gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Off offfff...

17 Ağustos 2013, 13.16
A- A+
        Bazı günler olur ya hani, sıkıntıdan patlayıp, saçını başını yolup, tırnaklarını çekesin gelir.

       İşte tam da o günlerden birini yaşamaktayım ben. Ne çayın tadı var bugün, ne kahvenin. 
       Ne okumaktan keyif aldım ne oynamaktan.

       Ne gamyun, ne kastet; ıhh hiçbirisini sevmedim.
       Hava sıcak bunalmışım zaten sıcaktan. Karşılıklı camları açtım ki ev biraz havalansın bari. Kendisini F16 pilotu zanneden dev bir sinek daldı odaya izinsizce, izin istese vermeyeceğimi bildiğinden tabii. Dalmakla da kalmadı kendisini evin sahibi zannetti zaar. Girmediği köşe bucak kalmadı evde. O önde, ben elimde bir tomar gazete onun arkasında, onu avlamaya uğraşırken, pat-küt koşuştururken, şangırrrrr etti bir şey. Arkamı döndüm ki aman Allahımmm, yürek sızısı. Buyrun bakalım geçen sene paracıklarıma kıyıp aldığım, taaa Yunanistan'dan buralara kadar  taşıdığım caaanım şamdanın birisi tuzla buz oldu. 


       Öfkeden gözüm dönmüş, sineği bir yakalasam kanadını, kolunu yolacak hale gelmişim o an. 

       Densiz yaratık ben şamdanın enkazı üzerindeyken, sanki benimle alay eder gibi pikeler yaparak havalanıp, son hızla "vınnnn" diye inişler yapıp, sonra bir edayla tekrar havalanıp odanın içinde serbest uçuşlar gerçekleştirdikçe daha da sinirimi zıplattı. Bu sinekle aramda telepatik hiçbir bağ gelişemeyecek, onu ben de anladım kendisi de farkında sanırım. Zira gıcığıma giden hareketler yapmaya devam etmekte şu an. Elimdeki gazete kağıdını daha bir okkalı hale getirip, yaradana sığınarak, kezleyip bekledim pusuda. "Elbet sen bir yere konarsın sinek, gösteririm ben sana gününü" diye beklerken "hah" dedim "tam zamanı". Pat-küt rastgele sallamaya başladım gazete kağıdını.
 
      Şimdi ne mi oldu?

      Ne olsun, enkaz iki oldu.         

      Aldım elime elektrik süpürgesini, önce şu yerdeki kırıkları toplayıp, süpürüp, sonra da yerleri silmem gerek.        

      Sinek küçük ama sanmayın ki can sıkıntısına çare değil, nasıl çözdü benim sıkıntıyı bir sinek. Ne sıkıntı kaldı, ne uyuşukluk...


     Sevgi ve muhabbetle dostlar...


    Lilaa


    Ağustos 2013

YORUMLAR

17 Ağustos 2013, 14.23
Son paragraftaki 2. cümlede sözcük tekrarı yapmışım, yazıyı çekip düzeltme yapmak istemedim. Ve de bu sitede paragrafları ve satırları istediğim gibi düzenleyemiyorum, zamanla düzelir, sevgiler...
17 Ağustos 2013, 14.25
:)))))))))))))))) adaşım öncelikli bloglarını severek okuyorum . Ellerine sağlık , beni bu sıkıcı cumarteside gülümsettin :))) bir sinek iki şamdan ohhhhhhhhh rahatladınmı canım.... hem sineğin kurtuluşuna sevinmedim değil  :) canlıları öldürmeye karşı olan ben,  birtek sivrisinek için kiralık katil tutarım :) onu da bıraktım gerçi saldım gitti ısırsın kızartsın günlük besinini alsın hayvancık ...
17 Ağustos 2013, 16.21
Şöyle bir reklam var mıydı sanki?:) Off lamayın Off sıkın diye:)) Ama o sinirle Lila kendini boğmazsa zehirden tabii:)
17 Ağustos 2013, 18.10
ataya mükemmel di espri ya :D
17 Ağustos 2013, 18.55

  Onlar  nasıl  öyle - bazı günler-  ya?  Saç  baş  yolup,  tırnak  sökmek !!  :))

  Öyle  günler  ancak  ilerleyen yaşlarda çalar insanın kapısını sanıyordum:)  O günler  geldiğinde  ..  sinek kovalayanı da  teneşir  paklar  artık :)) :)

17 Ağustos 2013, 19.59
Lilaaa blogunu zevkle okudum ...keyfimm yok öyle kös kös gamyuna bakınıyordum ne diyeyim sen beni güldürdün allahta seni güldürsün :))     yalnız bi şey dikkatimi çekti sen sıkılınca saçını başını mı yolarsın :) ben sıkıldığım da son ses müzik açıp dolapları boşaltırım tekrar baştan katlarım :) bnm kide iş yane ama kendime zarar vermekten iyidir :))
17 Ağustos 2013, 21.08
Beymen 33;Gamyun'da bulunduğum yaklaşık 8 yıl boyunca çizgimi hiç bozmadım, seviyemi hiç düşürmedim, inanın bana bunu siz bile başaramazsınız.Yazıda anılan bazı günler, can sıkıntısı hissedilen bazı günler, bu zaten açıkça ifade edilmiş, yorum yapmadan önce yazıları bir kez daha okuyun bence.Sevgi ve muhabbetle...
17 Ağustos 2013, 22.17
Süpersin Kardeşim Böyle Devammm... Helal
17 Ağustos 2013, 23.49

  Kesinlikle  genel bir  yorum yaptım  ve   yazarkende  kendimi  düşünerek  yazdım  sizi  değil.Yaş  konusunda     şahsıma  sıkca  yapılan  göndermeler   ışığında  menapoz ve antropoza  işaret  edip,  kendimide tam  ortasında  düşündüm.

   Sıkıntıdan yapılan eylemlerin abartısını, gelecekte bizi bekleyen  fiziksel  evrime  oturttum  şahsımca.Bunu  yaparkende  seviyenizi  hedef   almadım, eminim  sizde buna  tevessül  etmezsiniz..

  Okuduğumu  anlamama  konusunda  haklı olabilirsiniz. Belki felsefi  değerde  bir  paylaşımdı ve  ben bunu   mizah  veya  bileşeni   olarak   algılayıp,  gülümseyerek okudum ve  aynı  şekildede  yorumladım,  pardon.

18 Ağustos 2013, 00.43
Sevgi ve muhabbetle klavyenin tuşlarına parmaklarımı dokundurarak başlamak istiyorum söze... Can sıkıntısından kurtulabilmek için bir küçük sinek bile yetebiliyor bazen. Sanırım önemli olan, kendimizce güzel sebepler yaratmak ve bir şeylerle meşgul olmak.

Yazıların düzgün olması konusuna da bu vesileyle değinerek yararlı olmayı isterim. Word benzeri bir metin editöründe yazımızı hazırladıktan sonra; http://v2.gamyun.net adresinden nickimizi girerek, sağdaki "MENÜ" düğmesinden profilimize erişip oradan da "Blog" sekmesine geçerek, "Blog Bilgilerini Düzenle" ye tıklayıp hazırlanan yazıyı kopyalayıp bu alana eklersek daha düzenli oluyor.

Eğer hatalı bir gönderi yapmışsak henüz onaylanmadan düzenlemek gerekirse bunu ilk etapta v2' den yapamıyoruz. Ancak http://www.gamyun.net adresinde "Blog'unuz" linkine tıklayıp yazımıza ulaşabilir ve istediğimiz düzenlemeyi yapabiliriz.

Ayrıca uzunca bir yorum yazdıktan sonra "Ekle" düğmesine basıldığı an aksaklık yaşanmaması için; yorumu göndermeden önce yazılanları kopyalayıp bir metin dosyasında geçici olarak tutmak ya da panoya almak yararlı olacaktır.
18 Ağustos 2013, 02.03
Beymen33; ilk yazdığınız yorumla ikinci yorum arasında dağlar kadar fark var. İlk değilde ikinci yorum olsaydı yazdığınız bende size o kadar sert bir cevap vermezdim. Yazdıklarını kendisine saklamayıp böyle bir sitede paylaşıma açan kişi vitrine çıkarıyor demektir yazılarını, eleştiride elbet olacaktır, bu kabulüm. Ama uslüp çok önemli. Tabir yerindeyse, -afalladım- okuyunca yorumu, "bu ne biçim yorum" diye. Bir başka sitede de yazılar yazıyorum, yorum yetkisi bizim elimizde o sitede, burada da öyle olsa yorumunuzu yayına almayacaktım (ilkini). Yine de eşekkürler ilginize, hoşgelmişsiniz. Sevgi ve muhabbetle...
18 Ağustos 2013, 11.02
Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar, eksik olmayın...Mutlu pazarlar...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın