gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Haydi hep birlikte...

09 Ocak 2014, 23.11
A- A+

 

        Kadınlara alışveriş dendiğinde aya merdiven kurarmış, Eskişehir'in ayazı bile kesemedi bugün alışla verişle olan muhabbetimizi. Doktordan çıktıktan sonra, Eskişehir'in en işlek caddelerinden biri olan Hamam Yolu'nda bir mağazaya girdik, pabuç almaya çabalıyorum. Eşim de fırsat bulduğu her an, sigarasının dumanını havanın buğusuna karıştırmakta. Dükkan sahibiyle bir bayan konuşuyor arka tarafta, öyle kulağıma çalınıyor bir yandan konuşmaları, diğer taraftan da minicik elleri olan yeşil gözlü bıcır bıcır tezgahtar kız birini bırakıp birini veriyor elime bunu da denemez misiniz diye. 

 

       Sohbet derin arkada. 

 

-Bu evrak o kadar iyi oldu ki bize anlatamam yani, şimdi şey edince yarısı görünecek ayakkabıların, sonra da yarısı gözükmeyince kar yani anlatabildim mi? Yani sonra da vergiden düşeriz, tamamdır. Yani çok iyi oldu bu evrak çok!

 

       Beni ilgilendirmediğinden can kulağımı o tarafa vermeyi akıl etmedim, o sıra almaya çalıştığım pabuçların derdindeydim zira. Sonrasında muhabbet pısır pısır devam ediyor kasada;

 

- Yani Allah Razı olsun sizden, valla Allah razı olsun yani Hamfendi.

- Ay yok yok ne demek, esas Allah sizden razı olsun hani şey yapmıştınız ya.

- Var mı sizin için yapacağımız bir şey hamfendi?

- Yok yok teşekkür ederim yanlız geçen gün aldığım ayakkabı var ya...

 

Diye muhabbet devam ederken, biz çıktık oradan, çıktık ki aklım başıma geldi.

Eşime dedim ki "duydun mu muhabbeti," "yok" dedi "dinlemedim."

Anlattım tıpkı size anlattığım gibi.

Ama yani haklarını yemek istemem, tekrar tekrar söylediler birbirlerine "Allah senden razı olsun" diye.

 

Allah razı  olmuş mudur acaba bu durumdan? 

 

Kullar razı olur mu acaba?

 

Ben razı olmadım mesela...

 

Allah devlete zeval vermesin hani...

 

Yani, işte öyle...




Lila

2014

YORUMLAR

10 Ocak 2014, 00.36
Sevgili hemşehrim, demek ki alışveriş cidden kadınların aklını başından alıyor, zira bu konuşmanın ne anlama geldiğini idrak etmeniz  için mağazadan çıkıp, ayakkabılardan uzak kalmanız gerekmiş :)))   Keşke bunu bize değilde o an da konunun sahiplerine hatta gerekli makamlara söyleseydiniz. Razı oldunuz gitti çoktan bu durumda değil mi :) Allah görüp de ses etmeyenlere zeval vermesin. Amin.
  Bu arada tüm cadde boyunca ne kadar ayakkabıcı varsa hepsinin günahını aldım gece gece, acaba hangisi vergi kaçıracak . Bulurum ben o üç kağıtçıyı :p tezgahtar kız tarifi yeter :))









































10 Ocak 2014, 01.30
benimde aklıma  vergiden  düşmek ve gümrük ödememek için tek sağ ayakkabılar geldi e 1 hafta sonrada diğer sollar gelir nasılsa manşetleri hala  hatırlıyorum he bide kutu meselesi var  )))
10 Ocak 2014, 01.32
Tezgahtar sarı dalgalı saçlı, yeşil gözlü ufacık tefecik bir kızdı :) Bay-bayan ayakkabıları vardı :) Bu kadara yeter sanırım :) Konuyu anlamlandırmadan çıkmış bulunduk dükkandan, aynı anda çarpıştı duyduklarımın anlamıyla, benim sözcükleri tekrarlamam ! Neyi nasıl ispat eder insan bilmem ama belki geri dönüp, dediğiniz bişi yapılabilirdi sonrasında. Sevgiler...
10 Ocak 2014, 12.48
Sevgili Lilammm...
Yazını ilk yayınlandığı saatlerde okudum. O andan itibaren dilime bir şarkı dolandı. Çok yorum yazmaya gerek yok. Ülkenin durumu malum....Güzel günler göreceğiz, güneşli günler...
http://www.youtube.com/watch?v=okXX94HDwmY
Sevgiyle kal. 
10 Ocak 2014, 19.50
kadınlara alışveriş denildiğinde aya çıkarmış da erkekler boş mu duruyor sanki:)))....Erkekler için de ay esprisi yok değil yani..Alınmasınlar:)))Ay da kadın var demişler erkekler uzay aracı icat etmiş:))))) mesela yaniii....Şaka bir yana ;çok vara az kalan, zaman mevhumunun neredeyse uçarcasına geçtiği hayatımızda devletten ne kaçırsak kar!  diye düşünenlere diyorum..Neticede devlete karşı işlenen her suç dönüp dolaşıp yine bizi sırtımızdan vurmuyormu acaba?..Kimi kandırıyoruz merak ediyorum..Şunu anlamak istemiyorlar nedense..Devlet demek biz demek....Dürtmek lazım vurdumduymaz olmak değil....Zaten haksızlık karşısında sessiz kalmak (zaman zaman çok kişiyle birlikte bende yapsam) suçu işleyen kadar neredeyse suç...Günahı da cabası....Allah affetsin..Daha duyarlı olmaya davet ediyorum....Hepimizi(kendim dahil)......
12 Ocak 2014, 15.46
bende alışverişe çıktımmı ister istemez duydummu susamam lilam ayakkabının sarhoşlugundan dikkatini verememiş acaba benmi yanlış anladım diye eşinden onay almaya çalışmıs:))
öncelikle allah razı olsun diyorya sürekli birbirilerine allah razımıki o cümleyi kullanıyorlar insandan nasibi olmayan bile farkında olmadan  o cümleyi kullanıyor allahın razı olmadığını kul hiç razı olmaz.

vergi vermenin amacını hepimiz biliyoruz devletin harcamalarına bi nebzede olsa yardımcı olmakzengin fakir ayırt edilmeden yapılmasıdır yani ne kadar gelirin varsa okadar devlete destegin var gibi..ama şunuda düşünmeden edemiyorum bizler hangi devlete vergimizi veriyoruz?
ne kadar o kişinin yaptıgını sorguluyorsak verdigimiz vergilerin nereye gittiginide sorgulamak lazım bence...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın