gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Asla Kürküm Olmayacak.

10 Mart 2013, 13.02
A- A+

İhtişamlı kürküne sarılıp sarmalanmış sıcacık bedenler . O bedenler  kırıta kırıta boy gösterirken etrafımda benim kanım donuyor! Bildiğim tek bir şey var ki tüm çabalar boşa. Sayfalar dolusu yazılıp çizilse de , görsel medyada  saatlerce , günlerce tartışılsa da, hayvan koruma dernekleri, hayvan severler  şiddetle protesto etse de ; kimsenin bu kürk giyme illetinden  ne yazık ki kurtulmaya niyeti yok. Kimler yok ki aralarında? Sanatçısından tutun da, politikacısı, patroniçesi , gazetecisi, doktoru, mühendisine kadar.Haaaaaaaaaa, sorsanız onlara hepsi de bir numaralı hayvan severdirler. Hepsinin evinde ya kedisi vardır ya da köpeği. Hepsinin verecek bir cevabı vardır neden kürk giydiklerine , neden kürk giymekten kendilerini alamadıklarına dair ,kendilerini  savunma  amaçlı.

Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan , yeri geldiğinde en yakın dostumuz , yeri geldiğinde dert ortağımız olan bu canlar ne isterler ki bizden?  İster evde , ister sokaklarda, isterse barınaklarda yaşasınlar ; hepsinin istediği tek bir şey var.  Sadece sevgi , BİR TUTAM SEVGİ ! Onlara sadece canlı oldukları için yakınlık duymak, sevgi göstermek bile ruhen ulaştığımız olgunluğun en güzel kanıtı değil midir?

Doğada her yıl milyonlarca hayvan kürk yapımı için katlediliyor. Örneğin , özellikle yavru foklar  kürkleri zarar görmesin diye kafalarına vurularak , canlı canlı ve gözleriyle yanaklarından kancalara takılarak öldürülüyorlarmış. Böylece etkisiz hale getirilen  foklar yüzülerek kürklerinden faydalanılıyormuş.Asya cinsi Rakun köpekler, leopar , vaşak, tilki, porsuk ve daha nice masum hayvan  hunharca katledilerek  bakınız ne gibi görüntüler yaşanıyor …Bunları yapanların insan olduğuna inanmak o kadar güç ki :((((((((

http://www.videooloji.net/video-haberinde-hayvanlara-kurku-icin-uygulanan-vahset-18

'‘Bunun gibi daha ne vahşetler var  anne ‘’ dedi  oğlum bu yazıyı hazırladığımı görünce. Aşağıda sizlere sunduğum linki açtı ardından. Az kalsın küçük dilimi yutacaktım gördüklerim karşısında ..Buyrun birlikte izleyelim.

 http://www.haber1919.com/videogaleri/kaz-tuyu-icin-hayvanlara-yapilan-eziyet-69.html

 Görüntülerini izlediğiniz kazlar kesilmeden , canlı canlı yolunuyorlarmış  edindiğim bilgilere göre. Yolma işlemine kazlar 9 haftalıkken başlanıp kesileceği zamana kadar 6 haftada bir hunharca yolunuyorlarmış. Böylece de 3-5 defa tüylerinden yararlanma yoluna gidiliyormuş. Neden öldürülmeden yolunduklarını böylece anlamış oluyoruz değil mi? Bir yorgan yapımı için 75 tane kazın tüyüne ihtiyaç duyulduğunu öğrenen kaç kişi hala kaz tüyü yorgana sarılıp uyumak ister acaba? Ya da kim başını kaz tüyü bir yastığa koyup huzur içinde uyuyabilir dersiniz?

Başka bir tehlike de köpeklerin başında. En sadık dostumuz diye nitelendirdiğimiz , renk renk, cins cins, karnelisi  karnesizi , sahiplisi sahipsizi , tüm köpekler tehlike altında. Ameliyathanelerde ihtiyaç duyulan  medikal iplik yapımında kullanılmak için ; onların bağırsaklarına ihtiyaç var. Hal böyle olunca gün gelip köpeklerin olmadığı bir dünyada yaşamaya mahkum olursak  şaşmayalım lütfen.

Hiçbir hayvana eziyet edip hunharca katletmeyelim . Onların da bir can taşıdığını, bulunduğumuz ortama huzur kattıklarını, doğanın dengesi için var olmaları gerektiğini düşünmek  ve onlara sevgi  gösterip korumak hiç de zor değil diye düşünüyorum ben. Yeter ki isteyelim ……

 

SEVGİYLE , SAĞLICAKLA KALIN. MUTLU KALIN...

 

 

YORUMLAR

10 Mart 2013, 14.27

 

İşte bunu düşünüyorum , izleyince hayvancağızların korku dolu bakışlarını çırpınışlarını görüp ağlayan biri olarak  ben , bu vahşeti gerçekleştiren ''sözde'' insanların da birgün aynı şekilde katledildiğini görürsem üzülürmüyüm acaba ..

Daha önce ki paylaşımlarda da buna benzer bir görüş belirtmiştim , acımasızca öldürülen bir hayvanın cesedini üzerinde taşımaktan şeref duyan biri katil sıfatı taşır bana göre ve her türlü kötülükte kendisine müstehaktır   !

İnsan sevgisi hayvan sevgisi vs. herşey bir yana da VİCDAN çok önemli ...

 

10 Mart 2013, 14.38
Hayatta 2 çeşit sonradan görme vardır. 

1. İtile kakıla bir şeyleri elde edenlerin ilk yaptıkları lüks eylemi şudur: Ya kürk alırlar, ya da herhangi bir marka hayvanı, gidip hayvan satan dükkanlardan satın alırlar. Çünkü içgüdüsel olarak hayvanlara zarar vermesi gerektiği gibi bir mecburiyet hisseder. Çünkü annesi ve babası onu geliştirememiştir. Çünkü annesi ve babasını da geliştirmeyen anneanneleri ve dedeleri vardır. Bu şımarıklık halleri böylece yüzyıllarca sürer gider. 

2. Zenginlikleri 4-5 kuşak öncesine dayanan sonradan görmelerin ilk yaptıkları şey ise şudur: Önce boynuna büyük bir taş asar. Onu tamamlatan zümrütlü elmaslı küpelerini kulaklarına takar. Afrika insanını ölümcül çalışma şartlarında çalıştırarak elde edilen bu kahrolası değerli TAŞIN nereden geldiği önemsenmez. Boynuna, kulağına takacağı bu taşların çıkması için, o kara insanın başında vahşet uygulayan çavuşun zulümlerine suç ortağı olmak ona göre saçmadır. Bu türlü duygusallıklar ona göre amatörce yaşamaktır. Ona göre, piyasada kalmak için ve gösteriş yapmak için geçmek zorunda olunan her türlü vahşete SEBEP olma girişimi mübahtır. 

Haa, arada bir bu yaptıklarından kalbi sıkışacak gibi olursa, soluğu hemen jet-setin içinde kaybolacağı bir gecede alır. Bir iki engelliye bir iki sandalye alır, kurtulur bu ıstıraptan. Ama o engelliyi sokakta kaldırımlarda dolaştırmayan belediye başkanıyla fotoğraf çektirmekten de utanmaz. Bunlar sanal yaşayıp sanal ölen, ama muhakkak gerçek bir sorguya koşan acınası insanlardır. Her zaman derim, bir insanın zekası sadece onu yüceltiyorsa o zeka artık korkunç bir silahtır. Bazı insanlar vardır iyiliği sembolik broş gibi yakalarında taşırlar. Bazı insanlar da vardır ki, iyiliğin suretine girip insan gibi yaşarlar. İyilikleri insan suretine girer. Kendilerini yeni suretlerindeki yakalarına broşa dönüştürüp insanım diye bas-bas bağırırlar. Ama duyabilene bağırırlar.  

Baktığım zaman işte iyi insan, kendinini övmeyen insan diyebileceğim o kadar az insan var ki.  

Sevgi ve hürmetler herkese.  
10 Mart 2013, 14.49
Daha niceleri var, fakat oturduğu yerde  bilgisayar başında bunları yazmak ne kadar mantıklı.
Ben kullandığım her teknolojik aletin eko sistemin içine edip bıraktığını bilirken, başkasını eleştirmem.Eleştireni de samimi bulmam.
Ayrıca, Dana veya koyun derisi, başka hayvan derisinden ne farkı var.İneğin suçu sadece neslinin çok fazla olması mı?
Ya da bir fareye veya b.k böceğini neden önemsenmiyor da kimyasallar lavabodan içeri dökülüyor.
Öldürme şekillerinin farklılığı bahane edilse de, kuzu kokoreç görünce ağzı sulanan birinin hayvan sever olacağına ve samimiyetine inanmıyorum.Sen o tatlı, sevimli kuzuyu afiyetle ye, etrafında olmayan (belki olsa aynı şeyi yapacaksın) fok balıklarını, rakunları, kutup ayılarını kolla.
Bu blog sahibine yönelik değil, özde olmayan sırf değişiklik olsun diye hayvan sever görünen insanlara yapılan bir hayıflanmadır.
10 Mart 2013, 14.50
Bu ve buna benzer yazılara şiddetle ve tüm kalbimle katılıyorum. Hiç kürk giymedim ama kaz tüyü yastıklarım var. Bilmeden ve eşimin bana sormadan aldığı birçok kaz tüyü yastığım uzun bir süredir resmen bana batıyor. Bilmiyorum neden ama evde sadece bana batıyor ve eşim gayet rahat. Nasıl battığını da anlatayım, uzanırken, yaslanırken falan bakıyorum sivri bir şey yastıktan çıkmış, koluma yüzüme batıyor, ucunu çekince koca bir kaz tüyü elime geliyor ve o an göz göze geldiğim o an, o kaz tüyünün sahibinin ruhunun bana bakıp dillendiğini ve bana olanca gücüyle haykırdığını hissediyorum.  İçim acıyor, utanıyorum kendimden ve ne yapabilirim diye düşünüyorum. En azından bundan sonrası için bilinçlenelim, birbirimizi uyaralım.
10 Mart 2013, 14.57
Doğal yetmiyor, suni yapıp sanayiyi geliştirip doğaya zehirli atık bırakalım dediler tamam dedik. Olmadı biz doğal  istiyoruz dediler gittiler kimyanın yok edemediği canlıları katlettiler. En Son yaşanabilir gezegen arıyorlar kaynakları kurutmak için.

İnsanlığı yok edersek sorun çözülür bence, evet yok edilmeli...
10 Mart 2013, 15.39
sizin bu hayvanlar hakkında duyarlılıgınız ve sevgınıze yapılacak bır yorum bulamadım ben ama sadece size sunu soyleyebılırım kı( O GÜZELİM HAYAT DOSTLARINI KATLEDENLERE INSAN DEMEYIN BENCE CUNKU INSANLIGIN EN BUYUK TEMELI  VICDAN VE ACIMA DUYGUSUDUR ) bunu bılmeyen ve hıssetmeyen kişilere ınsan dıyıpde hayvanlara hakaret etmeyelım SAYGILARIMLA
10 Mart 2013, 15.56
Bir avcı olarak değinmek isterim ki; av mevsimine saygı duyulur.Avcı avı; üremesini koruyarak,  spor ve beslenme amaçlı yürütür.Canilik yoktur. Bu tür işkence bedeli, kullanılan kürk veya deri için yağılanlara bende karşıyım...
10 Mart 2013, 16.11
 İyi güzel de kral penguenlerin soyu tükeniyor,keşiş yengeçleri zor durumda,yıldız burunlu köstebeğin soyu tehdit altında,Mary River kaplumbağası yok olmak üzere,miğferli kakadudu'nun halini hiç sormayın  vs vs örnekleri çoğaltmak mümkün.Bu bağlamda Sayın Duk45'in yorumuna sonuna kadar katılıyorum.
10 Mart 2013, 17.55
Koyun yemenin, inek kesip yemenin düşüncelerine aykırı olduğunu düşünüyorsan, bunu yanlış yere şikayet ediyorsun. Bu kuralı bizim için Kutsal Kitabımıza kim koydu bunu biliyorsun. Bu serzenişi o adrese yapman gerekiyor. 

Klavye başında olmamız bütün problemleri toz pembe gösterme mecburiyetine sokmaz bizi. Asıl klavye başından kalkıp sokağa çıktıktan sonra aynı duyarlılığı gösteremeyenler var. Yada bir şeylerin asla düzelemeyeceğine inanan karamsar insanlar, bunları dile getirenleri samimi bulmayıp enerji hortumlaması yapıyorlar. 

Bir doğruyu, bulduğu her ortamda, en kalabalık kitlelere karşı dile getirmek önemlidir. İyi o zaman, nasılsa klavye başında yazıyoruz, bütün çevre felaketlerine göz yumalım. Böyle bir akıl tutulması olabilir mi ya. Gün gelecek elindeki telefonun için, masandaki bilgisayarın için, evinde yakacağın elektriğin için güneş dışında hiç bir şeye ihtiyacın olmayacak. Akıllı evler her gün çoğalıyor. Merak etme, 'zorlama streslere' girmemize gerek yok. Çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 
10 Mart 2013, 19.41

Üzülsek de kahrolsak da yukarıdaki gibi ve benzeri linkleri ne kadar çok insana ulaştırabilirsek, en azından ulaşabildiğimiz kitlelerde bir farkındalık sağlayabilirsek ; konu hayvanların kurtarılabilmesine vesile olabileceğimizi düşünüyorum bir nebze de olsa. Sosyal sorumlulukların temelinde bu tür acılar ve üzüntüler yokmudur zaten?

Lütfen verilen linkleri sonuna kadar izleyelim. UNUTMAYIN Kİ BU CANLARI BİZLERDEN BAŞKA DÜŞÜNEN YOK. Kenndilerini savunmaktan o kadar acizler ki kurtarıcıları da biziz katilleri de.

Hayvanı sevmek aslında doğayı sevmektir.Tasavvuf  bilimine kendi damgasını vurarak; belirleyici rol oynayanlardan biri olan YUNUS EMRE; şu sözleriyie hayvanlara duyulan sevgiyi gözler önüne sermiştir.'' YARATILMIŞI SEVERİZ YARATANDAN ÖTÜRÜ'' .Burada YUNUS EMRE canlı cansız bütün mahlukatların sevilmesi gerektiğini vurgulamıştır.  Doğru söze ne diyebiliriz ki....

                                                                        (Strawberry )

10 Mart 2013, 20.09
     Vay arkadaş nooluyor ya ?? Yazı klasik yani ne dediği ortada. Gereksiz lüks tüketimlerimiz için hayvanları katletmeyelim diyor. Böyle demiyor mu ki? Biri koyun diyor, biri yengeç diyor..hayır diyorsunuz da ne diyorsunuz? Niye diyorsunuz acaba? Yani bu şu mu demek "Eğer siz bunları katlediyorsanız, alıp kürk de giyebilirsiniz rahatlıkla" "bu mübahsa bu da mübahtır" bu mudur demek istediğiniz yani ? Hele hele savunma ondan da acayip. Nedir yani bizim dinimizin gereği olduğu için mi et yiyoruz biz, tutup böyle bi kıyas yapmak, böyle gerekçelendirmek nasıl bir düşünme biçimidir arkadaş ??

     İnsanın yeterli beslenebilmesi için et yemesi gereklidir. B12 eksikliği bi yığın hastalığa yol açar hepimizin malumu heralde bu konu. Balık, tavuk, et yemek zorundayız. Özellikle çocuklar yemek zorunda. Bu ihtiyacımızla paralel elbette bu etler için hayvanları kesiyoruz, avlıyoruz vs. Onların post ve derileri de bence gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz ürünlerdir.Bunu tutup lüks tüketim için hunharca hayvanların katledilmesiyle nasıl bir tutarsınız ? Vejetaryenler ergin insanlardır, öyle olmalarına rağmen bu tek yönlü beslenmeden dolayı hasta olurlar. Hiç mi duymadınız? Hatta bazıları süt, süt ürünü falan bile yemez sanıyorum. Hem iyi o zaman bitki de canlı onu da yemeyelim. Yok daha neler ya...yine saplarla samanlar birbirine girdi.

     Yazı için yorumum da "evet en zalim hayvan insandır" ve cidden nesli tükenmelidir bilge nin dediği gibi. Özellikle içime çok fena dokunan bi hayvan katli var lüks tüketime hizmet eden. Yazım hala yarım, açıp açıp bitiremeden kapatıyorum yazıyı...öyle irite oluyorum ki düşünün yazıyı bitiremedim bir türlü. Allah insaf ve acıma duygusu versin herkese olabilir bi şeyse bu.
10 Mart 2013, 21.02
İnekle, koyunla alakası yok işin.Olay bu; hamam böceğini görüp üzerine basıyorsun, evinde ki karınca yuvalarını talan ediyorsun.Sinek gördün mü ilacı üzerine sıkıyorsun.Fakat gel gelelim kutuplarda görülen, hayvan öldürme olaylarını kanın donarak izliyorsun.
Karıncanın, hamam böceğinin sayıca diğer hayvanlardan fazla olması, rahat bir şekilde öldürebilir anlamına gelmiyor.Kutupta ki hayvan haklarını düşün, yanındakileri katlet.
İşte bu hayvan hakları zırvalığının iki yüzlülüğüdür.

10 Mart 2013, 22.37

izledim  daha oncesindede izledim ve urktum yine yeniden,   insan oglunun vahsiliginden korktum  ,        yine kacirilip canli canli organlari alinan  cocuklarda geldi bir yandan aklima.     birde kurbanlarda kesilen  hayvanlarimiz icin tv lerde her yerde konusulur,     baska ulkeler bile vahset diye gecer ,  nasil bi   goruski  iskenceyle  islama uygun kesimi ayni kefeye koyarlar.  kurbanlik guzelcene beslenir eger onceden alan varsa bilir   bakilir ona hatta uzun uzun dusunur insan oglu yaradanina adayacagi kurbaniyla konusur bile, oksar sever oper.  peki izlediklerimiz kamyondan asagi firlatmalari gec elektrikleri gec canli canli yuzulup bir kenara atiliyor, ve hala canli basini kaldirip bakiniyor garibim.  boga gureslerindeki bogalara yapilan  insan icin turistler icin, para icin    bahisler icin  onca hayvana eziyet edilir  millet cosku icinde seyreder a olurmu kultur o vahset degil,  ama yaradana adanilan  kurban veya helal kesimler her halukarda  konulur boyle konularda ortaya  sanki es degermis gibi.

 yureginize paylasiminiza saglik.

10 Mart 2013, 23.20
 Evet "biri" yengeç diyor "biri" koyun diyor."biri" de yorumun altındaki manayı kavramaktan uzak fikir yürütüyor.Tüm canlılların yaşam hakkı olduğu bir gerçek değil midir?Doğal çevreyi yok ettikçe insanların yok oluşunun hızlandığı gerçeğini kim yadsıyabilir?yengeçlerin suçu kürklerinin olmayışı ve  kabuklu deniz canlısı oluşları mıdır?Ayyyy ben ne de çok severim hayvanları diyerek  sevgi pıtırcığı rollerine bürünmeyince cani mi oluyoruz?Herkese sevimli görünme kaygısı neden?önce dikkatli okuyunuz.yorumları doğru değerlendirecek niteliklere sahip değilseniz yalnızca yazı hakkında fikrinizi söyleyiniz daha yerinde olacaktır.Bu "biri" hala fikrinde ısrar ediyor.Netice olarak fok balıkları çok yalnız.Sevgilerimle...
10 Mart 2013, 23.36
usulüne uygun yapılan her türlü av  ve hayvan kesme işine  karşı değilim.yaşamın bir parçasıdır.vahşice değil ,adil bir şekilde,en az acı verecek şekilde.cezbenin dediği gibi zalim olan bir tek canlı türü vardır o da insandır.değil bir hayvanı insan bir başka insanı öldürüyorsa   düşünün artık zalimlik kimde...
iç  karartan buna benzer görüntüleri  blog sayfasında görmek,göstermek  insanın huzurunu bozuyor..
                                               ASI_KES27 Hayal gemisinin kaptanı (
10 Mart 2013, 23.56
her 2 video yu da izledim tek kelimeyle insanlık dışı imansızlık dışı
11 Mart 2013, 00.09
Çok önemli bir konuyu dile getirmişsiniz sevgili arkadaşım. Ne yazık ki bu vahşete yıllardır içimiz kanayarak seyirci kalıyoruz. Talep olmasa, arz da olmayacaktır; hayvanları vahşice katlederek derisini yüzenler mi, yoksa bunları satın alarak bir çeşit tatmine ulaşan insanlar mı daha kötü diye düşünürüm hep. Bu ilkelliği anlamak güç.

Bu kürklere sarılıp sarmalananlar bir çeşit hayvan özentisi olabilirler ancak.
11 Mart 2013, 00.36
bu hayvanlara eziyet edenleri allaha havale ediyorum...hayvanlara sahip çıkmayan böyle şarlatanların  cellatların  tekeline  bıraktıkları için tüm ülkelerin  devlet adamlarınıda allaha havale ediyorum...
11 Mart 2013, 02.51
pc  başında   hayvan sever gözükenler yaşamın acımasızlığı karşısındada  yaşam sever  olsaydınızher şeyde de  bu kadar titiz davransaydınız ne soluduğumuz hava kirlenirdi ne  ozon delinirdi ne de  kullandığımız su kirlenirdi  denizlerimiz  batak olmazdı deniz  hayvanlarını korurduk  balık yemezdik üresinler  çoğalsınlar  hemcinsleri   birbirlerini tüketeydi atık olsada  değerlendirilen  ürünleri kullanırkende düşünceli olsaydık  bizler  insanlığa değer vermez  iken  hayvanlara  verilen bu göztermelik ilgiyi anlıyamıyorum tepki çekecek  çokk sözler yazılacak   evimizdeki halıyı kullanırkende  hayvan sever  olsak ya  bu  örnekler  çoğaltılır  yumurta  yiyiyoruz  oysa yemesek ne  güzel sarı  civcivler  olurdu   süt  içip peynir  yiyiyoruz  ineğin yavrusunun hakkını yediğimizinde bilincindeyiz kuş cennetleri  ölürken kalkıpda  piknik yapamıyacağımızı düşünürüz  tabi ızgara yememizi katmıyalım zevk için  insanlık yapar  zevk için  dünyamızı öldürüyoruz  yaşamı katlediyoruz bitkileri yok ediyoruz biz  insanlar bu kadar  canavarken birbirimizide  yok etmekteyiz evlatlarımızı  sokaklara terk etmekteyiz   bu hayvan severler  ügya severler  yaşamıda bu derece  kollasalar  ya  giyilen  kürk e  verilen tepkilerin birazınıda   insanlığımız  içn kullansalar   samimi olduklarını  düşünebiliriz  kendinize   samimi olun derim pc  başında    yazmak  bakın bu kadar  kolay  oluyor düşünün yaşamı yok ettiklerimizi   tepki gösterin yok edilişlere ayrım yapmadan  kürk  giyene  karşı da  olun anlarım  o zaman  sevgiyle  kalın.....
11 Mart 2013, 04.33
   Lüks için öldürmeye karşıyım demiş cezbe, hala hamam böcekleri, karıncalar,  böcekler diyosunuz. Hem nerden biliyorsunuz öldürdüğünü. İşlevsellik denen bir şey vardır bilmem haberiniz var mı? Yani yaşamak için herkes öldürmek zorundadır ekolojinin temel kuralıdır yoksa gereğinden fazla üreyen türler başka türleri yok eder. Nesli tükenen bir hayvanı korumanın, ekolojik çeşitliliği korumanın nesi kötü? Bu duygu  sömürmek midir?
   Ne videoda ağladım ne başka bir görüntüde, ki duygu sömürücülerini bende sizler kadar sevmem. Ben bitkileri hayvanlardan çok seviyorum misal ama yiyorum da mecburen ama o da canlı ve varolma mücadelesi veriyor.
Burdaki problem şu sunisini yapabiliyorken git hayvanın derisini yüz onla süslen, sizce ne kadar mantıklı bu?

   Esas sorun şu ki bütün canlılar neslini koruyup devam ettirebilme amacındalarken sadece insan kendi kuyusunu kazıyor.İşte ne kadar akıllı bir varlık dimi...



Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın