gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir Merhaba'nın Ardı

08 Kasım 2014, 18.53
A- A+

Ne güzeldir, içten söylenilen bir Merhaba'ya bir baş selamıyla karşılık vermek. Ardından bir Hoşgeldin'nin tahtına kurulmak sultanlar gibi ve bütün asaleti yaymak bir Nasılsın'a.
Ne güzeldir, bir ''iyiyim''le o tahttakini hoş bırakabilmek, hoş kalabilmek.Ne güzeldir...

Geçmiş zamanlardan biriydi. Kaç kere öldüm kaç kere dirildim bilmiyorum.

Kimi zaman ateşe verdim kendimi, defalarca yandım. Ve her defasında küllerimden yeniden doğdum...Sonra baktım aynı yerdeyim.

Kimi zaman rüzgara verdim kendimi, savruldum ordan oraya. Haberim olmadı az öncemden, fikrim  yetişmedi şimdime. Az sonramı ise rüzgar aldı, kendi tozumla duman oldum...Baktım yine aynı yerdeyim.

Kç kere yağmur yağdı üzerime, kaç kere efkar bastı yüreğimi bilmiyorum. Kendi tuzumla yeniden şekillendim. tadım tuzum yok yine baştayım...

Bu bahar bana hüzünlü, acılı ve sancılı. Durduramam bilirsin içimden gelenleri, geçenleri. Bir beyaz kağıtta yol alır kalemimden düşenler. Sıralanır birbiri ardına sözcükler, devrilir cümleler aleme ibret.Yolunu şaşırır eylemler bir düzlükte. her şey biraz yüzeysel, her şey biraz yapay.

Yer...Gök...Arasında buharlı akıma kapılmış uzayıp giden bir ben.

Bulutlar şahit nesnelliğime, yağmursa canımı delik deşik etmekte...Kuytu bir ormanda kapana kısılmış gibi paralamakta kendini ruhum. İşte şimdi lazım bana, biraz nefes, biraz ışık ve güç.

Duru bir sessizlik yatıyor yolumun yeşil mavi duraklarında

Bakışlarımın ötesinde, sana bakımsız bir yüz, bana uygunsuz bir söz gözbebeğindeki feri kovalamaktayım. İleriyi gören gözler, birer adım geç kalmadı mı geleceğe?

Belleiğimizin dizinde uyuttuğumuz yanardağ, bir küsmüşlükle vazgeçmedi mi yanmaktan?

Evet...Vazgeçti ellerimiz birbirinden. Ve biz, detayların affedilmediği o kaçamak saatlerde olup bitenlerden bi'haber uyuduk...Uyutulduk...

Vesselam bildiğim tek şey var. O da ŞUURSUZUM...

 

YORUMLAR

09 Kasım 2014, 11.03
güzel...... güzel.... güzel.....
09 Kasım 2014, 14.33
Iste bir Bala blogu !
Uyan hadi, bak gün dogdu tüm issiz yikimlarin, kiyimlarin üzerine.. Uyan hadi !
Günaydin demek icin bahane arayan birileri mutlaka vardir ...
Kelimelerin güzel bir raksi idi tesekkürler..
11 Kasım 2014, 03.01
Blog yazmam engellenmiş.Atamızın unutulmaya çalışıldığı bu  dönende bir gamyun üyesi birşeyler yazmamış.Hayal kırıklığı.Ruhu şad olsun,mekanı cennet olsun. Büstlerini de yıksalar,posterlerini çöplere de atsalar kalbimizden atamazlar,sen rahat ol ATAM.
11 Kasım 2014, 15.35
Fiiii tarihinde yazdığım son bloğum geldi aklıma. Ne çok anlamı var aslında bir merhabanın değil mi. Çok şey getirir ardından... Bazen de esirgenir gönülden gönüle bir merhaba. Sonra dizlerini kırar oturursun kaderin karşısında... ne diyecek diye beklersin... beklersin...
Kalemini özlemişim Bala. Can kırıklarımla okudum satırlarını, cam kırıkları kadar acıttı canımı bir kez daha. Şimdi teşekkür mü etmem lazım sana :( Püfsss bakma acıma, sen hep yaz ama...
12 Kasım 2014, 12.58
Merhaba Bala'cım, merhaba.
Hoşgeldin yeniden, pek hoş geldin.
Nasılsın? Çoğumuz gibi, ne kadar iyi olunabilecekse o kadar iyisin belli ki...

Benim için, üzerine laf konulamayacak, sadece keyifle okunup tadına varılacak satırların için çok teşekkürler yine.
12 Kasım 2014, 13.23
Benden de herkese merhaba. ''iyiyim'' demek adettendir, derdimizi sıkıntımızı akatramak için bir başlangıçtır aslında. İçinde bulunduğumuz durumlar karşısında, ne kadar iyi olunabilir ki.Sevgili Sat_Agraha,  satırları çok değerli bir okursun benim için. Paylaşılan yazılar altında yorumunu aradığım nadir kişilerden birisin, birebir pek konuşamasak da bu hislerimi bildiğini düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımı yolluyorum sana ve okuyup yorumlarıyla katkıda bulunan arkadaşlara...Teşekkürler.
13 Kasım 2014, 03.32

         Bala yine çok güzel cümleler kurmuşsunuz. Ama ben şikayetçiyim sizden; ifade gücünüz yüksek, alt yapınız da var takip ettiğim kadarıyla, ben başka türde yazılar da okumak istiyorum sizin kaleminizden. Ne bileyim güncel olur, eleştiri yazısı olur... Çok da seyrek yazıyorsunuz ayrıca, ondan da şikayetçiyim! :)


         Yarenxx sizden de şikayetciyim :) İnşallah dönüp okursunuz yazdıklarımı. Sahiden tuhaf bi durumdu kimsenin yazmamış olması. Benim de bir gerekçem vardı ama şimdi söz konusu  etmek istemiyorum. Eleştirinizi üzerime alınmadım esasında bu konuda çok hassas olan ve Atamızın değerlerini koruma, anlatma konusunda bu platformda epeyce efor sarfeden biri olarak. Yalnız şunu kesinlikle belirtmek istedim; sizin yaptığınız bu eleştiriyi hiç yerinde bulmadım. Siz sanıyorum yazmak istemişsiniz veya yazmışsınız ama blog yasağınız varmış -sahi nasıl aldınız o yasağı çok merak ettim, sakın yanlış anlamayın cidden merak ettim-:) E peki başka nickle yazıp ekleseydiniz, başka nickiniz yoksa bir arkadaşınıza rica edebilirdiniz o eklerdi yazıyı. Yani çözüm üretebilirdiniz. Şikayet ettiğiniz/ettiğimiz şeylerin oluşmasındaki en önemli nedenlerinden biri bence budur. Eleştiriyoruz ama çözüm üretmiyoruz.
14 Kasım 2014, 20.47
Çok güzel ve edebi bir yazı üslubu var, tebrik ediyorum. Bu vesileyle  şunu ifade etmek isterim bana eskiden tanıdığım çok sevdiğim değerli bir İngilizce öğretmenini hatırlattı. Ona karşı olan  duygularımı sözlü ve yazılı olarak ifade etmeye çalıştım bana kes tıraşı ela gözlüm derste öyle bakma bana dedi :( berberliğe devam  hocam:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın