim boyle yaratici bir fikrin var olmasini, ama olmadi, olamaz, olmayacak..
Bir Ali Agaoglu olamadik gitti, iki cumleyle yapardik olurdu..
Hadi o olmadi, bari su metrobusun icini konforlu yapsalardi da, keyifli keyifli gitseydik, hatta icinden hic cikmak istemeyip, yatiya bile kalsaydik..




Durak kuyrugunu gecip metrobuse binmek ise basli basina bir sanat..
O kuyrugun icerisinde metrobuse binerken asla yalniz degilsiniz..
Arkanizda buyuk bir ordu, istekli  destekcileriniz herdaim mevcut.
Sizin onde olmaniz, onlara buyuk bir guc verir...Oyle ki; onlarin sizi itmesiyle bu gucun ne denli buyuk oldugunu o an daha iyi anlarsiniz.
iste ben de, hayal de olsa metrobuse bindigimde, kendimi cok sansli hissediyorum.
Dusunsenize...Hic tanimadiginiz insanlarla cok yakinlasiyorsunuz, kimin eli omuzunuzda, kiminin eli belinizde, kimin bacagi govdenizde..
Turk olmamizin verdigi sicakkanlilik budur!
-Bedenini bedenimde hissetmenin izahi yok suan bende....Arkadasim biraz geri 
cekilir misin bogulacam!
-Ne yapabilirim birader, kader....
-O kader bizi hollandaya goturmesin de!




Metrobuste ayakta cama yapistim, huuuh deyip cama buhar yaptim, kalp resmi cizdim, ismimi yazdim, hatta 26'dan tavsan bile yaptim..
Sanirim bunlar hayatin gercekleri, nufusumuzun her gecen gun daha da buyudugunun en temel gostergesi..
Yakin zamanda metrobuste kapilan koltuklarin yolcular tarafindan satilmasi bile soz konusu olabilir mi?
-Hayde koltuk 5 lira 5 lira..
-3 lira olur mu kardes?
-Olmaz abla, cam kenari 5 lira, koridor 4 lira..
-Tamam koridor alayim o halde..
-Huooop Murtaza sana bir abla gonderiyorum kalk ordan ablaya ver orayi, parayi da aldim..

 

Aslinda guzel ticaret...Git Beylikduzu'ne veya  Sogutlucesme'ye, kap bir yer ve sat...Sonra don basa bir daha bir koltuk kap, yine sat..
Bunlari birebir hayal edip yasarken, bir araba kornasi ile tekrar kendime geldim ve kendimi arabanin icinde bulduguma sukur ettim.
Tekrar o uzunduruk tabelaya baktim, "Yuh, Oha, Cuss!" dedim, evime gittim, tv'yi ve japon kanalini actim, japon haberlerini izledim..
-Gun gecmiyor ki benzin yine ucuzlamasin sayin seyirciler...Evet yanlis duymadiniz, ulkemizde benzin fiyatlari dibe vurdu! Hukumet, yollarin bos olmasindan dolayi sokaklari arabalarla senlendirmek adina farkli girisimlerde bulunuyor, bu sebeple benzin fiyatlari dibe cekildi...Diger taraftan Turkiye'de ise isler tam tersi, benzin tam 5 lirayi buldu!.......Ozur diliyorum sayin seyirciler arkadaslarim beni uyariyor, ben bu haberi sunarken Turkiyede benzin 6 lira olmus...Muhabirimiz Murtazaki suan Turkiye topraklarinda, konuyla alakali bilgi alacagiz kendisinden...Murtazaki beni duyuyor musun?
-Duyuyorum Nejlazaki..
-Murtazaki Turkiyedeki benzin fiyatlari neden yerinde durmuyor, halk ne diyor, aci var mi aci?
-Turkiye icin aci gercekten buyuk Nejlazaki...Hatta siz bana bu soruyu sorarken benzin 7 liraya cikti...Yanimizda bir Turk vatandasi var, ona donuyorum....Efendim benzin zamlari hakkinda neler soylemek istersiniz?
-Valla kurban, biz hanimla evde bir beste yaptik rap seklinde, istersen onu soyleyeyim..
-Tabi buyrun..
-
Dogal gaza zam, elektirige zam, vergiye zam, benzine zam
Yok baska tasam
Dukkanda duruyor bos kasam, her aksam kurufasulyeye talim
Kalmadi hic halim
Cebimizde kocaman bir delik, nedir bu zamlar harbiden delilik
Hanim istiyor gecelik.
Yok..Para yok, derdim cok yoo yoooo... yamyam stayl...
-Evet sayin seyirciler...Burasi Mustur, yolu yokustur, benzin suan 8 lira oldu, turkiyenin en kucuk parasi kurustur..Nejlazaki soz sizde..
-Gordugunuz gibi sayin seyirciler, zamlar bizim muhabirimizi bile bozdu, tek temennimiz kafayi kirmadan ulkesine geri donmesi...Hava durumuna geciyoruz....Çinden gelen ucuz hava sartlari..........




Beyler ben diyorum ki....Madem bayanlarin altin gunu var, e biz neden benzin gunu yapmiyoruz?
Aliriz elimize bir sasal benzin toplaniriz her ay birbirimizde, ohhh mis..

 

Allah arabasi olmayana, olup da trafikte surunenlere, hergun gelen zamlardan dolayi ne yapacagini bilmeyen herkese sabir versin..
Allahtan ben bu blogu yazarken Gamyun’da herhangi bir zam hareketliligi gormedim..


YORUMLAR

17 Ekim 2012, 17.57
İnsan, bazen, çok eğlenerek okuduğu yazıya da bir şey yazamıyormuş:) Emeğiniz için teşekkürler diyeyim,  '' emeğine sağlık'' sözü sağlık sorunları yaşadığım şu son günlerde bana sadece sağlığı hatırlatıyor.
Bir de , bu zamları neden bizim gamyuna ilintilediniz ki, shhh sessiz olun sessiz, duymasın kimse:))
Ha bir de bitirmeden, şey diyecektim;
Tabii farkındayım klavyenizin ama, ben bu klavyeye İngiilizce yazıları odakladıığımdan olacak, SU OPLARI ne diyorum ya, insan bazen şartlanıyor harflere. Yoki bazen bazen her zaman değil:) 
17 Ekim 2012, 18.01
Zamlardan nefes alamaz olduk...Eskiden çokkkk eskiden su içemez olduk iskiden...Eskilerde içme suyuna para vermezken şimdilerde para verdiğiimiz suyun sağlıklı ve temiz olduğundan bile şüpheliyiz artık...Yakında nefesimize de sayaç takacaklar nefesine göre fatura gelecekkkkkkkkkkkkkkkkk....
17 Ekim 2012, 18.03

               Daha geçenlerde düldüllerden 200 bilmem kaç kusuru yakalayan gamyunumuzun binderi(Yeni para birimimiz ile yani eskinin milyarderi) Yelove, siz de hayat pahalılığından şikayet ederseniz ben ve ben gibi taş dizerken bile 10 tur işler eli bitiremeyip elinde okey patlayan baht_ı karalar ne yapsın:)))

                Oyy ben ölmüşemm,nerelere gidemmm!!!

               Ee,e huzurlu,uyumlu toplum diye diye bir toplumun bireyleri sol memesinin altında yürek yerine kürek taşır hale getirilirse sonumuz bu olur işte:"Güleriz ağlanacak,acınacak halimize"

     Güncel ve aslında dramatik bir konuyu akıcı ve gülümseten bir dille sunmuşsunuz..Kaleminize sağlık Yelove...


 

 

17 Ekim 2012, 19.36
güzel yazmışsın ama bence bişeyi atlamışsın her ülke hakedildiği gibi yönetilir bizim milletimiz koyun olduğu sürece bu benzin 10 tl de olur 15 tl de mesele toplumsal hareketlenme başlatmaktır hikayenizde ne diyo kadın pompacıya pompalamayın grev yapın diyo pompacının çok umrunda gibi ama işte aslında olay burda her gün arabasını kullanarak işine gücüne okuluna giden insanlarımızın sadece yüzde 20 si zamlardan sonra arabalarını sadece 1 hafta kullanmasın bakın bakalım bir daha kolay kolay zam olurmu herkes birbirinden bişey beklediği sürece bu iş olmaz herkes kendi rahatını düşünüyo birlik beraberlik yok zaten memlekette birlik beraberlik olmadığından batıyo ya neyse YELOVE emeğinize sağlık smile Resmi
17 Ekim 2012, 20.37
yazın iyi hoş ama takdir edersin ki benim dikkatimi çeken şey başlık oldu:) gamyun a bir girdim o da ne biri bana blog yazmış:D 
17 Ekim 2012, 20.55
Ataya; cok gecmis olsun, biran once eski sagliginizi yakalamanizi diliyorum. Aman havalarada guvenmeyin cok kisi su sira daha kotu durumda. Turkce harflerin olmadigi klavyeye aliskinim, hatta bazen olmek cumlesi yazacagim zaman ö harfini biryerden kopyalayip yapistiriyorum ki ölmek oldugu anlasilsin diye.. Haklisiniz bloglarda dikkat etmemiz gereken seylerden biride bu, kismet olurda bir blog daha yazarsam kesinlikle turkce karakterler kullanacagim. O degerli yorumunuz icin tesekkur ederim.
Zeynocan; ne yani 200 kusur milyar bulduk diye savuralim mi? :) hem o 200 milyardan sonra bir kac ufak sey daha aldik oldumu sana 280 milyar... Hem milyar kalamadi bin diyelim biz ona. Degil 300, 3 trilyon bile bulsam yine yazarim zamlarla ilgili dusuncelerimi:) gercekten Allah herkesin yardimcisi olsun.
Duayen; cok dogru soyluyorsunuz bu zamlarin ana sebebi biziz, sesimiz cikmadikcada devam edecek, ama sanirim halimizden memnunuz, en azindan ben oyle dusunuyorum.
Zamazingo; Nickinizle cok uymus evet:) ama hecelendiginde zam az in bir anlam tasidigi icin bu basligi sectim.. Telif hakki filan cekemem bilesin! :)
17 Ekim 2012, 20.57
eline koluna saglık yelove yine güzel yazmışşın başta kınadıgın opların içinde bende varım malisef haklısın da canım türkiyem sorunlarına gelince üretmedigimiz imal etmedigimiz bir evde üç arabası ile su gibi tükettigimiz benzin zamına karşı degilim japonyaya gitdem orda ihale oyunu yok orayada gidemem gelin yerel seçimlerde oyunuzu bana verin kırşehire deniz getirim istanbulda metrobus de rahatlar ama şunu gördüm sende yelove ufkun geniş yaratıcısın bir gün neden ulaşımda teleferik gibi havada rafting gibi kanallar açarak suda ulaşım olmasın işte 0 zaman benzin zamlarıda durur gerçi hedefimz var 2071 de ben görmem bu arada babama sordum benzine zam gelmiş diye bana ne diyo gazyagına gelmişmi onu söyle diyo))))
17 Ekim 2012, 21.34
:))) yaratıcılık hat safhada tebrik etmek lazım:) Aslında benzin günü baya mantıklı geldi bana:D yapılabilir.
17 Ekim 2012, 21.37
cok guzel bir blog hayatin gerceklerini ic cektirerek degilde tebessum ettirerek yansitmissin. eline ve emegine saglik. tesekkurler
17 Ekim 2012, 21.51
Kendimi yazar diye nitelendiriyorum ama bu kadar yaratıcı olmadığımı farkettim.Uzunca yazıların fazla da okunmadığı görselliğin daha etkin hüküm sürdüğü  zamanlarda bile keyifle okunabilecek kadar trajikomik bir yazı,elinize sağlık.Ben çok eğlenerek okudum.Karamizah tarzı en sevdiğim tarz.Tebrikler Yelove...
17 Ekim 2012, 22.13
çabana emeğine ve yaratıcılığına sağlık yelove.. (: yalnız koltuk satma işini ciddi ciddi bi düşüncem ben yaa..((:
17 Ekim 2012, 22.27
Burasıııııııııııııııııııı Türkiyee bize herşey yakışır..:D
emeğine ,kalemine sağlıkk.. akşam akşam beynimi öldürdün..:D

17 Ekim 2012, 23.46
Bu konu hakkında internette bulduğum bir mektubu koymak istiyorum buraya.. Bir Metrobüs kullanıcısının isyanı;
"Sayın mercedes-benz yetkilileri,
sizden rica ediyorum, yalvarıyorum, ayağınıza kapanıyorum, nolur ama nolur istanbul için ürettiğiniz otobüslere, özellikle de metrobüslere standart klimalardan koymayın. biliyorum siz bunları avrupalı kafasıyla şu kadar insan biner diye tasarlıyorsunuz ama burada işler öyle yürümüyor. ha daha güçlü klima koyacaksanız da bunun için ekstra ücreti açık açık talep etmeyin, bizim yöneticilerimiz vermez o parayı. bir kılıfına uydurun alın ne bileyim. ya da normalin üç katı para isteyin, o zaman alabiliyorlar bak. elin hollandalıları sattı böyle bize, sizin ne eksiğiniz var. bir de eğer bu klimalar manuel falan çalışıyorsa o özelliği kapatın, otomatik çalışsın. bizimkiler az yaksın diye kapatıyorlar onu sanki. ya da şoförün ordaki açılır camı iptal edip havalandırma ızgaralarını azaltsanız da olur. bir de o arkadaki köşe koltuk var ya, neyse bir şey demiyorum ona da."
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın