gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hayatımın en zor, en acı 6 ayı

09 Aralık 2016, 17.23
A- A+
Kanser bize hep uzaktı..

Kutuplarda can veren foklar, okyanusta sızan petrol, Adana-Pozantı karayolun 16. kilometresindeki trafık kazası, Jonponya'daki deprem gibi.

Ne beter bir illet olduğunu, ne canlar yaktığını, ne ocaklar söndürdüğünü bilirdik de bilmezdik. Acısını hisseder ama tam olarak nedir, ne değildir kestiremezdik. Meğer yaşayarak öğrenmemiz gerekiyormuş. 
Annem sağlığına dikkat edenlerdendi. Kilometrelerce yürür, içki-sigara içmez, spor yapar, az ve sağlıklı yerdi. Hiçbir stresi, sıkıntısı, borcu, harcı, derdi yoktu. Daha yeni 47 sine basmiş ama gözle görülür şekilde kilo vermeye başlamıştı. Az yemesine bağladığımız bu durum zamanla kalıcı hale geldi. Can'ımızı sıkmaya başladı. Bir gün anıden gözleri görmez oldu! Gözüne pıhtı yerleşmiş. Sebebiyse kansızlık. Tahlil üzerine tahlil derken acı haber geldi; akciğer kanseri ! Hem de en kötü türünün en son evresi . Son evre dediğime de bakmayın; dünyanın en hızlı seyreden kanser türlerinden biri. Yani en fazla birkaç aylık dönemden bahsediyoruz. Teşhis ve tahlil döneminde günler bazında erimeye başladı. Tam o esnada geçirdiğim araba kazasını bü yüzden ailemden kimseye söyleyemedim. Acil serviste tek başıma rontgenden MR'a giderken ailem hastanede annecığımın yanında koşturuyordu. Doktorlar hep kibarca yapacak bir şeyin olmadığını söylüyor, uğraşip hastayı iyice yormamamızı istiyordu. Mantıkta böyle söylüyordu ama anneniz ölürken mantık yürütmek kolay olmuyor. 
Allah kimseyi o duruma düşürmesin. 
Babam birkaç hafta içinde bulabildiği bütün doktorlara, uzmanlara danıştı. İlk doktor 8 ay ömür biçmişti, diyerleri birkaç ay. Birkaç ay insana uzun geliyor böyle bir durumda. Koskoca birkaç ay! Pek çok şeye yeter... Annem hastanede yatmak istemiyordu. Saygı gösterdik. Sadece sürekli düşen kan değerleri için hastaneye kan nakline götürdük. Aynı dönemde yemek yemeyi reddetmeye başlamıştı. Teşhisten üç hafta sonra yataktan kalkamaz haldeydi. İlerleyen günlerde su içmeyi de reddetmeye başlayınca serum bağlattık. Haftalar geçti böyle.. Annem zayıflamanin da ötesine geçmişti, belinin üstünde kelimelerin tam anlamıyla 'bir deri, bir kemik' kalmıştı. Belinin altı; yani ayakları ise ödemden davul gibi şişmişti. Hep yatiyor konuşamıyordu. Zorla nefes alıyor, ısrarla bir şeyi sorunca basit tepkiler veriyordu.Hepimizin tek merakı acı çekip çekmedığiydi. 3 kere sorduğumuzda 'hayir' der gibi başını salladı. Sevindik. Gülümseyemedik ama ÇOK sevindik. Hep işaret ediyor, elinin tutulmasini istiyordu. Bir süre de ben tuttum. Elleri BUZ gibiydi . İçimden bile söylemeye dilim varmadı ama sahiden bir ölü eli gibiydi (insan tenindeki o ölüm soğukluğunu bilen bilir). Bir şeyler söylemeye çalıştım, bana bakar gibi oldu. O an rahmetli dedemde gözlediğim bir şeyle karşı karşıya geldim: gözünün feri gitmişti. Buna şahit olmanızı istemem. Annem kafasını çevirip baktı ama beni gördü mü, elini tutan, onunla konuşanın ben olduğumu anladı mı bilemiyorum. Onu çok sevdiğimizi, elimizden geleni yaptığımızı, bizim için çok değerlı olduğunu söyledim. Dua ettim. Elini ötüm. Hiçbir tepki vermedi.
Eve gelen doktorumuz yapılması gereken her şeyin yapıldığını, yanında olup destek, moral vermekten başka yapacak bir şeyin kalmadığını söyledi.. En fazla bir kaç gün daha dayanabileceğini ekledi.
Sırada bilinç kapanması ve kanser Ağrı'ların başlayacağını söyledi.

Babam odadan günlerdir çıkmadı..
Taa ki bir gün bir çığlık atana kadar.. Annem işte o dakka son nefesini vermişti.

O kadar huzurlu görünüyordu ki, üzülemedim. 'Huzur içinde yatsın' dedikleri oydu işte. Bir insanin yaşayabileceği en dönüşümü geçirdiği 6 ayın ardından artık eskisi kadar huzurluydu.

Seni seviyorum ve özlüyorum annem.

YORUMLAR

09 Aralık 2016, 18.04
Seninle nekadar 2 uzak 2 barışık insan olmasakta..
okuyunca yorum yazmak istedim.
bunu okuyunca gözlerim doldu aynı acıyı yaşamışız malesef.
Bende ANNEMi kanser hastalıgından kaybettim.
rabbim sanada tüm ANNE özlemi cekenlere sabır versin..!
mekanları CENNETdir...
09 Aralık 2016, 18.47
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.sabırlar dilerim..
09 Aralık 2016, 19.15
çok üzgünüm yaaaaaaaa:(  rabbim şefaat eylesin bebi.................
09 Aralık 2016, 19.51
Işıklar içinde uyusun Anneniz...
Ben Anneannemi kaybettiğimde hastahane hariç 12 gün evde yataktaydı, son dönemlerinde hiçbirşey yemek istemedi sadece neleri sevdiğinden bahsetmişti, turşu şöyle böyle  yapılır çok severim derken ben hemen turşu getirip ona yedirmeye çalışırdım ama istemezdi, domates severim dediğinde domates getirirdim yemezdi anladım ki ozaman artık ölecek. Hemşire serum vermeyin eziyet edersiniz dediğinde ve annemler kabul ettiğinde ve serumu çıkardıklarında çok kızmıştım. Daha ölmedi belki iyi olacak demiştim ama şu an anlıyorum ki çok doğru bir kararmış. Ölüp geri dönen olmadı ve hepimiz o anı tadacağız, acısıyla tatlısıyla artık nasıldır bilinmez, herkes aynı mı yaşar bilinmez..
Ama umarım adalet olgusu öbür dünyada, bu dünyadan daha iyi işliyordur.

09 Aralık 2016, 20.50
allah rahmet eylesin :(
09 Aralık 2016, 23.14
ağlayarak okudum Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın anneniz :-(

10 Aralık 2016, 00.42
Allah rahmet eqlesin mekani cennet olsun Bebisim :(
10 Aralık 2016, 10.26
Allah rahmet eylesin hikayeniz içimi acitti..Benimde böle onlarca hastam var kaybettiklerimiz hariç sabırlar diliyorum...
10 Aralık 2016, 16.27
çok  kötü oldum ALLAH c.c  kımseye göstermesın ALLAH RAHMET EYLESİN 
11 Aralık 2016, 16.40
Hepimiz bir gün öleceğiz ama 'sıralı ölüm' denilen şey önemli. Sıra bozulunca tahammül etmek zorlaşıyor. Bir vefatından sonra yapabileceğimiz en iyi şey onun için dua etmek ve geride kalanlar olarak elimizdekilere yaşamanın kıymetını bilmek, sürdürmek. Allah hepsine rahmet etsin. Nur içinde yatsinlar.
11 Aralık 2016, 21.29
Allah rahmet eylesin mekanı  cennet olsun.
12 Aralık 2016, 08.53
Başın sağolsun çok üzüldüm seni çok iyi anlayabiliyorum bende 2 sene önce malesef babamı o illet.  Hastalıktan kaybettim . Baba için evin çınarı derler Anne için ise evin temel direği ... Şuan canın         Yanıyo biliyorum bir süre sonra o acının yerini boşluğu dolmayan bir özlem başlıyacak rüyalarında      Görerek mutlu olacaksın... Rabbim sabır versin.. Anneni rüyalarında görmek dileğiyle ...
12 Aralık 2016, 12.17
Mekanı cennet olsun rabbim kalanlara sağlık versin ..
12 Aralık 2016, 12.30
Kanser  hep bizede   uzaktı   her daim   herşeyine  dikkat  eden  sağlığına  dikkat  eden ailemde  şuan  3 kanser  hastamiz var  sağlıklı yaşam mı  desek  kader mi desek  bilemiyorum ama   çektiğin üzüntüyü çok iyi bilirim  hele ki gözünün önünde  eriyip   gitmesi  tek  saçının  bile yere  düşürken içimden akıp gitmesi  ona dokunamamak  koklayamamak çaresiz gözlerle   gözlerimin  en içine   bakması  bu sözleri  dile bile getirken  onu kaybedicem  diye kalbimin  titremesi  çok apayrı bir duygu. DİLERİM Kİ  RABBİM  SANA  SABIRLARIN  EN BÜYÜĞÜNÜ  VE ŞİFA BEKLEYEN  BÜTÜN  HASTALARA ACİL ŞİFALAR DİLERİM. SAĞLIKLA VE MUTLULUKLA KALMANIZ  DİLEĞİYLE .
( Emeğine  yüreğine sağlık )
12 Aralık 2016, 17.00
acıyı çeken bilir ancak  ateş düştüğü yeri yakar bizede mekanı CENNET osun deme düşer

12 Aralık 2016, 17.48
gözlerimde aynı günlerim canlandı gözlerim doldu bende annemi deniz gibi rüyalarımda çok görüyorum hala yıllar sonra bile...sıralı ölüm olsun evet..
13 Aralık 2016, 16.22
üzüldüm hemde cok  allah kalanlara sabır versin mekanı cennet yeri nurla dolsun işhh başınız sağolsunnnn
28 Mart 2017, 17.27
Okuyunca çok üzüldüm.Başınız sağolsun.Yüce Rabbim Rahmet ile muamale etsin,Mekanı Cennet olsun.
04 Eylül 2017, 02.34
ALLAH rahmet eylesin.
14 Şubat 2019, 23.55
Gercekten cok zor bir durum sizi tanimiyorum lakin Allah sabirlar versin annenizin mekani Cennet olsun ayni durumu ben birebir yasadim kendisi 20 yillik bir alman bayanlan bereberligimiz vardi malesef 1 yil bu hastaliktan kaybettim bende cok ugrastim .ama kurtulma yolu yoktu.kendisi evde kalmak istiyordu hastanede deyil son nefesine Kadar yaninda oldum gercekten cok zor bir durum.ailenisi büyük sabirlar dilerim.okuyunca yazmak istedim rahhatsiz edtigim icin özür dilerim.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın